Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ok, tu je napisano altcoins. Spominjao se i ltc i doge u tekstu. Dash je najavljen samo ne znam na cijim cryptomatima, nije taj lik vlasnik jedine firme koja se time bavi. Moracu bas da iskopam info za dash da proverim.

Ok, tu je napisano altcoins. Spominjao se i ltc i doge u tekstu. Dash je najavljen samo ne znam na cijim cryptomatima, nije taj lik vlasnik jedine firme koja se time bavi. Moracu bas da iskopam info za dash da proverim.

Ok, al da objavis jer se radi upravo o Lamassu bakomatima. Ako je napisano altcoins iza toga stoji sigurno i DASH (malim slovima od sada pisiem ime ove prevare).

http://cointelegraph.com/news/dash-...to-bitcoin-offered-by-the-lamassu-atm-project
Istina, objavljeno je da je Lamassu. Ok, nije iskljuceno da je vlasnik firme to stopirao ili je odustao ali zasto odmah pretpostavljas da je prevara u pitanju i da se dogovor nije desio? Da se razumemo, misli sta hoces, ne zelim da ti menjam misljenje, samo me zanima nacina na koji razmisljas.
Iskreno, to bas nije bila nikakva zvucna vest niti ista bitno u zivotu dash-a da bi mozda najavljivala kao neki hajp i sl. To je samo bila vesto koja je zavrsila u moru drugih, cak ni mene nije zanimala a procitao sam je odmah.

dash ide samo dole do daljeg i nema sanse da ce krenuti gore dok god je ovo ludilo sa druge strane

au pa i ovako se nije isplatilo da se kopa ... mozda je on izasao malo ranije (moja glupost)

pa vest koja me nije obradovala...

pa sigurno je izasao ranije neko se nakopao

da mrdnem ja onda buy order :p
Buy 0.00551000 6.96590381 0.03838212 -- 2016-01-10 22:09:55 Cancel

Poslednja izmena:
najverovatnije ne bi kopao samo drk

pazi cena mu je nesto preko 2000 "banke" a sa 386 mhs na nicehas dao bi dnevno oko 30-32$ (0,076 btc) u trecem mesecu "cista zarada"

Jesi racunao da 50% iskopanih novcica ide za masternodove? Ako isporuka krene i diff ce otici u nebesa tako da nema ni govora o tolikoj zaradi.

ja sam do ove brojke dosao tako sto sam upotrebio predhodna iskustva koje sam imao kada sam koristio nicehash (tada sam kopao quark cubit pa i jedno vreme i x11) nice has je isplacivao uvek +/- 5-7% u odnosu na predvidjeno .
ako je na nicehash trenutna isplatljivost za x11 0,2 po megahas (sto je bilo juce) a sada je 0,22 trenutni a na 24 h je 0,2159 onda kalkulacija kaze .22 * 386 /1000 trenuna zarada 0,08492 a dnevna je 0.08334 (za uporedjenje trenutna zarada qubita sa 386mhs realnom snagom je 0.0665 btc/dan)

ako uredjaj stvarno ima 386mhs snage onda daje i toliko opet ova racunica vazi samo za nicehash gde se kopa trenutno najjisplativiji novcic x11 algo
jedino da uposlim one 7850 i pustim na coinotron 24h , ili bar 12h ali sada trenutno ne mogu :(

nije strasno bitno je da sam ovog puta razumeo samog sebe . .:p

informacije o tom mineru su tako sture i pitanje je na mestu najverovatnije ovaj miner ne moze da kopa na nicehash sada , jer ko zna kakav je softver dal ga sgminer moze uopste prepoznati, al eto bacio sam malopre pasulj i on mi kaze da daje 4 dash "otplati se " peti mesec :)

E zato sam te pitao bio dali si racunao ono jer 50% iskopanih novcica ide za masternodove, znaci kopa se duplo manje nego sto bi trebalo. Isto tako skocice i diff nenormalno. Ovaj zadnja racunica deluje malo realnije ali bice mnogo gore ;)

u pravu si 100% ,sta vise mozda se vec oseca: dash diff nikako u zadnjih nekoliko danas da padne ispod 4000 kag god pogledam ono preko 4000 ..
a cena ? ko ce ga znati dal ce cena padati ili ici gore , kopanje drka je odavna nemoguce misija tako ... da ostaje a se isprati ocima

edi:
potrvda pasulja
3x7850 nesto preko 9 mhs koinotron kaze 0,089 dash/dan
ili 1 dash na 100 mhs :)

Poslednja izmena:
Juce ili prekjuce je bio diff oko 3780, danas je vec preko 4K. To jeste, kopanje je odavno nemoguca misija i ne znam samo ko je odrzavao mrezu svo ovo vreme posto je neisplativo skroz. Ili su imali neki super isplativ miner ili neki asic radi vec duze vremena. Uvek ostaje mogucnost da je neko od devova ostavio farmu da odrzava mrezu ali to je to, nema vise logicnih objasnjenja.
Videcemo jos sta se desava sa onim asicom i dali ce neko uskoro da prijavi da ima uredjaj kod sebe.

AKo se sazna da je postjao neki asic, bas javno, pasce mu cena 100%

To bas niko nece priznati, svi su svesni posledica. Za placeni miner se pricalo ali ne znam koliko bi on vise morao da daje da bi bilo isplativo.

Nece ali moze info da procuri nekako vec. Ovo je prilicna prekretnica za DASH sada....!

Nije slucajno skocila cena ETHu, sada ce GPU-ovi da se sele na ETH. Ovde nista nije slucajno ili je Fibonaci pretacan :)

Da nema eth bio bi to lep skok...nazalost mislim da dash nema vise snage i da ce bunar zbog asika.

moze da bude a ne mora da znaci ...
u svakom slucaju kao u zadnja 3 meseca pa do danas , mic po mic ,vrednost dasha raste i ne verujem da ce pasti vec da ce taj zdrav trend laganog rasta nastaviti..

Da nema eth bio bi to lep skok...nazalost mislim da dash nema vise snage i da ce bunar zbog asika.

Nema bunara zbog asika ili takvih stvari. Bunar dodje kad dodje losa vest, a losa vest dodje kad to nekom odgovara, s razlogom. Ni jedan novcic ne moze prirodno da raste, osim BTC-a za sada, moze samo da pada. Prirodni trend za sve novcice je nadole, kad stane pad znaci da neko akumulira, i obicno nakon duge stagnacije krene rast. Obicno je najava rasta par naglih pump-dumpova da se masa napali da moze gore, i onda krece lagano kupovanje, holderi sklanjaju ordere a FOMO-dzije pocinju da kupuju novcice koje je kolektor skupio za vreme stagnacije. DASH je stagnirao oko 600K, pa se pumpnuo do 1.7M, pa je opet stagnirao oko 1M i sad ide gore, ko zna dokle. A ih imam 0 komada posto sam se istresao u prethodnom bull-u i pokupovao mnogo perspektivnije novcice od njega.

Losa vest je da postoji asik jer pore btc i ltc tesko da jos jedan moze da prodje. Gubi se distributivnost i decentralizacija kopanja kao sto je to slucaj sa gpu novcicima. Mislim da dash nema perspektivu i bas je steta jer je jedan od boljih.

Vrh Dno