Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Kakve veze ovo ima sa drk temom?

Ja se izvinjavam, vrvt sam pogresio temu zato sto nisam dovoljno upucen u novije "X" algoritme pa me je zainteresovao ovaj X15 algo, a jedino drk koristi "X" pa rek'o aj da pitam :lupko: , nece valjda niko da se ljuti. ;)

Ali posto sam se vratio na drk, da razmenimo misljenja:
Naime, imam instaliran sgminer_x11x13mod_03_06_2014; driver 14.9
...i, asus 280x mi daju od 3.806 - 3.859Mh svaka na ovim podesavanjima:
core voltage 1138mV-1150mV; core clock 1150; mem clock 1500;
(voltaza zavisi od riga s dve ili sa tri kartice).

.bat:
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -k x11mod -o stratum+tcp://coinotron.com:3341 -u x -p x
-g 4 -I 19 -w 256 --lookup-gap 2 --thread-concurrency 8192

Da li postoji bolja verzija "minera", i da li su mi podesavanja ok kao i verzija drivera. (procitao sam da mnogi koriste v14.6)
Kako se kod vas pokazalo?

Polako zavrsavamo sa komapnjem bilo cega. Sto smo kopali kopali smo.

Neee nisi me razumeo. Zavrsavamo na neki odredjeni period... glupo je kopati za struju i kiflu.
Nemoj mi reci da ta struja i kifla mogu biti kavijar i EPS ;)

Sto je teze kopati to ce vise vredi ono sto imamo. Ja tako gledam na situaciju.
Mislim da ce ovo terati cenu gore polako vremenom sve dok ne bude kostao kao oko kao sto sam i rekao da ce biti. Minerima sve manje, onima koji vec imaju dosta ici ce jos vise. Sto vise masternodova vise funkcija i veca je sigurnost a oni koji budu zeleli da kasnije udju u pricu morace da odrese kesu. Ima neke logike sto rade ovo, barem na duze staze. Videcemo ;)

Sto je teze kopati to ce vise vredi ono sto imamo. Ja tako gledam na situaciju.
Mislim da ce ovo terati cenu gore polako vremenom sve dok ne bude kostao kao oko kao sto sam i rekao da ce biti. Minerima sve manje, onima koji vec imaju dosta ici ce jos vise. Sto vise masternodova vise funkcija i veca je sigurnost a oni koji budu zeleli da kasnije udju u pricu morace da odrese kesu. Ima neke logike sto rade ovo, barem na duze staze. Videcemo ;)

Ja mislim da nisi realan i da cenu nikako nece terati to sto mi tesko kopamo.
Kod tog briga?!
Briga li one koje usvajaju BTC dal sam se ja odrao za 1-2BTC mesecno,NE.
Slozio bi se sa Cacaninom,Gotovo je sa kopanjem za X period.
Ko je tvrdoglav imace samo manjkove.
JEDINI sto bi imalo smisla da kopaju su sledeci:
-Otplacen HW 100%
-Struja se ne placa ni gram
-Masine su na odvojenoj lokaciji pa ne uznemiravaju ukucane

Suma SUmarum,oni kojima masine nista ne trose i ne smetaju.

Opasuljite se malo i ne navlacite nikog.
Mi sto smo ludi,ludi smo ali :RUDARENJE SE TRENUTNO NIKAKO NE ISPLATI!

Ja mislim da nisi realan i da cenu nikako nece terati to sto mi tesko kopamo.
Kod tog briga?!
Briga li one koje usvajaju BTC dal sam se ja odrao za 1-2BTC mesecno,NE.
Slozio bi se sa Cacaninom,Gotovo je sa kopanjem za X period.
Ko je tvrdoglav imace samo manjkove.
JEDINI sto bi imalo smisla da kopaju su sledeci:
-Otplacen HW 100%
-Struja se ne placa ni gram
-Masine su na odvojenoj lokaciji pa ne uznemiravaju ukucane

Suma SUmarum,oni kojima masine nista ne trose i ne smetaju.

Opasuljite se malo i ne navlacite nikog.
Mi sto smo ludi,ludi smo ali :RUDARENJE SE TRENUTNO NIKAKO NE ISPLATI!

Ne bih se slozio sa tim kolega.
Ja cu i naredne godine kopati o trosku svoje plate.
Na stranu to sto cu jesti samo kacamak, bar cu svako vece da sanjam kako cu tamo za jedno 50god. biti MILIONER,
naravno pod uslovom da mi neko do tad ne ojadi torbicu :) a i u tom slucaju ce srcka da me dokrajci tako da se i za to ne sekiram.

vise se isplati da kupujes valute za cenu struje, meni stoje ugasene masine vec neko vreme

Poslednja izmena:
ja sam odavno sracunao da trosak struje i pada vrednosti hardvera uveliko nadmasuje iskopinu, prodao svoje rigove pre mesec dana i osecam se preporodjeno. nema vise pool-ova, podesavanja, skakanja sa algoritma na algoritam, bede od iskopine. sta sam nakopao nakopao sam, ako LTC padne na 1-2$ mozda dokupim jos, mozda ne, ako skoci, super, ako ne skoci nikada nema veze, bitno da sam se ratosiljao rudarske bede. u svakom slucaju igrao sam se malo pa kako ispadne.

Ostaje nesto para?
Da arcis hardware od 5,6,7,12,15 hiljada eura za ostane malo para?!
Ja cu ovde da se povucem...
Neko ovde ne razmislja racionalno...

A i to sto ostane se smanjuje vremenom, jer sve pada u odnosu na btc, a btc pada u odnosu na dolar...

O hvala bogu da ste se opasuljili. Predlog...potrebna je disciplina, naravno...ako vec verujete u kriptovalute, na kraju svakog meseca kupite zeljene novcice u vrednosti racuna za struju koji biste pravili da kopate. Imacete slicnu kolicinu iskopanog bez glavobolje.

odavno sam ja to pricao ali su mi se smejali. iskren da budem, ne verujem da ce skorije pump tako da uopste necu trcati da kupujem LTC jednom mesecno. ako padne dosta nisko ili osetim da se nesto desava mozda dokupim.

Ljudi, hajde da ne smaramo svaku temu tom pricom. Ovde je drk tema i o njemu se prica. Ako nemate sta pametno da kazete u vezi konstantnog povecanja procenta za masternodove onda nemojte pisati ni to. Bolje napisite sta mislite da ce ove izmene promeniti u buducnosti.
Ja bas nisam siguran koliko je ova ideja pametna u ovom trenutku. Kapiram ideju i sve je ok ali cini mi se da ce ovo samo smanjiti snagu mreze ukoliko cena ostane ista ili ukoliko hitno ne izadju neki uredjaji koji ce drk kopati daleko efikasnije od grafika. Kapiram da je rudarenje trenutno ne bas isplativ posao ali ako se cena sutra promeni racunica ce biti potpuno drugacija.
Malo sam razmisljao i ne svidja mi se ovo bas toliko ali videcemo.

Cijena je nikakva a sa ovim ce biti jos gore osim ako cijena ne skoci jer niko nece kopati drk i skupljati mrvice dok ce oni bogati biti jos bogatiji. Vrlo lako se moze desiti pad cijene i prelazak kopaca na nesto drugo.

Ostaje nesto para?
Da arcis hardware od 5,6,7,12,15 hiljada eura za ostane malo para?!
Ja cu ovde da se povucem...
Neko ovde ne razmislja racionalno...

taj hardwer je otplacen odavno i radi svoj posao , a donosi jednu dobru platu mesecno, pa prema tome nema sanse da cu prekinuti i stvarno nema potrebe da pricate nesto sto nije tacno, jer se isplati (sto vise grafika imas to je bolje i veca je zarada, nije kao sto je bila, ali neko za te pare mora dobro da se oznoji), jer kao i za svaki posao sto vise ulozis vise i imas, e sad neka svako radi ono sto misli da mu je bolje , ali nek ne namece svoje misljenje

taj hardwer je otplacen odavno i radi svoj posao , a donosi jednu dobru platu mesecno, pa prema tome nema sanse da cu prekinuti i stvarno nema potrebe da pricate nesto sto nije tacno, jer se isplati (sto vise grafika imas to je bolje i veca je zarada, nije kao sto je bila, ali neko za te pare mora dobro da se oznoji), jer kao i za svaki posao sto vise ulozis vise i imas, e sad neka svako radi ono sto misli da mu je bolje , ali nek ne namece svoje misljenje

Kako moze da ti donosi zaradu ako je zarada jednaka ceni potrosene struje u najboljem slucaju?!

http://www.elektrosrbija.rs/kalkulator/

KAko to?
Ja racunao po dark-u i slicni su.
Jedino ako u medjuvremenu nije izlazila neka optimizacija pa bolje bacaju karte.
Ja racunao hash koji sam imao pre jedno 3,4 meseci...
Koliko sada daju 280x,7950,270x?
Cime se kopa sgminerom 5?

Cijena je nikakva a sa ovim ce biti jos gore osim ako cijena ne skoci jer niko nece kopati drk i skupljati mrvice dok ce oni bogati biti jos bogatiji. Vrlo lako se moze desiti pad cijene i prelazak kopaca na nesto drugo.
Znas kako, vecina kopaca je odavno presla na nesto drugo, tj. monero. Mesecima svi to kopamo. Problem je sto ce ovo verovatno dodatno oslabiti snagu mreze i to mi se ne svidja. Ne verujem da ce cena padati, to vec nema smisla ali ako cena ne skoci mreza ce pasti sigurno jos. Akcenat je stavljem na sto veci broj masternodova i ocigledno je da zele da se taj broj jos poveca. Znam da je prvobitna racunica bila oko 2000 komada. Ja nisam uspeo da skupim za MN, nisam ni na pola cak ali to bi bila sjajna dugorocna varijanta. Ja i dalje imam plan da podignem MN jednog dana.

Vrh Dno