Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Pa nije to mnogo, to ti je 25kWh, 600kW dnevno, 18000kW mesecno, trenutno ta farma daje oko 3,5 BTC mesecno tj. oko 2500$ i to ti je to. Normalno sve pod vodom plus investicija u HW :d i budes pravi gazda;)
/www.youtube.com/watch?v=BFRk_mnBaJ8

Poslednja izmena:
Pretera ga malo sa KW :D. Ako kopa monero CN valutu onda je to mnogo mnogo manje . Npr moj rig sa 4 280x na 1100/1500 1100mv trosi 700w .

Slazem se, ja sam naveo najgoru soluciju da kopa Nscrypt i da iscedi svaki kHs, ako ide na druge algo to je to sto ti kazes oko 17,5kWh

Ja se isto pitam odakle mi zelje, para itd za kopanje, to je vec duze vreme, a potrajace jos ko zna koliko, veoma slaba zarada. Naravno ima tu sad par scenarija, ko je uzeo vec velike pare na prethodnim pump-ovima, pa placa struju bez da prodaje coine po ovako niskim cenama, njemu manje vise ok. Ali ja ne vidim gde je tu sad neka zarada sa manje od recimo 30-40 OTPLACENIH kartica, samo velika ulaganja donose nesto od kopanja, i onda je pitanje sta kopas.
Evo ja gledam otrpilike (posto i ne moze da se normalno izracuna) DRK sad donosi koliko kosta struja, bas je super zarada :).

Pa kad ste svi legli na DRK...juce bio diff 2000-3000 sad 5000-6000 :D

jel ima neki x11 coin da obećava kao i drk? a da se može nakopati dosta :)

U kom smislu da obecava? Dark coin je svetlosnu godinu ispred ispred ostalih. Uostalom dali postoji neki sha-256 osim bitcoina ili neki scrypt osim litecoina koji obecavaju? :d
Ja bih tebi preporucio neki multipool koji isplacuje u DRK-u, tipa xpool.ca. Kopas X11, koji god i oni odrade sve i plate te u drk-u.

Pa zavisi od ostalih X11 valuta. Ako je DRK najisplativiji isplacivace ti isto, ako ima neki novcic koji je 5x isplativiji onda ces dobiti 5x vise.

Nema sanse da isplacuju tacno onoliko koliko je druga valuta jaca. Uvek se tu lepo zakida.

kopao sam izvesno vreme direktno dark a i na ovom sajtu sto spominje Saj, nema veze s vezom daju smesno ponekad jednom u 10 dana se otvore inace tuga.

Ja licno ne volim multipool-ove, smatram ih zlom i kopam direktno uvek. Trenutno je izgleda najbolje kopati monero ali ni to ne mogu da se nakanim.

Danas sam nesto racunao... Ako bih sav ltc sto imam zamenio za DRK imao bih tacno za masternode. Padam polako u iskusenje da zamenim sav LTC ovih dana za DRK pre nego sto skoci cena. Vratio bih ja posle u LTC neku kolicinu pa bih cekao pump ali podizanje MN-a mi je cilj u buducem periodu.
Palo mi je na pamet i rigove da prodam ali nemam od toga ni pola love za MN. Bzvz :S:

Gle, DRK ce skociti kad izadje RC4. LTC nece mrdnuti do tada. Hocu kratkorocno da izmenjam nesto i da vratim LTC posle toga. Dali cu zadrzati ostatak drka ili cu sve to nazad u ltc ne znam jos uvek. Znam da zelim da pokrenem MN ali to mi je jos uvek jaaako daleko.

Milsim da ce RC4 sve da prevari. Sta smo se god nadali to nismo dobili.

U kom smislu da prevari? Ne verujes da ce skociti cena? :)
RC4 je revolucija za ono sto je RC3 bio a seti se koliko su nagruvali cenu tada. Druze moj, ziv bio pa video gde ce DRK biti za par meseci. Da znam da nece LTC pre nove godine skakati odavno bi ga ja zamenio ;)

Razumem te svasta je moguce ali znas ono kad se nadamo pa udari kontra.

Nema sanse da DRK padne posle izlaska RC4. Jednostavno je nemoguce. Ne znam sad napamet tacan podatak ali postoji oko 800 masternodova. To je 800.000 novcica koji nece biti na berzi ;)
Osim toga, svi su vec istresli drk ko je zeleo da istresa, ostali su samo oni koji veruju u novcic i oni koji bi prodali zbog zarade ali tek kad skoci cena. Vecina njih ce kupiti opet. Za razliku od vecina novcica gde se nista ne desava konkretno DRK se razvija jako brzo i jako ozbiljno. Krupne stvari se desavaju i tek ce da se dese. Opet zvuci glupo i kao da se ponavljam ali DRK je potcenjen.

Saj sve zavisi kako ce srediti taj RC ako ga srede ko ranije kada pola poolova kopa ovde pola onda pa se ne zna na kraju ni ko pije ni ko placa onda ode cena na razinu DODGE-a :p

ako odrade kako treba onda moze da uzme tendenciju rasta koja se obicno zavrsava PUMP-om ..

mada sve opcije su u igri desavalo se da na dobru vest cena skoci a kada se ta dobra vest ostvari onda se sve zavrsi cena ostaje gde je i blia..

ako je RC4 zaista dobar kao sto pricas onda ce defitivno krenuti i cena gore ..

RC4 je nenormalno veliki i bitan patch. RC3 je bio samo igrarija za ovo. Ima tu jos da se radi ali je u fazi testiranja kada vecina stvari radi savrseno. Nikome se ne zuri da to izbaci sto pre tako da je samo vreme izlaska skroz nebitno. Bitno je da se odradi sve kako treba. Denominacije sljakaju odlicno, ostalo je par sitnica da rese. Nadam se da ce fork uspeti iz prve ali to ne menja mnogo stvari na dugorocnom planu, jedino daytrader-ima mozda kvari posao.
Sa RC4 darksend+ krece s radom koji garantuje anonimnost, neki investicioni fondovi su vec ulozili povecu lovu u ovaj novcic... Posle ovoga ocekujem 2-3x vecu cenu a ako se drk bude prihvatio online malo sire, sto je sasvim realno, moze jos toliko da skoci.

Realno DRK je duplo bolji novcic od BTC-a i LTC-a zajedno ali prihvacenost bitcoina je ono sto mu daje pravu vrednost. LTC cak ni to nema pa mu je i cena ovakva kakva je. Darkcoin tek treba da se probije i da se vidi kolika mu je prava vrednost.
Kada se sredi sve i kada Darksend bude open source desice se pravi boom novih novcica koji ce kopirati DRK. Usput Kristov Atlas ce odraditi onaj review i proveriti kod. To je isto nesto sto se ceka. Bice tu jos puno lepih vesti ali opet, samo od marketa i kolicine sveze love zavisi cena.

Auu kolki Diff. 9317 sa 37,4 mh/s x11 samo 0,3 kom dnevno... ko ce ovo da kopa sem multipoolova...

Da diff je previsok, stvarno se ne isplati kopati po ovoj ceni. No ja popodne idem na more pa uskoro cu ugasiti masine, pasce znacajno diff pa ce vama biti lakse :d.

Dif konstantno varira i to mnogo, ostavite masine neka kopaju samo. Pre 2 dana sam kopao 3 puta vise nego sada. Pasce opet dif, bez brige.

@Chabex sto gasis masine, ostavi ih da rade. Takodje bih trebao da idem na more uskoro i ne pada mi na pamet da prekidam mining.

Cak se ni meni ne kopa po ovom diff-u, preci cu na nesto drugo izgleda ali kupovacu drk sigurno. Svaki novcic ce biti vredan kao bubreg jednog dana ;)

Net Hashrate
153,819.68 MH/s

Vrh Dno