najbolje neka svako radi shta misli da je najbolje za njega i kraj priche.
lichno sam probao nekoliko puta da kopam neshto isplativije, feathercoin u startu, a kasnije YAC, MAX, Doge i sl...
i svaki put kada prodje 24-72h, kad odradim sve, ispadne manje 20-50% od startne rachunice (u najvecem broju sluchajeva) i naravno, manje nego da sam kopao LTC direkt.
a gde je razno smaranje sa shit menjachnicama, waletima....te nije leglo, te riknula menjachnica, se srokala se cena,
te drndaj klokove i mashine sad na ovo sad na ono....povraca mi se od toga...
kako kopam drk vec 2,5m ja sam se preporodio, josh samo da sam malko sachekao i ubo barem 0.004 cenu, al *** i ovako je ok ispalo.
da ne prichamo o tome da nije samo potroshnja struje problem.
shta je sa grejanjem okoline onog koji obitava u njihovoj neposrednoj blizini? faktor neugodnosti, nerviranja, i buke.
pogotovo imajuci u vidu nadolazece vrucine i ono mozda najbitnije, smanjeno akanje rig-ova.
ovo naravno ne potresa onog ko ima nekoliko grafika
poshto sam torbar fazon, jerbo za berzu nemam ni 2 i po sive celije

,
bolje mi je da kopam sada lepo drk pa koliko god da se kopa i da ga za mesec ili dva dana prodam za, lupam 0.01 celu kolichinu,
nego da shtekam npr MAX kome konstantno pada i cena i dif, pa za isti taj period padne i cena za duplo i ima da bude losha rachunica
jer cu i ono shto sam kopao po visokom difu prodavati za shaku kikirikija.
po meni, najbolje je odabrati neki koin za koji se misli da ima perspektivu, stabilan miner, pulovi, menjachnice, wallet, brza transakcija, stabilna cena, mala potroshnja rigova,
shtekati, i prodavati kad ti se uchini da je dobra cena, a onda tu lovu ili BTC podeliti sa brojem dana koji se kopalo i tako praviti neki prosek.
naravno, sve ovo je kocka, mozda se desi sve suprotno.
ali ono najbitnije je da ako se i zahebesh, mnogo manje boli kad znash da si sam doneo tu odluku,
nego kad si poslushao nekog drugog