Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Nisam znao da je ovo posao koji se "radi ja sam naviko da gledam ovo kao hobi.

Kad bi tazio jos jedan posao na koji cu trositi 2-3 sata dnevno onda bi isao na elance ili odesk i uzimao bi vise nego sto mogu da iskopam i protm ne bi morao da ulazem u nikakve GPU-ove i trosio bi manje sturje bla bla bla bla bla .

Skapirali smo poentu ..

Jeste to cool koristno ali ne odgovara svima..

ne može da bude hobi nešto od čega zarađuješ (koliko god to bilo)
hobi po definiciji troši pare :)

Iz iskustva smatram da je to jurenje najisplativijeg coina u većini slučajeva presipanje iz šupljeg u prazno. Da je izvodljivo - jeste... da li se na kraju meseca isplati - pa i ne baš. Čast izuzecima...

Sa twitter-a:
#darksend #darkcoin ***** PLEASE UPDATE YOUR WALLET TO 0.9.3.3 OR 0.10.7.3 so you DON'T hardfork on May 14th!!!! *****

Iz iskustva smatram da je to jurenje najisplativijeg coina u većini slučajeva presipanje iz šupljeg u prazno. Da je izvodljivo - jeste... da li se na kraju meseca isplati - pa i ne baš. Čast izuzecima...

ma ne moraš NAJisplativiji. evo LTC je ravno 50% isplativiji od darka, vertcoin 70-75%. ta 2 coina su jako stabilna i sa diffom i sa cenom, nikakva jurnjava ti ne treba. oba imaju kršten pool (coinotron), krštene berze... sve odradiš za par min na dnevnom nivou

Zaboravljaš koliko su bitni timing i pre svega vreme uloženo.

ne može da bude hobi nešto od čega zarađuješ (koliko god to bilo)
hobi po definiciji troši pare :)

Onda smo se totalno slozili ovo je hobi ;)

AHHAHAAHHAAHHAHAHAHHAAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAH

ili sam ja pogresio i ovde na forumu su svi milioneri jedan na havajima, drugi na ibici, treci krstari oko sveta i tako ....:)laugh::laugh::laugh::laugh:).

Koliko sam video kad podignu kintu odma razmisljaju kako da uzmu novi rig u novi rig :p i u tako u krug ;)

Mozda sam perterao u svakom slucaju nisam "profesinalni kopac", nego "kopac amater" (cak i ako nekim cudom zaradim pare zuveti od ovoga), a ovo mi je i dalje hobi posto nisam do sada zaradio nikakve pare vec samo trosio :p

EDIT. Matori ja nemam pojma da li ce LTC biti sutra isplativiji 20% ili 100% ili 50% (ako je sada isplativiji 75%)... dakle prakticno moram svaki dan da gledam 2-3-4 coina i da racunam / prebacujem bla bla bla ...
Ako krenem to da radim za dva meseca cu pratiti 20 coina i kopati samo najislativiji te ce mi odlaziti pola dana na ovo..

Poslednja izmena:
Zaboravljaš koliko su bitni timing i pre svega vreme uloženo.

ne zezaj, koliko ti treba vremena da jednom dnevno prebaciš sa poola na berzu novčiće, prodaš ih i kupiš dark za taj btc? tj ako staviš autopayout na mintpal treba ti 10 sekundi da prodaš / kupiš
timing tad prestaje da ima ulogu jer to radiš redovno a kakav god da je timing ne možeš biti u minusu obzirom na katastrofalnu isplativost darka koja postaje sve gora (jer kod njega u paketu skače diff i opada reward)

da ne pričam da je do danas kopanje darka bila avantura sa ovim random poolovima

EDIT. Matori ja nemam pojma da li ce LTC biti sutra isplativiji 20% ili 100% ili 50% (ako je sada isplativiji 75%)... dakle prakticno moram svaki dan da gledam 2-3-4 coina i da racunam / prebacujem bla bla bla ...
Ako krenem to da radim za dva meseca cu pratiti 20 coina i kopati samo najislativiji te ce mi odlaziti pola dana na ovo..

teraš svoju priču iako vidiš i sam da nema pokriće u logici. evo opet kažem, ne moraš da juriš NAJisplativiji coin, eto uzeo si taj LTC kao primer i kažeš 20-50-70-100... kako god okreneš je isplativiji i uvek je bio

Poslednja izmena:
Pa danas je darkcoin varirao koliko? 30%? Nema leba od toga...

Kopao sam dugo na P2Pool-ovima bez ikakvih problema.

pa dobro i šta će jedan dan da promeni? umesto 5 novčića kupio bi 3.5 ili 4.2 ili 5.7 zavisno od tajminga. to je jedan dan, ili par dana ako je pump. nedeljama je stajao na 0.0012-0.0014

ma nije ni bitno u stvari :)

Miner za Nvidiu radi sasvim ok :)

Stock klokovi za obe karte, Asus DCUII(941/1502) i Msi referentna(902/1502) GTX 780.
Kad se izabere CCminer50 onda karte bacaju oko 4.7Mhs, sa CCminer30 bacaju oko 5400Mhs(kao na slici)
Sasvim pristojne brzine :)

Prilozi

• dark_nvidia1.png
    dark_nvidia1.png
    359.3 KB · Pregleda: 122
pa dobro i šta će jedan dan da promeni? umesto 5 novčića kupio bi 3.5 ili 4.2 ili 5.7 zavisno od tajminga. to je jedan dan, ili par dana ako je pump. nedeljama je stajao na 0.0012-0.0014

ma nije ni bitno u stvari :)

Pa naravno da nije bitno kad ni ne znaš kolika je isplativost DRK-a jer diff varira sa svakim blokom. Možeš samo da nagađaš.

Moze li neko da prosledi podesavanja za ovaj sph-sgminer za asus 280x i za saphire 270

Po coinotronu VTC je isplativiji od DRKa za sad, ako ne racunamo potrosnju struje, za ubuduce cemo videti, ali izgleda da su to dva najozbiljnija coina koji ce pokusati da naslede LTC.
@Saj koliko baca jedna 280x da uporedimo sa NV, ako DRK definitivno zazivi dal da se bacimo na rig od NV 750

Poslednja izmena:
Pa naravno da nije bitno kad ni ne znaš kolika je isplativost DRK-a jer diff varira sa svakim blokom. Možeš samo da nagađaš.

ne nagađam ja ništa, sve je to egzaktno

http://cointweak.com/calculator/index/scrypt

klikneš na zupčanik desno i čekiraš "use 24hr average diff"
ili odeš na neki pool sa statistikom i pogledaš prosečan diff za poslednja 24h

i vidiš da je dark debelo ispod ltca i vtca

teraš svoju priču iako vidiš i sam da nema pokriće u logici. evo opet kažem, ne moraš da juriš NAJisplativiji coin, eto uzeo si taj LTC kao primer i kažeš 20-50-70-100... kako god okreneš je isplativiji i uvek je bio

Ti isto tako teras svoju ;)

Procenio sam da nije vredno kopati bilo sta pa prebacivati u DRK iz 15 razloga od kojih sam ti neke naprbojao a neke druge me mrzi da nabrajm. Kad se sve skupi dobijes naj bitniji koji glasi

- Boli me uvo da to radim.

Svako radi kako njemu odgovara i skpiraj da,kao sto je tebi besmisleno da kopas DRK direktno ,tako je meni besmisleno da prebacujem iz jednog novcica u drugi.

Iz X novčića u BTC pa onda u DRK. To je sve džabe?
Pride, koliko košta struja (spominješ LTC)?

Poslednja izmena:
kako misliš džabe? ne ciljaš valjda na provizije od 2x 0.15% na mintpalu?

isplativiji je i kad struju uračunaš. računao sam veruj mi. imaš na coinwarz da ukucaš i potrošnju kartica i cenu struje i opet se ne menja bitno poredak. pogotovo ako krajnju konverziju u keš budeš radio na cenama tipa 2000$ za btc će to biti nebitno.

a i varijanta u kojoj računaš struju ima smisla ako za taj keš koji si uštedeo kupiš kripto, jer valjda je cilj skupiti što više novčića a ne uštedeti što više struje.

nego evo na brzaka račun
mislim da je omnik negde pisao da ima 12 scrypt mhs pa sam to uzeo za kalkulatore, i prosečan dnevni diff
dark direktno 5.5 drk
ili
22.8 VTC koji vrede 0.048 za koje može da se kupi 8.8 DRK

ako je nekom 60% bačenih u vetar malo ili nebitno, onda ok :)

Poslednja izmena od urednika:
Vojkane, dok ja iskopam nesto LTC-a i prebacim to u DRK cena DRK-u je vec porasla i nisam napravio nista vise osim sto cu sebi praviti veci racun za struju. Ja nemam vremena da trgujem po ceo dan i da se mlatim po berzi prebacujuci tamo ovamo. Kopam ono sto mislim da ce sutra vredeti vise pa makar i trenutna isplativost nije najbolja. LTC necu da kopam jer je diff sve veci i vise mi se isplati da se zamaram tu. Shitcoine necu da kopam iz milion razloga.
Eto ti moj razlog. Ako mozes to da razumes onda ok, ako ne onda je to vec tvoj problem. Svako od nas nadje racunicu i bira sta misli da mu je najbolje ciniti.
Sigurno je da ovo nije najefikasniji nacin ali ja za vise od ovoga nemam vremena.

Vojkane, dok ja iskopam nesto LTC-a i prebacim to u DRK cena DRK-u je vec porasla i nisam napravio nista vise osim sto cu sebi praviti veci racun za struju. Ja nemam vremena da trgujem po ceo dan i da se mlatim po berzi prebacujuci tamo ovamo. Kopam ono sto mislim da ce sutra vredeti vise pa makar i trenutna isplativost nije najbolja. LTC necu da kopam jer je diff sve veci i vise mi se isplati da se zamaram tu. Shitcoine necu da kopam iz milion razloga.
Eto ti moj razlog. Ako mozes to da razumes onda ok, ako ne onda je to vec tvoj problem. Svako od nas nadje racunicu i bira sta misli da mu je najbolje ciniti.
Sigurno je da ovo nije najefikasniji nacin ali ja za vise od ovoga nemam vremena.

hiperbolišeš sve u 16. niti darku cena skače 300% iz minuta u minut niti treba da trguješ ceo dan. račun koji sam izveo gore se odnosi na varijantu da razmeniš u ovom trenutku (znači posle svih tih silnih skokova darka) ono što si iskopao za ceo dan. poređenja radi, za to ti treba jedno 10x manje vremena nego što ti je trebalo da iskucaš ovaj post. diff kao diff na ltcu ili bilo kom novčiću je nebitan, bitno je koliko u ovom trenutku to iskopano na tom (nebitnom) diffu vredi. jednostavno kopaš na dnevnicu u BTCu, ne pada mi na pamet prostije objašnjenje od ovoga.

tvoj razlog "mrzi me" je ok al zašto mi onda uopšte odgovaraš? ja pišem isključivo o brojkama. šta je sledeće, da mi neko ko kopa samo neparnim danima kaže da lupam gluposti jer kako on da iskopa utorkom četvrtkom i subotom sve to što sam ja izračunao?

Poslednja izmena:
Mislim da SAJ-ova rečenica "Svako od nas nadje racunicu i bira sta misli da mu je najbolje ciniti." sve govori i da je svaka dalja rasprava (konstruktivna razmena mišljenja) nepotrebna. ;)

Poslednja izmena:
+1 na ovo sto je karanovicz podvukao a saj rekao.. to je ono sto sam pokusavao objasniti dok rasprava nije otisla u "ne konstruktivnom pravcu"..

@vojkan i svi koji kopate na taj nacina molim vas razumite da postoje ljudi koji su svesni da, ukoliko to ne urade (verovatno) zaradjuju manje, (pobogu ljudi imamo mozak znamo da izracunamo koliko gubimo), ali jednostavno postojje neki nasi razlozi zbog kojih smo se odlucili za ovaj sistem.

Glupo je da sada svako od nas navodi svoje razloge, zato sto su kod svakog ti razloz idrugaciji ;) drugaciji..

najbolje neka svako radi shta misli da je najbolje za njega i kraj priche.

lichno sam probao nekoliko puta da kopam neshto isplativije, feathercoin u startu, a kasnije YAC, MAX, Doge i sl...
i svaki put kada prodje 24-72h, kad odradim sve, ispadne manje 20-50% od startne rachunice (u najvecem broju sluchajeva) i naravno, manje nego da sam kopao LTC direkt.
a gde je razno smaranje sa shit menjachnicama, waletima....te nije leglo, te riknula menjachnica, se srokala se cena,
te drndaj klokove i mashine sad na ovo sad na ono....povraca mi se od toga...
kako kopam drk vec 2,5m ja sam se preporodio, josh samo da sam malko sachekao i ubo barem 0.004 cenu, al *** i ovako je ok ispalo.

da ne prichamo o tome da nije samo potroshnja struje problem.
shta je sa grejanjem okoline onog koji obitava u njihovoj neposrednoj blizini? faktor neugodnosti, nerviranja, i buke.
pogotovo imajuci u vidu nadolazece vrucine i ono mozda najbitnije, smanjeno akanje rig-ova.
ovo naravno ne potresa onog ko ima nekoliko grafika :D

poshto sam torbar fazon, jerbo za berzu nemam ni 2 i po sive celije :D,
bolje mi je da kopam sada lepo drk pa koliko god da se kopa i da ga za mesec ili dva dana prodam za, lupam 0.01 celu kolichinu,
nego da shtekam npr MAX kome konstantno pada i cena i dif, pa za isti taj period padne i cena za duplo i ima da bude losha rachunica
jer cu i ono shto sam kopao po visokom difu prodavati za shaku kikirikija.

po meni, najbolje je odabrati neki koin za koji se misli da ima perspektivu, stabilan miner, pulovi, menjachnice, wallet, brza transakcija, stabilna cena, mala potroshnja rigova,
shtekati, i prodavati kad ti se uchini da je dobra cena, a onda tu lovu ili BTC podeliti sa brojem dana koji se kopalo i tako praviti neki prosek.

naravno, sve ovo je kocka, mozda se desi sve suprotno.
ali ono najbitnije je da ako se i zahebesh, mnogo manje boli kad znash da si sam doneo tu odluku,
nego kad si poslushao nekog drugog ;)

hiperbolišeš sve u 16.

Hiperbolisao ili ne ja ti rekao svoju racunicu. Da sam na tvom mestu ja bih posao od toga da znam sta radim, da nisam glup i da mi ne treba niko da mi soli pamet. Zar ti ja licim na pocetnika ili na nekoga ko ne zna sta radi?
Da bih zamenio te novcice, trebam da ih iskopam i da ih povucem sa pool-a na berzu i pritom da cekam. Onda ih uz malu proviziju zamenim za BTC. Onda to prebacim na drugu berzu i pritom opet cekam. Onda taj BTC menjam uz malu proviziju za DRK kome lagano skoci cena 10%. Sad mi ti objasni kako mi za sve to treba 10x manje vremena nego da napisem post? Pritom, zarada nije uopste toliko veca ako uracunas i koliko struje ustedim i pritom moja je procena da ce drk jos da skace i necu da gubim vreme na drugim novcicima.
Zar ti mislis da ja blejim pored kompa 24/7, najcesce pisem sa telefona. Ne, ne mrzi. Lepo sam ti napisao da nemam vremena. Tvoja racunica je sjajna ali ja nemam 24/7 na raspolaganju kao ti mozda.

Vrh Dno