Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Skace cena konstantno, trenutno 0,0044.
Koristite http://www.drkpool.com/ pool dok ne ubace DRK na Coinotron. Radi pool kao sat, vec 20 dana i vise kopam na njemu, nisam imao nikakvih problema, ako izuzmemo subotnje restrikcije, nestalo im struje :D.

Koji wallet je aktuelan trenutno? I odakle ga skinuti? Link na sajtu ne radi, pa ne mogu da probam sam. Imam 0.9.1.2-unkbeta verziju i uredno se sinhronizovala, a vidim da pominjete 9.2...

Cena skače, ali 24h volume ako dobro vidim konstantno opada, sada je oko 500 BTC na Mintpalu. Tako je bilo i prošli put, pre nedelju dana, pa usledio dump polako do 25k, a 24h volume na ispod 100 BTC-a.

Poslednja izmena:
24h trade volume je generalno opao za sve valute. Ne sekiram se ja za DRK verujem da ce dostici ltc za 5-6 meseci, problem je sto imam dosta drugih shit coina kao i svi vi, sa kojima ne znam sta cu, vrednost smesna i sto je najgore nemaju neku perspektivu....

Cena skače, ali 24h volume ako dobro vidim konstantno opada, sada je oko 500 BTC na Mintpalu. Tako je bilo i prošli put, pre nedelju dana, pa usledio dump polako do 25k, a 24h volume na ispod 100 BTC-a.

kako god , nazalost za mene prvio pump je dosao prerano ( jer nisam bio walletski spreman da ga iskasiram, i da ucarim) ,odmah posle prvog pump_a krenuo je diff gore.

po nekoj logici drk je trebao lagano da pada , ali neko mu ne dozvoljava , 2. pump a ja jos manje spreman nego kod prvog ...

@ dzojstik

Fala matori. Sad da ga navijam.

Hahahaha :d

Moguce je da su sklonili wallet sa sajta jer spremaju novi posle forka mada me cudi.

ako coinotron i btc-e uvrste drk u svoj asortiman, to ce biti zaista sjajno.
jedino necu prezaliti nikada, kad je drk u pitanju, shto sam prodao sve po 0.002, al shta da se radi, nije ni to loshe.
jednostavno sam glup (nestrpljiv i pohlepan u pogreshnim momentima) za berzu i to je to :D
ako nishta, preguracemo leto bez vecih problema :D

Poslednja izmena:
Cekamo Poljaka a posle toga mislim da ni btce nece ostati imun.

Poljak ubacuje 100%, to je zavrsena prica. Ubacice ga verovatno posle forka, nema smisla da ubacuje novcic pa da radi update posle par dana. Nisam hteo da smaram momka i da ga davim jos i datumom. I ovo je dosta sto znamo da ce ga ubaciti ;)
Za btc-e ne znam, njih jos nisam nagovarao :d Kapiram da ce morati uskoro da ubacuju nesto novo sto rudari budu kopali i cime budu trgovali. Bitno je da se uzima procenat.

Koliko daje 270X? Ako ima neko podesavanja nek okaci. Hvala :)

***, sad se tesko dolazi do ovog DRK kako li ce tek biti na leto kad navale vrucine a diff na LTC ode preko 10k.

@gsi5555
R927XOC daje 1.34 MH/s

sgminer.exe --kernel darkcoin -o stratum+tcp://drk.coinmine.pl:6090 -u x -p y -I 15 -g 2 -w 128 -d 0 --gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1200

Diff na drk-u ima da ode na 3-5K za mesec dva. Do kraja leta kopace se podjednako tesko kao i ltc sada.

da bi se to desilo morace i cena makar malo da prati diff, shto bi pored hladnijih mashina preko leta, motivisalo rudare da ga kopaju.

Sto znaci da ce lepo proci ovi sto su ga sad kopali ;)

Mali off:

Sta je sa Pandama da li je neko lepo tu prosao?

Videcemo. Ja se najiskrenije nadam da isplativost DRK-a nece biti velika i da ga multipool-ovi nece ni jahati. Cak i da zajasu malo i dampuju to nece biti strasno. Sto manja cena to bolje za nas. Sada je najbitnije da nastancujemo ovoga sto vise preko leta. DRK ma najzdraviju ekonomiju od svih novcica, najmanje muljatora i sl. Multipool-ovi bi definitivno pokvarili taj balans ali mislim da do toga nece ni doci.
Mislim da ce cena ici gore polako ali da nikada nece biti najisplativiji novcic, to je jedino resenje i to jaaako efikasno resenje protiv multipool-ova. Cena lako moze da ode dulo gore zajedno za diff-om, to bar nije nikakav problem. Ja znam 100% da cu ovo kopati celo leto.
Iskreno, nisam brinuo za karte ni proslo leto dok sam kopao scrypt ali tek sada necu da brinem za njih jer se nece ni oznojiti krsteno. Drk je sjajan coin za kopanje zbog male potrosnje, moglo bi se cak reci da je zelen novcic (eco-friendly) a siguran sam i da cena doci na svoje jednog dana.
Jedno da se razumemo, ovo nikada nece biti komercijalni novcic kojim ce se kupovati po sajtovima. Ja u to ne verujem prosto zato sto nudi anonimnost. Mozda se to jednog dana to bude promenilo ali ne verujem. Dali ce toj anonimnosti doakati jednog dana? Ne znam, mozda hoce, mozda i nece. Ljudima treba ovako nesto.

Sumljam da multi pool-ovi mogu da preokrenu situaciju u korsit BC-a i WC-a ...

Definitivno mogu da pomrse racune, nama koji kopamo DRK direktno i koji ga stekamo (u smislu da otkinu deo kolaca).. Ali kretanje cene tih novcica nakon pump-a mi govori da ti novcici nemoaju perspektivu, sa druge strane DRK je posle svakog PUMP-a uspeo da se stabilizuje na vecoj ceni od one sa koje je taj PUMP i krenuo ...

Pa, pošto nudi anonimnost biće tražen medju underground investitorima a samim tim (veća potražnja) ide i cena gore, što upada u oči multipool-ovima i eto opet veliki diff, dump pad cene i tako malo-malo pa velike oscilacije što opet privlači trgovce-mešetare.....:bottle:

ode diff na 2000 :(

Ja pricam da ce brzo na 3-5K ;)
Cekajte samo da izadje na Coinotronu i videcete kako ce da se nabija diff. Ljudi ne kopaju drk zbog isplativosti vec zato sto su provalili da ima sanse i stekaju na vreme. Kad dodje leto tek ce da bude zlo.
Jel neko hoce da proda DRK za kes?

PowerColor 280x 740Khs na Litecoinu dobijam sa njom.

Ovo su mi podesavanja za DRK, dobijam oko 1.9 Mhs:

"api-allow" : "W:127.0.0.1",
"api-listen" : true,
"api-port" : "4028",
"failover-only" : true,
"no-pool-disable" : true,
"kernel" : "darkcoin",
"gpu-threads" : "2",
"gpu-powertune" : "20",
"worksize" : "256",
"lookup-gap" : "2",
"thread-concurrency" : "8192",
"shaders" : "2048",
"auto-fan" : true,
"gpu-threads" : "1",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-engine" : "1080",
"gpu-fan" : "20-90",
"gpu-platform" : "0",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-memdiff" : "0",
"temp-target" : "63",
"temp-overheat" : "80",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-hysteresis" : "3",
"vectors" : "1",
"xintensity" : "4",

Da li je bezbedno dizati klokove jos? Da li moze da se izvuce vise?
Napon mi je spusten na 1.1v.

Malo je to za taj klok i tu kartu. Moje 7950 biju 1.76 na 1020/1250. Ti moras tuci 2.
Ti si na Linux-u?

Poslednja izmena:
Vrh Dno