Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ne, nije stabilna jer su je za dan oborili za 30% sa prometom od 1000 BTC-a.

DRK je još uvek po prometu daleko iza LTC-a i samim tim mnogo podložniji malverzacijama.

Nisam kukao, opaska je bila na prognozu da će da se DRK odlepi od LTC-a i da LTC dobije jednu nulu više, a to se odmah desilo DRK-u.

Naravno, nisam juče prodavao DRK i nisam na gubitku, čak sam i nešto zaradio jer sam jutros dokupio na 0,0106.
A LTC cena je stabilnija pa su je svukli 400%? Daj budi realan :D
I ako je neko dampovao drk to ne znaci da brod tone. Bitno je da se tebi vratilo raspolozenje i da nema vise ironicnih postova ;)

Pa jeste stabilna.

Neko je dampovao 200.000 LTC-a tj. 2500 BTC, oborio cenu sa 8$ na 2$ i posle par minuta se cena vratila na 8$ tj. na isti nivo kao pre tolikog dampa.

Da je neko dampovao 2500 BTC vrednog DRK-a, sad bi gledali DRK na nivou od pre mesec dana, negde na 0.001.

Nije samo bitna relativna vrednost novčića u odnosu na BTC, jako je bitan i volume.

A rekoh ti, nisam kukao već je to bio odgovor na ovaj post:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?324475-Darkcoin-DRK-(X11)&p=3806769&viewfull=1#post3806769

Poslednja izmena:
Da je neko prodavao malo po malo tih 200K ltc-a svukao bi cenu na i drzao bi je tu nedelju dana. Drk bi se isto vratio ocas posla jer bi to bila nerealno niska cena i pokupovao bi se na keca. Ja bi prvi kupovao ako bi imao prilike. To sto pricas nema logike.
Stabilna ti je cena koja padne 400% za par minuta i vrati se isto tako brzo a nije ti stabilna cena koja padne 30% za 3 dana i vrati se sutradan? Hajde realno.

Da se ne lazemo, cena DRK-a mnogo vise varira od cene LTC-a ali to su normalna dnevna variranja. Volume se smanjio poprilicno jer vecina sedi u btc-u zbog tendencije rasta. Mada, moze to opet sve da padne.
Posto tumbas novcice ovih dana, pazi se, moze da krene na bilo koju stranu.

Posto tumbas novcice ovih dana, pazi se, moze da krene na bilo koju stranu.

Ono što je iskopano od LTC-a i kupljeno za keš stoji u šteku i to ne učestvuje na berzi, to je dugoročni plan i ne dira se.

Na berzi se igram samo sa onim što sam i zaradio na berzi (početni ulog je bio ono što je u gore pomenutom šteku i to je davno sklonjeno sa berze), tako da ako nešto i izgubim, pa dobro, isto tako sam ga i zaradio.

To je cool ;)
Ja iskopano cuvam. Nesto sam izmenjao iz LTC-a u DRK i to sad sve stoji offline, ceka da se istresem. Trgujem povremeno sa 50-ak DRK/LTC-a ali slabo sam imao vremena pa se i nisam bas mnogo okoristio kao pre 2 meseca.

Ide se polako ispod 100. E sad da li je bolje ulagati u drk ili ltc.....Ltc je bio u vise navrata 450 a najvise sto je dogurao je 519 a drk samo jednom 270.

Ja cu bogami da kupim LTC...

Ja cu da sacekam RC4 da izadje za DRK pa cu onda jednim delom da predjem na LTC. 1:1 me ne interesuje uopste.

jel to nešto pao diff? coinotron mi prikazuje da pravim 0.5 drk sa 16mhash, a do juče je bilo jedva 0.35drk

Aha, pao je diff. Izgleda da su multipool-ovi zajahali nesto drugo. A neko dampuje drk ceo dan, namerno spusta cenu.

*** ti imaš više odbrambenih mehanizama nego mig 35 :D

ko dampuje ceo dan kad je volume 300 BTC tj nikakav?

ti "neki" su dumpovali odavno, sad prodaju oni pohlepni koji su kupovali po ludačkim cenama i polako kontaju da bagholduju novčić sa kojim gube pare iz dana u dan

a7l2TQw.png

A sto onda ne pogledas malo kad se postavi veci sell wall onako solidno ispod najnize cene? Neko je svesno celo popodne to radio. Ja sam bar pratio danas sta se desava. Bas zato sto je ocajan volume dana to je jako lepo prolazilo. Normalnim danima bi mu pojeli te novcice za 2 minuta.
Ne prodaju oni sto su kupovali po ludackim cenana, pre mislim da prodaju oni sto su kupovali jeftino pa izlaze dok su u plusu.
Nemoj da mislis da i mi to nije padalo na pamet. Sva sreca ne pada uopste toliko a i imam ja jos dosta lufta do tada. A i ne verujem da ce uopste doci do toga ali moram da imam spremnu semu i za tu varijantu.
Jel imas ti nesto DRK-a, sta planiras s njima?

BTW, evo jedan svez info, u izradi je novi wallet: https://darkcointalk.org/threads/enhanced-darkcoin-wallet-ui.1705/

Poslednja izmena:
pa ok al volume nije uzrok nego posledica. neće više niko da kupuje te novčiće, što bi se zakucavali kad je u downtrendu. pojavi se neki support na naglim padovima (delom verujem i zbog starih ordera postavljenih ko zna kad) pa onda odskoči ali to je sve kratkotrajno.
ti imaš lufta (nešto mi u glavi da si na oko 500k kupovao?) al nemaju drugi. šta će onaj ko je kupio na 0.025, 0.02, 0.018, 15 itd. ili da bude bagholder ili da se okrene oko sebe, vidi kako su prolazile druge valute koji su prošle ovaj put i da spasava šta može. ima sigurno i onih koji i sad prodaju sa zaradom ali mislim da je to mali procenat...

ja nemam ništa. merkao sam ga ko strina jedno 2-3 nedelje dok je bio zakucan na 0.0012-0.0013 i onda odjednom ode voz... tad više ne pipam. bolje propuštena zarada nego panična i neplanska kupovina. imao sam razne druge gluposti koje su na papiru super a u praksi bude težak bunar i sve sam to batalio. kome treba DRK (ili neki drugi normalan coin, sa "pričom", inovacijom, dev timom itd) sada kad tamo neki VRC skoči sa 100 na 50000 satoshija. ili XC, ili CLOAK, ili VOOT, ili SUPER, ili RZR... ili neko dvanaesto ******. ranije DOGE, BC itd. baš zato ovo i pišem jer je svuda isti pattern. pojavi se neka vest, neki feature, neke najave blabla, šatro krene narod da kupuje (od tih kupovina ogroman procenat budu kitovi), kad dođe do neke tačke ide istresanje velikih holdera i oni idu dalje a novčić je tad prepušten sam sebi i "slobodnom tržištu". jedina razlika od novčića do novčića je koliko veliki kitovi su ga pumpali, koliko veliki volume je dostignut pre toga. što su bili veći to se cena duže drži i sporije pada, ali na kraju se uvek svede na isto.

Slazem, ne kupuje se jer je sve u silaznoj putanji ali moram da priznam da se i dobro drzi.
Ja mislim da cu da se istovarim kad izadje RC4, naduvace se cena malo pre toga sigurno. Posle bi jurio opet kada da uletim a uporedo pratim i LTC i DRK. Po jedno oko sam bacio na oba ali nista se pametno ne desava, klize polako a meni se ne prodaje jer uvek mogu i da skoce odjednom. Bitno je samo da mi se ne smanjuje broj novcica, trenutna cena je mnogo manja briga.

drži se dobro, od altova je samo LTC bolje podneo te balone, a njih nije baš ni fer porediti. ali opadajući volume nije dobar znak... držao se i BC a evo ga sad na 65 BTC volume. generalno važi da kad cena i volume idu u istom smeru trend se nastavlja.

da, taj RC može da bude prilika za prodaju. i za prethodni je bio skok koliko se sećam.

Bio je svaki put kada je RC3 trebao da se implementira pa je cena rokala svaki put kad je bio neuspesan. I na kraju kad je Evan to sredio kroz soft fork niko nije ni skontao pa je cena mirovala do uvece :D
Ljudima za sve moras da najavis ekskluzivnu vest velikim slovima da bi skontali. RC4 je daleko ozbiljniji napredak za DRK od RC3 i stvarno ocekujem skok ali ne verujem da ce to dugo potrajati. Jedino ako se desi pump koji cekamo uskoro i Evan bas tada resi da forkuje novcic. Ne kazem da ce to namerno da tempira nego to bas ako se poklopi sve. Osim toga ocekujem da cenom bude tu negde gde i LTC.
Moram da priznam da se i dalje odusevljavam developerima, sjajan posao rade momci i verujem da ce ovo biti sjajan novcic.

mislim da sam već kačio al evo opet, lepo nacrtano to što kažeš o kapacitetu mase da shvati neku priču o novčiću
haoLKyX.png

da je sreće pa da se sad ovde priča o tehnikalijama pa da se porede npr monero i darkcoin, koji je bolji, napredniji sa tehničke strane itd... ali džabe kad je tržište sastavljeno od 1) *****a 2) manipulatora + je previše razvodnjeno, pa sva ta neka dublja priča pada u vodu. ima more primera super novčića sa super pričom, super timom itd koji propadaju i nikog ne zanimaju...

Pa malo ljudi se realno i razume u neke tehnikalije. I moje znanje je relativno skromno ali ja citam, informisem se, rovarim, trazim nesto. Ja makar pokazujem interesovanje. Vecina samo juri ono sto je isplativo trenutno i odmah krece prica kako ima perspektivu. Ali znamo da to bas ne ide tako. Lepo ti kazes da ima i dobrih novcica koji su propali. Nije samo nama problem da provalimo sta ce da valja i vredi vec je nekom novcicu problem da se izdvoji u moru shitova.
Monero mi npr. ima super pricu ali za njega sam zakasnio a i ima tu mnooogo da se radi, malo i previse za moj ukus. Realno, nisam hteo da se mlatim s CPU-om u startu, sledeci voz sam propustio i to je to, ne mlatim se uopste s njim. A moram da ti priznam da me i dobra isplativos pomalo odbija.
Ne idem tamo u temu uopste ali pratim monero pomalo. Vise sam usresredjen za drk i ltc, toga sam i pravio neke zalihe.

Po Coinotronu DRK je trenutno najisplativiji za kopanje, pao je diff na 2,5k kopa se duplo vise nego pre par dana, a cena je manje vise ista, pitanje samo koliko ce ovo da potraje...

edit: opasno varira dif, sad je vec na 3,5k, ali je opet isplativije od LTC-a + manja potrosnja.... :D.

Poslednja izmena:
Ma daj, ti jos razmisljas o LTC-u? LTC i GPU vise ne mogu u istu recenicu.
Diff varira mnogo ali da, malo se spustila snaga poslednjih par dana.

Pa sto onda hoces da menjas DRK za LTC/BTC pred RC4 release? Ako je bolesno dobar release, treba da ostavis coine ici ce to jos gore :D :D :D.

Ko kaze da hocu da menjam pre? Mozda posle i to samo ako mi odnos odgovara. Pa ici ce sigurno, novcic je sjajan i odlicno se radi na njemu.

Kad je rc4 jel se zna?

Sto se mene tice prica sa DRK-om je zavrsena pre par dana kada sam sve prodao i kupio ponovo LTC ..

Deluje mi da LTC ce prvi da dozivi skok dok ce DRK da buide na ovom nivou jos dosta dugo ...

Mislim da i dalje treba kopati ovaj novcic i cuvati ga ( DRK i Monero bi mogli da imaju blistavu buducnost).

Ali za sada ce LTC taj koji je spremniji za poletanje, DRK ce krenuti za njim ali malo kasnije ..

Sve u svemu dobro sam prosao.
Kupio za 0.3 BTC-a, prodao za 0.4
Ako racunam u LTC-u onda sam kupio za 12 LTC-a a prodao za 32...

Nazad
Vrh Dno