Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

Ja sa tim dobijam manje nego sa onim sto krade 2%. Da li je jos neko probao taj novi miner ?

Ja kacih link pre neku stranu.Na 280x imam oko 3.0-3.1,i pool se slaze da se povecao hashrate... :)

Koja setovanja ?

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
sgminer.exe -d 0 -k x11mod -o stratum+tcp://useast.blackcoinpool.com:3333 -u xxxx -p xxxx -I 15 -w 256 --thread-concurrency 8192 -g 2 --gpu-engine 1050 --gpu-memclock 1500 --lookup-gap 2 --gpu-powertune 20 --gpu-threads 2

Ih sad ispade da imas kao ja na 1150/1500 :S:

'bem li ga,jedino sto sam menjao u odnosu na standardni miner je "-I 15",i "-k x11mod" i to je to. Obicno mi se vrti oko 3.0,nekad skoci na 3.1....

kazu da navodno ne treba stavljati I preko 15 jerbo 'oce da zakuca drajver... :D

Ja se ispalio pa nisam bio promenio kernel na "-k x11mod",i imao isto ko na starom. Taman zinuh da ih napljujem i skapiram u cemu je fora... :d

Poslednja izmena:
Probao sam i tvoja setovanja al i dalje manje daje naspram starog minera . Sa tim novim avg 6.2 a sa starim 6.62 2x280x 1150/1500

Mislis na onaj "stari" sto uzima 2%? Ljudi uglavnom i prijavljuju da taj daje malo vise od ovog uglavnom. Mada ovaj je skroz open source,i kapiram da ce za par dana da ga dovoljno ispeglaju da bude isti ili mozda i bolji...

Da na taj Build 2 mislim , mada sam i sa build 1 imao iste brzine samo sto se na build 2 vide temp ...

Da li je neko uspeo da podesi novi sgminer na smos linuxu? Jos se bakcem sa ovim starim 4.1 sgminerom, 30% manje daje, ne isplati se :D.

I koliko recimo na moze da nakopa DRK dnevno jedna 280x sa tim novim minerom?

Evo i mojih setovanja na novom mineru za 280x:

Kod:
{
"intensity" : "15",
"worksize" : "128",
"kernel" : "x11mod",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "8192",
"shaders" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"gpu-engine" : "1150",
"gpu-fan" : "35-80",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "1.169",
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "78",
"temp-target" : "68",
"auto-fan" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "28",
"failover-switch-delay" : "60",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "7",
"tcp-keepalive" : "30",
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

img.jpg

Poslednja izmena:
Evo i mojih setovanja na novom mineru za 280x:

Kod:
{
"intensity" : "15",
"worksize" : "128",
"kernel" : "x11mod",
"lookup-gap" : "0",
"thread-concurrency" : "8192",
"shaders" : "0",
"gpu-threads" : "2",
"gpu-engine" : "1150",
"gpu-fan" : "35-80",
"gpu-memclock" : "1500",
"gpu-powertune" : "20",
"gpu-vddc" : "1.169",
"temp-cutoff" : "85",
"temp-overheat" : "78",
"temp-target" : "68",
"auto-fan" : true,
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"expiry" : "28",
"failover-switch-delay" : "60",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"log" : "5",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "7",
"tcp-keepalive" : "30",
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel-path" : "/usr/local/bin"
}

Pogledajte prilog 142618

Stavite i link za miner ja sam se pogubio koji je koji ovaj novi sa 2% ili stari kao i vecina prelistao sam brdo strana i jos mi nije jasno koji je bez fee-ja i novi . Please

ja sam skinuo ovaj https://bitcointalk.org/index.php?topic=623409.0 da li je to sa 2% ili bez ???

7970 3100 Mh/s 1100/1500 Mhz

Poslednja izmena:
S tim najnovijem minerom ja dobijam apsolutno isto kao sa regularnim minerom. Probao sam sva moguca setovanja i uvek isto tako da sam se vratio na 2% miner. Dok to ne srede dzaba im sve.

Nikakva podesavanja ne pomazu na smosu.Kad se stavi sve kako bi trebalo masini treba 5 min da snimi promenu podesavanja,pa jos 10min da pocne da kopa (mine restart) i onda daje 250khs na 280x vaporki i sve invalidi.Isto i sa ostalim kartama iz r9 i 7me serije.Singerica needed :(

Ma moja je greska bila. Normalno da imam one brzine kad sam koristio stari kernel. Sinoc sam probao umoran i normalno mi da previdim kad sam u tom stanju. Cim sam seo za komp provalio sam. Uglavnom, podesio sam vec masine. Radio ovaj miner kao satic i ne piste zavojnice ;)

Ma moja je greska bila. Normalno da imam one brzine kad sam koristio stari kernel. Sinoc sam probao umoran i normalno mi da previdim kad sam u tom stanju. Cim sam seo za komp provalio sam. Uglavnom, podesio sam vec masine. Radio ovaj miner kao satic i ne piste zavojnice ;)

aj molim te potvrdi , sa najnovijim x11 minerom ne piste graficke ?

nazalost ovaj novi miner slabije daje 15% u odnosu na stari sgminer kod 5850, 6850 kartica najverovatnije i kod svih kartica gde se u komandnoj liniji koristi " -g 1" commanda i koji pri tome daje vise mh/s u odnosu na -g2 , kako god imali u bat fajl dal -g1 ili -g2 kada se program startuje miner stavi -g2 i verujem da je to razlog sto je manji hasrate kod ovih pomenutih kartica.

kod mene ce pistanje da traje jos neki dan ... :S

(posle pola sata :p)

da se ispravim imao sam duplu komandu u liniji i sto se tice gpu treda moja greska radi ... tako da to sto sam pisao gore ne stoji , ali starije graficke karte daje 30% manje nego predhodni x11sgminer build2

i nikak onemojte probati I preko 15 , pokusao sam biti pametan ....

Poslednja izmena:
Pao je dosta diff na DRK ali ne zbog cene nego zbog X11coin-a!

https://bitcointalk.org/index.php?topic=600706.0

kolko vidim ovde gde ga malo kopam http://www.coinmine.pw/ mreza mu je dosta veca od DRK jer su ga multipulovi uzjasili, dosta je isplativ i cena mu je dana otisla 400%

Ako mu cena i dalje bude rasla oticice osta kopaca tako da ce diff na darku padati a svi znamo sta bi to moglo da znaci.

Net Hashrate
84,970.40 MH/s

U potpunosti se slazem ovo nije "zanemariv pad .."

trenutno isplativost po ovome je

https://cointweak.com/calculator/coin/drk

Dollar per day: $1.77
Power cost per day: $0.48
Profit per day: $1.29

sto znaci da nije realno da cena ide dalje gore ..

EDIT. Ja sam izuzetno hrabro postupio i odma pobego :p Dok ne vidim sta i kako dalje

Poslednja izmena:
270x(1100/1425) shgminer daje 1,950mh/s
x11build2sgminer dao 2,08 mh/s znaci nekih 5 % manje

Ja i dalje mislim da je pao diff bas zbog cene. Snaga je rasla sve do trenutka dok se neki pametnjakovic nije setio da stavi one zidove i da spusta cenu. Ali nije ni to lose, vise cu kopati. Ja ostajem na DRK-u do daljeg.
Mada ovo je samo trenutno pala snaga, porasce u roku od sat vremena sigurno.

Pa ovaj novi miner, x11mod, je bolji od x11sgminer build2, na 270 daje 1.667 mhs, a na x11sgminer build2 sam dobijao 1.6

na crypsty se cena drzi na 0.02645 i za sada ..

profitability kod coinotrona kaze 57,59 (sto dosta nize od vtc,doge , ltc) , sto se tice cointweak , mislim da je totalno zaribao i prolupao ....

Nazad
Vrh Dno