Šta je novo?

DASH, ex Darkcoin [DRK] (X11)

To je meni jasno ;). Možda ja imam problem sa logikom ali nije mi jasno da ako neko (na jednom mestu) kupi 100 lubenica kako može onda da bude evidentirano da je prodato 50 (osim ako nemaš dobrog knjigovodju :p)...

Kad ti posatvis order da prodajes i neko kupi, to se racuna u kupljeno a kad postavis order da kupujes i neko ti proda po toj ceni to se racuna u prodato.
Sto znaci, da sell orderi se skidaju mnogo vise.

Mene zanima samo kako nešto možeš da kupiš ako tu istu stvar neko ne proda. Mislim, kako su kupili ako niko nije prodao? :trust:
Pa lepo. Ako ja stavim ponudu da kupujem po nekoj ceni a ti odgovoris na tu ponudu znaci da su ti novcici kupljeni i obrnuto.
Toliko kupljenih novcica apsolutno odgovara situaciji. Cena se namerno spusta i novcici se kupuju kao ludi po niskoj ceni, klasicna otimacina. Iskreno, DRK treba da ide na 0.04 makar. Kad krene cena na gore kukace ovi sto su prodavali sada jer ce jurnuti za 2 sata. Ne kupuju se ti novcici bezveze, vredece oni djavolski mnogo. Ja ne znam jesam li ja skroz poludeo a da nisam svestan ili vi stvarno to ne vidite? Ne morate da odgovorite, ne zelim da znam :d

Pa lepo. Ako ja stavim ponudu da kupujem po nekoj ceni a ti odgovoris na tu ponudu znaci da su ti novcici kupljeni i obrnuto.
Toliko kupljenih novcica apsolutno odgovara situaciji. Cena se namerno spusta i novcici se kupuju kao ludi po niskoj ceni, klasicna otimacina. Iskreno, DRK treba da ide na 0.04 makar. Kad krene cena na gore kukace ovi sto su prodavali sada jer ce jurnuti za 2 sata. Ne kupuju se ti novcici bezveze, vredece oni djavolski mnogo. Ja ne znam jesam li ja skroz poludeo a da nisam svestan ili vi stvarno to ne vidite? Ne morate da odgovorite, ne zelim da znam :d
Izvinjavam se i molim za strpljenje ali stvarno "ne kontam" :bottle:....SAJ ovo gore znači da sam ja tebi prodao istu količinu koju si ti kupio...Znači ovde nije reč o ponudjenoj sumi pa koliko je od te ponudjene sume kupljeno nego čisto odnos kupljeno-prodato. Kako ti od mene možeš kupiti 76k ako sam ti ja prodao 47k...
On Mintpal alone, in the past ~24h:
~76.000 Darkcoins have been bought.
~47.000 Darkcoins have been sold.

Izvinjavam se i molim za strpljenje ali stvarno "ne kontam" :bottle:....SAJ ovo gore znači da sam ja tebi prodao istu količinu koju si ti kupio...Znači ovde nije reč o ponudjenoj sumi pa koliko je od te ponudjene sume kupljeno nego čisto odnos kupljeno-prodato. Kako ti od mene možeš kupiti 76k ako sam ti ja prodao 47k...

izvinjavam se sto se mesam u raspravu.. posmatraj to kao menjacnicu i u nju dolaze musterije...
jedna musterija kupi 76 evra, a druga proda 47... to pokazuje da li je veca potraznja ili ponuda za valutom
naravno da je ista kolicina novca prodata tj. kupljena ali se gledaju oni koji kupuju ili prodaju postavljene ordere

Ne, ti novcici nisu kupljeni, nego su prodati. Tako ih menjacnica posmatra.

@karanovicz
Pazi. Ako ti postavis sell order od 100 coina i SAJ od tebe kupi po ceni koju si ti stavio u sell orderu, ti novcici se racunaju u kupljene.
Ukoliko ti stavis buy order od 30 coina i SAJ ti proda po ceni koju si ti stavio, ti se racunaju u prodate.
Kupljenih- 100
Prodatih- 30

@tiptop
Mi ih zovemo menjacnice, i oni sami sebe nazivaju menjacnicama, medjutim sve su to aukcijske kuce.
Priroda poslovanja nema mnogo veze sa menjacnicom.

Poslednja izmena:
izvinjavam se sto se mesam u raspravu.. posmatraj to kao menjacnicu i u nju dolaze musterije...
jedna musterija kupi 76 evra, a druga proda 47... to pokazuje da li je veca potraznja ili ponuda za valutom
naravno da je ista kolicina novca prodata tj. kupljena ali se gledaju oni koji kupuju ili prodaju postavljene ordere

Ma opušteno, nije to nikakva rasprava nego meni nije jasno (mora da sam prolupao) ili se ne razumemo...;)
Menjačnica = pijaca...Ja dolazim na pijacu i kupim 76 klikera, dodje i Pera i on kupi 24,to znači da ako smo mi kupili 100 klikera neko je tih 100 klikera prodao (kupljeno= prodato).
Opet kažem, nije stvar u tome da je ponudjeno 200 a mi smo kupili 100, nego što po mojoj logici da bih ja kupio odredjenu količinu neko istu količinu mora prodati..
Još jednom se izvinjavam zbog smaranja ali jednostavno nema logike da je kupljena količina > prodate količine...
@frenyshka
a što u statistiku prodato (nego samo u kupljeno) nije ušlo tih 100 jer sam ja njemu prodao tu količinu...

edit:
Ne, ti novcici nisu kupljeni, nego su prodati. Tako ih menjacnica posmatra.
Ovo je odgovor...:wall: *bem ih u statistiku :d

Poslednja izmena:
@frenkyshka
Naravno, nego sam samo naveo primer klasicne menjacnice :)

@karanovicz
pa kazem ti, gleda se sta ste ti i pera uradili :) a ne prodavac koji vam je prodao
da ste vi njemu prodali 50 klikera onda bi stajalo u prodato

Ima logike, samo ti ne kapiras sta ti pisemo.
Frenkyshka je sad uspeo da me zbuni, vise ne znam sta je kupljeno a sta prodato :D
U svakom slucaju svakako je da je ista kolicina kupljena i prodata ali tako se ne racuna. Racunaju se ponude tj. odgovori na ponude i ti novcici se svrstavaju ili u kupljeno ili u prodato. Stvarno nije nista komplikovano.
Ono sto je bitno je da pojedini prave veliki stek i da se kupuje kao ludo.

@frenyshka
a što u statistiku prodato (nego samo u kupljeno) nije ušlo tih 100 jer sam ja njemu prodao tu količinu...

edit:

Ovo je odgovor...:wall: *bem ih u statistiku :d

Ne, nisi mu prodao, ti si ponudio da ih prodas, a on dosao i kupio.
U drugom slucaju, on se ponudio da kupi a ti si doso i prodao mu.

Ima logike, samo ti ne kapiras sta ti pisemo.
Frenkyshka je sad uspeo da me zbuni, vise ne znam sta je kupljeno a sta prodato :D
U svakom slucaju svakako je da je ista kolicina kupljena i prodata ali tako se ne racuna. Racunaju se ponude tj. odgovori na ponude i ti novcici se svrstavaju ili u kupljeno ili u prodato. Stvarno nije nista komplikovano.
Ono sto je bitno je da pojedini prave veliki stek i da se kupuje kao ludo.
Ah, najzad objašnjenje na meni razumljiv način (već sam pomislio da sam u "zoni sumraka" :p)...Hvala....

Cuti, zakuca mozak nekada. Ja npr. sad ne znam sta je kupljeno a sta prodato. Sutra ujutru kad ustanem cu se smejati sam sebi :D

Hvala, onda coinotron.
A da li RBPPS ili PPLNS? Pretpostavljam ovo drugo, vidim da je jeftinije. Prednosti prvog ne znam :lupko:

sa prvim dobijaš kao po calcu
sa drugim zavisiš od pool lucka

Hvala, ipak to valja pročitati :)
Za tih 1% prvi deluje bolje

Poslednja izmena:
Ja sa tim dobijam manje nego sa onim sto krade 2%. Da li je jos neko probao taj novi miner ?

pozzz drugari...da li neko mozda zna da li je izasao DRK na bitcoinwisdom...

Kontaktirao sam BTC-e u cisto da vidim kada planiraju da uvedu DRK. Odgovor je da za sada nemaju nista u planu oko uvodjenja DRK-a, izgleda im je dosta para :D.

Dobro jutro krece polako 0.02590666 :)

Poslednja izmena:
Kontaktirao sam BTC-e u cisto da vidim kada planiraju da uvedu DRK. Odgovor je da za sada nemaju nista u planu oko uvodjenja DRK-a, izgleda im je dosta para :D.

Jel su ti rekli da nas pozdravis? :)

Prezive nocas DRK, samo cvrsta ruka nije zadrhtala i prodala! Ili ko je negde bio pijan pa nije ni video da dusmani hoce da ga osunete.

Vrh Dno