Šta je novo?

Dark Souls II

Cenim tvoju domišljatost i brigu. Imam original prvi deo, kupiću i drugi ali neću ga igrati onlajn tako da mi nije prioritet trenutno.

Online igranje je coop, vs ili ima oba?

Reinstalacija je pomogla i sada sa isključenim sekundarnim monitorom radi, problem je što ja igram na tv-u preko hdmi -ja noću dok dete i žena spavaju. Damn.

Jel ima neko problema sa pokretanjem igre i bagovima?

Ja nikako ne mogu da pokrenem, dobijam odmah crash na početku.

Reinstalacija je pomogla i sada sa isključenim sekundarnim monitorom radi, problem je što ja igram na tv-u preko hdmi -ja noću dok dete i žena spavaju. Damn.

Ja sam morao da disejblujem sekundarni monitor-plazmu, kao i risiver, kako bih dobio sliku, ali sam onda ostao bez zvuka. :wall:

Dakle, sa "win + P pa computer only" dobijam sliku, ali gubim zvuk, pošto mi ga gpu bitstrimuje i drajveri vide avr kao treći monitor, iako on vozi samo zvuk.

Pretpostavljam da svi koji koriste bilo kakav multi monitor setup imaju problem sa pokretanjem igre.

Čeka se patch.

Pripremio sam zalihe za večeras - cela noć će biti uz Dark Souls 2 provedena. Očekujem da će biti tek prva od mnogih.:D

Ko igra na tastaturi... muka

[YOUTUBE]r4mn4dbH6ks[/YOUTUBE]

Postoji li neki drugi emulator osim x360ce? Lepo podesim kineza ali u igri ne detektuje. Radi džojped ali kako on hoće, kad probam da bindujem kontrole ne reaguje, kao da ga nema.

Verovatno si stavio x360ce fajlove u pogrešan folder, treba u onaj gde je exe. I u x360ce.gdb dodaj red:

[DarkSoulsII.exe]
Name = Dark Souls 2
HookMask = 0x00000002

Meni nije radio kako treba sa najnovijom verzijom x360ce

Probaj stariju verziju http://www.mediafire.com/download/fp350nfwerd5a1f/x360ce.7z
Kao što Ivke77 reče ubaci sve to tamo gde je exe fajl.
Sa liste preseta u x360ce selektuj logitech cordless rumblepad 2, zatim došteluj kontrole i snimi izmene.

Ko igra na tastaturi... muka

[YOUTUBE]r4mn4dbH6ks[/YOUTUBE]

I ovo je upravo jedan od razloga zbog kojeg igru necu ni probati. Svojevremeno sam podlegao pritisku i odigrao Demon's Souls za PS3. Uopste nisam pao u nesvest, cak naprotiv... Cela ta ideja oko velicanja ovog Blade of Darkness klona u nebesa i nazivajuci ga svojevrsnim spasiocem RPG zanra, (kojem zapravo i ne pripada), mi se ni malo ne svidja. Katastrofalne kontrole iz keca su me odbile od daljeg igranja. Kao sto moze da vidimo iz prilozenog snimka, situacija u dvojci nije nista bolja. Da, imam kontroler. Ne, na pamet mi ne pada da ga koristim za nesto sto navodno treba da vazi za "RPG"...

Uspeo sam da pokrenem igru na sledeci nacin (navedeno je u onom forum topic-u sa steam-a):

-izvukao sam HDMI kabal
-pokrenuo igru
-igra se pokrenula u malom prozoru, namestio sam sve opcije
-iskljucio igru
-ponovo iskljucio HDMI kabal i pokrenuo igru
-sve je radilo kako valja u 1080p

Naravno, ne pada mi na pamet da se tako zevzecim svaki put, nadam se da ce uskoro da isprave ovu glupost.

I ovo je upravo jedan od razloga zbog kojeg igru necu ni probati. Svojevremeno sam podlegao pritisku i odigrao Demon's Souls za PS3. Uopste nisam pao u nesvest, cak naprotiv... Cela ta ideja oko velicanja ovog Blade of Darkness klona u nebesa i nazivajuci ga svojevrsnim spasiocem RPG zanra, (kojem zapravo i ne pripada), mi se ni malo ne svidja. Katastrofalne kontrole iz keca su me odbile od daljeg igranja. Kao sto moze da vidimo iz prilozenog snimka, situacija u dvojci nije nista bolja. Da, imam kontroler. Ne, na pamet mi ne pada da ga koristim za nesto sto navodno treba da vazi za "RPG"...

Igra mnogo vise podseca na King's Fields koju je takodje radio From Software. I niko nije rekao da je Souls serijal spasioc RPG zanra, naprotiv. To je akciona igra sa RPG elementima koja te uci kroz paterne i ponavljanje i ne drzi te za rucicu. Jedna od drazi igre je ta da mozes da je zavrsis i na pocetnom levelu uz dosta vestine. Ali ako ti se ne svida, to je apsolutno tvoje pravo, naravno. Nije svaka igra za svakoga :)

Poslednja izmena:
Jedna od najboljih igara koju sam igrao u zadnje vreme.
Treba probati definitivno iako malo odbija na pocetku ko nije igrao nikada dark soul.
Ali ipak nije za pc.

U potpunosti se slazem za tobom. Ovo je igra za konzole,nikako za PC. Kakav RPG! Ovo je sibacina iz treceg lica sa nekim RPG elementima.

U potpunosti se slazem za tobom. Ovo je igra za konzole,nikako za PC. Kakav RPG! Ovo je sibacina iz treceg lica sa nekim RPG elementima.

God of War je sibacina sa RPG elementima... ako ovo svrstavas u isti kos sa tim... pa recimo da nije bas isto, ni priblizno, uopste, tj. potpuno razlicito

Meni nije radio kako treba sa najnovijom verzijom x360ce

Probaj stariju verziju http://www.mediafire.com/download/fp350nfwerd5a1f/x360ce.7z
Kao što Ivke77 reče ubaci sve to tamo gde je exe fajl.
Sa liste preseta u x360ce selektuj logitech cordless rumblepad 2, zatim došteluj kontrole i snimi izmene.
Proradila je ova verzija, hvala. Hvala i Ivketu, mada nisam ništa dodavao, ovo radi kao što rekoh.

Još jedna stvar, bilo bi lepo da se jave svi koji neće da igraju na džojpedu iako imaju 3 komada, sigurno ih ima još, pa da završimo sa tom pričom i nastavimo o igri. Mada ne vidim zašto bi ovde nekog boleo paja za to ali bože moj, i ovako je ovaj gejming podforum odavno otišao u q. Raspalite.

Ne bi bilo lose da ubacite neki info o fps-u/detaljima cisto da znamo kako radi igra...

Lose sam se izrazio,ovo je H&S iz treceg lica.

Kao sto rekoh, nije svaka igra za svakoga. Ali jedno je sigurno - u novijoj istoriji video igara ne postoji ni jedna koja se slicna Souls serijalu. Da li se nekom svidja ili ne je potpuno subjektivna stvar.

Ne bi bilo lose da ubacite neki info o fps-u/detaljima cisto da znamo kako radi igra...

Ono malo sto sam odigrao na PC-u, igra je u odnosu na verziju sa konzole mnogo mnogo unapredjenija. Nikad nisam preterano obracao paznju na graficke detalje u ovim igrama, ali je 60fps melem za oci.

edit: Sad sam pogledao tvoju konfiguraciju, cenim da ces bez problema da je vrtis o konstantnih 60 sa max detaljima.

Poslednja izmena:
Ako nisi u stanju da vidis zbog cega ovo nije obican H&S poput God of War i klonova, onda mislim da ti nisi ni poznavaoc RPGa. Kazem RPGa, ne iskljucivo cRPGa a pogotovo ne podvrste cRPG tj. igara baziranih na FRP sistemima koji se koriste u popularnim stonim igrama.

ovo je daleko od hack and slash-a gde se samo mase sa macem po ekranu...
zahteva sporo i pazljivo igranje, sa dosta izbegavanja udarca... u neku ruku simulator realnijih okrsaja, ali izveden sa brzim pokretima lika koje daju pomalo arkadni utisak... te se moze reci da je kombinacija ta dva na neki nacin...

Nije sistem borbe poenta RPGa... RPG mora pruzati igracu izbor kako u razvijanju avatara kojeg vodi (sto ima svaki takozvani akcioni RPG) tako i kompleksnu radnju tj. pricu na koju igrac moze da utice direktno ili indirektno (sto ima jako mali broj igara). Samim tim nijedna strogo linearna igra nije RPG ma koliko dobar sistem budzenja lika imala (Diablo series I'm looking at you). Recimo da jednom Stalkeru malo fali da bude RPG tj. da je sistem budzenja lika opsirnije i direktnije izveden mogao bi se zvati RPG.

Nije sistem borbe poenta RPGa... RPG mora pruzati igracu izbor kako u razvijanju avatara kojeg vodi (sto ima svaki takozvani akcioni RPG) tako i kompleksnu radnju tj. pricu na koju igrac moze da utice direktno ili indirektno (sto ima jako mali broj igara). Samim tim nijedna strogo linearna igra nije RPG ma koliko dobar sistem budzenja lika imala (Diablo series I'm looking at you). Recimo da jednom Stalkeru malo fali da bude RPG tj. da je sistem budzenja lika opsirnije i direktnije izveden mogao bi se zvati RPG.

Jel ova igra linearna? Nisam igrao keca ali koliko sam skapirao sa gameplay-eva svodi se na ceste i komplikovane okrsaje, tj dosta bossova i mini-bossova, ali da li je pravac kretanja uvek isti, nema nekih zona i slicno pa da mogu sam da se prebacim iz zone u koju i kako hocu?

Vidim da imamo relativno slične konfiguracije, računaj da ćeš imati zakucanih 60 fps-a sa svime na max a CPU i GPU ti neće preći 50% load-a.

Pretpostavljao sam da nece biti problema al reko da pitam dzast in kejs, fala :)

Jel ova igra linearna? Nisam igrao keca ali koliko sam skapirao sa gameplay-eva svodi se na ceste i komplikovane okrsaje, tj dosta bossova i mini-bossova, ali da li je pravac kretanja uvek isti, nema nekih zona i slicno pa da mogu sam da se prebacim iz zone u koju i kako hocu?

Igra nije open world tipa Elder Scrolls, ali nije linearna. Trip sa Dark Souls 1 je bio taj sto si mogao da zagazis u mnogo gadne predele u startu, sta vise dosta ljudi je to odbilo. DkS2 daje malo bolje smernice, ali i dalje te ne drzi za ruku, postoji veliki izbor lokacija od samog starta, cak i neke missable lokacije (nista tipa Ash Lake, ko je igrao DkS1 zna o cemu pricam), ali te igra i dalje vodi uvek ka istom zavrsnom delu.

Ono sto se meni licno ne svidja, ali kapiram da su zbog nacina levelovanja morali tako da odrade je warp od samog pocetka igre. U DkS si tu mogucnost dobijao tek negde otprilike na polovini ige. Ovde su se odlucili za hub kakav je bio Nexus u Demon's Souls koji ces jako cesto posecivati.

Ono sto su fino uradili je to sto NG+ nije vise samo skup istih neprijatelja koji jace udaraju i imaju vise HP-a, vec ima i mnogo mnogo drugih stvari, ali to je vec spoiler :)

Poslednja izmena:
Nisam još probao, ali kažu da je prvi deo bio mnogo bolji i dosta teži?

Pitanje ukusa. U prvom delu je po meni jedino bolji world design, zato sto mi se svidja kako se zaklapao na samog sebe, i lore igre, ali i to je diskutabilno. Ali sto se gameplay-a i tezine tice, isto je, jedino sto sad imas vise iskustva i znas sta da ocekujes. NG+ je, na pr. mnogo tezi nego NG+ u DkS1.

Nazad
Vrh Dno