Šta je novo?

Dark Souls II

pa imam ja da igram bar nekih 8 igra do tad... imam zaostatak :D
mislim da bi mi bilo dosadno da sad posto bi preso prvi deo i stucao bar 30 sati na nju, da onda krenem da igram to prakticno isto u drugom delu...
ovako bolje odma dvojka, mozda mi se svidi vise od keca, bar ce biti nesto ispeglanija, lepsa, s manje bagova i nadam se bar nesto lepsim i preciznijim animacijama...
mada ovo zadnje kolko vidim nece biti slucaj, eno u klipu koji ste kacili, lik sa macem bije u prazno, a boss zverina mu okrenula ledja i jede zid -.-

Sto se mene tice pao je preorder za ps3. Uzecu i za pc, ali najvise ljudi ce da igra na ps3.

Moram da priznam da se i ja razmišljam na kojoj platformi da je igram, prvi sam odigrao na PS3, a jedini moj problem sa PC verzijom su čiteri i nikakva zaštita od njih na PC verziji DS-a...

pc verzija ni pod razno. uzecu neki polovan ps3 , i to je to. za pc igrace su wow , lol i ostali uzvici i gestikulacije. :d

Mene nervira sto ne izlazi za sad za PS4, to bi bila idealna platforma.

pa ako se progura peticija neka... ;)

Guraćemo im evriće, šta im fali.
Svako ko sad ne izbacuje i next gen verziju pravi veliku grešku.
Dovoljno da stave fullHD i 60FPS na PS4 i ja bi bio zadovoljan.

pc verzija ni pod razno. uzecu neki polovan ps3 , i to je to. za pc igrace su wow , lol i ostali uzvici i gestikulacije. :d

Trenutno keca igram i stvarno zazirem da idem u human formi zbog jbnih cheater-a, toliko da igram u offline-u da mi ne kvare doživljaj. Osim toga humanity će u dvojci biti još bitniji. Tačnije, što više umireš, toneš dublje u ludilo i "postaješ više hollow" što povlači i death penalty i koji smanjuje ukupan HP pool, sve dok ne padne na 50% od ukupnog. Dakle S&M se nastavlja i u dvojci...

nemojte da plasite ljude da je nemoguce igrati preko M+T... ja sam presao igru tako bez problema, i ne verujem da sam vise ginuo od onih koji su igrali preko gamepada.

ne kazemo da je nemoguce , ali je mnogo komfornije preko joypada.

@zuloom - poznato mi je sve to , pomno pratim razvoj igre ali ne gledam trailere. Isuvise su mi spoilovali prvi Dark Souls , tako da istu gresku ne pravim ponovo.

Poslednja izmena:
tebi je komfornije, a nekom ko igra samo M+T 10+ god. i retko ili nikad ne uzima gamepad u ruke nece biti tako mnogo komfornije.

Ja sam uzeo 360 kontroler zbog ove igre, pre toga skoro nikad nista sa njim nisam igrao... trebalo mi je malo privikavanja, ali kad sada uporedim iskustvo sa M+T i kontroler - ogromna razlika.
Jednostavno sistem borbe je prilagodjen kontroleru, kada npr. treba da zadjes protivniku iza ledja mnogo je intuitivnije i lakse sa kontrolerom.
Za zadavanje udaraca takodje, u trenutku udaranja jednostavno intuitivno drzis kontrole u pravcu neprijatelja, i napad tamo i zavrsi bez obzira na kretnje protivnika.
Ono automatsko usmeravanje recimo uopste nisam koristio u toku igre.

Jedini problem je navikavanje na kontroler za one koji nisu ranije previse koristili, ali osecaj i dozivljaj igre je stvarno drugaciji.

...ja sam isto probao, ali DS2 kontroler i cim sam video da mi je borba nemoguca ako ne selektujem protivnika ostavio sam i vratio se na m+t.... Hocu da kazem da je sve to oko kontrola individualno i svako radi onako kako misli da mu najbolje odgovara. Gamepad nije obavezan za ovu igru.

tebi je komfornije, a nekom ko igra samo M+T 10+ god. i retko ili nikad ne uzima gamepad u ruke nece biti tako mnogo komfornije.

I ja sam imao sličan problem, poslednji put sam koristio joy na PS1 ili tako nešto. U startu za malo nisam odustao i vratio se na m/t kombinaciju, ali posle nekih 3-4 h navikavanja sve je leglo na svoje mesto, ne treba puno vremena da uđe u prste joy... Na m/t se može igrati, jedino ona drhtava kamera ubija (možda ima fix i za to nisam siguran).

(možda ima fix i za to nisam siguran)
ima fix, a moze i da se smanji osetljivost misa. Ja sam na pocetku smanjio bio osetljivost na oko ~300 dpi i kamera je bila otprilike kao i na gamepadu, a opet sam ostao okretniji nego sa pecurkicama.

Prvi put u M+T kombinaciji sam stigao do malo posle prvog zvona, i jednostavno nije to bilo to. Borba sa Capra Demonom u onom skucenom prostoru je bila nerealno teska jer je kamera letela na sve strane, i uz koriscenje DSFixa.

Drugi put sam prelazio kada je stigao XBox 360 kontroler, ali sam se brzo smorio jer je potreban period navikavanja na njega. Takodje sam bio u fazonu da je nemoguce igrati bez selekcije protivnika, i bilo je "ma daj da se vratim proverenoj M+T kombinaciji".

Fora je sto kada sve lepo legne (udje mozak u fazon :D ), niti ima potrebe za selekcijom, niti se moze meriti osecaj borbe u jednoj i drugoj varijanti. Govorim iz licnog iskustva, kao neko ko igra 10+ (a i vise :D ) god. M+T kombinaciju.

E sad ne znam koliko je recimo osecaj razlicit sa nekim losijim kontrolerom, ali eto sa XBox 360 wireless je prava uzivancija.

i ja sam planirao da uzmem taj XBox 360 wireless, vidim svi ga hvale...
A ovo oko kontrola i kontrolera i selektovanja, mene je to selektovanje previse vezivalo za protivnike, i kada jednog selektujem svi napadi idu na tog jednog dok bi drugi prosli neosteceni i slobodno bi me udarali. Ovako bez selektovanja mogu brzo da menjam protivnike i udaram njih vise odjednom.

edit:
evo primer, pred kraj klipa u borbi sa dva gargojla, da sam selektovao blizeg i kristali i udarac helebardom bi isli na istog, a ovako bez selektovanja padaju obojica u isto vreme:
[YOUTUBE]t6y2muZf6Z4[/YOUTUBE]
... isto tako i kod nekih demona, kada sam im protrcavao kroz noge, mnogo je lakse bez selektovanja... mada tu moze i brzi deselekt.

Poslednja izmena:
Kontam, ta selekcija je po meni totalno nepotrebna, i umesto da olaksa borbu samo je cini tezom sa 2+ protivnika.
Fora je sto i sa joy ne mora da se selektuje, ali definitivno treba uigravanja.

Moj savet ko je tek uzeo kontroler:
Stici do firelink shrine-a, i onda grindati souls na onim prvim kosturima uz stepenice, pa do prolaza gde je pacovce. Zagines u provaliji, pa ponovo ta ruta, zbog navikavanja.
Pa onda skines sav gear, pa trcis kroz vec otvorene oblasti (moze i pominjani kosturi, taman da se mazne gear koji je tu razbacan), i trudis se da izbegavas protivnike, kotrljas se itd... nema veze ako se zagine, samo da udju kretnje u mali mozak.
Ovi kosturi su laganica za navikavanje, i vezbanje kako pary tako i obicnih udaraca.

Rokne se to ponavljanje jedno sat, dva, pa pauza jedan dan, pa treci isto malo opusteno igranja. Cetvrti dan vec sve dodje na svoje, i moze polako da se prelazi igra. :)

Ovo pricam iz iskustva sa gitarom, jer ko nije koristio joy potrebno je razviti "muscle memory", odnosno misici da naviknu na pokrete, da bi radnje postale automatske.
Tako se jedan dan nesto cini skroz nemoguce i smara mnogo, a sledeci put ne verujes kako ti lako ide, kao da se organizam preko noci prilagodio i naucio nesto novo. :)

ne kazemo da je nemoguce , ali je mnogo komfornije preko joypada.

Nije samo stvar u komfornosti, već u balansu same igre, a balans u DS-u je jako, jako bitan jer su vodili brigu do najsitnijih detalja. Tako da igranje na bilo čemu drugom ruši taj balans i ne pruža pravu stvar :)

na sta mislis kad kazes balans? ...hoces da kazes da je igra laksa na m+t?

Igra je pravljena za džojped, animacije su pravljene za džojped i 30 fps. Sve ostalo deluje neprirodno.

Upravo, kao sto ne mogu da zamislim da igram Borderlands 2 (ili bilo koji FPS) na kontroleru, isto tako ne mogu da zamislim Demon's Souls i Dark Souls na bilo cemu drugom osim na kontroleru.

Ne kapiram fazon da izbacis nesto za PC a da ne moze M+T da se igra? :trust:
Moze kontroler da se prikljuci na PC nije to problem, vec situacija da toliko vezes imerzivnost za kontroler da kontroler sam postaje osnovni preduslov...a izbacujes za PC.
Oni su sjajnu igru portovali na nedopustiv nacin...nadam se da nece ponoviti istu gresku...ja svakako necu igrati na kontroleru ne jer imam nesto protiv vec ne znam, igram na PC-u nemam konzole i ne pada mi napamet da se navikavam zbog jedne igre...mis+tastatura ali tako da je sve namesteno za MIS I TASTATURU ili preskacem kao i prvi deo gde sam nakon par dana odustao...

Poslednja izmena:
Postoje i simulacije voznje koje nema smisla igrati na bilo cemu sto nije volan.

Ja ne kapiram koja je to opsesija misem i tastaturom. Kao sto postoje igre koje su dizajnirane za mis i tastaturu (zamisli starcraft na kontroleru), tako postoje i igre koje je najbolje igrati na kontroleru/joystiku/volanu. Sve su to periferije kao i mis i tastatura. Kao sto je BooQy rekao, voznja moze da se igra na tastaturi, ali je pravi filing na volanu. Ja sam probao Street Fighter IV svojevremeno na kontroleru, ali sam proigrao tek kad sam nabavio arkadni stik.
Zasto igru kao Dark Souls koja ima savrsen fight mehanizam koji je savrseno prilagodjen za kontroler pokusati da potencijalno unazadis tako sto ces praviti kompromise da bi se omogucilo komotno igranje na tastaturi i misu? Ako mozes da igras na tastaturi super, ako ne, na svakom cosku moze da se nabavi jeftin dual analog kontroler. A ko ne moze da igra na tastaturi i ne zeli na kontroleru... pa onda ova igra nija za tog nekog.

Poslednja izmena:
Meni licno igranje Dark Souls na misu i tastaturi je cist mazohizam, ali vidis da ih ima koji to vole. :d

ma igra je mazohizam, kako god okrenes i cime god igrao ;)

Jel ovo ds2 ili ds1 tema ?

Dvojka je inicijalno razvijana za pc, tako da dzabe mlatimo, bice i m+k komande, i 60fps. Pogledajte walkthrough bete na yt.

Dali možda neko zna koliko će DS 2 biti zahtevna igra za PC, odnosno šta će zahtevati od hardvera?

Koji će biti minimum koji će moći da je tera po defoltu?

sudeći po ps3 beta verziji , [youtube]gWRIO92R_pQ[/youtube]

igra bi trebalo da radi na midrange konfiguraciji ( dual core cpu, i grafika klase hd 7750 / gtx 650)

prvi deo je daleko od visokokvalitetne grafike, ali je port za pc jedan od najgore izvedenih u istoriji.
dvojka se inicijalno radi za ps4 i xbox one, a one su zapravo x86 pc mašine, tako da će igra , gotovo izvesno, da bude tehnički besprekorna.

Nazad
Vrh Dno