Šta je novo?

Dark Souls 3

Jel može pored onog prvog zmaja da se protrči gore levo ili mora da se ubija strelama ili kako već kasnije u igri. Prošao sam dole desno do sledećeg Bonfire, ali mi ne deluje da mogu proći živ kroz pauzu u bacanju vatre.

Moze da se prodje i gore levo.

Gledam sad iz daljine i čini mi se da je kapija ispod zmaja zatvorena?
Jump attack konačno radi super.
Kako se razbija gard protivnika kad drže štit? Nikad to nisam skontao u Souls igrama,a ni prodavao.
Jel se meni čini ili se Estus nekad sam dopuni bez odmaranja na Bonfire?

Poslednja izmena:
Igra je meni neigriva online, probao 3x i 3x crash na desktop.
Čitam na Steamu ljudi ***** opasno.
Ima li neko rešenje da ste nešto pročitali ili nema pomoći dok ne izađe još neki patch?
Dal oni ove igre uopšte testiraju pre nego što ih izbace?

Igra je meni neigriva online, probao 3x i 3x crash na desktop.
Čitam na Steamu ljudi ***** opasno.
Ima li neko rešenje da ste nešto pročitali ili nema pomoći dok ne izađe još neki patch?
Dal oni ove igre uopšte testiraju pre nego što ih izbace?

Ne znam, ja i dalje tvrdim ne menjaj drajvere dok rade. Ja sam par drajvera unazad nemam crashova, gledam streamove likova koji imaju recimo titana a ne updejtuju drajvere i nemaju problema, dok ostali imaju sa najnovijim. Verujem da developeri odrade solidan posao ali onda oni "game ready" drajveri sjebu posao individualcima.

Vratio sam drivere od 15.11.2015 i opet crashuje online. Kažu po netu da se stavi lighting na low, kao pomaže. Probaću.
Btw evo ga jedan sjajan tekst i video o tome kako sramno loše rade konzole verzije.
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-why-you-should-install-dark-souls-patch-103
Isti problem je imao i Destiny i Need for speed pa je sređen frame pacing. Znači da je i te kako moguće to srediti i omogućiti normalan gameplay.
Koja je ovo bruka i sramota za From ako ne srede konzolne verzije.
Meni sad ne ide u glavu kako sam uspeo da igram toliko dugo Bloodborne sa istim problemom, a i te kako sam to odmah primetio.
Dal to PS4 gameri uopšte primete, kako im ne smeta, bukvalno je neigrivo.

Vratio sam drivere od 15.11.2015 i opet crashuje online. Kažu po netu da se stavi lighting na low, kao pomaže. Probaću.
Btw evo ga jedan sjajan tekst i video o tome kako sramno loše rade konzole verzije.
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-why-you-should-install-dark-souls-patch-103
Isti problem je imao i Destiny i Need for speed pa je sređen frame pacing. Znači da je i te kako moguće to srediti i omogućiti normalan gameplay.
Koja je ovo bruka i sramota za From ako ne srede konzolne verzije.
Meni sad ne ide u glavu kako sam uspeo da igram toliko dugo Bloodborne sa istim problemom, a i te kako sam to odmah primetio.
Dal to PS4 gameri uopšte primete, kako im ne smeta, bukvalno je neigrivo.
Evo, da ti kažem, negde od 2009. godine nisam nista igrao na kompu, ja uopšte nisam primetio frejm pejsing :) Valjda se čovek navikne na konzole ;-)
Radi isto kao Bloodborne, možda i malo bolje, što se mene tice.
Koristite li vi one kao dodatne moći za oruzije? Ja ne iskoristih to ni jednom još uvek

Sent from my E2303 using Tapatalk

Druže dođi kod mene ili kod nekog od kolega sa foruma da probaš kako izgleda igrati na iole stabilnih 60FPS. Ako si na konzoli dobar igrač ovde bi kidao 50% bolje veruj mi.
Nisam ni ja bio svestan koliko to utiče na gameplay dok nisam probao obe verzije uporedo.
Nervira me neviđeno taj From, stvarno su amateri što se tiče engina, u svakoj Souls igri je bilo svinjarija koje su uništavale igranje na konzolama. Još mislim da je Demon Souls najbolje radio, nije bilo seckanja i frame pacing koliko se sećam. DS1 je bio katastrofa na konzolama, na PC je sređen sa modovima. DS2 nisam hteo ni da probam na konzolama, dok nije izašla PS4 verzija sa 60 FPS koja lepo radi sem malo čudnog odziva komandi, oseća se neki lag. Ali to mi nije smetalo da odigram 120h već.
Ne znam na koji način naterati From da sredi taj prokleti frame pacing i da mogu ko čovek da igram na PS4 sa društvom i gde je community mnogo veći.

Pročitajte komentare u linku koji sam okačio, odlična zapažanja drugih razočaranih igrača.

DS2 je za prošlu generaciju konzola stvarno bio katastrofa. Nisam ja nikakav dobar igrač, meni bitno da je meni zabavno, online radi super, a vetovatno će sa nekim narednim patchem malo srediti i te stvari o kojima ti pričaš, mada verujem da je super u 60 fps.

Ne verujem da će srediti bilo šta što se tiče frame pacing jer ili ne znaju ili što je više verovatno bole ih uvo. Da su neke druge igre u pitanju bolelo bi me uvo, ali Souls igre su nešto ubedljivo najbolje u gaming svetu zadnjih par godina i voleo bi da nam tehnikalije ne uništavaju totalno užitak. Zato i nisam mogao da igram DS1 na PS3 i Bloodborne više jer obe igre rade sramotno loše

Ih bre, nemoj Bloodborne da propustis zbog tehnikalija :)
U pravu si, souls igre su pored Witchera, zaista jedina svetla tačka u gejming industriji.

Jel jos neko ima frame drops u toku igranja?

Sa masinom iz potpisa trebalo bi da mogu da se igram normalno.. ali cak i kad stavim sve na Low/Off i dalje frejmovi na random mestima padnu na 5-10 na par sekundi.
Npr, Firelink Shrine oko Bonfire-a dok trcim ka Blacksmith-u UVEK frejmovi padnu ispod 10..

Probao nove drajvere, ne vredi. Ima neko ideju? Ili da cekam sledeci patch, koji bi trebao da je performance patch..

Bezveze skroz, ali mimo toga igra je fantasticna :D

EDIT: Resio sam problem, vratio sam se na 15.12 drivere.. radi ko podmazano sad :D

Poslednja izmena:
Jel igrate vi online? Jel vam puca igra?

Ja sam malopre probao, nisam imao nijedan crash niti bilo ko ko je učestvovao.

marko, budi ljubazan pa unesi podatke o svojoj konfiguraciji u svoj profil (podešavanja profila).

takođe navedi da li koristiš win7, 8.1 ili 10.

Joooj, što ne krenuh knighta, sad moram dosta da budžim equip load jer su svi mačevi preteški, a u ovakvim igrama volim dobar DMG da imam :d Trenutno koristim Butcher's knife, odmah ima A scaling sa STR, a kasnije bude i S. Ima neko neki predlog za oružje?

marko, budi ljubazan pa unesi podatke o svojoj konfiguraciji u svoj profil (podešavanja profila).

takođe navedi da li koristiš win7, 8.1 ili 10.
Kasnije kad budem na kompu.
Nije problem do mašine, nego do drivera ili igre. Kad je sve na high i stavim lighting na low ne puca igra u coop, ali zato u SP nisam imao problema kako god podešeno bilo.
Od oružja je zakon meni longsword kao i u svim Souls igrama

Kite Shield + Halberd

via tt

Poslednja izmena:
Uopšte ne koristim štit... Cathedral Knight Greatsword u obe ruke i udri :) Ušao sam u Irithyll of the Boreal Valley... brutalni su protivnici.

Koji cigani igraju ovaj PVP, to je strašno :d Ne sećam se kako se zove level, ona šuma-močvara, kod ona dva crna NPC viteza, i stalno te invejduje tu i trči pravo gde su vitezovi. Ako su nekim slučajem mrtvi, onda trči kod velikih kraba. Užas :d

Koji cigani igraju ovaj PVP, to je strašno :d Ne sećam se kako se zove level, ona šuma-močvara, kod ona dva crna NPC viteza, i stalno te invejduje tu i trči pravo gde su vitezovi. Ako su nekim slučajem mrtvi, onda trči kod velikih kraba. Užas :d

Standardno :) Pojedi Seed of a Tree of Giants kad pobegne kod kraba :D

To su najgori smradovi koji koriste mobove kako bi dobili PvP.
Nije mi jasno kako pravim veći dmg sa longsword +3 raw infused (oko 170 stoji dmg) nego sad onom dark infused sekirom što je ispod prvog zmaja? Njoj stoji dmg oko 120 plus oko 100 dark dmg.

Da, i ja sam to našao, video 103 + 103 ili tako nešto i udara samo 103. Ne znam kako deluje to

Očigledno je neka greška u igri.
Da stvarno udara kao što bi trebalo to je oko 220 dmg, ubedljivo najbolje early game oružje.
Završio sam ono selo, ubio ono drvo iz drugog puta i još 10x u coop da malo nakupujem magija i itema koji mi trebaju. Sad gledam gde ima ring za staminu i skontam da moram ići da se bijem sa onim vatrenim gde debeli pomaže.

Jest, tu je ring, ja sam tu izgubio 10 'iljada duša na skoku jer sam se kurčio.

Što se tiče souls to je najbitniji savet za nove igrače koji se nerviraju lako.
Uopšte se ne treba opterećivati dal će te izgubiti souls i koliko. Uvek ima lokacija gde može da se grinda za level up, meni najdraži ubijanje do besvesti bossova koji su me iznervirali.
Tako da bataliti souls fear, samo koncentrisano, gledajte okruženje i be aggressive.

Souls farming spoiler
Undead Settlement - Dilapidated Bridge bonefire - odmah desno, preko mosta jednom kada se otkljuca kapija nalazi se pacovcina ispod merdevina koju jednim zamahom (fall damage) ubijam i dobijam oko 500 soulsa (u minutu).

Lakše je meni ubijati ono drvo, em je zanimljive, em dobiješ dal 6k souls.

Vrh Dno