Šta je novo?

Dark Souls 3

Malo benchova za one koje zanima, nema spoilera.

GTX980ti g1 + i7 4770k - 4K Res (MAX)
[YOUTUBE]tOQUoC0dCns[/YOUTUBE]

GTX980ti g1 + i7 4770k - 1440p (MAX)
[YOUTUBE]w09FfuaN5R8[/YOUTUBE]

GTX960 g1 + i5 6600k - 1080p (MAX)
[YOUTUBE]UFEiwWx0knI[/YOUTUBE]

Nije bas neko poredjenje ali eto, ima razlike izmedju LOW i ostalih detalja ali Medium drzi gtx960 onako na 60fps-a stabilno, kontam mogu da se rade tweakovi i sa jacim teksturama i sl.
[YOUTUBE]9O7geacQTD4[/YOUTUBE]

Ljudi mani te se tehnikalija, kakav je gameplay u odnosu na prošle Souls igre?

Odigrao sat vremena PS4 verziju i ne znam kako ću se navići na taj frame pacing, imam osećaj kao da igra radi na 15-20 FPS. Stvarno je užas posle Dark souls 2 na 60 FPS. Ne znam koliko mi je trebalo da se naviknem na ovo u Bloodborne.
Prvi boss je odličan, pokidao me je par puta, ima opasan move set u odnosu na ranije prve bossove, par puta me je ubio na 1,2 udarca da ga dovršim. Grafički nisam nešto oduševljen za početak, valjda sam se navikao na Dark souls 2 okruženja.
Ne znam dal je izašla narodna verzija da probam na PC sa boljim FPS kako to izgleda.

Ako ti se ne sviđa poljubi i ostavi.

Što se piraterije tiče, ona je ovde najstrožije zabranjena i kažnjava se smrću.

Hahaha. :d
Koju verziju ti igraš?
Neću sigurno ostaviti, samo možda prodam ovaj nalog i uzmem PC verziju ako radi na bar na high na mojoj mašini i5 760 4Ghz, GTX770 2GB, 16GB rama. Samo radi testa me interesuje narodnjak.
Ko još igra Souls igre offline.

Ja igram souls igre offline. Opalim malo pvp kad mi je baš dosadno ali prvih par prelaza me multi ne interesuje, niti mi je generalno zanimljiv.

Hahaha. :d
Koju verziju ti igraš?
Neću sigurno ostaviti, samo možda prodam ovaj nalog i uzmem PC verziju ako radi na bar na high na mojoj mašini i5 760 4Ghz, GTX770 2GB, 16GB rama. Samo radi testa me interesuje narodnjak.
Ko još igra Souls igre offline.

Ma mani se tehnikalija, gameplay je dobar uzimaj.

Ja ne vidim poentu ako ne odigram igru za 100% achievemente, kad nisam imao para za Witchera cekao sam godinu dana, sta znam svako ima svoj ukus i cilj.

Skidam narodnjak da vidim kako radi, pa cu odluciti dal cu uzeti original za PC.
Do tad dacu jos koju sansu PS4 verziji.

Ne mogu da vam opišem rečima koliko bolje radi i izgleda PC verzija u odnosu na PS4. Ovo je stvarno sramota šta oni izdaju kao finalne igre, džabe 30 FPS kad zbog frame pacing imate osećaj da igrate na 15 FPS.
Ovo što sam igrao skoro 2h na PS4 na PC sam prešao za 15min max. Neverovatno koliko loše utiče na gameplay konzolna verzija.
Vi što se ložite na grafiku mogu vam reći da na high izgleda daleko bolje nego na PS4. Na mojoj mašini i5 760 4Ghz, GTX770 2GB, 16GB, SSD radi na 55-60 FPS, ugasio sam samo AA jer imam 2 GB na grafičkoj, kontam da zbog toga je seckalo.
Skoro sigurno uzimam original za PC, nema bagova, radi extra.
Probao opet sad PS4, užas koja neigrivost, mislim da nije bio takav frame pacing u Bloodborne. Inače Knight početna klasa je daleko bolja od Clerica, dobijate odličan armor, štit i mač. Ne odgovara mi mace nikako sa clericom. Svejedno planiram strength/dex i faith build za prvu ruku. Nema hexera

Što se tiče gameplay problema ranijih verzija, sad je lock prilikom ispijanja Estusa mnogo kraći i nema više auto aim strelaca! I što je najbitnije nema više onog odvratnog osećaja težine, kilavosti, sad shvatam da je to bilo dobrim delom zbog očajnih performansi konzolnih verzija.

Poslednja izmena:
Sa dve 670ice na high imam neke dropove. To je i za ocekivati, cenim da ce nvidia poboljsati sli podrsku. Nije to problem, problem su random crash-evi koji su krenuli da se desavaju kod prve bonfire :mad:

Poslednja izmena:
Jel laksa ili teza u odnosu na ds1 i ds2?

Zavisi koliko si igrao ranije delove. Meni nije preteška, ali je baš onako dobar izazov za sada.
Meni sa jednom GTX770 2GB radi i na max 50-60 FPS, ugasio samo AA. Jako retko zapne zbog rama na grafičkoj. Nisam update ovao drivere već pola godine sigurno.

Da li se moze ovaj Dark Souls 3 key da se normalno aktivira i koristi na Steam accountu?

Ne bez rizika da ti banuju account.

Jel laksa ili teza u odnosu na ds1 i ds2?

Solidno je teska, ali ne bih rekao da je teza od DS1. Taman je kako treba.

Imam nekih 10h u igri i sve do sada mi se svidja - dizajn lokacija, AI neprijatelja... stvarno odlican DS.

Zaboravio sam da je atmosfera sa 5.1 ili sluskama fenomenalna, na sve strane nesto urla, mumla, grebe, kao u Bloodborne. Mislim da je ovo do sad najbolja atmosfera u souls igrama sudeci po pocetku.

Šta su ti Souls igre! Uspem posle 5tog puta da ubijem drugog bossa i taman da upalim Bonfire pljas zabode igra, au umalo nisam razbio gamepad, i ovako su mi se ruke tresle kako me je iscimao ovaj ludački agresivni boss. Upalim igru ponovo kad ono uradila je save! :d
Neprocenjivo!

Da, mislim da u Souls ne možeš da izgubiš progress jer je stalno online, uvek nastavljaš sa mesta gde si stao :d Koja reče da si klasa? Ja sam warrior sa početnom opremom, jedino što imam shield za 100 physical dmg i oba bossa sam ubio iz prve. Umro sam 3-4 puta pre tog bossa, tamo gde stoji onaj okrenut leđima, sa mačem, mnogo stamine skida kad zvekne po štitu. Sad ti sledi fin nivo :d

Da, mislim da u Souls ne možeš da izgubiš progress jer je stalno online, uvek nastavljaš sa mesta gde si stao :d Koja reče da si klasa? Ja sam warrior sa početnom opremom, jedino što imam shield za 100 physical dmg i oba bossa sam ubio iz prve. Umro sam 3-4 puta pre tog bossa, tamo gde stoji onaj okrenut leđima, sa mačem, mnogo stamine skida kad zvekne po štitu. Sad ti sledi fin nivo :d

Ja sam Warrior isto... dugo sam koristio početno oružje a sad sam našao Large Club :)
Ono veliko drvo od bosa me izmlatilo više puta :) Sad se spremam za patnju sa Crystal Sage-om

Koliko je štit bitan? U DS1 mi je bio obavezan.

Sa Knight igram na PC-u, Cleric je prevara, nema ništa od ofanzivnih miracles sem force, a shield je oko 50-60% za physical dmg, plus glupi buzdovan sa kojim nikad ne igram. Svejedno ću da napravim Knight miracles build.
Hahaha blue eyed Knight a la Demon's Souls, pokidao me je jednom i skontao sam da sam previše low lvl za njega. Drugi boss je u suštini lak ako se ste malo upgrade oružje i samo rolate u njega, iza njega, nema srećom mnogo HP kao ni prvi inače bi bio noćna mora jer na oko 50% odlepi počne kao bik na juri.
Došao sam u ono selo, ne sviđa mi se baš nešto lvl, čak je i lakši od prethodnog jer mobovi nemaju shield.
Štit je po meni neophodan sve dok ne napraviš lika sa dovoljno Estusa i miracles za heal.
E da što se tiče težine, jasno je ko dan da je teža jer nema lifegemova, niti nečeg drugog za heal sem toga Estusa i supe :D.
Još jedna jako bitna stvar u odnosu na DS2, level design više nije onako pederski da te non stop kažnjava i kad igraš oprezno i strpljivo. Isto tako nema besmislenog štancovanja mobova kao u nekim delovima DS2. Teža, ali daleko poštenija igra za sad ako mene pitate. Takođe bitna stvar, kad ste ahshen (novi naziv za hollow) imate samo 50% HP, to je baš brutalna kazna. Ispod armora vam sija ona vatra kad ste živi, kako su to već nazvali u igri. Filelink shrine je stvarno super urađen, mnogo liči na Nexus iz Demon Souls.

Poslednja izmena:
Počeo sam da igram ali imam random krahove, bez obzira šta uradim...izgleda da ću morati da čekam neki patch...igram narodnu verziju, BTW.
Koliko sam primetio, nije lako...jači neprijate5i (vitezovi i slično) nisu glupi, redovno imaju neki potez kojim razbijaju gard ili kažnjavaju kruženje oko njih...

Takođe:

ReH64UN.jpg

Poslednja izmena:
Family share na Steamu za Dark Souls 3 radi, ako neko kao i ja hoce da obrne igru sa svog naloga i posle da proda taj nalog.
Naravno uzecu je kad bude na nekom popustu za 10-15evra.
Vec sam im i ovako previse love dao jer sam se zayebao i uzeo PS4 verziju.

Meni je interesantno da su oni izbacili patch za PC verziju koji je ispravio sve probleme sa performansama a za konzole takvog patcha nema.

Što neće da radi save game iz narodne verzije u originalu?
Ne igra mi baš opet prva 3h bzv

Zato što se vodi na usera "reloaded", "3dm" ili tome slično.

Meni se opet čini da štit nema mnogo svrhe, pošto je gameplay brzi. Rol je bolja varijanta, mada su oni vitezovi gadni, razbiju te kad kreneš da kruzis oko nijih. Moja zamerka igri je da je sve suviše poznato, seting je bloodbornovski, a takav je i gameplay. I ja sam stigao do sela, lepo sam se zabavio, al me bosovi, za sad, nisu oduševili. Mada tek dva bosa :) Inače, igram sa knightom, al mi sve vreme stitdeluje kao višak...

Sent from my E2303 using Tapatalk

Kako ti deluje kao višak kod Knighta kad je od sa opremom težak ko tenk? Meni realno mnogo olakšava igranje u nekim malim prostorima.
WTF je ovo, GPU mi radi na 540Mhz, a skoro ke zakucano na 60 FPS, sve na high, ugašen samo AA. De sam instalirao ove nove drivere.

Poslednja izmena:
Kako ti deluje kao višak kod Knighta kad je od sa opremom težak ko tenk? Meni realno mnogo olakšava igranje u nekim malim prostorima.
WTF je ovo, GPU mi radi na 540Mhz, a skoro ke zakucano na 60 FPS, sve na high, ugašen samo AA. De sam instalirao ove nove drivere.
Pa nije toliko tezak kao u prethodnim souls igrama, mada ja idem na neki dexteriti bild, tako da, staznam, to je neki moj utisak.
Znam samo da sam stit sklonio, koristim katanu i rol, i za sad se ne zalim
E, da, i ne kapiram zasto oklopi ne mogu da se poboljsavaju? Valjda ce svet biti malo povezaniji posle?
Da se razumemo, igra mi se svidja, kao i sve souls igre...

Poslednja izmena:
Vrh Dno