Šta je novo?

Dark Messiah of Might & Magic

ma nasao sam fiks *urac, , iskoristio demo.exe nego ljudi

ovo je brooka ! najbolja zabava posle vampire - the bloodlines ! manje pompezna od gothic3 i obliviona a vise pruza (sad ce filip da pljuje ali neka, zabole me). jednostavno a dobro ! grafika vrh ! hl2 engine sa volumetricima iz FEAR-a, HDR, sta vise traziti (sem malo bolje optimizacije ili vise kesa za graficku :p ) borbe su ok, nije ko u oblivionu samo seckati levo desno i zadrzati pucanj da udaris jace vec ima fora za ovo ono...+ magije..ja sretan igra tece glatko, inventorijum jednostvan, prava zabava kad dodjes sa posla i oces da se igras kvalitetno bez da jases konja i smaras se fast travelom i propustis pola igre, kazem, koncept mi je kao vamp -bloodlines, sto je ekstra ! Igra mi izgleda i radi bolje od gothic 3, prica je ok, zabava je bolja, nema nekih bagova (naspram g3) milina za razonodu, tako ja razmiljam sa poslom od 9 do 5 i 26 godina, e sad to je moje misljenje, odo da se igram :D

Ehe onda da samo nadjem jedno 1000/2000 ******* ili da ubijem nekog za te pare pa da igram na high sa fps od 40fps nisam lud,i tebi je lako da pricas kad ti imas masinu koju su platio ohoooo pa mozes da se igras na max.Jedino sto je sigurno je da mi je procesor shit dok mi je ostalo tu i tamo,i vecina ljudi nema para da priusti ili nije luda da da brdo para kao ti na tu tvoju kompu koja ce gurati igrice na max sve dok se sledece godine ne pojave nex generation igrice koje neces moci da guras na medium/high(sa fps20/40)pa onda opet da otvoris kesu i da se nabacas kilo para,pa za narednih 5 meseci sam miran eheh.Ovo je Srbija (i ovde deru sto se tice komp) ovde da sakupis 500e treba da rintas ko konj mesecima da bi kupio komp ******(ne bi bio problem da zivis u Americi gde je i jeftinije i gde su plate 2000/3000e min,te ti komp dodje ko uzina)

Pa dobro, onda kažeš "živim u Srbiji, nemam para za bolji komp" i igraš na low ili ne igraš uopšte. A ne da kažeš da je igra ****** jer ne radi na average srpskom kompu. Ljudi u Africi ni nemaju ni za hleb... tako da je sve relativno...

Ne boj se , ni Maxu ne radi sve najbolje u toj igri (postoji opasan framerate dropdown na odredjenim mestima), tako da si sto se psihologije tice, u velikoj prednosti (nisi puko tolike pare da bi ti opet igra stucala u nekim momentima). Pogotovo ako uzmemo u obzir da on igra igre u 1920x1200, dropdown je jos osetniji ... Ovakav fps (konkretno mislim na brzinu izvodjenja, pogotovo u borbi sa vise protivnika) prosto trazi framerate visi od 50fps, a trenutno mislim da ne postoji hardware koji bi u maximum setovanjima i pri 1080p rezoluciji to i omogucio u svakom trenutku igre. Ni 7950GX2 ne pruza nikakvu sigurnost (trust me ;) )

Veruj ti meni da dobro radi na mojoj mašini u 1920x1200 sa 16xAF i sve na max (bez AA, pošto mi to ne treba)... Nema delova na kojima seče...

Ti max atvarno umes da provociras i zasto kada pitam u cemu je problem, umesto da mi odgovaraju oni koji ima slican komp kao ja ,koji su imali probleme slicne ili nemaju da znam sta nevalja, ono mi odgovaraju ljudi koji (ciji je komp azdaja)i nemaju kao nikakav problem,pa aj kao da mu kazemo da kupi par 7900gtx pa ce imati 20 fps vise(i sluzice ga 3 meseca:d )

a brate reinstaliraj windows, nesto te hebe tu...tebi isto treba da radi ok, meni radi ok na 1280x960, 4xAF, senke low, tekst medium (zbog rama) sve ostalo high (water reflections simple), HDR ukljucen. FPS ne pada ispod 25, chapter 2...

@Cwelle: brate , bolestan sam, sedim kuci :p

Poslednja izmena:
Par puta reinstaliro sam windows i nema izmena ni kod drugih igara kod kojih sam imao slican problem tipa hitman 4(ama isti problem).A graficka bi treba biti ok i to je provereno e sad verovatno je procesor i zar je moguce da mi procesor pravi toliki problem.Please help ili mi dajte neki program za proveru hardwera da vidim sto nije u redu

Poslednja izmena:
a zasto nije nemoguce da je procesor? Na koliko radi sempron 2200+? 1.6GHz il tako nesto? jadno...
Il ga klokuj, il ga mijenjaj (moj XP 2200+ radi na 2.1GHz od prvog dana, skoro 3 godine evo)

Poslednja izmena:
Ma znam tesko se klokuje(zbog maticne)a i jos nijednom nisam to radio mada naucio bih nije mi problem(znam graf da klokujem pa 3dmark...).A sto se tice kupovine proca vise nema nigde da se nabava proc. socketa A tako da bi morao i plocu da kupim sto mi se bas nerad(zbog grafe i rama)i.A sto se tice polovnih stvari tipa gledaj u odglas to nevolim,mada bi se opredelio da neko u okolini sapca prodaje neki barthon od vise 2 GHz uzeo bih a ovako nista(svi su mi daleko)

Sempron 2800+, 7300GT DDR2 @ 500/900, radi bez problema u 1024x768, bez AA/AF/HDR, trilinearno filtriranje, ostali na recommended. Samo što je nekako dosadnjikava, bar da je ko Hexen pa da ideš i kokaš, nego ubacuju namunjene fizičke modele i realistično kretanje u hack&slash FPS.

Veruj ti meni da dobro radi na mojoj mašini u 1920x1200 sa 16xAF i sve na max (bez AA, pošto mi to ne treba)... Nema delova na kojima seče...

Ubacujes termin o kojem ja uopste nisam govorio, i automatski skreces sa teme. Naravno da ne sece. Sece GOTHIC III recimo, jer bolesno swapuje, sece bilo koja igra na masini koja nema dovoljno rama. Uopste nisam pominjao da ti igra sece, vec da zagarantovano imas dropdowne ispod 30fps. Ne razumem zasto ti je to toliko tesko da priznas ... I pogotovo u toj rezoluciji koju koristis ...

ma on to samo proba i batali, mozda je malo i igrao ali je navikao na 25fps u toj rezoluciji pa ni ne primecuje da to lose radi :d :d :d (salim se makso ;)

Ubacujes termin o kojem ja uopste nisam govorio, i automatski skreces sa teme. Naravno da ne sece. Sece GOTHIC III recimo, jer bolesno swapuje, sece bilo koja igra na masini koja nema dovoljno rama. Uopste nisam pominjao da ti igra sece, vec da zagarantovano imas dropdowne ispod 30fps. Ne razumem zasto ti je to toliko tesko da priznas ... I pogotovo u toj rezoluciji koju koristis ...

hahaha, nisam benchmarkovao pa ne znam da li imam dropdownove, ali ako ti kažeš, verujem ti :d

ma on to samo proba i batali, mozda je malo i igrao ali je navikao na 25fps u toj rezoluciji pa ni ne primecuje da to lose radi :d :d :d (salim se makso ;)

Bez obzira na tvoju predrasudu, veruj mi da dobar deo igara prelazim do kraja i to na normal (ova tako mora) ili hard... Za FEAR XP sam se zayebao sto sam isao na najteži nivo, teška je do bola!

nego ljudi, super je igra ali je uspela da smori, podrum , zombi (chapter 5 ili 6, treba da nakupim kristale da dignem onaj skull) , znaci zombiji truju, antidota nestalo, zombija sve vise...nisu teski za ubijanje ali nema antidota...i na kraju se smorih, dosta za danas.

PS. steta sto je prezahtevna za RAM kad su teksture na high, mogli su neku medju opciju ili nesto da naprave, posto je razlika izmedju medium i high bas poprilicna u vecini delova igre. Drug : sta se dsilo sa refleksijama vode ? pa to je bilo zahtevno jedino za fx5900 karte u hl2 enginu, a sad kad stavim full refleksije fps opadne bas jako, prosto ne igrivo (ona mapa gde je brod onaj koji treba zauzeti).

Inace igra je bas zabavna, davno me nesto nije ovako drzalo. Linearno je ali je dobro, mozda je cak i dobro sto je linearno :p

ako nesto znaci , drop down se javlja:
CPU:
1. Kad ima puno leseva po ekranu
2. Kad izadje puno protivnika (a nije do graficke jer su skoro svi van ekrana)

GPU:
ukljucene su Vam water reflections na maksimum. (bez obzira da li ima vode na ekran ili ne, neki efekti koriste ovo, recimo oni stakleni zidovi. Takodje, voda na onoj mapi sa brodom izgleda skoro isto sa simple refl. i refl. all ali je drop down toliki da je neverovatno. Kontam da tu ima nekih bagova, stavite to na simple refl. i mislim da ce te se, bar sto se GPU-a tice, resiti dropdown-a)

ako nesto znaci , drop down se javlja:
CPU:
1. Kad ima puno leseva po ekranu
2. Kad izadje puno protivnika (a nije do graficke jer su skoro svi van ekrana)

GPU:
ukljucene su Vam water reflections na maksimum. (bez obzira da li ima vode na ekran ili ne, neki efekti koriste ovo, recimo oni stakleni zidovi. Takodje, voda na onoj mapi sa brodom izgleda skoro isto sa simple refl. i refl. all ali je drop down toliki da je neverovatno. Kontam da tu ima nekih bagova, stavite to na simple refl. i mislim da ce te se, bar sto se GPU-a tice, resiti dropdown-a)

Zaboravio si jos jednu stavku, a to je kompleksnost scene ... O tome pricamo ... not about corps and enemies, sto je naravno problem (a i protivnike treba rendati, zar ne? ;) ) ...
Jedan simple test moze da se odradi sa prvobitnom verzijom Counter Strike Source-a ... Tu se najbolje vidi kako framerate opada sa brojem botova, a u toj verziji nije bilo AI scripte, vec su bili samo dumb bots ... znaci, stoje mrtvi kao mrtvo more :) ...

@gx-x
sto se tice zombija,najlakse ti je da koristis luk i strelu.toliko so spori da nece ni doci do tebe.
malo smaraju nivoi po pecinama.ja sam sada 7 chapter i konacno sam izasao napolje.lepse mi je da se sibam sa orkovima,nego da se smaram sa zombijima i paukovima.samo mi je zao sto sam pri kraju.valjda ima ukupno 9 chaptera...i prica me je zainteresovala.jeste sve jos uvek dosta konfuzno,ali ako lepo odrade kraj,moze biti jako interesantno.

@gx-x
sto se tice zombija,najlakse ti je da koristis luk i strelu.toliko so spori da nece ni doci do tebe.
malo smaraju nivoi po pecinama.ja sam sada 7 chapter i konacno sam izasao napolje.lepse mi je da se sibam sa orkovima,nego da se smaram sa zombijima i paukovima.samo mi je zao sto sam pri kraju.valjda ima ukupno 9 chaptera...i prica me je zainteresovala.jeste sve jos uvek dosta konfuzno,ali ako lepo odrade kraj,moze biti jako interesantno.

Nije valjda samo 9???? Neeee ... Ja sam upravo na 9om ... bio u crkvi, ocistili me od demona :p

...@sinter:

hvala na savetu ali jedini luk koji ja imam na raspolaganju je onaj sa kanapom :) a prostorija gde sam zapeo sadrzi zombije koji izlaze sa svih strana i cekrek kojim otvaram druga vrata kroz koja treba da prodjem iza kojih krece jos 6-7 zombija, a ovi me od nazad sustizu :p, ma , preci cu, smao ne volim bas takve smaracine.

@gx-x: Ocekujem da napravis tvikovan config. ;)

Poslednja izmena:
Uhhhh, igra je odlicna, vrh, ma sta drugi govorili! Preso sam je u dahu (znaci oko ~15h aktivnog igranja), preterano, poceo sam kao fighter na kraju zavrsio kao archer. Igra me je drzala zakucanog za ekran kroz sve nivoe, od svega najvise mi se dopalo ubijanje kiklopa i kad sam purgeovao onu kucku u svetim vodama ashana :angel: !

Koju verziju igrate od 7 i kusur giga ili onu od 4GB ??
Jel probao neko ovu od 4GB, koja je razlika ??

Znam jednu razliku, onu verziju od ~4GB neces moci da pecujes...

ja igram ovu od 7GB.nemam pojma koja je razlika.ova se prva pojavila pa sam nju nabavio.
nisam cak ni instalirao MP.
jebote,kolike su sada igre.ne znam de cu jos naci mesta za splintera i NWN.sve su okolo 7GB.

e nisa od konfiga, jedino iz konzole, koju jos nisam ni probao da spustim. Konfig je neki autogenrated, a redovni konfig fajl sem kontrola ne sadrzi skoro nista vredno prepravki.

dakle za slabije karte (tipa 6600gt, 6800,7600) ne preostaje nista drugo sem teksture na medium i water ref na simple (high se kolje sa paralax mapingom i zato cupa memoriju, kad bih mogao paralax da smanjim na medium ili cak iskljucim, high opcija bi se mogla koristiti, probacu da stavim igru u dx 8 mod pa cu da vidim kako se ponasa)

Vrh Dno