Šta je novo?

Dark Messiah of Might & Magic

ako imate slabiju karticu (ala 6600GT) stavite obavezno texture na medium.ovo ostalo moze na neki medium/high.ja sam probao da igram sa texturama na high,a sve ostalo na low/medium bez hdr i dobio sam slide show posle 10min ucitvanja.kada sam stavio texture na medium i ukljucio hdr dobio sam prelepu igru sa pristojnim performansama.nije da bas klizi,zna ponekad da stucne,ali dobro radi.a i nije ovo CS da mora da radi u 60 fpsa...
sto vise igram,utisci su pozitivniji.za sada je najveca mana AI,koji je zaista ocajan.kapiram da orkovi i goblini nalecu na mene,ali ne razumem zasto strazari stoje u redu da dobiju mac u glavu.
kada se malo vise napreduje moze sasvim lepo da se kombinuju magije i melee.bas ima dosta kombinacija.
sa hdrom igra zaista izgeda prelepo,pogotovo napolju.mnogo bolje od hl2 ep1 (koji sam igrao na dosta jacim setovanjima).
i tako,grafika je odlicna,prica je providna i dosadna,ai je los,fizika je dobra (ipak je ovo source),borba je interesantna...igra nije ni previse teska,tako da predstavlja cisto opustanje.
jos sam citao da i ne traje previse dugo (6-7h) tako da predstavlju idealnu zabavu za neki vikend.

Jako zanimljiva igra. Ne može da se poredi sa ozbiljnim RPG-ovima, ali je zarazna, bar meni. Nemam nijednu zamerku. I nisam jednu igru igrao duže "iz cuga" odavno. Npr. FEAR extraction point me je smorio za 15 minuta. Mislim, igram FEARXP i dalje, ali DMMM je baš zarazan...

Ta verzija je verovatno samo single player. Primetio sam da prilikom ucitavanja pita da li zelim da instaliram single i multi ili samo jedno od ta dva. Bas bezveze.

@Sinter Ja sam se najvise smorio zbog rezolucije. Iako imam slabiji kompjuter, do sada sam bukvalno SVE igre, pa i one najzahtevnije mogao da igram u 1280 na kakvim takvim podesavanjima, vecinski na medim, FEAR XP koji je cini mi se zahtevniji od originala igram na toj rezoluciji, nesto medium, nesto low, nesto off, ali igram a ovo nema sanse. Stavio sam 1024 (i vidi se ogromna razlika) i teksture i modele na medium, shadere na LOW, no AA, no HDR, Trilinear i sad' je ok mada i dalje secne.

Nego, nemoguce da igra traje samo 6-7 sati!? Ovo je bas onaj tip igre koji bi trebalo bas dugo da traje... takve igre uglavnom dugo traju...

Nego, da li je fazon da se specijalizujete samo za MELEE ili za RANGER-a ili uzimate i jedno i drugo? Ovo me buni jer mi daje da biram u okviru jednog ekrana a u drugim RPG-ovima ti da da biras profesiju i onda znas da ako si fighter budzis melee...

Nego, nemoguce da igra traje samo 6-7 sati!? Ovo je bas onaj tip igre koji bi trebalo bas dugo da traje... takve igre uglavnom dugo traju...

A kakav je to tip igre koji dugo traje? :) Ovo nije RPG već neka akciona avanturica za kakve sam se nadao da su nestale sa PC tržišta i otišle na konzole zauvek. Igra je običan krš. Gejspot ga je ubo ko prstom u pekmez ovaj put sa opisom, igra je baš takva. Deinstalacija...

Ti baš ne umeš da uživaš, Filipe! Pa šta ako je arkada? Zabavna je igra, ima šmek, dovoljno zarazna da te tera da igraš. Šta je bio Diablo nego isto ovo, samo izometrijski, pa ih je gomila igrala, hack and slash RPG. DMOMM je skroz dobra igra, ljudi...!

Upravo je obrnuto :) Igra niti je zabavna niti ima šmek, borbe su sve jednolične i dosadne, a ništa te ne tera da se boriš jer od neprijatelja ne dobijaš ni XP ni neki loot, sem u specijalnim slučajevima (0.5% neprijatelja). Najkorisniji potez je da neprijatelja zvizneš u guzicu u provaliju :d Nema nikakvog izazova, onaj glas u tvojoj glavi ti odmah govori šta treba da radiš do u sitna crevca kad se suočiš sa nečim što bi u perspektivi predstavljalo zagonetku, borba na daljinu je očajna, borba na blizinu očajna. Grafika je ekstra i to stoji, ali šta to vredi kad je borba nezanimljiva i monotona.

borba u pocetku zaista jeste monotona i smara.ali kasnije,pocinju da nailaze interesantniji i raznovrsniji protivnici.takodje je extra kombinovati magije i melee.
kako kasnije izgleda prosecna borba:u blizini ugledam neku flasu sa uljem,zunem je na protivnike,posaljem jedan fireball,ove koji se izvuku iz plamena docekam sa ledom o koji svi popadaju i onda ih lagano iskasapim macem.
samo borba sa malo ozbiljnijim protivnicima malo smara.jako ih je lako ubiti.do sada sam samo naleteo na zmaja i na kiklopa i oni su zaista bili smesni.

igra pruza cistu zabavu.ne verujem da ce je iko igrati dva puta posto je izuzetno linearna (jedino ako neko oce bas da otkrije sve secret areae).ne verujem da ce je se mnogo ljudi secati za koju godinu,ali predstavlja idealnu zabavu na krace staze.lepa grafika,dosta klanja i adrenalina...sta vise pozeleti od igre...

Ja takodje imam problem da mi se ne cuju dijalozi u igri, a sve ostalo se cuje.

Posle 2 sata igranja jedno veliko razocarenje.Igra koci li koci.Igram je na medium i ne dobijam vise od 23/8fps fps,dobro ok aj da probam ja lepo da vidim kolko cu fps dobiti kad sve stavim na very low sa rez od 800x600 kad ono isto kao da sam podesio medium/high-koje ******.2.grafika nije nesto otprilike nesto lepsa od episode one(zbog hdr) a ispasce zahtevnija od samog obliviona(koju sam igrao med/high sa hdr od 45/10fps. i izgleda 2xlepse)e stvarno nema logike....ma neoptimizovana je sigurno,bas steta ako ne izadje patch inace ce otici sa hdd.(moj je asus6600gtagp,1280mb,2200+AMD) Sad jos kad pomislim na Crissis jao meni ma na very low cu imati -50fps:wall: :bottle: :wall: :bottle: :wall: :bottle:

Poslednja izmena:
Sta su ti Srbi... a toliki hipe je bio sto se tice ove igre... te ludilo, te igra godine, te ovo, te ono... a sad' trt...

@Filipenko Pa ipak je malo 6-7 sati za ovakvu igru, ako je to tako, ja sam ocekivao da ovo bude slicno kao Oblivion samo vise arkadnog karaktera... znaci ono, super prica i igra koja duuugo traje... ali ipak, ti si doktor nauka za igre i za filozofiju oko njih, tako da ti necu vise protivureciti! Kako ti kazes tako je, tvoja je poslednja! :D

igra je razocarenje jer koci? stvarno besmislen post. Ocekujes da ti igra koja je graficki na nivou obliviona ili nesto malo slabije (kad su u pitanju modeli i teksture, tu je Oblivion i za koplje nadmasen), da ti radi glatko sa giga memorije i 6600gt, na ultra low end procesoru_?Low end je sada i Athlon 64, tj. prakticno sve sto je single core, cak imas i low end CPU sa dva jezgra - Pentium D 805... 6600GT je sa druge strane sporiji od 7300GT DDR3, koji je takodje najniza klasa. Takav hardver ili da budem precizniji, hardver te snage se sad kupuje za kancelarije...
Ako hocemo da vidimo napredak, ne mozemo da ocekujemo da igra radi glatko na obsolete hardveru...

Ehe onda da samo nadjem jedno 1000/2000 ******* ili da ubijem nekog za te pare pa da igram na high sa fps od 40fps nisam lud,i tebi je lako da pricas kad ti imas masinu koju su platio ohoooo pa mozes da se igras na max.Jedino sto je sigurno je da mi je procesor shit dok mi je ostalo tu i tamo,i vecina ljudi nema para da priusti ili nije luda da da brdo para kao ti na tu tvoju kompu koja ce gurati igrice na max sve dok se sledece godine ne pojave nex generation igrice koje neces moci da guras na medium/high(sa fps20/40)pa onda opet da otvoris kesu i da se nabacas kilo para,pa za narednih 5 meseci sam miran eheh.Ovo je Srbija (i ovde deru sto se tice komp) ovde da sakupis 500e treba da rintas ko konj mesecima da bi kupio komp ******(ne bi bio problem da zivis u Americi gde je i jeftinije i gde su plate 2000/3000e min,te ti komp dodje ko uzina)

Poslednja izmena:
@ Br@n@c

Savrseno si u pravu!
Evo, moj opel mator 18 godina je savrsen, ne znam ko je lud da daje 100 soma evra za neki nadri bmw ili mercedes dzip, kada lepo moze za 2 soma evra da kupi raspalu suzu, i da se vozi k'o covek (do prve krivine)?

Ehe onda da samo nadjem jedno 1000/2000 ******* ili da ubijem nekog za te pare pa da igram na high sa fps od 40fps nisam lud,i tebi je lako da pricas kad ti imas masinu koju su platio ohoooo pa mozes da se igras na max.Jedino sto je sigurno je da mi je procesor shit dok mi je ostalo tu i tamo,i vecina ljudi nema para da priusti ili nije luda da da brdo para kao ti na tu tvoju kompu koja ce gurati igrice na max sve dok se sledece godine ne pojave nex generation igrice koje neces moci da guras na medium/high(sa fps20/40)pa onda opet da otvoris kesu i da se nabacas kilo para,pa za narednih 5 meseci sam miran eheh.Ovo je Srbija (i ovde deru sto se tice komp) ovde da sakupis 500e treba da rintas ko konj mesecima da bi kupio komp ******(ne bi bio problem da zivis u Americi gde je i jeftinije i gde su plate 2000/3000e min,te ti komp dodje ko uzina)

Koga briga sto je ovo Srbija?Ovde su prodali ovu igru u recimo,primeraka 2.Ne vise.Nisi uopste pozvan da ih kritikujes.Sta znaci to da je igra losa zato sto zapinje?I meni Gothic zapinje kao lud pa ne vicem da je los,naprotiv.Dobro,jeste debelo neoptimizovan:D .

NIsam rekao da je losa nego sam razocaran sto mi toliko koci aman ljudiiiiiiiiiii

ne mogu da pokrenem igru :( Sve radim kako pise ali nece :wall:

Igra je bas dobra,zabavna i ima atmosferu...vredi probati !

@branac
trebalo bi da ti radi dosta bolje sa tom masinom.nemam ni ja nesto mnogo jacu mashinu od tvoje,pa opet radi dosta bolje...znaci,obavezno texture na medium i senke stavi na off.valjda ce tako raditi bolje.
@all
hm,pa zapravo ako igra ne radi lepo na slabijim setovanjima na masini kao ste je branacova ipak je lose optimizovana.meni je najbolji primer za to FC.igra koja leti na 6600GT i izgleda prelepo.cak i oblivion izgleda odlicno,a radi pristojno na takvoj konfi sa giga rama i nekim slabijim cpuom.to ipak znaci da nije hardware bas toliko slab nego da je optimizacija losa.
ovde uopste ne pricam o dark messiah posto on odlicno radi na slabijim konfama,vec o vecini novijih igara.

Sinter bas su mi texture na medium i senke low i opet koci

Zar je moguce mozda da mi koci opravo zbog *****og procesora,posto je za igre uvek bitnija grafulja i ram a onda procesor,stvarno neznam sta da kazem

Poslednja izmena:
ne znam,ja imam barona 2600+ (@3200).jeste on dosta jaci od tvog semprona,ali ne bi smela da bude tolika razlika.
inace,obavezno ukljucite HDR.izgleda 10X bolje sa njim.

Cekaj sad'... ti si ukljucio HDR !? I radi ti dobro? Onda jedino da iskljucim potpuno senke sto ne volim apsolutno! Jer ja drzim senke na LOW ali sam iskljucio HDR. Da probam onda obrnuto, mozda ce biti bolje.

pa nisu u sourceu toliko bitne senke.ja ne volim da igram igre u doom3 engine bez senki,ali mi ovde nisu toliko potrebne kao hdr.
ja bih ovo igrao i u 800X600,ali hdr je obavezan.

Ne boj se , ni Maxu ne radi sve najbolje u toj igri (postoji opasan framerate dropdown na odredjenim mestima), tako da si sto se psihologije tice, u velikoj prednosti (nisi puko tolike pare da bi ti opet igra stucala u nekim momentima). Pogotovo ako uzmemo u obzir da on igra igre u 1920x1200, dropdown je jos osetniji ... Ovakav fps (konkretno mislim na brzinu izvodjenja, pogotovo u borbi sa vise protivnika) prosto trazi framerate visi od 50fps, a trenutno mislim da ne postoji hardware koji bi u maximum setovanjima i pri 1080p rezoluciji to i omogucio u svakom trenutku igre. Ni 7950GX2 ne pruza nikakvu sigurnost (trust me ;) )

@Filipenko Pa ipak je malo 6-7 sati za ovakvu igru, ako je to tako, ja sam ocekivao da ovo bude slicno kao Oblivion samo vise arkadnog karaktera... znaci ono, super prica i igra koja duuugo traje... ali ipak, ti si doktor nauka za igre i za filozofiju oko njih, tako da ti necu vise protivureciti! Kako ti kazes tako je, tvoja je poslednja! :D
Ne kažem da sam ja uvek u pravu, prosto ova igra je zanimljiva za pogledati ali nakon 2 levela postane jednostavno stravično repetitivna, makar meni. Ko voli stvari tipa Blade of darkness samo napred. No, ovo je arkadnije i prilično dosadnije od Blade of Darknessa...

Nazad
Vrh Dno