Šta je novo?

Da li patite: Desni klik na Desktop pa udru na Refresh :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ha, ha, ha, kod mene ista prica, sedim za kompom i pricam preko telefona sa drugom a desna ruka presla u automatski mod, desni klik -> refresh.

Ovo je ravno onome, cim sednem za komp, bilo moj, bilo tudji prvo sto uradim je da ispraznim Recycle Bin.

mislio sam da sam jedini:d

Ovo je ravno onome, cim sednem za komp, bilo moj, bilo tudji prvo sto uradim je da ispraznim Recycle Bin.
Blah.. Mene to nervira uzasno... Zato mi je recycle "iskljuchen"... A kod drugih, shift+del, i a u q........... :d

Ni ne selektujem random desktop ni ne koristim refresh :banana:
Nacicemo i vama neko programce koje uklanja "refresh" pa da malo krizirate :)

Hello everybody, my name is Barney Gumble, and I'm a clickaholic. :bottle:

Poslednja izmena:
Iskreno, ja kao da sam sa druge planete. NIKAD nisam video da neko radi desni klik plus refresh, ali jesam video, par ortaka, koji drže double click (ja koristim single click od kako je izašao Windows Me, isto kao auto hide za start meni), kako manijakalno klikću po ikonicama ili ih isto tako selektuju pa deselektuju (nekad i povlače i slično). Ali refresh, nikad :)

Blah.. Mene to nervira uzasno... Zato mi je recycle "iskljuchen"... A kod drugih, shift+del, i a u q........... :d

Takođe, a ako baš nešto slučajno obrišem, imam File Scavanger kao single binary (samo exe, kao media player classic) sa kojim za minut nađem i rekaverujem ono što sam greškom obrisao.
Ne držim prikazivanje ekstenzija (lakše renameovanje mnogobrojnih serija i prevoda za iste).
Generalno jako malo koristim miša, sve radim preko shortcuta na tastaturi, sa kojom sam povezan hirurški :), pa mi zato i leži windows explorer (upotreba mišem zahteva previše klikova, kao na MacOS-u, a tu je i bol u ramenu posle nekog vremena, pa zato čuvam vreme rada mišem za igre).

Znači ja ne mogu da verujem koliko vas refreshera ima – ozbiljan problem nema šta. Nisam ni predpostavljao da toliko zadovoljstvo leži nadomak desnog klika.
Mada moram sve ovo razumeti – ja sam se iz vremena analognih centrala, dial-up-a i 98-ce navukao na ludačko kliktanje na ½kompjuterčiće½ - da se ½živne½ veza i ubrza protok.

Neverovatno da je to toliko rasprostranjena pojava a ja nikad, ali bas nikad, nisam video da neko refreshuje non-stop. :zgran:

Znači ja ne mogu da verujem koliko vas refreshera ima – ozbiljan problem nema šta. Nisam ni predpostavljao da toliko zadovoljstvo leži nadomak desnog klika.
Mada moram sve ovo razumeti – ja sam se iz vremena analognih centrala, dial-up-a i 98-ce navukao na ludačko kliktanje na ½kompjuterčiće½ - da se ½živne½ veza i ubrza protok.

Ja sam za ovo koristio ping www.google.com -t -l 1 posto je veza znala da zamre jednostavno i da pukne posle minut-dva :d Geek :D

A imam ortaka "refreshera" koji posle svake akcije na racunaru, po 3-4 puta mora da refreshuje. I tacno ga vidis, zagleda se u taj meni i najbrze moguce uradi nekoliko refresh-ova, kao da je ispred njega A-bomba koja odbrojava 5, 4, 3... a njemu je jedini spas da izlupa taj refresh sto vise moze da spasi sebe i covecanstvo :D

A imam ortaka "refreshera" koji posle svake akcije na racunaru, po 3-4 puta mora da refreshuje. I tacno ga vidis, zagleda se u taj meni i najbrze moguce uradi nekoliko refresh-ova, kao da je ispred njega A-bomba koja odbrojava 5, 4, 3... a njemu je jedini spas da izlupa taj refresh sto vise moze da spasi sebe i covecanstvo :D
zar se toliko dobro poznajemo?:D:d

Ja uglavnom refresh posle neke igre,koja pojede ram,a selektovanje ikonica kad ne znam sta da radim ali najvise se iznerviram kad dodje neko kod mene i pocne da refreshuje ko lud :wall:

Ja sve do sad nisam ni znao da postoji ta opcija refresh... Kod mene nema apsolutno nikakvog efekta pošto su mi disejblovane ikonice na desktopu. ;)

nemoj sada da se pravis :p

Kad uhvatite sebe da radite refresh na desktopu po meni znachi jednu od ovih stvari.
- neshto vam se podsvesno ne svidja na desktopu (ikonice/backgraund)
- vreme je da ugasite komp ili se odmaknete od njega jer nemate shta da radite sa njim ili chekate da se setite neshtog pametnog shto bi mogli da radite.
- dosada, vrlo gadna stvar.

Ovo je za one koji znaju da refreshom ne postizu mnogo, dok za one koji misli obrnuto je chisto neznanje koje prelazi u opsesiju.

Opasnija je stvar kada se selektuje tekst da bi se prochitao. Meni to aludira na problem sa vidom. Smeta vam belina, bljeshtavilo iz monitora ili kontra efekat (npr. forum ima taman skin a i slova su vam tamna pa naravno da ne vidite i sl.)

Hi.
My name is Shakal...and i'm refreshoholic :D

hehe,vise ne mogu da postignem da udarim refreh koliko puta hocu,pa udri F5 po desktopu....ali ipak desni klik je lepse :D

Ili kad me na poslu uvati proveravanje mail - send/receive a ni ne cekam nikakvu postu.... jooj...
Sreca ovi japanci znaju da te \zabave\ na poslu...

patimo patimo :)

ja desktop nikad ni ne vidim ... total commader rulez!

...Ja recimo ni po koju cenu ne mogu da ostavim upaljeno svetlo kada izadjem iz sobe, a bez ikakve veze sa stednjom struje. Isto, ako vidim pukotinu na asfaltu , moram da predjem preko nje desnom nogom i sl...

I ja isto radim bukvano sve ove stvari.Jednostavno osecam neku tenziju ako ne iskljucim svetlo u sobi,a idem iz nje, i isto preskacem pukotine na putu dok setam...A u poslednje vreme sam se navukao da iskljucim bojler kad se tusiram... NEVEROVATNO, toliko slicnosti :zgran: :zgran:

A sto se tice refresha, redovno kad upalim komp ili kad zavrsim neki posao na kompu, bar 5 puta . EPIDEMIJA!!! :-devil-:

kakvi ste vi ludaci :D :D :D

nisam imao nikad potrebu za tim, uvek me chudilo kakav je to tik... video sam samo par pocetnika da to radi :)

Redovno.
Ali najsmešnije je što me je jedan drugar pitao (pošto se nešto rezalo ili presnimavalo u pozadini nesecam se): "Da li onda to ide brže?" a ja nisam ni skontao da klikcem okolo. LOL

Kad uhvatite sebe da radite refresh na desktopu po meni znachi jednu od ovih stvari.
- neshto vam se podsvesno ne svidja na desktopu (ikonice/backgraund)
- vreme je da ugasite komp ili se odmaknete od njega jer nemate shta da radite sa njim ili chekate da se setite neshtog pametnog shto bi mogli da radite.
- dosada, vrlo gadna stvar.

Gotovo nikada ne radim refresh, uopšte se ni ne setim da ta opcija postoji (valjda zato što je toliko beskorisna). Mislim da je nemoguće dosađivati se pred kompom, pa da mi padne na pamet refresh u nedostatku neke pametnije akcije.
Ustvari, kad malo bolje razmislim, uradim to, doduše retko, u trenutku očaja kad me izbaci iz igre neki error report a da se prethodno duuugo nisam "usnimila"!

KUKU sta vas je. Nikad to nisam radio, ali imam par ortaka koji to rade.
A sta ima na desktopu toliko zanimljivo? Stvarno ne kapiram ovu pojavu.
Priznajem da imam maniju da selektujem tekst, ali samo kad je dugacak tekst pa mi je lakse da predjem u sledeci red, bez toga neki put omasim pa pocnem da citam isti red, a to me strasno nervira.
Zamalo da zaboravim. Od kada sam uzeo MX Revolution imam maniju da skrolujem u prazno, tj pomerim mis skroz dole ili gore pa udri po skrolu, to mi dodje umesto grickanja noktiju.

ja desktop vidim 2% vremena provedenog na racunaru. Kada bi ga video vise - zapitao bi se zasto sam tolke pare ulozio u komp ;)

Moj covek. Jedine tri ikonice na mom desktopu su My Computer, My Documents i Recycle Bin,
a i njih drzim reda radi. Ukljuceni programi mi budu po ceo dan (pola Office-a, ACAD, Mathematica, gomila sitnih programcica). Tako da su mi dve najbitnije komponente XP-ovog interface-a - Task Bar i Tray.

Preporucujem ti da probas "True Launch Bar", integrise se u shell i zamenjuje quick launch stim sto ima mnogo vise funkcionalsti, a ne jede ni malo resursa. Od kako sam ga stavio imam osecaj da vise ne bi mogao da zivim bez njega :)

Poslednja izmena:
Postoji li neki registry tweak koji ce disablovati refresh menu. Nashao sam za sprecavanje desnog klika ali to nije to.

Btw ne patim od refreshovanja. :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno