Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Nije te @milirad razumeo...

Do svakog D3 risivera je neophodno dovesti koaksijalni kabl, kao što bi morao i za svaki analogni TV. LAN priključak služi za autorizaciju paketa kanala u slučaju da imaš dodatni D3 risiver.

OK, znaci uz pomoc dodatnog D3 resivera mogao bi da pustim signal kroz lan instalaciju?

Preskočio si boldovani deo mog posta :)

Ali nije iskljuceno da bi mogao da umesto D3 uredjaja trazis D3i uredjaj koji i radi preko LAN prikljucka?

Da, D3i je platforma koja koristi internet konekciju (LAN) za prenos sadržaja, tako da bi ta varijanta mogla da ti odgovara. Karakteriše je nešto niži kvalitet slike u odnosu na D3 (zbog nižeg bitrate-a) i činjenica da zauzima deo internet protoka za svoj rad. Takođe plaća se posebno, oko 900-1000din mesečno koliko se sećam.

kvalitet d3i moze da varira, a ima i prilicno vece kasnjenje.

Poceli da daju CI za TV, krajnje je vreme bilo (D3cam valjda je u conax-u :eyebrows:)
Prikljucna taksa 1900 din (sta tu ima da se prikljucuje gurnes cam u slot i vozi)
Mesecna nadoknada 290 din
ili za iste pare D3mini box.

Poslednja izmena:
Video sam da su neki isprobavali da se otarase jednog daljinskog, a neki i uspeli u tome u zavisnosti od hw koji poseduju.
Imam Samsung, ES serija. Nema IR extender port :( Da li postoji neki daljinski koji bih mogao da kupim tako da rade sve Samsung funkcije, ali da prebacivanja kanala radi za Cisco STB a on/off za oba uradjaja, ili tako neka kombinacija?

D3 V2.0 ima daljinski koji može da se programira tako da je on/off za oba uređaja, volume za tv a sve ostalo za dekoder.

Da, to sam vec uradio, ali zbog ostalih funkcija TV-a i dalje je neophodan samsung daljinac :(

Pa ti bi mnogo, ne može baš da potpuno zameni. Za takve stvar kupi univerzalni daljinac tipa Harmony ili tako nešto

Mislim da ne trazim mnogo :) Za one koji imaju F seriju, potreban im je samo ir extender i sve mogu da rade sa samsung daljincem. Moj tv iako je iz visoke serije nema ir extender opciju jer je ipak es :( Sada citam da izgleda da postoje neki samsung daljinci koji mogu dodatno da se programiraju dakontrolisu u stb, ali ne mogu da provalim koji je to model daljinca...

Pitanje>>>
Imam SBB kablovsku i internet, i LG LED televizor koji naravno ima Full HD sliku. Dobio sam SBB-ov dekoder (ili risiver) onaj D3 i sve radi normalno evo godinama (malo sporije).
Ali juče sam dobio od ujaka iz Švajcarske LG dekoder "HDD/DVD recorder RH735C" i ja ga sve lepo povežem preko mog TV. Još pošto je LG, upravljam jednim daljinskim i sa TV i dekoderom, super stvar. Međutim, dekoder je kodiran za područje Švajcarske, Austrije i Nemačke i onda imam samo njih kao izbor da uzmem za zemlje, samim tim i za provajdera; ipak nekako pustim ga ja da on sam nađe kanale i sve ih je našao svih 183 iz mog SBB paketa sa sve lepo nazivima, ali ne može ni jedan kanal da radi, sem poneki tipa "pink", "b92" (ali kao da su preko antene, verovatno oni sa nacionalnom frekfencijom). Za sve ostale stoji mi na TV-u "scrambled programme". Zvao sam SBB i oni mi kažu da mogu da koristim samo njihove ovlašćene dekodere, sa ostalim ne rade. Da li postoji neka "fora" da ja ovo sredim a da ipak radi? Pokušao sam i da prvo antenu uključim u SBB-ov risiver, pa onda iz njega antena u LG-ov resiver i onda iz njega u TV, a HDMI kabal iz LG risiver u TV i opet ne može.

ne moze nista samo tih 17-18 kanala koji su fta, jedino ako dekoder poseduje ci slot mozes da uzmes njihov noci cam pa da ubacis u dekoder.

Kako da povratim kapacitet USB diska. Jedno vreme sam ga koristio na kablovskoj i sad svaki put kad ga prikljucim na kompjuter, kompjuter pokazuje da mu je kapacitet nekoliko stotina MB :bottle: umesto nekoliko GB.

Poslednja izmena:
Компликујете, одеш у disk management па тамо обришеш постојеће партиције и направиш нову. Проблем је што windows не може да види више партиција на флашкама, само прву.

Ako mogu u okviru teme da postavim jedno pitanje, a tiče se pomenutog provajdera.
Koliko ste u proseku čekali od instalacije opreme do aktivacije paketa sa detaljima Ugovora?
Uzeh najjeftiniji Fiber Trio paket, Net 25/5 što je treći dan 'leglo' do tada 50/2 (skidalo se ohoho :)), prenos telefona - odmah dobio privremeni broj na korišćenje i evo takođe treći dan prenos realizovan i opet koristim svoj stari broj. E sad, ostaje još Sport klub HD paket da mi aktiviraju, zvao, pisao, obećali biće još juče, ali, i dalje ništa... Generalno mislim da su bolji od konkurencije, mada, ne cene recimo lojalnost starih korisnika, koliko, ulažu u nove - novima je ovaj isti paket 4 meseca po dinar, a nama starima je 'poklon' što ostajemo četiri meseca na iznosu trenutne - stare pretplate. Dakle, novi korisnici će imati uštedu cca 13k rsd za najjeftiniji Fiber trio recimo paket, a mi stari oko 2k konkretno u mom slučaju. Njihov sam pretplatnik za KTV 12g, a Neta nekih 8 godina. Drugim rečima, i nema baš neke vajde za dugogodišnje pretplatnike.

Imam jedno pitanje za vas nisam bas upucen u ove stvari pa bio voleo da dobijem odgovor od vas....Kad snimim nesto na USB sa D3 kako mogu posle sa tog usb-a da prebacim snimak na PC i da li je to uopste moguce ili mi je jos nesto potrebno??? Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Mislim da je moguce gledati snimljeni materijal samo na D3 uredjaju na kome je snimljen.

Наравно да је могуће да се ископира на хард али под условом да на компу није Windows него неки ОС који зна шта је ext4 фајл систем и који може да приступи партицијама на флешки. ;) Остаје детаљ да снимак може да се гледа само на Д3 уређају на коме је снимљен.

Ne znam da li je pravo pitanje za ovu temu. Mene konkretno zanime rad D3GO aplikacije i zasto nije moguce gledati sve kanale ako aplikaciji ne pristupate sa SBB internet konekcije?

Kao zbog prava za emitovanje. Na primer, gledaš Sinemaniju i za taj film su kupili prava samo za Srbiju i ako ti gledaš to iz neke druge zemlje onda oni krše ugovor.

Pravi razlog je to da oni koji imaju IPTV ne mogu da gledaju Euroleague i Premier League. :)

Onda ne vidim poentu postojanja d3go aplikacije i marketinga tipa ponesi televiziju svuda ako mogu samo kod kuce da je koristim. Tj mogu jedino kanale RTS, Pink, Prva, B92... ono sto nikad ne gledam :)

Nazad
Vrh Dno