Pitanje>>>
Imam SBB kablovsku i internet, i LG LED televizor koji naravno ima Full HD sliku. Dobio sam SBB-ov dekoder (ili risiver) onaj D3 i sve radi normalno evo godinama (malo sporije).
Ali juče sam dobio od ujaka iz Švajcarske LG dekoder "HDD/DVD recorder RH735C" i ja ga sve lepo povežem preko mog TV. Još pošto je LG, upravljam jednim daljinskim i sa TV i dekoderom, super stvar. Međutim, dekoder je kodiran za područje Švajcarske, Austrije i Nemačke i onda imam samo njih kao izbor da uzmem za zemlje, samim tim i za provajdera; ipak nekako pustim ga ja da on sam nađe kanale i sve ih je našao svih 183 iz mog SBB paketa sa sve lepo nazivima, ali ne može ni jedan kanal da radi, sem poneki tipa "pink", "b92" (ali kao da su preko antene, verovatno oni sa nacionalnom frekfencijom). Za sve ostale stoji mi na TV-u "scrambled programme". Zvao sam SBB i oni mi kažu da mogu da koristim samo njihove ovlašćene dekodere, sa ostalim ne rade. Da li postoji neka "fora" da ja ovo sredim a da ipak radi? Pokušao sam i da prvo antenu uključim u SBB-ov risiver, pa onda iz njega antena u LG-ov resiver i onda iz njega u TV, a HDMI kabal iz LG risiver u TV i opet ne može.