Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Ne.

I potrazi malo po forumu... Isto pitanje i isti odgovor su bili vec vise puta.

Pozdrav

Наравно, под условом да може да се заобиђе заштита и да неко има такву картицу. ;) Уз њу више није ни потребно снимање на флешку или усб хард, једини проблем је што их нешто не виђам у понуди код нас а тамо где сам видео су ми прескупе. Знаш неку повољну понуду, баш би ми добро дошла једна таква?

koliko vidim te koje mogu da "skinu" zaštitu su oko 100-nak $$. imaš neke predloge ovde

Poslednja izmena:
Знам за такве и сличне али ... то за мене није повољна понуда. ;) Када им цена мало падне, можда размислим.

Slobodni kanali

Za one koji ne znaju, SBB je pored RTS HD-a koji je oduvek bio slobodan, konačno pustio još 15 kanala besplatno u DVB-C, tačnije Grand je isto bila slobodna od puštanja plus nisu naveli Info kanal. Takođe su i domaće radio stanice slobodne.

http://www.sbb.rs/upload/document/sbb_uputstvo_pretraga_fta_kanala.pdf

Meni je neverovatno da su pustili SK1 :D.

P. S.
Kako je to nekada bilo pre 3+ godine :D:

[YOUTUBE]Q7zCDnQZ9OQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Imam trenutno SBB TV i internet (stari paket). Hteo bih da uvedem digitalnu televiziju (npr. Duo Gold paket).
Zanima me jedna stvar. Da li za to moram da koristim i risiver, tj. da li SBB pušta digitalni signal kroz kabl tako da televizori sa DVB-C tjunerom ne moraju da koriste risiver?
Kakva je situacija sa upotrebom na više televizora?

Vec receno, ako imas tv sa dvbc tunerom moci ces da pustis samo ovih 15-tak kanala koji su fta, ostali moraju preko njihovog box-a, ne pomaze nikakav ci da se ubaci.

Skenirao sam i kod mene na tv-u i ovih 15-ak stvarno radi, na ostalima naravno mrak.

Ok. Hvala na odgovoru.
Znači za svaki TV poseban prijemnik, kontrola TV-a preko daljinskog prijemnika. To mi se ne sviđa nimalo.
A da li postoji neki provajder ili IPTV npr. kod koga je ovo moguće?

Ikom, mozda ako ti daju karticu (a moraju da ti daju ako uzmes digitaliju, naravno sa njihovim risiverom, risiver spakujes u ormar a karticu izvadis) pa kupis conax modul i to sve strpas u tv ako ima ci slot, ali moraces da pitas ljude koji koriste ikom, ja nisam korisnik pa ne mogu tacno da ti kazem.

Sto se tice IPTV-a tu sigurno mora box na svaki TV, a ostali kabl operateri nisam siguran tipa vektor itd..

Meni deluje da je najbolja ponuda Ikom trenutno i ja bih rado presao sa SBB-a (bas zbog toga da mogu da gledam sve na tv-u bez dodatnih boxova i daljinskih) ali mislim da nemaju insfrastrukturu na 5 km odavde, tako da sam zakucan na SBB.

Ikom, mozda ako ti daju karticu (a moraju da ti daju ako uzmes digitaliju, naravno sa njihovim risiverom, risiver spakujes u ormar a karticu izvadis) pa kupis conax modul i to sve strpas u tv ako ima ci slot, ali moraces da pitas ljude koji koriste ikom, ja nisam korisnik pa ne mogu tacno da ti kazem.
Daje IKOM sada kartice, ne moraš risiver da uzimaš i kupuješ, samo napomeneš. Ja imam na 2 TV, dva različita paketa. Pozoveš telefonom i raspitaš se.

D3 digitalni risiver mi je povezan preko HDMI kabla sa TV-om i risiver je uvek uključen. Ali kada ugasim TV i ponovo ga uključim (svejedno da li je to odmah ili posle nekog vremena), nemam nikakvog signala, TV se ponaša kao da je risiver isključen. Onda moram da ugasim i ponovo upalim risiver da bi ga TV prepoznao i prikazao sliku.
Da li je ovo normalno?

Ne bi trebalo da je tako. Ako ima signala i ulaz ti je TV dekoder onda bi trebalo da imaš sliku. Ja sam kod mene podesio na daljinskom od D3 da mi taj daljinski pali/gasi i TV i D3, a sa njim kontrolišem i jačinu tona. I kada upalim D3 upali se i TV i ima slika odmah.

Nije normalno

Treba mi mala pomoc... Pre par nedelja sam uzeo D3, i sve je radilo ok, danas sam prebacio tv iz jedne sobe u drugu zajedno sa risiverom i desava mi se sledece, kad upalim risiver lampica koja je pre svetlela zeleno ( valjda znak da ima signala ) sad ta lampica trepce i ugasi se i gori zuta lampica kao da je uredjaj u stanju mirovanja, e sad sta mene buni, kad ja prebacim na D3 imam kanale, ali nema onog prikaza sta ce biti prikazano unapred na tom kanalu itd... Jesam mozda to zeznuo time sto sam prebacivao risiver sa jednog prikljucka na drugi? Posto na tavanu ide jedan kabel koji se razdvaja na dva dela za dva tv-a...

pogledaj sat i datum (kao i druga podesavanja), koja su se moguce izgubila zbog iskljucivanja iz struje, to je jedino sto mi pada na pamet, jer epg je vezan za sat, nemam taj uredjaj pa ne mogu vise da ti pomognem.

Nemoj da me shvatiš pogrešno ali postoje ljudi (19900) koji su plaćeni da rešavaju takve probleme.
Svakako su stručniji od nas.

A to što si menjao kablove i mesto gde ti je receiver ne sme da ima veze sa tim. Ako nisi, probaj da ga resetuješ.

Uspeo sam da sredim problem, napukla mi je ona centralna zica na koaksijalnom kablu pa je signal bio slab 20%, sad radi svekako treba.

Rešio sam problem, samo sam isključio Anynet+ opciju na TV-u i risiver se iviše ne isključuje gašenjem TV-a.

D3 digitalni risiver mi je povezan preko HDMI kabla sa TV-om i risiver je uvek uključen. Ali kada ugasim TV i ponovo ga uključim (svejedno da li je to odmah ili posle nekog vremena), nemam nikakvog signala, TV se ponaša kao da je risiver isključen. Onda moram da ugasim i ponovo upalim risiver da bi ga TV prepoznao i prikazao sliku.
Da li je ovo normalno?

Da li se i vama sporo listaju kanali u EPG-u, treba mu po 2-3 sekunde da prebaci na sledeći kanal?

Ljudi pomoc,istekao mi ugovor na 2 god ,imao sam duo mix ili ti silver paket,e sad ocu da uzmem trio gold paket,sta mi je potrebno da ponesem u sbb sem licne karte,i kako se aktivira taj paket i to za fiksni (posto mi je fix u telekomu ) ,jel ce mi biti aktiviran paket odmah danas ili kako ?

Hvala

Najpre moraš da izmiriš sva dugovanja prema Telekomu, zatim ideš u SBB i podneseš zahtev. Ponesi ličnu kartu i račun od Telekoma zbog nekog broja koji im treba kad popunjavaju zahtev. Ne mogu te odmah prebaciti, prvo čekaju odgovor iz Telekoma da su te oni "otkačili", to može da potraje i par dana. Stići će ti sms kad Telekom odobri zahtev i tek onda ti SBB aktivira paket

e hvala brt.Jos samo ovo ,kako mogu da nadjem podatak za sbb nalog (neki ID korisnika pise da se nalazi na racunu a ja nemam taj racun sve sam pobacao),kako mogu da dodjem do tog podatka nekako drukcije :D ,treba mi da bi provalio lozinku za sbb nalog ?

Hvala

Rešio sam ovo tako što sam promenio sledeće:

Podešavanja - tehnička podešavanja - sistem info - EPG datasource - Stream (umesto Online).

Koji je ure]aj u pitanju (oznaka). Opcija na 4682 bar kod mene nije dostupna prema tvom upustvu.

ТО је нова верзија ''мастера'' који је иначе предвиђен да ради као секундарни рисивер. Нема 2 тјунера, приметно је спорији и нема додатни излаз за антенски кабл.
Комшија добио такав и просто је невероватно колико се лошије понаша на 2.0 верзију Д3 рисивера.
Гашењем ЕПГ са online на stream губи се поред ЕПГ и ВОД и услуга 72ч.

Pozz, moze mala pomoc.
Skoro smo se preselili u novi stan. Uzeli smo D3 gold cini mi se paket. Stigli momci povezali i sve ok. Ima interneta i kablovske.
Ono sto me muci je sto antenski kabal nije na mestu gde treba, a za kopanje kroz zidove je kasno . Ukratko hteo bih da izbegnem kablove po zidu koliko god moze.
U stanu je po svim sobama razvucena mreza kompjuterska kategorije 7. Na reciveru vidim da ima LAN prikljucak, moze li nekako da se iskoristi jer mi koaksijalac i tv nisu u istoj sobi. Hvala unapred

Nazad
Vrh Dno