Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Šteta ako je tako, mislio sam da mogu da se prespoje softverski. A powerline adapter može bilo koji, ne mora njihov?

Da, mogu bilo koji. Trenutno je najjeftiniji kod nas TpLink TL-PA211KIT, 200Mbps sa cenom ispod 50€ za par.

Видим да се нуди и D-Link GO-PLK-200 за 4.029 динара, СББ нуди неке своје за 5.200 па како ти одговара. Ако већ постоји веза преко рутера, зашто не преспојиш? Или додаш још један кабл.

Ne mogu da dodam kabl, jer je to instalacija razvučena po kući, ne bih da štemujem zidove ponovo:)
A ne prespaja mi se baš iz razloga koji sam naveo, da bi ostali uređaji i dalje imali pristup mreži.

Poslednja izmena:
U teoriji taj kabl ima dve slobodne parice kroz koje možeš da napraviš mrežu između samo dva risivera.

Видиш, могао бих да направим 2 кабла од једног, и онда један преспојим за ТВ а други само настави. Хвала, не знам како се нисам сетио раније овога!

Imam Gold Premium paket u kuci i imam dva D3 dekodera. Hteo sam i u trecu sobu da dovedem D3 signal i uzmem dekoder, ali mangupi iz SBB kazu da je to nemoguce i da treci mogu dobiti samo ako potpisem jos jedan ugovor. Znaci, pored ovih 5500 sto placam ja treba jos jedan ugovor da im potpisem i placam 11000 mesecno? Da li je moguce da su toliko bezobrazni i kako se izboriti da dobijem jos jedan D3 dekoder? Ako mi ne dozvole, raskinucu ugovor i preci na IPTV, nema druge. Bezobrazluk.

Nema nikakve šanse da na legalan način dobiješ i 3ći dekoder, jer su jedva nekako odradili da jedan bude master a drugi slave resiver, jednostavno taj 3ći nikako ne bi mogli da kontrolišu i to ih sprečava da ga daju.

A da li preko IPTV-a možeš imati tri uređaja? Nešto imam osećaj da ne može.

Pa ne znam moze li treci, ali zasto bi mi iko sprecavao da ja ako hocu imam u svakoj prostoriji u kuci digitalnu televiziju? Ako vec placam pun paket, onda hocu tu mogucnost, pa makar dodatno placao rentu jos jednog dekodera. Jednostavno, nije isti tretman korisnika koji placa 1100 mesecno i nas koji placamo 5500. Valjda treba da imamo neke pogodnosti, ne racunam tu dodatne kanale i ostalo, ali jednostavno ako je Premium paket, onda neka nas premium i tretiraju...

Poslednja izmena:
Ja ti samo kažem da proveriš šta to drugi nude pre nego što raskineš ugovor.

Kod nas trenutno nijedan provajder ne daje mogućnost korišćenja više od dva digitalna risivera, bilo IPTV preko ADSL-a ili DVB-C preko kablovske. To bi kod kablovskih sistema bilo tehnički lako izvodljivo ali ne dozvoljavaju zbog nemogućnosti kontrole tog risivera, tj. ne mogu znati jel te risivere koristiš ti kod kuće ili si ih podelio familiji/prijateljima koji imaju SBB da ga koriste na tvoje ime i da gledaju iste pakete kanala koje si samo ti platio. Kod IPTV-a postoji limitacija vezana za protok koji može da ostvari jedna telefonska parica, i u teoriji bi i tu, ako parica dozvoljava moglo koristiti 3 stb uređaja ali eto, ne daju ni oni (Telekom).

Neko je gore napomenuo da se sigurno legalno ne moze dobiti treci dekoder, sto znaci da preko veze postoji mogucnost. Onda jurimo vezu ko i za sve u ovoj drzavi. Sramota!

Није баш све тако. Можеш да узмеш још један уговор и по њему плаћаш ~200 кинте ренту за пријемник или рецимо узмеш ХД пакет, плаћаш 460 (и нема оне ренте) и то је све. Нема потребе да опет плаћаш интернет а скоро сам сигуран да се у таквом другом уговору не наплаћује ни одржавање. Бар ја не плаћам за додатни уговор.

Телеком даје више пријемника за IPTV уз опет неку ренту, мислим да и на сајту пише да може да се узме до 5 а то решавају тако што добијеш неки глупи свич и онда је све повезано. СББ је танак са техничком подршком (или ко о томе већ одлучује) и или не знају или намерно неће да одраде слично, да се свичем превазиђе мањак прикључака на мастер пријемнику. Кад видим како квалитетно оправљају софтвер за ове соло Д3, питам се питам како би изгледало ако неко хоће да повеже 5 пријемника ... то би била игранка без престанка.

Dodatni STB uređaji Vam omogućavaju dodatni komfor, jer odabrane Live TV pakete, kao i sve snimljene sadržaje, možete da pratite na više TV prijemnika. Takođe, iznajmljene filmove elektronske videoteke (VoD) možete nezavisno pratiti na svim TV prijemnicima. Korisnik može imati, ukoliko postoje tehničke mogućnosti, najviše 4 dodatna STB uređaja, tj najviše 5 STB uređaja ukupno.
http://www.open.telekom.rs/iptv/Content.aspx?temp=0&sid=360&id=484

Nije mi jasno. Zasto bih potpisivao novi ugovor kada je ovaj potpisan pre par meseci? Sta ce mi dodatni paketi kada u ovom Gold Premium imam sve?

Hajde uzmimo tu opciju da potpisem novi ugovor, koliko ce me mesecno kostati taj ugovor? Ovo kako si ti napisao ispada da mogu da potpisem novi ugovor samo da bih dobio jedan d3 dekoder, da placam 200 kinti mesecno po tom ugovoru, a da imam sve sto imam i u sadasnjem Gold Premium paketu? Tako sam ja skapirao ovo sto si napisao.

Вероватно сам површно писао, уговор си потписао пре пар месеци и он подразумева све што имаш на до два Д3 пријемника. Нема даље у тој причи. Да ли постоји нелегалан начин ... па може СББ некоме да поклони и ауто и телевизор уз пакет, може да добије фрај три пакета али на редовне начине не може.
А сад наставак, ако хоћеш још теве програма, онда узмеш додатни уговор којим добијаш основне Д3 програме за ваљда 200 кинте или ако хоћеш ХД, онда те кошта 460. Наравно, за те паре нема још 50/2,5, нема Пинк, ХБО и слични додаци ... само класична телевизија. Ваљда си то хтео.
Телеком другачије размишља, код њих узмеш неки пакет, узмеш додатни СТБ (тј до 4 додатна) и на свима имаш све пакете које плаћаш. СББ то нуди само на 1+1. Већ сам написао шта мислим о тој понуди, можда ускоро неко почне да размишља а можда запосле некога ко се разуме у технику па им предложи разна решења са којима кубуре годинама.

А сад наставак, ако хоћеш још теве програма, онда узмеш додатни уговор којим добијаш основне Д3 програме за ваљда 200 кинте или ако хоћеш ХД, онда те кошта 460. Наравно, за те паре нема још 50/2,5, нема Пинк, ХБО и слични додаци ... само класична телевизија. Ваљда си то хтео.

Necu ja jos TV programa, imam sve. Hocu na trecem LCD televizoru u kuci da imam digitalnu sliku i HD kanale preko D3 dekodera. I to je sve sto zelim, da mi se omoguci i treci D3 dekoder da imam u kuci. Nazalost, monopolistima je lako da manipulisu korisnicima koji nemaju alternativu.

Moram da dupliram post, ali imam mozda prelazno alternativno resenje a to je da koristim D3GO. Povezao bih laptop sa TV-om svaki put kada gledam televiziju, sto se nadam da je izvodljivo. Nego, zna li neko da li preko D3GO imam sve kanale identicne kao i preko D3 dekodera? Ako imam, onda cu ovo morati da koristim kao alternativu.

Možda u tom slučaju bolje da kupiš neki android plejer i instaliraš D3GO aplikaciju. Osim D3GO dobijaš još dodatnih pogodnosti koje nude Android plejeri, a ne moraš a se zezaš stalno sa povezivanjem laptop i tv.

Moram da dupliram post, ali imam mozda prelazno alternativno resenje a to je da koristim D3GO. Povezao bih laptop sa TV-om svaki put kada gledam televiziju, sto se nadam da je izvodljivo. Nego, zna li neko da li preko D3GO imam sve kanale identicne kao i preko D3 dekodera? Ako imam, onda cu ovo morati da koristim kao alternativu.

Da, preko D3Go imaš sve kanale koje imaš i u D3 ponudi i možeš koristiti D3Go na 3 uređaja istovremeno. Neki Android box koji se kači na TV je idealan za to što ti treba. Imaj u vidu da kvalitet slike nije na istom nivou kao kod D3.

Dobro. Hvala na odgovorima, ovaj nacin se posluziti dok ne isteknu ugovori, jer da placam dva ugovora istovremeno u istoj kuci nisam lud.

Koliko procenata otprilike je losija slika nego direktno preko dekodera? I koji box biste preporucili za ovu svrhu?

Poslednja izmena:
Ranije sam u ovoj temi postavio pitanje, da li se mogu obrađivati fajlovi snimljeni na hard disk priključen na D3V2.0 risiver, i opšti zaključak je da to nije moguće. Više korisnika napisalo je tada da se fajlovi snimljeni na disk mogu prebaciti na fleš ili drugi hard, radi eventualnog čuvanja i kasnijeg gledanja (pošto se prethodno ponovo vrate na disk priključen na risiver). Ne znam kako izvodite ovo prebacivanje fajlova. Kada ja skinem disk sa D3V2.0 risivera i prikačim na moj Windows XP, eksplorer ga ne vidi. Jedino kada idem Control panel / Administrative tools / Computer management / Disk management vidim da na njemu postoje dve particije i mogu samo da ih obrišem. Da li se ovim fajlovima može pristupiti iz Windows-a?

Verovatno može sa nekim posebnim programom. Ako se ne varam, u pitanju je fajl format koji Linux koristi pa probaj sa nekim ext2 eksplorerom na primer.

Windows се слабо сналази са осталим фајл системима па мораш да му помогнеш. Рецимо http://www.paragon-software.com/home/extfs-windows/download.html завршава посао, мада ми се чини да то ради мало спорије него што би требало. Лакша варијанта је да подигнеш неки лајв линух и пребациш фајлове. Свеједно, цела прича није много корисна јер још не знам да је неко провалио ове фајлове а ионако могу да раде само на уређају који их је снимио па ако сутра пријемник испусти бели дим и замене ти га, све снимљено може да се обрише.

Da izvucete snimak jedino easycap ignorise zastitu pa se onda pusti snimljeno sa usb na risiveru i putem easycap to se prebaci na pc provereno da sa easycap nema zastite tako par streaming sajtova pusta kanale sa sbb i naplacuje to masno dijaspori

То је онда аналогно, ако је снимак неки добар HD, онда овакво пребацивање и није најбоље решење.

Наравно, под условом да може да се заобиђе заштита и да неко има такву картицу. ;) Уз њу више није ни потребно снимање на флешку или усб хард, једини проблем је што их нешто не виђам у понуди код нас а тамо где сам видео су ми прескупе. Знаш неку повољну понуду, баш би ми добро дошла једна таква?

Izvinjavam se što ovako upadam,

da li je moguće kupiti Conax cam modul i izbeći korišćenje D3 daljinskog, ili bilo koja varijanta...ili će nekada oni to nama dati kao opciju?

Nazad
Vrh Dno