Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Imam silver duo D3 paket.
Vidim da postoji mogucnost da uzmem jos jedan D3 risiver za 110 dinara mesecno.

E sad, meni u stanu i nije potreban ali bih dao svom ocu koji takodje ima sbb kablovsku, bez interneta.
Zivi u istom gradu, nedaleko od mene.

Da li bi to uopste funkcionisalo, tj. da li bi D3 radilo kod njega?

Hvala unapred :)

Ne verujem da bi, a što i on ne uzme d3, internet nije obavezan, a isto košta?

Imam silver duo D3 paket.
Vidim da postoji mogucnost da uzmem jos jedan D3 risiver za 110 dinara mesecno.

E sad, meni u stanu i nije potreban ali bih dao svom ocu koji takodje ima sbb kablovsku, bez interneta.
Zivi u istom gradu, nedaleko od mene.

Da li bi to uopste funkcionisalo, tj. da li bi D3 radilo kod njega?

Hvala unapred :)

Teško je reći bez poznavanja sistema i kako im to sve radi. Možda i bi.

Koliko sam video kada su kod mene to postavljali, tehničar dođe, sve poveže, a onda zove centralu i traži da aktiviraju konkretni receiver po MAC adresi. Kada je jednom aktiviran, on radi, možda i u celoj mreži.

Ja sam se selio u okviru istog ulaza, samo u drugi stan, i tu je sve radilo u drugom stanu bez problema. Ali kada se prelazi na skroz drugu lokaciju, teško je reći bez probe.

Ne verujem da bi, a što i on ne uzme d3, internet nije obavezan, a isto košta?
Ako sam dobro razumeo cenovnik, onda se placa prikljucna taksa 2034 dinara plus mesecno iznajmljivanje je 210 dinara.
Ovako bi me kostalo samo 110 dinara mesecno.

Izgleda da cu morati da probam sa reciverom koji imam pa ako radi - radi.

Kolko znam glavni i dodatni risiver se povezuju LAN kablom zbog autorizacije. Time sprecavaju da nekome za 110 dinara mesecno date na koriscenje risiver koji bi inace kostao vise, pogotovo ako su aktivirani i dodatni paketi kanala (hd, hbo...)
Neka se javi neko ko vec koristi uslugu D3 kuca pa da nam kaze iz prve ruke.

Poslednja izmena:
To bi bilo bas glupo, jer tako nikada ne bih uzeo ni za dzabe.
Da mi prolazi kabl kroz ceo stan i troje vrata. Nema sanse :)

Možeš da ih povežeš i pomoću strujnih adaptera ako ti smetaju kablovi, za samo 5200 din. :D Mislim da ne mora nonstop da budu povezani risiveri mada nisam siguran.

Da li moze zasebno da se kupi risiver a da se ne placa njima ova uvredljiva cena iznajmljivanja...?

Naravno da ne može, pa nije ovo Švajcarska :)

@nenadjow

Zeznuo sam se izgleda, jer sam mislio na ovo:
"Licenca za korišćenje dodatnog D3 uređaja u okviru D3 GO usluge je 210 din mesečno, a u Silver DuO paketu je 110 dinara mesečno."

Da li je neko uspeo da osposobi D3 (Cisco 4682DVB) sa onim dodatnim daljinskim sto ide u Samsung LED F6000 seriji?

Trebalo bi da taj daljinac moze da bude univerzali pa pored TV-a kontrolisem i D3.

Poslednja izmena:
Da li risiver za HD mogu da šetam na dva mesta tj u dva stana koja imam? Da bude jedno vreme na jednoj adresi a posle na drugoj?

A šta se dešava prilikom dva HD uređaja, tamo na sajtu piše neki uslov da ako je jedan uređaj taj i taj onda drugi mora biti taj. Da li je to da bi sprečili ljude da "daju" taj drugi uređaj nekom i taj neko ima digitalne kanale?

Други уређај је тзв слејв и он се повезује UTP каблом за главни да би приказивао све програме и пакете на који је неко претплаћен. Кажу да и тај слејв може да ради сам али онда приказује само основни пакет. Нисам пробао ... имам оба а немам телевизор. :)

Radiće i bez mrežnog kabla sve dok ne provere da li je tu.

Poslednja izmena:
Очајно су направили страну са Пакетима, нешто су црткарали али без довољно података. Ваљда мисле да ће сви да погледају и ценовник па да сазнају. На ценовнику је детаљно написано шта који пакет садржи а на почетку је списак па се лако сабере. И даље важе Старт, Хит, Плус, Спорт ХД, ХД само се онда погледа који је где. Укратко, Силвер има Старт Плус (тј Старт и Блумберг канал), Голд има Хит и Спорт ХД, Голд Екстра има Плус и ХД док најскупљи Премиум има још и Пинк и ХБО Премиум више од претходника.

...ili još malo konkretnije ako nekome onaj cenovnik deluje odbojno :)

- Duo/Trio silver ima Start plus paket (Start + Bloomberg) sa 2 HD kanala; RTS HD i Nova HD koji su i u osnovnoj D3 ponudi;

- Duo/Trio gold ima Hit + Sport klub HD paket gde ima 9 HD kanala: RTS HD + Nova HD iz osnovnog paketa, 24 Kitchen HD + Viasat History/Nature HD iz Hit paketa + 5 HD kanala iz Sport klub HD paketa;

- Duo/Trio Gold extra ima Plus + HD paket sa 25 HD kanala: RTS i Nova HD iz osnovne ponude + 23 HD kanala iz HD paketa*

- Duo/Trio Gold premium ima Plus + HD + Pink + HBO premium sa ukupno 29 HD kanala: 2 HD kanala iz osnovne ponude + 23 HD kanala iz HD paketa* + 4 HD kanala iz HBO premium paketa

*HD kanali iz Hit i Plus paketa su ionako sadržani u HD paketu pa nisu navođeni posebno.

Bože dragi, ovaj resiver je sve gori i gori... Jedini gori komad hardvera koji sam ikada imao je combo uređaj za rezanje cda i čitanje dvda... Šta je ovo -_-

calexx Vuk

Hvala za pojašnjenje. To je ono što se vidi iz samog naziva paketa tj šta obuhvata ali dakle nigde nema preciznog spiska da čovek nemora da skroluje traži upoređuje

Realno cenovnik sa pregledom paketa je ok, ovako na prvi pogled ne vidim na koji način bi mogao biti značajno pregledniji? Ne mogu da zamislim da je uz svaki paket naveden tačan spisak svih kanala, kad ima 8 paketa gde je i kod najjeftinijeg broj kanala blizu 100. Na šta bi tek to ličilo? Glupost je što nije odmah ispod Duo/Trio ponude stavljen i link ka tom detaljnom cenovniku gde se sve može videti. Ali to je SBB, čak i ono što urade relativno dobro na kraju nekako pokvare :S:

Mislim da je sve to daleko od realnog problema, pravi problem se tiče neujednačenosti u kvalitetu njihove mreže po lokacijama i u faličnom D3 risiveru i EPC3925 wifi ruteru koji daju korisnicima a koji imaju očigledne probleme u radu. Neverovatno je da čak i njihova android D3Go aplikacija ne radi preko tog rutera, a da ne govorim o Viber-u i WhatsApp-u za koji su se ljudi odavno žalili. Ništa od toga ne rešavaju!

Poslednja izmena:
Ne brinem se, od samog starta znam sa kime imam posla pa tako i pristupam svemu :)

Realno cenovnik sa pregledom paketa je ok, ovako na prvi pogled ne vidim na koji način bi mogao biti značajno pregledniji? Ne mogu da zamislim da je uz svaki paket naveden tačan spisak svih kanala, kad ima 8 paketa gde je i kod najjeftinijeg broj kanala blizu 100. Na šta bi tek to ličilo? Glupost je što nije odmah ispod Duo/Trio ponude stavljen i link ka tom detaljnom cenovniku gde se sve može videti. Ali to je SBB, čak i ono što urade relativno dobro na kraju nekako pokvare :S:

Cenovnik sa pregledom paketa nije bio OK i najzad su to odradili kako treba. Idealno bi bilo da je odmah ispod paketa ili i ovako je dosta dobro:

Start paket

Start plus paket

Hit paket

itd.

Jeste preglednije, malo truda i sve se može. E sada da i na ostale probleme ulože makar toliko truda :)

Je li neko negde otkrio način da se sadržaj koji je snimljen na eksternom disku, koji je spojen na D3V2.0 risiver, ipak prebaci u neki normalan format. Znam da se disk posebno formatira i "veže" samo za taj risiver, ali ljudi svašta provale i razbiju svaku zaštitu pa mi je čudno da neko nije smislio način da se taj materijal ipak nekako dekriptuje i prebaci na PC, tj. na Windows.

Ne verujem. To što snimiš ne može čak ni na drugom risiveru da se pusti. Nije problem prebaciti fajlove ali ništa sa njima ne može da se radi.

Nazad
Vrh Dno