Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Једино да се сачувају ако се хард напуни па да се направи мало места. Ја сам пробао да снимам на флешку па после то копирам на хард ... ради али ме само снимање не занима јер може да се нађе у бољем квалитету. Ако је нешто специфично, можда може да се сними и сачува ... до прве замене пријемника.

Откуд знам, можда и може јер ми се чини да су неки скидали тако нешто. Остаје варијанта да снимиш и надаш се да пријемник неће да забрља па да га мењају јер онда можеш да обришеш све што си снимао. Друга варијанта је да снимаш са видео излаза мада је квалитет слабији. Најбоља варијанта би била нека картица са HDMI улазом али ми се чини да је то и даље скуп спорт.
Наравно, ако неко успе да пронађе решење по коме снимци могу да се конвертују у нешто читљиво у нормалним плејерима, радо бих сазнао како то може. :)

edit:Колико видим, натгео може да се нађе, постоје целе секције на трекерима и ово може да се нађе.

Poslednja izmena:
Ima da se nadju HDMI in pc kartice od 60$...pa na gore....mozda I nije losa investicija....

Poslednja izmena:
За сваки случај би било добро да неко проба јер можда постоји нека заштита па не може да се снима.

pazi,ako ti dovuces kabl u HDMI In karticu,verujem da uredjaj to skapira kao svaki drugi HDMI In ulaz na Tv-u...a uz karticu verovatno ide neki soft za snimanje...ne verujem da ne bi moglo....
ja to nemam...ali sam IPTV spojio cincevima na EasyCap USB....i mogu da snimam sadrzaj sa IPTV,e sad nije slika kao sa HDMI-a...ali zavrsava posao...

D3 ima hdmi izlaz, e sad hteo bi da povezem D3 na racunar preko hdmi kabla, koja kartica mi treba da bi mogao da gledam tv na kompu i ujedno zvuk da dobijam preko kompa ?

Ako je resenje skupo verovatno cu da ga povezem na monitor, isao bi hdmi kabal u D3 a dvi u monitor, stim sto bi morao da se zezam i sa zvukom da ga izvlacim posebno, posto monitor nema zvucnike.

HDMI capture card/box. Nisu baš najjeftiniji uređaji.

Kupi HDMI to DVI kabl, ako baš monitor nema HDMI. I činč za audio i dva stara zvučnika za komp ili liniju sa činč izlazom koja ti verovatno skuplja prašinu i to je to. Ja u sobi imam dva monitora od 24 inča. Na jednom je baš tako povezan D3i, a na drugom imam DVB-T karticu za hrvatske kanale i Winfast Leadtek, koji sam uz pomoć činč splitera povezao sa D3i uređajem, tako da mogu da snimam i D3i kanale. Sve to radi super sa daljincima.

Monitor ima dvi na kojem je racunar, a drugi port je displayport.

Имаш DVI на који иде комп и Display Port на који не може да иде HDMI сигнал из D3. Ја сам због тога купио HDMI свич па у њега укључио два компа и D3 а излаз у DVI монитора. Од скоро имам Dislpay Port на компу па можда ускоро повежем тако а HDMI/DVI остаје за други комп и D3.

Evo malo sam gledao i nasao sam ovaj switch (nije reklama, samo da se vidi dal valja) pa me sad zanima dal ce to da mi vrsi posao, iz racunara bi isao hdmi kabal do switha isto tako i iz D3, a na glavni izlaz iz switcha bi isao hdmi kabal koji na drugom kraju ima dvi i on bi isao u monitor ?
Kako bi se vrsilo prebacivanje racunara/D3, recimo kad bi ukljucio D3 on bi pustio sliku njega, a kad ga ugasim automatski bi prebacio na monitor ?

Колико видим, има дугме за селекцију улаза па ће избор да се ради ручно. Ово је боља варијанта од моје јер је код мене баш прост механички свич а овде изгледа има и неке електронике. Делује ОК.

radice to super...imam slicni...jer meni nikad dosta hdmi portova....

Da ne bih otvarao novu temu - da li postoji varijanta da se snimljeni materijal sa USB-a iz reciver-a prebaci na PC?

Наравно, али једино за чување пошто не знам да је неко провалио како да разбије заштиту и погледа снимке на компу. Можеш да ископираш па касније вратиш на УСБ да одгледаш ... али опет само и једино на пријемнику на коме је снимљено. Ако га из неког разлога замениш, можеш да обришеш снимке.

Pa to i pitam - da li mogu da se izvuku na komp? Naravno ne treba mi u cilju bilo kakve piraterije, već recimo za neke emisije koje želim da snimim i kasnije obradim na kompu.

Ne može da se manipuliše snimkom na bilo koji način mimo risivera.

Šteta... Kapiram da je to neka vrsta zaštite od piraterije, ali kada im se već toliko plaća mogli su malo da ga otključaju ;)

jedino da povezes D3 na neku Tv karticu,ili EasyCap USB...i onda snimas...ja tako snimam kad nesto zapne sa IPTV-a...nije bas snimak da padnes na bulju,ali zavrsava posao...

Poslednja izmena:
Неко је писао да постоји заштита од снимања и преко видео излаза али чујем да су то само приче и да може тако. Може да помогне за обичан али не и за ХД снимак.
А то да им се нешто посебно плаћа ... за ту услугу и не иде нека посебна кинта.

Ne znam, nemam D3… a nemam gde da probam za sada…

Pogledah poslednjih 7-8 strana, ne videh da je još neko pitao, pa da probam ja, možda neko može i da mi pomogne.

Elem, skoro uzeh paket koji podrazumeva 2 D3 receiver-a, što sam i dobio. Problem je u tome što oni moraju biti povezani mrežnim kablom, da bi bili otključani kanali na oba.
Ja imam mrežnu instalaciju od jednog do drugog, ali ona ide preko modema (Cisco koji daje SBB), i oni se zbog toga ne vide. Postoji li mogućnost da ja nekako u podešavanjima modema njih "prespojim", da misle da su direktno povezani (ovako radi sigurno Multi TV, probao sam, samo se ne vide kad idu preko modema).

Možda sam mogao i u nekoj temi o mrežnoj opremi da postavim pitanje, ali ipak je vezano za D3.
Hvala unapred na odgovorima.

Nisi dobio dva mrežna adaptera koja se bocnu u struju?

То се не добија него купује.

Зашто би их везивао преко рутера? То можда буде од неке користи када им убаце медиа плејер функцију али за сада нема неке вајде од тога.

I to me zanima, je l' mogu da koristim bilo koji powerline mrežni adapter za to, ili mora baš njihov, pošto je njihova cena poprilično visoka? Kupuje se, i to puna cena odmah, negde 70€ su mi rekli, ja mislim da je.

Imam 2 sobe, a jedna od njih sem D3 receiver-a ima još nekoliko uređaja koji se povezuju na net (smart TV, AV receiver, HTPC...), a u obe imam po jednu zidnu utičnicu, i zato ne mogu direktno da spojim, jer bi sve ostalo ostalo bez pristupa mreži.

@Teacher

Mora direktna veza dva risivera, bilo LAN kablom bilo preko Powerline ethernet adaptera (~50€)

Nazad
Vrh Dno