Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Dobro je kada su i oni utvrdili da je softver na D3 neispravan, sada ima nade da to i poprave :)

SBB - krajnje neozbiljan, kvalitet usluge ispod svake kritike i kada je u pitanju TV i kada se radi o internetu......D3 vise ne radi nego sto radi, internet cesto prekida, jednom recju - mucenje......jedva cekam da mi istekne ugovor pa da se lepo vratim na IPTV, daleko su pouzdaniji i kvalitetniju uslugu pruzaju....

Meni recimo internet radi odlicno, za ovih par godina koliko sam korisnik nikad nije bilo ozbiljnijih problema. Dok sa d3 uslugom stalno problem.

SBB internet radi kako gde, negde je odlično, kod velikog broja korisnika je uglavnom ok ali negde oduvek ima čestih problema. Nešto je do njihove mreže i preopterećenosti iste ali, da se ne lažemo, dosta problema je i kod samih korisnika i u njihovoj "štap i kanap" instalaciji. Nemali broj njih je sam menjao broj splitera i tv uređaja pa sada imaju probleme, više puta sam lično bio svedok tome. I ovde smo bili svedoci da korisnici stavljaju modem na drugi ili čak treći spliter jer im je tako bilo zgodnije, nesvesni da time umanjuju svaku šansu da im signal bude korektan i bez prekida. Kod mene je od početka instalacija odrađena kvalitetno, sam sam postavljao i kablove i splitere i nikada nijedan problem u tom delu. Prekidi (i tv i internet) se javljaju veoma retko i ne traju dugo, par puta godišnje što i nije nešto vredno pomena.

Što se tiče televizije, analogna je ok ali kod digitalne su počeli problemi od kada dele nove D3 risivere, i tu stvarno nema opravdanja za taj nivo inertnosti u rešavanju problema. Prošlo je zaista dosta vremena od uvođenja tog risivera u upotrebu ali i dalje ima velikih problema u radu. Kod mene konkretno nema problema u slici ali EPG često brlja ili ne radi, a o sporosti samog risivera više ne vredi trošiti reči.

Ovo sa spliterima je najveci problem. Kod mene je modem posle drugog splitera, al oba su dosta kvalitetna. Dok je drug imao spliter sa pijaca + onaj njihov i normalno problemi... Takodje dosta uticaja ima i kabl koji se koristi.

Meni su ceo sistem instalirali momci iz SBB-a, ja tu nista nisam dirao, menjao, dodavao ili oduzimao......kada radi internet, radi korektno, to je stvarno onih 10Mb sto nude (barem tako kaze speedtest). Kod mene je problem sto dosta cesto dodje do prekida signala na nekoliko minuta, najvise desetak. No to se desava nekoliko puta nedeljno, ponekad i vise puta u toku jednog dana, sto vrlo cesto ume da iznervira coveka, narocito ako igras nesto on-line ili si na Skype-u......kada zovem cuveni broj 19900 tvrde da je sve ok....bruka.....kao sto rekoh, samo da mi istekne ugovor, kud ga i potpisah....

Kakvi su nivoi signala (http://192.168.100.1) kada je sve ok a kakvi su kada dođe do prekida? Napravi screenshot signalne stranice jer najčešći krivac za povremene prekide je upravo signal na samoj granici upotrebljivog koji pri najmanjoj oscilaciji u jačini izađe iz propisanih vrednosti. I znaj da kada se žališ na prekide u konekciji moraš imati neke opipljive argumente da to i dokažeš u suprotnom će te svaki provajder tako "oduvati".

Ma, meni zaista nije stalo da se sa bilo kim preganjam i dokazujem bilo sta....to bre ne radi kako treba, prevario sam se sto sam to uzeo i ok.....vise necu ponoviti tu gresku. Ovde samo iznosim svoje iskustvo......mozda nekome bude od koristi.

Ok, kako želiš, ali ostaje činjenica da 1 ili 2 godine plaćaš nešto što ne radi! Da si malo ozbiljnije pristupio procesu reklamacije sigurno bi na kraju dobio ono što plaćaš. Provajderi najviše vole korisnike koji redovno plaćaju a ne bune se :)

Verovatno si u pravu. Ja sam pre SBB-a imao IPTV.....dosli ljudi instalirali opremu na dva TV-a i komp, ustimali signal, sve podesili i to je dve godine radilo besprekorno, ali zaista besprekorno....nemam nikakav razlog da ih hvalim niti reklamiram. I stvarno nisam navikao da se raspravljam sa tamo nekim operaterima, navikao sam da to sve RADI. Na SBB sam presao zbog (za moj ukus i potrebe) boljeg izbora TV kanala i zbog znacajno vece brzine interneta u osnovnoj ponudi. Moja greska....

Nema u srbistanu zakona. Jer da ima ne bi se dešavalo da 3 meseca izbacuje grešku 28 koja prekida praćenje programa i iziskuje upotrebu daljinskog i po nekoliko puta za sat vremena a da se ništa nedešava po tom pitanju osim onog čuvenog biće uskoro rešeno i tako mesecima

SBB - krajnje neozbiljan, kvalitet usluge ispod svake kritike i kada je u pitanju TV i kada se radi o internetu......D3 vise ne radi nego sto radi, internet cesto prekida, jednom recju - mucenje......jedva cekam da mi istekne ugovor pa da se lepo vratim na IPTV, daleko su pouzdaniji i kvalitetniju uslugu pruzaju....

Skini program pingplotter sa neta, pa slikaj prekide u internetu.
Onda zovi podrsku da poprave.
Moguce je da ces morati da zoves podrsku vise puta, dok ne priznaju da je kod tebe sve ok, a da je greska negde kod njih.
E onda odes u sbb poslovnicu, i trazis da raskines ugovor. To na obicnom papiru napises da zelis raskid ugovora, jer ti internet ne radi, i pored cestih dolazaka tehnicara.
Ne dozvoli sluzbeniku da ti kaze da to ne moze, da mora da se posalje postom itd. Nego neka sluzbenik "zaprimi" tvoj zahtev, i cekaj poziv.
Kada te za par dana pozove neko iz sbb, i dalje insistiraj da hoces raskid ugovora (pokusace da te ubede da sacekas jos malo, kao bice bolje :) ).
Ja sam ostavio samo kablovsku televiziju a za internet presao na ADSL.
Srecno :)

Meni recimo internet radi odlicno, za ovih par godina koliko sam korisnik nikad nije bilo ozbiljnijih problema. Dok sa d3 uslugom stalno problem.
Tako je i kod mene tj. uopšteno ovde.

Drugar uzeo Mix paket i stalo mi kuka kako je D3 prijemnik krš neopevani. Sa druge strane, net je odličan.
Analogna TV je idi mi, dođi mi - neki kanali su nepopravljivo loši, žalio sam se x puta, ali uzalud.
Ili jedan dan slika je odlična, sutra loša, pa opet normalna :crash:.

Drugari jedno pitanje za one koji imaju SBB DUO MIX npr. i D3 novi risiver.

Kako vam je povezano sve to, da li glavni kabal ulazi u trodelnu racvu pa iz nje jedan u TV jedan u RISIVER a jedan za NET?

Koaksijalni kabl se račva na dva dela - jedan ide u ruter, a drugi u D3risiver. Iz D3 risivera ide jedan antenski kabl na RF u TV i jedan HDMI (umesto HDMI-ja može i SCART zavisno od tv-a).

Koaksijalni kabl se račva na dva dela - jedan ide u ruter, a drugi u D3risiver. Iz D3 risivera ide jedan antenski kabl na RF u TV i jedan HDMI (umesto HDMI-ja može i SCART zavisno od tv-a).

Meni je racva sa tri i sva tri kabla idu posebno u TV Risiver i Ruter...

Da li se još nekome dešava da D3 V2 uređaj prestane da emituje zvuk preko HDMI kabla? Meni se dešavalo više puta ali prostim isključivanjem uređaja ili restartom zvuk se vraćao. Jednom prilikom sam prijavio kvar jer posle više bezuspešnih isključivanja uređaja (par puta na po više minuta), posle promene HDMI kabla, menjanja HDMI portova na TV-u uređaj nije hteo da pusti zvuk. I kako to obično biva u svakom lošem vicu kada su došli "majstori" iz SBB-a uređaj je pustio zvuk.

Sada sam povezao D3 uređaj preko činčeva na tv i pored slike imam i zvuk, ali je slika lošija nego preko HDMI kabla. Analogno emitovanje radi bez problema. Da li neko ima ideju šta treba da uradim da preko HDMi kabla dobijem zvuk? Imam osećaj da ako ponovo prijavim kvar kada budu došli "majstori" iz SBB-a zvuk će da se misteriozno vrati.

Pozdrav

A da probaš sa drugim kablom?

Ovaj D3 stvarno počinje da ide na živce, a bio je skoro kul u početku :D Bilo bi dobro kada bi uveli preko kartica da imamo digitalni signal, pa makar plaćao još 100 din mjesečno

Neće da uvedu CAM-ove jer su očigledno kupili puno tih krš prijemnika, treba vratiti kupovinu.

A da mogu, mogu, jer ih nudi Telemach u Sloveniji.

Neće da uvedu CAM-ove jer su očigledno kupili puno tih krš prijemnika, treba vratiti kupovinu.

A da mogu, mogu, jer ih nudi Telemach u Sloveniji.

:( Šteta :( A stvarno, ostavim li na malo duže jedan kanal da ne šaltam, odmah onaj error -_- Ali to je na kraju i najmanje što mi smeta. Da li primjećujete da su uglovi kod daljinskog prijemnika dosta loši?

Meni su odlični, gde god uperim, hvata.

Hmmm bas cudno i meni daljinski radi odlicno. Evo uperim i paralelni zid i on prebaci...

Onda su mi možda baterije što su došle... Mada od TVa mi radi mnogo bolje :/

edit: jeste, baterije koje su došle su loše :D Dobro, dobro, ovo je jedan minus manje. Mada i dalje sam na stanovištu da im je resiver užasan :D

Poslednja izmena:
Onda su mi možda baterije što su došle... Mada od TVa mi radi mnogo bolje :/

edit: jeste, baterije koje su došle su loše :D Dobro, dobro, ovo je jedan minus manje. Mada i dalje sam na stanovištu da im je resiver užasan :D

Tacno sam znao. Ja sam moje odmah bacuo. Ove koje su dosle uz daljinski su no name sa isteklim rokom. Strasno.

Ma znam nisu pare u pitanju vec firma sbb. Samo ne znam kako vise prolaze sa ovakvim sramotnim uslugama.

Ma... Ja sam totalni *****, sad sam se sjetio prošle godine kad je brat uzeo D3 da mu isto baterije nisu valjale... Možda sam čak i pitao na forumu QQ. Ali dobro =)

Ja imam problem sa risiverom D3 V2, jer ne hvata komande sa daljinca. Menjao daljinac po njihovoj preporuci, iako sam im rekao da je u sigurno u pitanju risiver, jer ne radi ni sa univerzalnim daljincem (all in one), koji je po instalaciji dobro podesen dok je risiver dobro radio nakon pocetne instalacije. Tek uhvati po nesto, mozda promenis par kanala, a onda stane I to moze da traje I po par dana. Po prijavi kvara rekli su mi da ce doci da promene risiver, a onda se pojavio covek is SBB koji je dosao bez icega, uradio proveru I tek tada napisao nalog da se risiver promeni, tako da I dalje cekam, rece javice vam se neko u roku od 7 dana. Sve ostalo je ok, ne mogu da gresim dusu :) preko HDMI kabla funkcionise odlicno, slika dobra, nema secanja, problema sa zvukom I sl.

Vrh Dno