Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

znaci npr 25 zakazem i onda 25 u sledecem mesecu otkazem?

Mozes ti zvati i ranije ali ne i kasnije, u svakom slucaju paket pustaju od 1. juna. Zatrazi im svakako da ti puste odmah posle praznika ali cak i ako pristanu platices ceo mesec.

Mozda je tako bilo ranije, ali ja sam se registrovao na "moj SBB portal" i aktivirao SportKlub HD paket - posle bukvalno 5 sekundi mi je bilo dostupno na tv-u.

Kod mene na portalu nema opcija za promenu u D3 paketima i uslugama, a poslednji put kada sam zvao vezano za aktivaciju/deaktivaciju dodatnih kanala (pre 2-3 meseca) bilo je kako sam ranije naveo, do 25. u mesecu odjava/prijava za sledeći mesec.
SBB Kraljevo očigledno radi bolje od Beogradskog :)

Prilozi

• sbb d3.PNG
    sbb d3.PNG
    54.9 KB · Pregleda: 129
Moguce je da ima razlike zbog toga sto sam ja na MixDuo paketu, ili zbog toga sto sam nov korisnik... ko ce ga znati!?
sbb.JPG
I da, receno mi je da taj dodatni paket traje minimum 30 dana, ali posle tih 30 dana mogu da ga ukinem kada god zelim. Isto ovako preko portala. Znaci moze 36 dana, 42dana... sve oni to proporcionalno preracunaju.

Kod mene na portalu nema opcija za promenu u D3 paketima i uslugama, a poslednji put kada sam zvao vezano za aktivaciju/deaktivaciju dodatnih kanala (pre 2-3 meseca) bilo je kako sam ranije naveo, do 25. u mesecu odjava/prijava za sledeći mesec.
Možda je problem u tome što se na portal loguješ samo sa korisničkim imenom... a trebalo bi korisnič[email protected].

Ima razlike kada se logujem sa [email protected], tada dobijem opciju D3 GO sa mogućnošću da istu aktiviram online, ali pod D3 i dalje nema opcija za aktivaciju/deaktivaciju paketa.

Moraš nov nalog specijlno za to da napraviš. TOtalna glupost pogotovu što taj nov nalog ima veća obalšćenja od standardnog. Više puta msa se obraćap SBb zbog ovoga i uvek identična priča svesni smo da je to loše rešenje biće ispravljeno ali malo sutra

Znači moram da pozovem SBB da mi naprave novi nalog?!?

Ja sm aktivaciju odradio preko http://www.sbb.rs/d3go/aktivacija/ što je bio uslov za D3 go uslugu.

IZ nekog samo jima znanog razloga umesto da nov pass služi samo za pristup ovome oni su dali potpuna ovlašćenja što je i bezbedonosni rizik. Njagore od svega je što šifra ne može da bude jaka što su mi potvrdili iz njihove kako je zovu napredne tehničke podrške

Mozda je neko vec pitao ali me interesuje sledece.

Tri tv-a, tri razlicite sobe. Uzeo bih neki MIX paket sa netom (nebitna brzina). Kada sam zvao SBB da se raspitam za opcije rrekli su mi da po jednom ugovoru je moguce dobiti najvise 2 digitalna risivera, a to znaci da mi ovaj treci "visi" :)
E sad praktnicno pitanje, da li je moguce coax, razdelnikom koji bi bio postavljen pre ulaza u bilo koji od ovih digitalnih risivera, dovesti i do trece sobe/tv-a i na tom tv-u imati analogni?

Hvala unapred.

Mozda je neko vec pitao ali me interesuje sledece.

Tri tv-a, tri razlicite sobe. Uzeo bih neki MIX paket sa netom (nebitna brzina). Kada sam zvao SBB da se raspitam za opcije rrekli su mi da po jednom ugovoru je moguce dobiti najvise 2 digitalna risivera, a to znaci da mi ovaj treci "visi" :)
E sad praktnicno pitanje, da li je moguce coax, razdelnikom koji bi bio postavljen pre ulaza u bilo koji od ovih digitalnih risivera, dovesti i do trece sobe/tv-a i na tom tv-u imati analogni?

Hvala unapred.

Moguce je. Jedino moze da pravi problem jacina signala (resivo), ali uglavnom radi sve iz prve. Generalno to svi rade, kad vec ne postoji ponuda za tri i vise TV-a.

Moj trenutni setup :
Kabl iz zida ide u razdelnik na tri dela, jedan u D3 (glavni tv, dnevna soba), drugi u tv analogno (mali tv trpezarija ), treci ide na sprat gde se dodatno deli na dva dela, jedan za sada visi dok ne kupim tv a drugi ide dalje gde se, pogadjas, deli na dva dela :) Jedan ide u modem/ruter a drugi ide u tv karticu u kompu. Sve radi savrseno (za sada) slika super, protok super.
Tako da ne bih se nesto preterano brinuo na tvom mestu.

Pojacavacem ili kvalitetnijim razdelnikom, koji nema gubitke, ali to uglavnom nije potrebno jer je problem jacine signala u vecini krajeva resen (dosta puta i prejak). Probas, pa ako je slika losa ili ima problema sa risiverima, onda se zezas sa tim.

Pojačavač pravi problem sa D uređajima jer prilikom ugradnje istog njega skidaju a i bilo kakvo obraćanje teh. pod. neminovno vodi do pitanje sa njihove strane da li imate isti

Koliko god sam postavio uredjaja, nigde nije bilo potrebe za pojacavanjem signala, tako da u sustini nije ni bitan pojacavac. Moguce je da pravi problem sa D uredjajima, posto nisam nigde postavljao njih zajedno sa pojacavacem.

Za vas sa D3, na kojem kanalu se nalazi ovaj novi Klasik TV, sa 24/7 domacim filmovima i serijama ?

Ne postoji to za D3 uz S.HD.MixS.Bar kod mene.Izgleda da kod SBB-a, što više plaćaš to manje dobiješ?

Pojavio se neki kanal na poziciji 134, naziv je još uvek "channel 0" i za sada nema slike na njemu, ali po EPG-u vidim da je taj o kome pričaš, samo naši i filmovi iz regiona.

D3 im je takav krš da je to neverovatno. Svako uključivanje izauiva info sa greškom koju nisu uklonili više od mesec dana. Često blokiranje uređaja kad se malo brže mota po EPG, u sred filma ako se koristi opcija sa vraćanjem od 72 sata nastane prekid i info da su isključeni kablovi itd.

SBB deluje kao firma kojoj održavanje i unapređene vodi nekoliko klinaca u podrumu

U petak sam prešao sa onog starog SD dekodera na V 2.0 uređaj u duo mix uslugu. Trebalo im je dosta vremena da mi uključe sve funkcionalnosti npr. tek juče nakon telefonske intervencije su mi uključili EPG, VOD i one ostale mogućnosti (snimanje, premotavanje...), kao i sve kanale promo mesec dana. Razlog: nije bio zatvoren još nalog od petka!? Međutim ono što mi i dalje ne funkcioniše je internet na tv-u. Tu mislim na one aplikacije koje dolaze kod smart tv-a (radi se o Samsungu C650) koje su mi normalno radile pre instalacije novog dekodera i modema sa wifi ruterom. Dakle tv mi je spojen sa ruterom mrežnim kabelom i kad odem na te aplikacije sve mi je disable-ovano, a u podešavanjima kao da nije automatski pronašao adresu novog modema. Ima neko ideju kako ovo rešiti?

I još jedna stvar, na daljinskom za d3 za koji vidin da mnogi imaju primedbe sam pokušavao da ubacim kako bi sa njim rukovao i tv-om, međutim ne da nisam rešio taj problen, već mi od tada ne rade ni tasteri volume +/- za d3 televiziju koji su radili u startu. Jel zna neko koju komandu treba uneti da bi opet radili i da li je neko uspeo da dekodora daljinski da se s njim može i rukovati tv-om, bar neke osnovne stvari...?

Za daljinski isprati pažljivije uputstvo koje si dobio uz njega, tu imaš objašnjeno kako se podešava da li se jačina zvuka podešava na TV-u ili D3 risiveru. Upisivanjem pravog koda za tvoj tv moći ćeš da kontrolišeš sledeće funckije: on/off, volume +/-, mute i izbor AV ulaza.

Prilozi

• D3 remote manual.pdf
    280 KB · Pregleda: 2,527
Poslednja izmena:
Znam, upravo sam gledajući uputstvo i radio, ali sad više sa vol +/- na d3 daljinskom ne mogu da kontrolišem ni d3 ni tv, a takođe ne mogu ni da vratim kako je bilo...:confused:

Ima li neko problem i zna li kako ga resiti sa D3 prijemnikom koji pri svakom prebacivanju kanala izaziva pucanje u zvucnicima.

Pretpostavljam da si zvučnike značajno pojačao i da kontrolu jačine sada radiš preko D3 risivera, međutim, posledica tog pojačanja je da je i, inače nečujno, pucanje kod promena kanala takođe pojačano. Nažalost, zbog samog (ne)kvaliteta risivera i softvera u njemu taj problem korisnik ne može rešiti, eventualno SBB ako naprave promene u firmware-u.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno