Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Drugari sutra moram da odlucim da li da uzmem duo mix i D3 V2.0 uz ugovor od 24 meseca pa bih vas sve molio da koji koristite kazete vrline i mane i da li uopste uzimati, prevashodno me interesuje zbog "pogledaj propusteno" pauza( ne znam ni da li ima ta opcija) i snimanje sadrzaja a kasnije mozda i HD...
Trenutno imam
y2u7aheg.jpg

I nisam prezadovoljan kvalitetom slike, EPG takodje...

Evo i slike jacine signala pa bih vas zamolio da javite vase jacine...

Hvala najlepse i uzdravlje.

9a4asure.jpg
u9avaquz.jpg
ypa6a5e4.jpg

Evo kako izlgeda novi risiver i kakve sve mogucnosti ima
[YOUTUBE]_0yMrph6K0E[/YOUTUBE]

Kako u kuci imam i obican i ovaj novi risiver, svakako bi preporucio uzimanje novog risivera, jer je daleko brzi i pregledniji, a omogucava i nove mogucnosti snimanja na eksterni HDD.

A evo i novih HD kanala[YOUTUBE]qXdP88tYH3s[/YOUTUBE]

Stigao u petak D3 2.0
Kada odem u podesavanja pa tehnicka podesavanja pise mi kvalitet signala 46% koliko je vama, ostakim korisnicima koji imaju isti risiver.
Da navedem i prvi problem...
Gledam tenis na Sport klubu HD i samo kad je poceo drugi mec izgubi se HD kvalitet cak i na SK+ HD.
Dok sad na SK imam HD a na SK+ nemam i dalje HD kvalitet ???
Pozdrav.

53% je kod mene i ne gubi se kvalitet i protok....

I kod mene je kvalitet signala 46%.Ne znam da li bi trebao da bude jaci.Slika mi je ok.

Evo opet ista prica, Sport klub (130 kanal) logo HD dok slika nije hd vec je istog kvaliteta kao da je digitala (260 kanal), Sport klub + je u HD, Sport klub premium HD ide live kao na Sport klubu 1 i isto je logo HD dok slika nije.
Svi ostali HD kanali su i stvarno HD kvalitet.

Da li se nekom isto desava i da li je neko online da pogleda kako je kd vas?

Pozdrav.

Nije sve što se emituje u HD-u, neke stvari su i dalje u SD rezoluciji pa ti je slika zato lošija.

Poslednja izmena:
Sportski kanali koji su zvanično HD ponekad preuzimaju neke prenose koji se izvorno ne snimaju u HD.

Jel taj problem na SK imaš stalno ili samo povremno?

Postoji problem sa ženskim mečevima jer su u 60 Hz pa ne izgleda baš sjajno kada se konvertuje u 50 Hz.
Zato su žene u SD rezoluciji, a nadam se da će biti OK na sledećem turniru.

Jedno pitanje za one koji imaju vise iskustva sa sbb-om i njihovom digitalnom televizijom.Imam digitalnu preko njih (cisco 4682) i par programskih paketa ukljucujuci HD paket.Da li je moguce da je ovaj njihov prijemnik ovoliko spor i totalno korisnicki NE intuitivan, i da li je to normalno za ovakve uredjaje? Inace se bavim racunarima dugo ali je cak i meni totalno ne ugodan za koriscenje.Recimo, kada se pali uredjaj preko daljinskog upravljaca cesto mu treba i po 5-10 sekundi da ga uopste upali (i ako nisi siguran ni da li si ga upalio jer se za tih 5-10 sekundi ne desava nista na njegovom displayu).Signal daljinskog iz uglova jako lose prima.Menjanje kanala je sporo takodje dosta, cesto zabode na neko vreme pa je opet moguce promeniti kanal...
Nisam imao do sada digitalnu televiziju ali nemam bas neko pozitivno iskustvo sa ovim njihovim prijemnikom do sada.Da li je moguce kupiti uredjaj i koristiti svoj umesto njihovog prijemnika?

Sve navedeno je stvar softvera koji koriste na uređaju. Sa nekom verzijom softvera uređaj radi ok pa onda sa nekom novijom verzijom ima problema. Dosta stvari je radilo ok da bi sa par poslednjih updateova stvar bila pogoršana. Za sada je taj problem sa odloženim paljenjem, ne uvek ali četo se čeka po 10-15s da se upali, onda EPG izgubi pojam o vremenu, opcija start over ne radi u zadnje vreme itd. Zbog čega je to tako niko iz SBB-a ne kaže, definitivno je do stručnosti i odgovornosti kadra koji te stvari sprovodi. Što se tiče daljinca stvar je prosta, sam daljinac je loše projektovan, IR dioda mu je zavučena unutar kućišta i nema dobar ugao rasipanja signala pa otuda i loš ugao prijema, čak je i domet loš, a smešno je što je domet lošiji u prvih minut po paljenju risivera, posle postane osetljiviji i prima signale sa veće udaljenosti. Generalno ceo uređaj je jedan veliki poluproizvod.

Jel uspeo neko da napravi daljinac D3-a da mu proradi i kao univerzalni? Ja nesto cackao i to mi proradilo ali sad nece da mi se pojacava i smanjuje ton na D3 a nece ni na TV-u 😀
Kako da ga restartujem na pocetna podesavanja?
HVALA

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za one koji imaju vise iskustva sa sbb-om i njihovom digitalnom televizijom.Imam digitalnu preko njih (cisco 4682) i par programskih paketa ukljucujuci HD paket.Da li je moguce da je ovaj njihov prijemnik ovoliko spor i totalno korisnicki NE intuitivan, i da li je to normalno za ovakve uredjaje? Inace se bavim racunarima dugo ali je cak i meni totalno ne ugodan za koriscenje.Recimo, kada se pali uredjaj preko daljinskog upravljaca cesto mu treba i po 5-10 sekundi da ga uopste upali (i ako nisi siguran ni da li si ga upalio jer se za tih 5-10 sekundi ne desava nista na njegovom displayu).Signal daljinskog iz uglova jako lose prima.Menjanje kanala je sporo takodje dosta, cesto zabode na neko vreme pa je opet moguce promeniti kanal...
Nisam imao do sada digitalnu televiziju ali nemam bas neko pozitivno iskustvo sa ovim njihovim prijemnikom do sada.Da li je moguce kupiti uredjaj i koristiti svoj umesto njihovog prijemnika?

Ne mozes, nazalost mora njihov.

Jel uspeo neko da napravi daljinac D3-a da mu proradi i kao univerzalni? Ja nesto cackao i to mi proradilo ali sad nece da mi se pojacava i smanjuje ton na D3 a nece ni na TV-u 😀
Kako da ga restartujem na pocetna podesavanja?
HVALA

Resetuj risiver a baterije izvadi pa vrati u daljinac.
Imas malu knjizicu gde pisu kodovi sa svaki TV.

Inace risiver je zesce bagovit. Meni naprimer kad snimam nesto i nakon brisanja tig snimka non stop izbacuje preko celog ekrana da je memorija puna sve dok ga ne formatiram a tako brisem sve i potrebno i nepotrebno sa njega...

Ti riseveri su toliko loši kao da ih je Zastava pravila a ne Cisco Systems. Što je samo dokaz da ime ne znači ništa

Cisco je otkupiuo dosta brendova kao što su Linksys, Scientific Atlanta i ko zna koje još kako bi ušao u jeftinije consumer segmente. Primećuje se da u tim kategorijama uređaja nema kvaliteta koji Cisco ime drži u (preskupom) biznis segmentu. Nažalost, za onako traljav rad D3 risivera je ipak kriv softver, a mi još uvek ne znamo ko je direktno odgovoran za to.

Taj CISCO reciver je najgori tehnički uređaj koji sam ikada koristio u životu, računajući i vokmene iz komisiona '80-ih, i kineski radio kasetofon sa LED light-showom, kupljen za vojničku spavaonu '90-ih, na pijaci, za 8 nemačkih maraka.

čak je i domet loš, a smešno je što je domet lošiji u prvih minut po paljenju risivera, posle postane osetljiviji i prima signale sa veće udaljenosti. Generalno ceo uređaj je jedan veliki poluproizvod.

A znate li da LCD TV odmah nakon paljenja emituje snažno IR zračenje, koje se značajno smanji nakon što se TV malo ugreje. To ponekad ometa rad lošijih daljinskih upravljača.

Ovo primećujem jer imam IR repeater koji odmah nakon paljenja TV-a registruje IR zračenje koje mu ometa rad, i koje se smanji nakon par minuta.

Sasvim moguće da TV emituje neko zračenje, ali mislim da to nije slučaj ovde, jer je do pre par revizija firmvera sve bilo ok. Imao sam i slabiji Cisco SD risiver i on je reagovao na komande korektno. Ponovo stavljam akcenat na (loše odrađen) softverski deo ovog uređaja a ne na sam hardver.

tezak krs nema cak ni grupe kanal kao na malom cisku a daljinac skroz nepraktican i velik a softver nemam komentara ali bitno da uzimaju ogromnu kintu a nedaju da se korist slot za kartic kod onih tv aparata koji to podrzavaju ma mafija
😡:smash:

Taj CISCO reciver je najgori tehnički uređaj koji sam ikada koristio u životu, računajući i vokmene iz komisiona '80-ih, i kineski radio kasetofon sa LED light-showom, kupljen za vojničku spavaonu '90-ih, na pijaci, za 8 nemačkih maraka.

Potpuno se slažem, i da dodam da nikad nisam imao uređaj koji se toliko grejao čak i kad je isključen.
Inače, kao da su malo popravili softver, sad ga resetujem na 2-3 dana, ranije sam morao minimum jednom dnevno.
A daljinski je isto najgori krš koji sam držao u ruci ikada.

Sve usvemu, da nemam ugovor na još 1,5 godinu sigurno bih raskinuo samo zbog uređaja, internetom sam zadovoljan, čak i analognim izborom kanala (i HD kanali nisu loši jedino što prebacivanje traje 3-4 sekunde), ali taj Cisco ... živce mi pojede.

Primetio sam da je risiver dosta živahniji u radu kada nije priključen USB hard disk. Hitrije reaguje na komande i mnogo manje ima sporadičnih usporenja. Verovatno je to posledica što risiver snima svaki kanal odmah po prebacivanju na isti, pa u zavisnosti od odziva i brzine diska i sam risiver može postati tromiji ukoliko je hdd neki od starijih i sporijih modela. Ja koristim stari 80Gb ata hard iz laptopa pa je kod mene možda zato risiver primetno sporiji sa hdd-om nego bez njega. Ako neko koristi USB flesh disk situacija je još gora.

Evo, ja ću da napišem šta mi se desilo ova dva poslednja dana, pa možda nekom nekad pomogne. Na resiver sam pre nekoliko dana zakačio exterac od 250GB. Pomalo snimao na njega, pomalo gledao, ali nisam isključivao HDD. U jednom momentu, na kanalu RTSHD (dok sam pratio tenis), resiver zabode. Svi ostali ukočeni, ali ton je nastavio da ide. Isključio sam resiver nazad na prekidač, sačekao 30tak sekundi, pa opet pokernuo. Resiver se podigne, krene, ali posle 10tak sekundi, opet svi ukočeni, a ton i dalje ide. Rešio sam da uradim reset na fabrička podešavanja, ali nisam mogao, jer kad zabode, ni jedna komanda ne radi! Ni ch+- ni vol+- ni power... ništa. Onda sam ovde našao da ima i druga fora (ugasis resiver nazad na prekidač, sačekaš, pritisneš power, držiš i nazad uključiš prekidač). Pojavio se plavi UPDATE SCREEN, ali i posle tog updatea ista stvar. U stvari još gore. Krene, digne, zabode, i više ni audio nema, a ni ukočene slike! MRAK! U međuvremenu sam raskačio HDD, i još 3-4 puta odradio update. NIŠTA! Zvao sam SBB, rekli su da reklamiram, pa će mi doneti drugi resiver. I onda sledi prosvetljenje, koje sam nab`о slučajno. Naime, pošto sam popizdio, odlučio sam da sa dugmićima krenem redom. Ugasio sam ga nazad, sačekao, ponovo upalio i besomučno (dok se podizao), prvo pritiskao samo POWER (ne držao,nego kliktao brzo). Sve vreme dok se dizao. Uspeo sam da ga ugasim, odnosno uteram u standby. Kad sam ponovo pritisnuo power, kernuo je bez problema, redovno, kao da se ništa nije desilo. I evo... SAD RADI. Jedino što je ostala dilema, šta ga je zbunilo (da li je to HDD), i šta sam ja u stvari uradio. Sve jedno... ako se neko ne daj Bože nađe u ovakvom problemu, neka proba... Nadam se da sam malo pomogao nekome, nekad, možda... E , da... još nešto... To možda već znate, ali nije loše da se napiše. Mlada dama iz SBB podrške mi je izričito, više puta, skretala pažnju, da se držim(o) podalje od kanala FOX LIFE, jer taj kanal ume opasno da zaglupi resiver, i kažu da su u SBB-u svesni te "softverske" greške. Ja eto ne gledam FOX LIFE, ali sam ipak uspeo da ga zaglupim :d

Ma nisu normalni. Meni je nekoliko puta zakucao na 203. Eno tamo na forumu savetuju da se restartuje pa da se brzo pritiska ch+ kako bi se promenio kanal pre nego opet zabode. I to je zvanično rešenje. Ne kažu šta da se radi ako neko slučajno hoće da pogleda taj kanal na kom se sve koči (inače ne gledam pink ali po navici krenem da menjam kanale od 201 pa na gore). Uvalili su nam nekvalitetan i poluzavršen proizvod i plus uzeli pare za zamenu risivera (neki su platili 2000, neki potpisali novi ugovor). Ne verujem da tamo ima neko ko se razume u svoj posao. Leglo nesposobnjakovića.

Takodje sinoc mi se desilo na 203 konstantno zabada posle 3-4 reseta prosto neverovatno,tek kada je pao hard reset proradilo je ....Ne znam kada ce ovo resiti I u cemu je problem...Isto mi ne radi ni catch up....

A jel vam zabada na Fox Life-u i kada ga smestite u favorite listu na neko drugo mesto? Meni je u fav. listi kao 2. kanal i nisam imao te probleme, mada sam primetio da risiveru ponekad treba dosta vremena da prikaže kanal na koji sam prebacio. To mi se desilo i sa Fox Life-om ali i sa RTSHD, B92 i još nekima, verovatno nije vezano za kanal već za generalno usporavanje rada risiver koje se manifestuje kroz sporo prebacivanje kanala.

Što se tiče ranije opisasnog problema sa lošim prijemom komandi sa daljinskog upravljača ja sam našao "rešenje". Primetio sam da je količina IR svetlosti kod D3 daljinca drastično slabija nego kod ostalih daljinaca u kući (kada se pogleda kroz objektiv bilo koje digitalne kamere/telefona)pa sam je zamenio iskoristivši IR diodu iz jednog starog univerzalnog daljinca. Sada je prijem komandi moguć iz većih uglova i sa drastično veće daljine.

znaci mogu tu diodu da stavim iz bilo kog daljinkog u ovaj d3 daljinski?

sta mi je potrebno da bih to uradio ?

Jes', Vuče, daj malo neko uputstvo da ne pre****mo daljinski. 😀

Nažalost nisam pravio slike kada sam menjao diodu na svom daljincu pa da vam ovde hronološki predstavim ceo postupak, ali ionako nije ništa teško. Ko je ikada koristio šrafciger i lemilicu neće imati problema, ostalima će samo trebati više strpljenja. Najteže je otvoriti daljinski bez oštećenja, ja i pored sve dobre volje (mada nisam poznat po strpljenju) i iskustva nisam uspeo jer je plastika dosta krta pa se par plastičnih žabica unutar daljinca polomilo. Ništa strašno i ne vidi se spolja ali sam kod zatvaranja prednje strane morao koristiti malo lepka kako bi sve bilo čvrsto zatvoreno.
Od alata je potreban mali krstasti šrafciger za šraf koji se nalazi unutar dela sa baterijama, plastični otvarač tj. alat za otvaranje mobilnih telefona i ostalih malih uređaja koji su zatvoreni sa žabicama a za zamenu IR diode bilo koja lemilica manje snage (10-15W) ili neka sa regulacijom. IR diodu možete uzeti sa nekog starog daljinca koji ne koristite, proverite samo kamerom/mobilnim telefonom da li sija jače od ove na D3, nema svrhe menjati ako je neka podjednako slaba. Možete kupiti i novu ali je problem što nemate predstavu kojeg je intenziteta IR svetlo koje emituje.

Prilozi

• Mobile-Opening-Tools.jpg
    Mobile-Opening-Tools.jpg
    16 KB · Pregleda: 109
Nazad
Vrh Dno