Šta je novo?

D3 - Digitalna tv (SBB)

Pa pazi koliko se ja razumem u onaj cenovnik na sajtu ( a poprilicno je konfuzan ), ti i ne moras da potpisujes nikakav ugovor. Samo sto cete u tom slucaju zamena kostati 2000 dinara.
E sad prema cenovniku stvari stoje ovako:
Za standard i mix pakete placa se ova zamena od 2000 dinara, dok se za Super HD Mix, Duo MIX, Trio MIX, ne placa nista.

Sto znaci da imas nekoliko varijanti, nista ne potpises i samo trazis zamenu ( standard ) i to te kosta 2000 dinara jednokratno ( placas kroz prvi racun ).
Potpises novi ugovor za mix paket i ponovo platis 2000 dinara zamenu.
Potpises ugovor za duo mix ( d3 + 10mb internet ) sto bi te mesecno izaslo 2550 dinara ( sa uracunatim odrzavanjem ) onda te zamena izadje besplatno ali koliko vidim gubis d3 go.

Pitanje za tebe. Da li imas dva tva u kuci na koja bi kacio d3 ? I da li imas neki dodatni paket ? tipa HD
Ako imas onda ti je mnogo bolje da uvedes D3 kucu, jer te kosta 2000 dinara uvodjenje ( koliko te kosta i sama zamena starog risivera ).

Ja sam upravo uzeo ovu poslednju. Ne potpisujem nista, placam jednokratno 2000 dinara za uvodjenje d3 kuce. Ostane mi stari HD risiver + dobijem novi risiver. I odlicna stvar je sto ako imas jedan dodatni pay paket, kao sto je HD paket, pretplata na jednom risiveru ti se ne naplacuje i placas samo 200 dinara mesecno za d3 kucu. U prevodu na srpski ostane ti ista pretplata koju si i do sada placao, a imas dva HD risivera u kuci jedan novi i jedan stari.

Ako hoces, posto sam i ja u potrazi za najboljom varijantom kod SBB, reci mi koliko sada placas, tj. sta trenutno imas od usluga, pa cu ti izvuci varijeante koje bi mogao da uzmes.

Koristim MIX paket pod ugovorom od 24 meseca vec 15 meseci.
MIX S 10 mb/s 1.515 dinara
Start paket 1.036 dinara
D3 GO 102 dinara
Cisco Z3375 prijemnik.

U stanu sam i trenutno mi ne treba za dodatni TV.
Ako izaberem DuoMix paket osnovni zasto gubim D3GO na telefonu i racunaru koje sad koristim?

Koristim MIX paket pod ugovorom od 24 meseca vec 15 meseci.
MIX S 10 mb/s 1.515 dinara
Start paket 1.036 dinara
D3 GO 102 dinara
Cisco Z3375 prijemnik.

U stanu sam i trenutno mi ne treba za dodatni TV.
Ako izaberem DuoMix paket osnovni zasto gubim D3GO na telefonu i racunaru koje sad koristim?

Pa pazi posto si jos uvek pod ugovorom, koliko znam verovatno ce ti dati da predjes na neki drugi "noviji paket", moguce da mozes da predjes na duo i trio mix, Duo mix je zapravo isto sto ti sada imas manje za d3 go. e sada ne znam da li je d3 go 102 dinara i u duo mixu ili je 200 dinara. To jedino da pozoves 3305252 pa da ih pitas i za jedno i za drugo.

Duo mix bi ti bila najbolja varijanta, jer dobijas besplatnu zamenu risivera, za 2550 dinara dobija 10mb interneta uracunatu pretplatu i start paket d3. A ako bi mogao da uzmes za 102 dinara i d3 go imao bi identicnu tvoju ponudu, uz besplatnu zamenu risivera.

Najbolje ti je da pozoves korisnicki na 330 52 52 ili 19900 i pitas konkretno, da li i ako ti nije istekla ugovorna obaveza mozes da predjes na novi ugovor za duo mix i koliko pri tome kosta d3 go usluga, kao i da li automatski mogu da ti zamene risiver novim 2.0 risiverom

Pa pazi posto si jos uvek pod ugovorom, koliko znam verovatno ce ti dati da predjes na neki drugi "noviji paket", moguce da mozes da predjes na duo i trio mix, Duo mix je zapravo isto sto ti sada imas manje za d3 go. e sada ne znam da li je d3 go 102 dinara i u duo mixu ili je 200 dinara. To jedino da pozoves 3305252 pa da ih pitas i za jedno i za drugo.

Duo mix bi ti bila najbolja varijanta, jer dobijas besplatnu zamenu risivera, za 2550 dinara dobija 10mb interneta uracunatu pretplatu i start paket d3. A ako bi mogao da uzmes za 102 dinara i d3 go imao bi identicnu tvoju ponudu, uz besplatnu zamenu risivera.

Najbolje ti je da pozoves korisnicki na 330 52 52 ili 19900 i pitas konkretno, da li i ako ti nije istekla ugovorna obaveza mozes da predjes na novi ugovor za duo mix i koliko pri tome kosta d3 go usluga, kao i da li automatski mogu da ti zamene risiver novim 2.0 risiverom

Ok hvala. Nije bitno da li je 102 ili 200 (jedan burek bez jogurta) :)

Ok ako izaberem duo mix da li cu imati opcije koje se reklamiraju na 2.0 stop pogledaj ispocetka i snimanje ?
Kasnije ako budem hteo hd kostace me samo plus koliko je hd paket bez zamene risivera?

Ok hvala. Nije bitno da li je 102 ili 200 (jedan burek bez jogurta) :)

Ok ako izaberem duo mix da li cu imati opcije koje se reklamiraju na 2.0 stop pogledaj ispocetka i snimanje ?
Kasnije ako budem hteo hd kostace me samo plus koliko je hd paket bez zamene risivera?

Pogledaj ispocetka i pogledaj propusteno jos uvek zvanicno ne postoje u cenovniku, a od juce je prestao promo period za njih, tako da niko ne zna kako se dobijaju te opcije :). Sto se tice snimanja na HDD to se radi u okviru samog d3 2.0 risivera, tako da se to ne naplacuje.
Svi dodatni pay paketi, kao sto je HD paket, narucujes sam i nema veze sa ugovorom. Znaci samo ih pozoves i kazes sledeceg meseca hocu hd paket i oni ce ti pustiti. Znaci za pay pakete te ne uslovljavaju nicim, sem da ih moras korisiti minimum mesec dana. Koliko sam shvatio odjava paketa je do 25. u mesecu, a prijava je usustini do 31. u mesecu.

Kasnije cu zvati KS pa cu pitati za ove usluge pogledaj propusteno i gledaj ispocetka, da vidim kako ce se i da li ce se naplacivati.

Pogledaj ispocetka i pogledaj propusteno jos uvek zvanicno ne postoje u cenovniku, a od juce je prestao promo period za njih, tako da niko ne zna kako se dobijaju te opcije :). Sto se tice snimanja na HDD to se radi u okviru samog d3 2.0 risivera, tako da se to ne naplacuje.
Svi dodatni pay paketi, kao sto je HD paket, narucujes sam i nema veze sa ugovorom. Znaci samo ih pozoves i kazes sledeceg meseca hocu hd paket i oni ce ti pustiti. Znaci za pay pakete te ne uslovljavaju nicim, sem da ih moras korisiti minimum mesec dana. Koliko sam shvatio odjava paketa je do 25. u mesecu, a prijava je usustini do 31. u mesecu.

Kasnije cu zvati KS pa cu pitati za ove usluge pogledaj propusteno i gledaj ispocetka, da vidim kako ce se i da li ce se naplacivati.

Javi sta ti odgovore. Hocu li moci da snimam sa svih programa i da li kasnije mogu da prebaciti na racunar? Kako to funkcionise. Moze li snimanje na hdd eksterni ili moze i na fkesku?
Izvini, ubih vas sa pitanjima :)

mora eksterni,za flesh jos nije u funkciji

U principu radi i sa brzim fleshom ali onda risiver postaje dosta usporen. U svakom slučaju hdd je preporuka, a flesh više za prvu pomoć. I ne postoji mogućnost perebacivanja snimljenog materijala na računar, snimci su kriptovani, čak ne bi mogao da ih reprodukuješ na drugom D3 v2.0 risiveru jer su vezani za onaj na kome je snimak napravljen.

Poslednja izmena:
Ok hvala. Oni zastitili to kao da snimamo agente FBI u operaciji :)

Ok hvala. Oni zastitili to kao da snimamo agente FBI u operaciji :)

Pa zato sto su u obavezi da zastite sadrzaj. Isti slucaj je i sa mojim smasung led tvom. Na njega isto mozes da ubacis flash ili HDD i da snimas sa digitalne kanale, ali je isto u nekom samsungovom blesavom formatu i mozes da ga vidis samo na tvu, ali ne i na kompu.

Mozda ce neko uspeti da provali kriptovanje pa cemo moci da ga otpakujemo i na kompu :)

Sto se tice pogledaj propusteno i pogledaj ispocetka, jos uvek su dostupni besplatno. sta vise jos uvek ih imam na risiveru, a kada ce i koliko naplacivati to se jos uvek ne zna

Evo napravio sam snimak, kako izgleda novi risiver, i sta sve od opcija je dostupno na njemu :)

Kakvo je primanje komadi sa daljinca na novom receiveru? Ovaj stari CISCO je tu vrlo dobar a to sam iskoristio da ga sakrijem iza TV-a gde normalno radi, i ne vidi se (pošto je izrazito ružan) a nešto i nemam mesta na polici.

Pa zato sto su u obavezi da zastite sadrzaj. Isti slucaj je i sa mojim smasung led tvom. Na njega isto mozes da ubacis flash ili HDD i da snimas sa digitalne kanale, ali je isto u nekom samsungovom blesavom formatu i mozes da ga vidis samo na tvu, ali ne i na kompu.

Mozda ce neko uspeti da provali kriptovanje pa cemo moci da ga otpakujemo i na kompu :)

Sto se tice pogledaj propusteno i pogledaj ispocetka, jos uvek su dostupni besplatno. sta vise jos uvek ih imam na risiveru, a kada ce i koliko naplacivati to se jos uvek ne zna

Dok jos malo navuku narod pa ce poceti naplacivati :banghead:

Kakvo je primanje komadi sa daljinca na novom receiveru? Ovaj stari CISCO je tu vrlo dobar a to sam iskoristio da ga sakrijem iza TV-a gde normalno radi, i ne vidi se (pošto je izrazito ružan) a nešto i nemam mesta na polici.

U ovom delu je stari Cisco dosta bolji, imao sam ga pa znam kako je sa lakoćom primao komande gde god da je daljinski uperen. Na V2 je potrebno da daljinski bude uperen koliko toliko u pravcu risivera kako bi izvršio komandu. Verovatno posledica toga što je IR dioda na novom daljincu više uvučena u kućište, na starom je bila isturenija i omogućavala je bolje emitovanje signala.

U ovom delu je stari Cisco dosta bolji, imao sam ga pa znam kako je sa lakoćom primao komande gde god da je daljinski uperen. Na V2 je potrebno da daljinski bude uperen koliko toliko u pravcu risivera kako bi izvršio komandu. Verovatno posledica toga što je IR dioda na novom daljincu više uvučena u kućište, na starom je bila isturenija i omogućavala je bolje emitovanje signala.

To me izludjuje kod uredjaja. Ja imam LG LH 3000 i od samog pocetka daljinac je uzas, bukvalno moras da uperis pravo. Malo iskosa pod nekim uglom od 45 stepeni jednostavno nece da funkcionise.

Ne samo to, novi daljinac je nekako čudno osetljiv. Ustvari, možda nije kriv daljnac, već sam uređaj. Često mi se desi da hoću da otkucam recimo 302, i primi 3-ku, ali nulu ne, pa ja ponovno pritisnem nulu, pa bude 300. Kao da je prijemnik primio ali nije to napisao na ekranu jer se u tom trenutku bavio nekim drugim stvarima... ili pritisnem 3-ku, a on otkuca 33, kao da mu je premaleno setovan interval u kome očitava duži pritisak na taster kao višestruki pritisak... Ove stvari mi se NIKAD, ali nikad nisu dešavale na echolite daljincu, niti mi se dešavaju na daljincu od TV-a. Dakle problem JESTE u D3-V2 i nikako da ga poprave.

sve u svemu, može to mnogo bolje.

Da, spisak manjih i većih zamerki je podugačak i nadam se da je sve rešivo softverski. Pitanje je kada će to biti.

ljudi jel vam se desava da ovaj novi d3 risiver v 2.0 zabode ?

evo meni skoro svaki dan zabode po 2 puta i kad ga restartujem sve je ok,ali mnogo mi je to zabadanja u toku dana,primetim tako sto zabode onaj sat na risiveru,vasa iskutva?

Zabada, ali ne tako često kao kod tebe - recimo jednom-dvaput nedeljno u proseku... Srediće valjda i taj softver već jednom...

nzm u pocetku nije al sad sigurno 1-2 puta dnevno ,neki dan preskoci al retko :D

Danas mi je D3 2.0 opet zakucao na "Checking for updates" ali je reset iz prethodnih postova odradio posao. Zbog istog problema sam prošli put ostao 3 dana bez risivera dok ga nisu sredili. Što se tiče "zabadanja", dešava se ali tipa 1 nedeljno. Dva puta dnevno nije baš normalno.

Poslednja izmena:
ljudi jel vam se desava da ovaj novi d3 risiver v 2.0 zabode ?

evo meni skoro svaki dan zabode po 2 puta i kad ga restartujem sve je ok,ali mnogo mi je to zabadanja u toku dana,primetim tako sto zabode onaj sat na risiveru,vasa iskutva?

To se i kod mene desavalo jedno vreme,ako nastavi zovi servis da ti provere signal,to se desava kad je los.Kod mene su malo popravili signal,pa je prestao da zabada,inace po 3-4 puta na dan je znao da se zablentavi.:trust:

Ovo je sramota po ko zna koji put za SBB, oni se igraju sa kupcima !!!

Znaci da je ovo normalna drzava da ih tuzis sto nemas uslugu koju placas punu cenu. Da vidim kako bi se onda ponasali.

Da li neko zna za šta služi Ethernet port na Cisco 4682DVB risiveru? Konkretno me interesuje da li podržava DLNA i ineternet servise tipa Youtube i Netflix.

Desilo mi se nešto što nisam uspeo da nađem ovde na forumu, alo možda neko od vas zna o čemu je reč. Naime, više uopšte ne mogu da pozovem svoju favorite listu. Kad uđem u fav i pokušam da promenim listu, dobijem samo D3 i D3 radio. Moje favorite liste nema. Kad udjem u liste iz menija, ona je tamo, sa uredno poslaganim kanalima. Obrisao sam je, napravio novu ali i dalje ne mogu da je pokrenem, jer je u fav (ili Opt), ne vidi. Ima li neko neku ideju...rešenje...

Meni se desilo pre neki dan. Reset je resio problem.

Nazad
Vrh Dno