Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Odigrao sam CP svega nekih 2-3 sata do sada, tako da nema tu nikakvog lozenja.
I lik u videu tvrdi da je sada voznja puno bolja, a znam da zna sta prica. Sto se mene tice vozila ne moraju imati extra fiziku, vec eto neka je na upotrebljivom nivou. Ovaj stari build ima los handling. Inace izbjegavam voznju u igrama, osim naravno ako se ne forsira.

Moze da tvrdi sta god hoce ja tacno vidim na osnovu par kadrova iz trejlera da tu prakticno nista nije znacajno promenjeno, narocito sto se tice brzine kretanja automobila - ostala je ista. Posto volis da vadis nekakve brojke, evo ja na osnovu odigranih 300h slobodno mogu to da tvrdim. E sad, da li da vjerujem svojim ocima ili liku iz Tuzle koji je prilicno iritantan sa onim RRRR - ok lice skontali smo iz istocne evrope si garant, da ne kazem iz najudaljenijih predjela Sibira.

Poslednja izmena:
Opet night city wire epizode i opet revjuveri ne smeju da pokazu gameplay. DLC se placa 30$. Mozda im vi niste oprostili onaj launch, nema veze oni sami sebi jesu :D
Zanima me da li ce deo dlc-a koji dopunjava deo mape biti dostupan i u vanili. To bi bio fer potez, a ako zelis i pricu doplati.

Sto se tice ovog jutubera 6 puta je spomenuo kako je voznja sada bolje uradjena, kako je unapredjena a ni jednom nije spomenuo realisticnije, prirodnije.. znaci ostace defektno, samo u drugom smeru. Ali u svakom slucaju mislim da je 2.0 pravi trenutak da se igra predje po drugi put.

Dovoljno da su poboljsali handling.
I vrlo dobro znate da ovakve igre nemaju realisticnu voznju.

I ja sam samo motor. Mnogo je praktičnije.

Naravno da nije simulacija voznje ali su skoro sva kola kao da su blindirana i da imaju po 4 tone. Motor je keva.
Ja bas imam suprotan osecaj. Vozila kao da su prelagana jer se desava da i na najmanju neku koliziju sa neravninom, ivicnjacima, pregazeni pesak, kanta od smeca... generalno neki predmeti koje bi i Fica lagano pregazila, automobili krecu da skacu i odbijaju se kao da nemaju nikakvu tezinu, tockovi kao da su na federima, cak se i prevrcu. Sto se skretanja tice to je isto veliki problem jer se pojedini automobili okrenu za 360 stepeni samo na mali dodir tastera.

Ne radi se da li voznja treba da bude ultra realisticna, niko to nikada nije pomenuo na ovom forumu ali matori voli da izmislja. Hajde makar za pocetak da bude na nekom pribliznom nivou iz GTA 5, eto makar neke osnovne stvari fizike da se ispostuju. O brzini kretanja smaram redovno, tu je pomenuti GTA5 neuporedivo bolji i tamo je vrhunski docaran osecaj brze voznje - a sustina Cyberpunka bi bas trebala da bude na tom tehnoloskom napretku: automobili su hi-tech, koriste specijalno gorivo, sve je napucano i napredno u odnosu na savremeni svet. Samim tim, prvo sto ocekujem jeste da "super automobili" idu 'ebeno brzo. Ko je dobro pratio trejlere, najzesce reakcije kod publike bile su upravo kada su prvi put prikazali automobil - scena kada se pale ona famozna stop svetla pa krene da bezi od murije, svi su poskakali tada. Isto takve reakcije su bile, mozda cak i upecatljivije, kada su prikazali prvi put voznju motorom - svi su malo svrsnuculi.
I oda dodje full igra i prva chase sekvenca sa mucenim Dzekijem kojeg su nabili do volana jedva ga ugurali, i te njegove animacije kako drzi volan i kako ga okrece su presmijesne i svaka ta sekvenca u kojoj moram iz prvog lica da gledam dok me neko vozi su previse tuzne za gledati.

Poslednja izmena:
Sto se mene tiče, bolje da je izazovno nego zabavno. Ako treba da biram izmedju GTA5 i GTA4 stila uvek biram ovaj drugi.

Mnogo mi je smešno što kad voziš motor, ako je iz trećeg lica, gotovo je nemoguće da se sudariš s nečime da izletiš sa vozila :D Iz prvog lica na svaki korak se to dešava. Jer igra svakako prebacuje u prvo lice tokom "letenja" s motora, pošto jelte nisu se iscimali da bilo šta od glavnog lika animiraju osim sedenja na vozilu. Tako da ko hoće ludu vožnju bez obraćanja toliko pažnje na okruženje, treće lice je mnogo zahvalnije za to :)

Mene je uvek nerviralo to poređenje sa GTA5, mislim GTA je igra u kojoj su vozila osnovni element/aspekt igre. U Cyberpunku jeste bitna vožnja ali ne zasniva se igra na vožnji, aman.
Slažem se da bi bilo super i značajno popravilo utisak da je to bolje urađeno ali očigledno je da ili nisu imali znanja ili im jednostavno to nije bio prioritet.

Zanimljivo uradjeno, u sustini recap igre u obliku filma, jedina zamerka sto nije koriscen obican V izgled tj onaj sa e3 / promo materijala

U Cyberpunku jeste bitna vožnja ali ne zasniva se igra na vožnji, aman.
Problem je bas u tome sto se dosta igra oslanja na voznju i bas ima dosta scena u glavnoj prici koje su ispricane upravu u toku voznje, zato je meni to jako imersion breaking jer svka od tih scena, da li je chase ili neka story sekvenca u pitanju, jako odskacu po pitanju izvjedbe i kvaliteta. Uopste ne bih ni pridavao vaznost toliku da je voznja nebitna, da je neki jako mali segment igre, ovako ne mogu da predjem preko toga - donekle uspijevam i kazem sebi ***a nisu stigli, nisu imali vremena i iskustva, nije to jednostavno.
Ako mozemo da biramo nek daju Driver fiziku i ja sam prezadovoljan. A to Gta4>Gta5 nema dileme
Uf, kad bih mogao da biram nema sumnje da bi to bio NFS Most Wanted (original). :) Prava arkada za ovakav tip igre, ili Burnout Paradise sa sve onim sudarima i unistavanjem automobila.

Igra nije orijentisana oko voznje, ali je voznja takodje veliki deo ove igre.
Imas misije oko jurnjave, misije oko trkanja, otimanje vozila, kradju vozila, kupovinu vozila, osvajanje vozila, veliki fokus kroz samu pricu igre na vozila...nije bas da se samo koriste od tacke a do tacke b, pa da kazes da su vozila nebitan deo ove igre.

Jos je meni CP2077 9/10 igra.

Mali off. Danas mi iskočilo. Morao sam da podelim

Ja bas imam suprotan osecaj. Vozila kao da su prelagana jer se desava da i na najmanju neku koliziju sa neravninom, ivicnjacima, pregazeni pesak, kanta od smeca... generalno neki predmeti koje bi i Fica lagano pregazila, automobili krecu da skacu i odbijaju se kao da nemaju nikakvu tezinu, tockovi kao da su na federima, cak se i prevrcu. Sto se skretanja tice to je isto veliki problem jer se pojedini automobili okrenu za 360 stepeni samo na mali dodir tastera.

Ne radi se da li voznja treba da bude ultra realisticna, niko to nikada nije pomenuo na ovom forumu ali matori voli da izmislja. Hajde makar za pocetak da bude na nekom pribliznom nivou iz GTA 5, eto makar neke osnovne stvari fizike da se ispostuju. O brzini kretanja smaram redovno, tu je pomenuti GTA5 neuporedivo bolji i tamo je vrhunski docaran osecaj brze voznje - a sustina Cyberpunka bi bas trebala da bude na tom tehnoloskom napretku: automobili su hi-tech, koriste specijalno gorivo, sve je napucano i napredno u odnosu na savremeni svet. Samim tim, prvo sto ocekujem jeste da "super automobili" idu 'ebeno brzo. Ko je dobro pratio trejlere, najzesce reakcije kod publike bile su upravo kada su prvi put prikazali automobil - scena kada se pale ona famozna stop svetla pa krene da bezi od murije, svi su poskakali tada. Isto takve reakcije su bile, mozda cak i upecatljivije, kada su prikazali prvi put voznju motorom - svi su malo svrsnuculi.
I oda dodje full igra i prva chase sekvenca sa mucenim Dzekijem kojeg su nabili do volana jedva ga ugurali, i te njegove animacije kako drzi volan i kako ga okrece su presmijesne i svaka ta sekvenca u kojoj moram iz prvog lica da gledam dok me neko vozi su previse tuzne za gledati.

Hajde daj primjer.
Meni se voznja ne svidja, i tu se slazemo. Btw, negdje sam procitao to da handling nije isti kod svih vozila, sto ja naravno nisam iskusio jer sam igrao svega par sati. Navodno bolji auto ima bolji handling, sto mi bas i nema smisla.

Hajde daj primjer.
Meni se voznja ne svidja, i tu se slazemo. Btw, negdje sam procitao to da handling nije isti kod svih vozila, sto ja naravno nisam iskusio jer sam igrao svega par sati. Navodno bolji auto ima bolji handling, sto mi bas i nema smisla.
Nema sve je isto, iskupovao sam silne automobile i sa svakim voznja je bezveze... Jednostavno taj segmenti igre su odradili tako kako su odradili, a kako vidim vecni se ne dopada... Motore je vec druga prica, i ako ne bas sjajna ipak dovoljno dobra da ne iritira. Vidi se das su i misije u kojima je voznja bitan deo napravljne tek da voznja kao dobije neki veci smisao sem za prebacivanje sa tacke a na tacku b. Dobra igra ali bez duse, za razliku od The Witcher serijala.

Hajde daj primjer.
Primjer za sta, ne kontam? Naravno da nema smisla, to je upravo ono sto sam pomenuo - neka vozila kada samo malo pipnes taster ona se prenaglo okrecu ili imaju kao neki delay pa ga odjednom smota za 360... Ma sve je polupano.
Inace, jeste li skontali da je ovo jedna od, ako ne i najveca markentiska kampanja u istorij gaminga za neku ekspanziju. Kao da je full igra u pitanju.

Baš tako, retko ko pravi ekspanzije na ovom nivou (nazvati ovo DLC kada vidimo šta drugi nazivaju DLC-jem je greh😀). GTA4 ekspanzije su na nivou onih u TW3, i njih je Rockstar takođe reklamirao žestoko, sa razlogom.

Zato sto ljudi kad naprave DLC, bude uglavnom veci i bolji nego same igre drugih kompanija.
Svako ko napravi igru poput The Witcher 3 sa onako masivnim DLC oprosteno je da nakon toga napravi 2 koje su totalno ******, pa im je tako od mene oprosten i nedopustivo los start Cyberpunk 2077 pa i to sto je igra u odnsu na The Witcher 3 prilicno mlaka.

Primjer za sta, ne kontam? Naravno da nema smisla, to je upravo ono sto sam pomenuo - neka vozila kada samo malo pipnes taster ona se prenaglo okrecu ili imaju kao neki delay pa ga odjednom smota za 360... Ma sve je polupano.
Inace, jeste li skontali da je ovo jedna od, ako ne i najveca markentiska kampanja u istorij gaminga za neku ekspanziju. Kao da je full igra u pitanju.

Primjer gdje ja izmisljam!
Btw, ako je ekspanzija na nivou B&W, onda hajp ima smisla.

Pa isto kao i kod Witchera, ekspanzija unosi nove elemente u igru, a ovde cak ide i dalje, pa rekonstruise i neke stare sisteme.
Nije mala stvar jer i stari deo igre menja.

Nazad
Vrh Dno