Šta je novo?

Cyberpunk 2077

Ma lik je jedan od starijih clanova, samo novi nick, nije mu strano uopste to sto radi.
Uleteo opet dok je bila ona prica sa naplatom za limundo. Ne znam zasto ga tolerise moderacija...

Ma lik je jedan od starijih clanova, samo novi nick, nije mu strano uopste to sto radi.
Uleteo opet dok je bila ona prica sa naplatom za limundo. Ne znam zasto ga tolerise moderacija...
Nesto si ti pogresio, posto ja jesam video temu Limundo sto stalje naplatu duga ali ja tamo nemam ni jednu poruku. Temu jesam pratio prvih par stranica da vidim o cemu se radi ali ne pratim vise posto mene tema ne dotice jer sam ja jedan od likova koji nema Limundo nalog i nikada na njemu nije trgovao.

Završio danas igru sa oko 70+ sati
Igra je fenomenalna samo to.imam da kažem bilo je par bagova ali nista strasno.
Da li se prica i misije razlikuju ako krenem da igram sa street kid ili sa onim drugim ne mogu da se setim kako se zove?

Da ali beznacajno, prvih 15ak min, tj dok ne krene onaj cutscene sa Dzekijem.
Kasnije se nesto malo menjaju opcije u dijalogu, meni licno nedovoljno za 2. ili 3. prelazenje igre.
Ujedno i najveca zamerka je za taj uvodni deo koji je vidno sasecen i trebao biti duzi, jer bukvalno je flatline za kasniji "bro" event u igri...

Iako life paths uglavnom nemaju smisla, meni se čini da je igra bukvalno pravljena za Street kid lika, način na koji V govori, kako se ponaša itd - bez obzira na početnu stazu, sve aludira kao da je imao Street kid prošlost, što samo negira potrebu za tim odabirom, čini ga besmislenim, i samo još jedan u nizu marketinških trikova koji su u praksi pokazali da su ništa više do isprazni trik.

Ja sam zapravo imao pozitivan doživljaj igre, igrao sam odmah pri izlasku, ali sam sve manjkavosti video kao nešto što će vremenom ispeglati. I evo nas, godinu i po dana kasnije, ispeglani su veći bagovi samo i to je to :D Isti ***** od igre, ogroman prelep a prazan svet, looter shooter bulšit, dosadno hakovanje, nepostojanje izbora, zamorni Kijanu Rivs koji ne mož da glumi pa sve da mu jebeš.
Ne može ovo ni DLC ispeglati, osim ako ne donesu jedan podebeli patch koji će doneti mnoštvo novih sistema, i preoblikovati već postojeće.

...a neće. 🙃 Jako lep rezime si napisao i potpuno isto ja mislim - prelazio čim je izašla, ujedno i zaboravio na nju od kako sam je završio. Šteta, ali u generalnom dojmu letargije kod igara i filmova, ne treba preskočiti igru kao takvu.

nista ceka se DLC koji izlazi iduce godine tako da nije daleko :D

^ Nije tipičan lager al ima zanimljiv šmek. Imaju solidan dizajn, ali nisu na nivou Dogme, recimo :)

Pa nije im ni proizvodni kapacitet za poređenje sa Dogmom... tako da su odličan dodatak tržištu. :) Meni je Hall ipak no.1 njihovo, iako je offtopic. :D

1659186676210.png

Al su ga opravili, svaka im cast! :D
Secam se kako je nas kolega sa foruma tvrdio da ce da to bude "revolucija" od igre, pa se naljutio sto su ga pojedini malo tu nagazili.

Pre Anthema izasla je i Andromeda. A i pre toga je Bioware posustajao u pogledu kvaliteta tu i tamo. Nasuprot tome, CDPR je pre C2077 bio na samo uzlaznoj putanji.

Ja obozavam witcher igre i mislio sam da CDPR ne moze da zezne igru , cak sam i preorderovao cp2077 . Znam kako mi je zena pricala da ce biti ****** jer je ishajpovan i zbog toga sto sam konstantno gledao cp2077 pre release content na youtube i to ju je prilicno nerviralo .
Posle sam slusao njeno "rekla sam ti".
Nema igre koja me je toliko razocarala kao cp2077 jer se ni jednoj nisam toliko radovao.

@Fygaroo čemu kuknjava?

Pola foruma je preorderovalo igru.
Da, CDPR nije ispunio sve što je obećao (volim da verujem samo zbog pritiska investitora da se igra što pre objavi), ali igra svakako nije ni katastrofa kakvom je predstavljaš, osim na PS4 platformi gde su totalno podbacili u optimizaciji sa tako starim HW.
Ja sam je igrao i prešao u decembru 2020/ januaru 2021, na onom prvom ili drugom peču, kada je realno bila sto puta bagovitija i neispeglanija nego danas, pa mi je i takva bila igra godine.

Kad je dodatno ispeglaju (patch 1.05 je dodao brdo poboljšanja i veliki pomak, pogotovo u fizici igre), izbace koji DLC i igrači moderi dodatno odrade posao, implementiraju i multiplayer (nadam se), preću je opet...

Glede Witchera, ako me pamćenje dobro služi W3 je takođe bio vrlo bagovit i neispeglan kad je izašao 2015, ali problem je što većina igrača na njega gleda romantizirano a zaboravlja da je trebalo da prođe bar 5 godina od izlaska da ga ovi iz CDPR utegnu, srede i/ili da puste igrače-modere da umesto njih urade bolji posao nego oni sami...

Pojedini kao da su planirali da ostave zivot na ovoj igri pa im tako tesko palo sto nije sve utegnuto do maksimuma. Sto rece CikaKure, uzeo igru, presao za 80ak sati, uzivao, obrisao i to je to. Utisci odlicni, idemo dalje.

@Fygaroo

Kad je dodatno ispeglaju (patch 1.05 je dodao brdo poboljšanja i veliki pomak, pogotovo u fizici igre), izbace koji DLC i igrači moderi dodatno odrade posao, implementiraju i multiplayer (nadam se), preću je opet...

Kad je dodatno upeglaju? :D Uskoro će dve godine od izlaska igre.
DVE godine za single-player naslov, za koji je najavljen i MP od koga nećemo videti ništa. Dosta ljudi je uzelo igru sigurno misleći da će dobiti za te pare i multiplejer kao bonus.
Nije se desilo.
Dosta ljudi je mislilo da će dobiti reklamiran proizvod.
Nije se desilo.

Don't get me wrong, ja sam igrao igru Day 1 - nisam imao toliko problema i bagova na PC-ju kao mnogi prevareni na starijim generacijama konzola gde je prosto neigrivo. Ali kad sam završio igru bio sam u fazonu - oke, ovde postoji dobar temelj, još ima šanse da sve srede, unesu, odrade No-man's-sky flip.
Jeste *****.

Witcher 3 je izašao 18-og maja 2015.
Poslednji DLC (Blood&Wine) izašao je 30 maja 2016. godine. Dakle, u godinu dana, igra je dobila brojne zakrpe, besplatne DLC-jeve koji su uključivali i dodatne priče (a ne samo jebeni skin za Kijanu Rivsa kao ovde), i dve pune ekspanzije koje su jedne od najboljih u gejmingu.

Godinu i po dana od izlaska Sajberpanka imamo šta tačno? Peglali su bagove. I to ne sve. Nema transmog sistema, meni i inventory izgledaju užasno, prenatrpano, gejmplej je najdosadniji looter-shooter, tvoj lik izgleda kao uličar koji je pokrao prve krpe. Roze gaće nude veći armor od vojničkih pantalona :D

Po treći put sam odigrao Witcher 3 ove godine, i i dalje se odlično drži. Da, potrebno je i tu dosta modova da ispegla neke stvari, ali oni su više kao bonus. Igra je celovita, vidi se da su timovi radili zajedno.
Cyberpunk je očigledan primer diskrepance kvaliteta kod različitih timova. Imaš prelep svet i dizajn istog, art style je sjajan.... a onda imaš užasan UI dizajn, brda bespotrebnih stvari na mapi. Tu su odlične animacije, ali napucavanje je praznjikavo, imaš osećaj kao da pucaš kroz neprijatelje. Melee oružja ne daju osećaj težine, kad nakačiš nekog na mantis sečiva, bukvalno kao da nabadaš vazduh. Sačmara je jedino oružje gde se ta težina adekvatno prenela. Priča je dobra, ali previše toga je uništeno zbog fokusa na Kijanu Jebenog Rivsa koji prosto ne ume da glumi - on je odličan kao nemi glumac, dakle tu mu i leže John Wick filmovi jer se oslanja na koreografiju i akciju. Ali ovde on je bukvalno samo glas, što znači da ne igra na svoje adute već se bukvalno oslanja na jednu stvar koju nema u glumi - delivery. Takođe, odluke nisu ni za *****.

Mogao bih do prekosutra da dajem paralele dobrih i loših stvari al činjenica je da na kraju dana, loše stvari prednjače, ova igra je takav shitshow od početka do kraja, i ne postoji apsolutno nikakvo opravdanje. Toliko para bačeno na marketing, a tako loš proizvod na kraju, tragedija zaista.

@Fygaroo čemu kuknjava?

Pola foruma je preorderovalo igru.
Da, CDPR nije ispunio sve što je obećao (volim da verujem samo zbog pritiska investitora da se igra što pre objavi), ali igra svakako nije ni katastrofa kakvom je predstavljaš, osim na PS4 platformi gde su totalno podbacili u optimizaciji sa tako starim HW.
Ja sam je igrao i prešao u decembru 2020/ januaru 2021, na onom prvom ili drugom peču, kada je realno bila sto puta bagovitija i neispeglanija nego danas, pa mi je i takva bila igra godine.

Glede Witchera, ako me pamćenje dobro služi W3 je takođe bio vrlo bagovit i neispeglan kad je izašao 2015, ali problem je što većina igrača na njega gleda romantizirano a zaboravlja da je trebalo da prođe bar 5 godina od izlaska da ga ovi iz CDPR utegnu, srede i/ili da puste igrače-modere da umesto njih urade bolji posao nego oni sami...

Izgleda da te pamcenje ne sluzi dobro. Niti jedan problem nisam imao sa TW3 te 2015 godine.
A sto se tice ovih sto su nasjeli na Cyberpunk 2077 hype, pa jednostavno niste htjeli vidjeti istinu. Vec u trejlerima se vidjelo da to nece biti to.

I ovakav kakav je od izlaska CP2077 pa sve do Elden Ringa nije se pojavio bolji naslov na tržištu.

Dva puta sam je obrnuo od izlaska.

Izgleda da te pamcenje ne sluzi dobro. Niti jedan problem nisam imao sa TW3 te 2015 godine.
A sto se tice ovih sto su nasjeli na Cyberpunk 2077 hype, pa jednostavno niste htjeli vidjeti istinu. Vec u trejlerima se vidjelo da to nece biti to.
Služi me pamćenje da izvesno vreme nakon izlaska svih DLC nisi mogao da ostaviš loot u kovčegu u Novgorodu jer je postojala šansa da isti nestane, tako, veruj u jednoroge ako hoćeš, fakat je da W3 do pre par godina i izlaska onog GOTY complete edition nije bio upeglan... Posle su moderi još sve to doradili da bi ličilo na nešto, a njihovu ulogu ljudi zaboravljaju i sve pripisuje CDPR (iako su ovi samo otkupili neke modove i uvrstili ih u igru, a ne radili na njima).
Drugo, piše se kao da W3 nema rupa u izvedbi i radnji, npr. meni su oni monster questovi težak grind, te jedno, te isto, slično kao gigs u CP2077...

Ima cp2077 i cool stvari , lepo izgledaju animacije bitnijih npc-a , najbolje uradjene do sada . Kukam zato sto igra razbija imerziju redovno kao izadjes u "svet" . Nije trebala da bude open world . Rockstar je u rdr i gta mnogo bolje odradio open world u sitne detalje.

Služi me pamćenje da izvesno vreme nakon izlaska svih DLC nisi mogao da ostaviš loot u kovčegu u Novgorodu jer je postojala šansa da isti nestane, tako, veruj u jednoroge ako hoćeš, fakat je da W3 do pre par godina i izlaska onog GOTY complete edition nije bio upeglan... Posle su moderi još sve to doradili da bi ličilo na nešto, a njihovu ulogu ljudi zaboravljaju i sve pripisuje CDPR (iako su ovi samo otkupili neke modove i uvrstili ih u igru, a ne radili na njima).
Drugo, piše se kao da W3 nema rupa u izvedbi i radnji, npr. meni su oni monster questovi težak grind, te jedno, te isto, slično kao gigs u CP2077...

Poneki bug u open world igri je i vise nego prihvatljivo, pogotovo u kompleksnoj igri kakav je TW3. A GOTY je kompilacija svega sto je napravljeno kasnije, uz naravno potrebne fixeve i sl. Medjutim, TW3 nema game stop bugove.
Moderi uopce nisu nesto posebno uradili po pitanju ove igre, jer TW3 je daleko od modabilne igre. CDPR nema CK kakav ima Bethesda - cije igre trebaju peglanje.
I naravno da TW3 ima rupa u izvedbi. Ja bi neke stvari drugacije uradio.

Kakva crna fizika, pa ona ne postoji u ovoj igri. Najbazicniji ragdol sistem, nista vise od toga. Kola se katastrofalno ponasaju i dalje, skacu kao da su na federe ako predjes preko ivicnjaka, ne mogu normalno da se upravljaju, presporo se krecu...

Prodjose 2 godine i sta smo dobili, peglanje bagova, par nekih dorada i po koji skin... Sta ostaje, pa ostaje jos da ispeglaju Ai policije, fiziku automobila, sistem saobracaja ( ponasanje i spawn automobila, pogledajte samo moj screenshot, da ne nestaju u prazno), da porade na optimizaciji jer je i dalje katastrofalna... To su samo neke od osnovnih stvari koje ne funkcionisu kako treba, a onda bi bilo pozeljno da krenu da ubacuju stvari koje su obecali, pa tek onda novi kontent.

Ovo ne moze da se poredi sa W3 ni u ludilu, jer je ta igra bila prilicno dobro ispeglana na startu - jeste imala je gbb i raznih manjih bagova ali nikako nije odavala utisak nedovrsenosti ili da igram beta verziju. Da ne pricamo o skejlu te dve igre, W3 ima duplo vecu mapu, vise kvestova, glavna prica skoro duplo duza itd.

@Ainur:
To za Kijana si u pravu, mada nije on odglumio toliko lose, meni je bio sasvim ok. Jednostavno prica je meh, usiljena od samog starta, prerano saznajemo cemu taj cip sluzi, cak su to reklamirali u trejlerima. Sto je po meni pogresan potez, jer takva prica prilicno gubi smisao kada ti krenes da radis sporedne zadatke i stvari. Kao, umires a ovamo radis neke gluposti koje veze nemaju sa tvojim trenutnim stanjem, kao da se nista ne desava... Generalno previse je glavna prica odsjecena od sporednog kontenta.

Dosta dobrih stvari, dobar dizajn generalno, grad je na momente predobar a opet premali, dosta mrtvih ulica, nema dobar flow. Bas sam uporedjivao sa GTA4 i tamo je to sve mnogo bolje uradjeno, ulice kako se preklapaju sa prolazima izmedju zgrada, kako se ulivaju jedne u druge, mnogo je uverljivije i organskije. Ovde je jako sve skuceno iako ima vertikalnosti, ali kada sam u automobilu onda se vrlo brzo skontaju te slepe ulice i zone koje su nelogicno blokirane. Na primer, ima dosta delova grada gde jurimo automobilom po nekom kvazi autoputu ili bulevaru sa po 2 trake ili vise i odjednom se zavrsava taj put u neku zgradu ili tako neki corsokak.
Zona van grada opet jako neiskoriscena, premalo je sve to i nema nikakvog kontenta, par kvestica i to je to. Taman se zalufam sa kolima kad ono kraj "ajde nazad"...

Najvecu krivicu treba da snosi marketing tim, jer su igru najavili prerano, pa su onda prerano izbacili onaj demo od 50min (minimum godinu dana ranije) gde su svima popadale vilice na pod kad su videli tu prezentaciju (pola stvari iz tog demoa nisu ispunili), pa onda mozda i podjednako bitna stvar u tome svemu jeste i odluka da se igra radi za last gen konzole i mozda je bas to najveci razlog sto su izbacili beta verziju. Vjerovatno i ja mlatim praznu slamu kao i svi mi, ko ce ga znati, ali stoji to da su zagrizli vise nego sto su mogli da progutaju.

Ima cp2077 i cool stvari , lepo izgledaju animacije bitnijih npc-a , najbolje uradjene do sada . Kukam zato sto igra razbija imerziju redovno kao izadjes u "svet" . Nije trebala da bude open world . Rockstar je u rdr i gta mnogo bolje odradio open world u sitne detalje.
Bukvano to, nije trebalo da bude open world. Mogli su laganica da urade dva, tri HUBa i to je to, usresrede se na pricu i izbore a ne na glupavu voznju koju nisu u stanju da poprave ni 2godine nakon izlaska igre.

stream live trenutno

Ako me secanje sluzi, ranije su pricali da ce biti 2 DLC-a, i da ce biti free.. Ne znam da li sam to umislio ili je stvarno tako najavljeno kad je izasla igra..

Nisu u pitanju DLC vec klasicne ekspanzije koje ce se placati, dok su svi ostali DLC dzabe za skidanje kao sto su i do sada bili. Mislim da su nesto pominjali skoro da ce biti samo jedna ekspanzija, ali to nije bas sto posto sigurno, mozda ce izbaciti i drugu ako ova prodje kako treba.

Nazad
Vrh Dno