Ocigledno da sam setting/tematika igre nije za svakoga, ali meni recimo ovo mnogo bolje lezi nego fantasy rpg. (opet, sto je mozda i bolje jer nece biti toliko "mainstream")
Mozda su ljudi ocekivali previse od revolucionarne grafike i gejmpleja ali mislim da je mnogo bitnije da ono sto zele da urade to urade dobro sa evolucijom postojecih mehanika nego iole revolucijom koja potencijalno ima vece sanse da fejluje. ((ono sto su i pokazali u trejleru je sasvim korektno)
Meni uopste ne smeta setting, zapravo najvise volim taj SF, Cyber Punk setting, ala Matrix itd, i najvise volim First Person RPG, poput Deus Ex-a i Vampira MSQ, i tu nelinearnost, to ovde uopste nije problem, verujem ni za koga, to je velika prednost, vec je problem sto je igra predstavljena, to jest YT botovi, kao nesto sto je bozanski dobro, a to se jednostavno ne vidi na ovom klipu... ja sam po njihovim recima ocekivao da me grafika obori na dupe, kao u ono vreme Max Payne, Far Cry ili Half Life 2, nista dalje od toga... dakle grafika nije ono sto izdvaja ovu igru, ali treba imati razumevanja, ipak je to ogroman svet, za koji se trude da bude bez Loading screenova, tako da mislim da izgleda najbolje sto moze pod tim okolnostima, a da mogu danasnji rigovi da je pokrenu... Jedino mi se ne svidjaju kao sto rekoh te vostane/ plastelne boje, mada mozda mi se i svide posle 10-og pokusaja, posle prvog mi se ne svidjaju.
Takodje mi se ne svidjaju brojevi kod damage-a, a sto se tice voznje kolima, ona mi se svidja, jer deluje lagano upravljivo i arkadno, sto je najbitnije, a ne nesto sto bi vuklo previse na simulaciju i na Mafiju, pa da moras dobro da se pomucis tokom voznje, jer mislim da ovde nije tolko akcenat na tome, vec cisto kao prevozno sredstvo, kao sto je konj u Witcheru, doduse ovde su ubacili tu borbu iz kola, mada toga je bilo i u Witcheru na konju.
Jako bi voleo da nije cela radnja u gradu, vec da moze da se izadje, da se provoza do nekog drugog kraja, do sela, jezera, negde do prirode, tako nesto, u Mafiji su neverovatno prijali ti izlasci van grada, to su bili najbolji delovi igre.
Da se vratim na CP, zasto nije odusevio... osim sto graficki nije, iako se ocekivalo, ali to je opravdano, mislim da nije ni u gameplay smislu, jer sve je to vec vidjeno u Deus Ex-u, u Dishonored-u itd... nema tu niceg posebnog zaista, novog ili revolucionarnog.
Jedino sto odusevljava, jesu likovi, gluma, kao sto su neki vec pomenuli, zatim ta nelinearsnost i izbor, razlog zasto i volimo ovaj zanr... ima igra i neki live feeling, zbog svog tog desavanja, sve vrvi na ekranu, svet se oseca zivim, ima ono nesto, i zanimljiva je svakako...
Mislim da moraju jos dobrano raditi na borbama, vidi se nedostatak iskustva rada na FPS zanru, losa je poput one u Deus Ex-u, nema neki feeling, ali dobra stvar je sto imaju jos 2 godine da to poboljsaju, sad je u nekom upotrebljivom stanju, cisto da postoji.