Šta je novo?

Cyberpunk 2077

1 misija i dalji fazoni jako slicno, skoro isto kao u stripu, cak i junakinje lice.
Odlicno je sve za sada, osim iskakajucih brojeva za dmg iz likova, totalni bog ocevi ovi iz CD Projekt.
Zadnje sto sam citao Stained, nista originalno ali zanimljivo i nije lose.

STL042173.jpg

Ono sto jos vrijedi pomenuti je fenomenalna glasovna gluma i dijalozi. "V" me malo podsjeca na Ejpril iz Longest Journey-a. :)

Ako je verovati komentarima na CDPR forumu, jedino grafika nesto valja a sve ostalo je djubre.

Eh... pocinjem da shvatam zasto nisu otkrivali gameplay masama.

Deluje dobro, nije bas WOW, kao sto su YT botovi to predstavljali.
Grafika je pristojna, mnogo lepsa kad se izadje napolje, jedino mi se ne svidjaju vostane boje.
Ima ovde jos dosta da se radi na igri, a i fps deluje nisko, izmedju 30 i 60, sto je zapravo sjajno, obzirom da je igra negde u alfa fazi.
Svakako igra dosta obecava, ali na osnovu utisaka ocekivao sam vise, eto zasto je kontraproduktivno hajpovati nesto vise nego sto zasluzuje.
Ne svidja mi se ono oruzje, sto samo nisani, i ti wallhack tripovi, ali *mjau**mjau**mjau*, new age...

Ma to dzindzeri zadrigli i klincadija... nisu citali Gibsona...:D

Treba uzeti u obzir da CDPR nema iskustva sa FPS zanrom.

Tako da treba imati 00 da od 3rd-person FRP/RPG zanra (u kom su izbrusili zanat) predju na FPRPG sajberpankstinu poput ove koju su nam servirali kroz ovaj skriptovan GP trejler...

Btw. niko se ne buni sada za FP perspektivu a bilo je kukumavcenja pre koji mesec... Evo i zasto - gp trejler objasnio... :)

Ako ce nesto da me natera da skrcam pare u novu desk masinu za gejmin onda je to Cyberpunk.

Poslednja izmena:
Nemaju iskustva, ali su zato saradjivali sa onim likom koji je osvajao one silne CS turnire.

A i sto bismo se sada bunili za first person, rekli su da ga nece biti (cak su zabranili da se o tome prica na forumu :trust:) i ta prica je gotova

Pustili su oni ovo sada da dobiju najjači feedback šta i kako. Jeste rizik što masa većinom nema mozga da shvati šta je pre Alpha, ali ako se to ignoriše siguran sam da će izvući dosta iz ovoga. Ne bi bilo realno da pucaju ovako visoko, a da ne potraže predloge i sugestije onih za koje igru i prave ;).

Biće na Gamersyde, ako već nije, 4K verzija od 16.7GB - pun kvalitet.

^Mislim da su rekli na sajtu da verovatno nece biti zbog duzine videa

STvarno podseca malo na Deus Ex, samo ovo deluje mnoogo zanimljivije

Deus Ex, Half Life 2 i Max Payne u jednom, zajedno sa dobrom pricom i super "glumom".
Bice ovo kidalica bez greske.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vidim da nema toliko hajpa oko igre nakon gp trejlera kao sto je to bio slucaj za TW3 iako je CDPR pokusavao da podigne hajp na 11. (sto je mozda i bolje)
Ocigledno da sam setting/tematika igre nije za svakoga, ali meni recimo ovo mnogo bolje lezi nego fantasy rpg. (opet, sto je mozda i bolje jer nece biti toliko "mainstream")

Mozda su ljudi ocekivali previse od revolucionarne grafike i gejmpleja ali mislim da je mnogo bitnije da ono sto zele da urade to urade dobro sa evolucijom postojecih mehanika nego iole revolucijom koja potencijalno ima vece sanse da fejluje. ((ono sto su i pokazali u trejleru je sasvim korektno)

Jedino sto smeta je osecaj klaustrofobije, vise daje utisak skucenog hodnik sutera sabijen u manje lokacije nego open world rpg-a sa velikim potencijalom za slobodno istrazivanje, lutanje po mapi. (btw sta su rekli za sam grad/mapu koliko i da li ce biti veci od TW3? :p )
No hbg, kapiram i setting je takav, ne moze uvek da budu proplanci i zamci... Nadam se samo nekim otvorenijim delovima igre...

Vidim da nema toliko hajpa oko igre nakon gp trejlera kao sto je to bio slucaj za TW3 iako je CDPR pokusavao da podigne hajp na 11. (sto je mozda i bolje)
Ocigledno da sam setting/tematika igre nije za svakoga, ali meni recimo ovo mnogo bolje lezi nego fantasy rpg. (opet, sto je mozda i bolje jer nece biti toliko "mainstream")

Mozda su ljudi ocekivali previse od revolucionarne grafike i gejmpleja ali mislim da je mnogo bitnije da ono sto zele da urade to urade dobro sa evolucijom postojecih mehanika nego iole revolucijom koja potencijalno ima vece sanse da fejluje. ((ono sto su i pokazali u trejleru je sasvim korektno)

Jedino sto smeta je osecaj klaustrofobije, vise daje utisak skucenog hodnik sutera sabijen u manje lokacije nego open world rpg-a sa velikim potencijalom za slobodno istrazivanje, lutanje po mapi. (btw sta su rekli za sam grad/mapu koliko i da li ce biti veci od TW3? :p )
No hbg, kapiram i setting je takav, ne moze uvek da budu proplanci i zamci... Nadam se samo nekim otvorenijim delovima igre...

Rekli su da ce grad biti 5 puta veci od W3 (e sada u W3 su otvoreni prostori sa planinama, sumama, rekama, a ovde je suv beton i zgrada na zgradi, jedino ako se nesto ne bude desavalo oko grada, pa da bude malo drugacije, mada meni ne bi smetalo da je sve u gradu), a i Cyberpunk sett. je potpuno drugaciji od svega, nekome lezi nekome ne. i sve je u gradu. Za sada su pogodili sve kako treba i neka ubace u meniju da moze da se poiskljucuju oni brojevi za dmg. Onaj lik iz kola kada uzima od njega misiju isti Mike Pondsmith samo sa kikama. Bas su usli u detalje. Kada radi upgrade, sve se pomera oko nje, sve je interaktivno i u gradu dok se krece, a ne samo zalepljene texture. Pitanje sta su jos sve ubacili, jer je prikazan samo jedan mali deo grada. Vidi se da obracaju paznju na svaki detalj i to ih izdvaja od drugih timova. Zato su im igre tako dobre.

Onaj lik iz kola kada uzima od njega misiju isti Mike Pondsmith samo sa kikama.
Ma isti Rick Ross :smoke:
A da su jos nasvirali grafiku kako bi to radilo, ceo grad, okolina zivi, interakcije, nigde ucitavanja...?

Za ovo PS4 i OLED ili 4K PC i sve na max, nikako drugacije! :D

Dace Bog da ovo bude pripremano za PS5 i novu generaciju konzola, taman da dovoljno dugo prolongiram neminovni apgrejd kada izadje ova igra :)

Sto se tice velicine sveta meni prvo pada na pamet da ce svet biti dosta, aj da se malo nesrecno izrazim, "vertikalniji" pa da tako ukupna povrsina bude 5x u odnosu na onu u TW3.

E da, voleo bih i da bude ne preterano teska za modovanje, TW3 ima poprilican broj ultra korisnih modova.

Poslednja izmena:
Kad vec pomenuste velicinu grada. Bilo bi fino neki free roam gameplay, da se vidi. Samo se nadam da je grad onako interaktivan i ziv svuda.
E da, nakon ponovnog gledanja gameplaya. Jedino sto mi se ne svidja pored onih brojeva je voznja.. Cini mi se nekako spora i dosadna, auto se cudno ponasa. Ali to mogu da isprave do izlaska...

Poslednja izmena:
Ponasa se cudno jer je ceo gameplay bio skriptovan... :)

Najverovatnije ce biti spreman za launch PS5, sto znaci kraj 2020, pocetak 2021 (sto mi deluje realnije). A do tada 'ebes PS5, PS samo za ekskluzive, za ovo se uzima gejming rig... :)

Ljudi su razmažena derišta, šta da ti kažem.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Ne znam zašto su neki očekivali da vide next-gen grafiku kad ova igra i nije najavljena kao next-gen only naslov. Biće sigurno cross-gen, a možda i jedna od launch igara za PS5. Za igru koja je još uvek u ranoj fazi razvoja i koja pritom nije neki linearni (koridor) shooter, grafika je i više nego odlična.

Sent from Honor 9

Poslednja izmena:
Realno, meni bilo ok da je i ovakva grafika, samo mozda malo manje plastelina ako moze na pojedinim delovima i to je to. Doduse, gameplay sam gledao na mobilnom, na ne tako sjajnom netu, pa mozda nisam video sve kako treba.

Sto se velicine tice... Pa mozda ce biti nekih izdvojenih delova izvan grada, nesto kao suburbs uz neke rusevine i sta ti ja znam... Mozda cak nesto kao u half-life 2 kad Morgan Freeman polako izlazi iz grada.

Poslednja izmena:

Meni uopste ne smeta setting, zapravo najvise volim taj SF, Cyber Punk setting, ala Matrix itd, i najvise volim First Person RPG, poput Deus Ex-a i Vampira MSQ, i tu nelinearnost, to ovde uopste nije problem, verujem ni za koga, to je velika prednost, vec je problem sto je igra predstavljena, to jest YT botovi, kao nesto sto je bozanski dobro, a to se jednostavno ne vidi na ovom klipu... ja sam po njihovim recima ocekivao da me grafika obori na dupe, kao u ono vreme Max Payne, Far Cry ili Half Life 2, nista dalje od toga... dakle grafika nije ono sto izdvaja ovu igru, ali treba imati razumevanja, ipak je to ogroman svet, za koji se trude da bude bez Loading screenova, tako da mislim da izgleda najbolje sto moze pod tim okolnostima, a da mogu danasnji rigovi da je pokrenu... Jedino mi se ne svidjaju kao sto rekoh te vostane/ plastelne boje, mada mozda mi se i svide posle 10-og pokusaja, posle prvog mi se ne svidjaju.

Takodje mi se ne svidjaju brojevi kod damage-a, a sto se tice voznje kolima, ona mi se svidja, jer deluje lagano upravljivo i arkadno, sto je najbitnije, a ne nesto sto bi vuklo previse na simulaciju i na Mafiju, pa da moras dobro da se pomucis tokom voznje, jer mislim da ovde nije tolko akcenat na tome, vec cisto kao prevozno sredstvo, kao sto je konj u Witcheru, doduse ovde su ubacili tu borbu iz kola, mada toga je bilo i u Witcheru na konju.

Jako bi voleo da nije cela radnja u gradu, vec da moze da se izadje, da se provoza do nekog drugog kraja, do sela, jezera, negde do prirode, tako nesto, u Mafiji su neverovatno prijali ti izlasci van grada, to su bili najbolji delovi igre.

Da se vratim na CP, zasto nije odusevio... osim sto graficki nije, iako se ocekivalo, ali to je opravdano, mislim da nije ni u gameplay smislu, jer sve je to vec vidjeno u Deus Ex-u, u Dishonored-u itd... nema tu niceg posebnog zaista, novog ili revolucionarnog.

Jedino sto odusevljava, jesu likovi, gluma, kao sto su neki vec pomenuli, zatim ta nelinearsnost i izbor, razlog zasto i volimo ovaj zanr... ima igra i neki live feeling, zbog svog tog desavanja, sve vrvi na ekranu, svet se oseca zivim, ima ono nesto, i zanimljiva je svakako...

Mislim da moraju jos dobrano raditi na borbama, vidi se nedostatak iskustva rada na FPS zanru, losa je poput one u Deus Ex-u, nema neki feeling, ali dobra stvar je sto imaju jos 2 godine da to poboljsaju, sad je u nekom upotrebljivom stanju, cisto da postoji.

Poslednja izmena:
Problem sa grafikom je sto je odvrnut chromatic aberation efekat koji ubija kolorit kao i dosta niska rezolucija ili neki veoma los upscaling detalja pa sve deluje zamuceno. Gledao sam 4k youtube snimak i na njemu je bas izrazeno da je igra poprilicno mutna i low res. Graficki je sasvim ok ali nista mindblowing kako je najavljivano, kao i sam gejmplej koji je sasvim solidan, bar iz ovog juce prezentovanog. Inace, i ja se slazem da ako se trude da atmosfera deluje zivopisno i trude se da igra ima dobru imerziju (posto vec furaju FP mode zbog toga), treba da izbace onaj glupi brojcani damage sistem jer stvarno deluje bezveze.

Vrh Dno