Šta je novo?

Crysis!

OFFtoppic ali moram:
Neki odavde treba pod hitno da postanu beta testeri za FPS zanr.
Nijedna igra nikad nebi ugledala svetlost dana.
Te lik nema fizioloske potrebe, nema atmosferskih izlucevina 2050, promene kondicije u zavisnosti od godista, visine, tezine igraca, lik ne kaslje a sve puno dima......... a tek vojnicki pasulj (JET PAC) -Maximum TRTTT.........

Poslednja izmena:
Ti nisi bas nesto igrao FPS prije, a? :D
Pitam se, pitam se, iz koje igre je ukraden taj Nano Suit....da nije mozda Halo :banana:
Master Chief nosi nano suit?? Da li to znaci da ga nose i u CoD serijalu???Mislim, verovatno to kazes zbog dopunjavanja energije....

Elem, u svakom FPS-u brzina tvog lika prilikom punjenja oruzija ista je bio on u extra smrtnoj opasnosti ili samo prociscavao magazin, fora je da u Crysisu lik ladno puni shootgun npr. sporije kada se nadje u neposrednoj blizini vatre nego kada oko njega nema nigde nikoga. Smesno.
Ovo nije tacno...mozda su te filovali olovom pa si zbog toga punio sporije??

Hahahaahahaha....deo sa tenkom je zivo s...., prvo sto mi je tenk zapeo za zbun. Drugo, samo vagon koji je stajao na putu moze da se unisti dok rokas lokomotivu i druge vagone to nema sanse (pricaj mi pricu o realnosti)...a kad vec pricamo o realnosti...HAHAHAAHAHAHA....odem ja da skinem raketom malog zutog na osmatracnici kad picnem ja raketu dole na nosace a ono NISTA....jako realno....tek kada sam opalio direkt u njega srusila se osmatracnica...crap.
Tenkom sam gazio sve zivo...za zbun zapeo nije...nijednom.

Cela igra je teski plagijat nekoliko veoma dobrih FPS naslova s tim da ova ima grozan gameplay ali odlicnu grafiku, deo dok se ne pojave vanzemaljci jos i moze da prodje ali od momenta ulaska u CORE igra je teski trash, pogotovo kada ti svetloplavicasti vanzemaljac otvori usta :D, valjanje.....

A sve druge igre sevaju od originalnosti....

....ah da...o bagovima da ne pricam...izadjemo mi iz sfere kad ono imas onih par dzepnih izdanja da poubijas i oni ostanu tako srokani u vazduhu...i ceo moj tim jos uvek przi po njima kao da su zivi :D:D, 4 ili 5 puta sam morao kretati ispocetka da padnu na zemlju i explodiraju....ili ono na samom kraju kada tovaris onaj ratni brod vanzemaljaca...lepo marinac pored mene stoji i kulira, u jednom momentu ga vidim mrtvog a kada sam rasturio brod vidim on zivi i zdrav stoji na mestu gde je malopre trokirao....ajao amaterizma.

Te bagove video nisam.Zar je Half Life 2 njesra zato sto smo ga dl-ovali pa smo morali da kucamo sve i svasta ne bi li Ai proradio ili kako bi usli u fuckin lift...A ko je stajao na palubi i kulirao, stvarno nisam siguran...neki su bili zaledjeni, neki mrtvi...al totalno nebitno...zato sto je sve od mene zavisilo ionako...trci tamo, trci vamo, kokni ovo, rasturi ono...
U svakom slucaju, ja u verziji koju imam "kriticne" bugove video nisam.Jedini stvarni bug koji mi je pao u oci jesu no-clip kokoshke koje prolaze kroz zidove :D Jednom sam morao da ucitam raniji quick-save zbog buga sa sejvom koji sam ranije pomenuo i to je to...za igru ovog obima to je smesno...

@nex999
Ako ces da pucas po dzungli idi na Far Cry...mnogo je bolji. ;)

Bas si nasao kome ces da kazes.FC sam presao 6-7 puta dosad, i prelazio bih ga jos, da nije izasao Crysis...

Poslednja izmena:

I meni je zapeo i to mi je bio najkriticniji deo u igri, imao sam malo helta i to zaglavljivanje mi nikako nije trebalo, al koga briga ljudi, idete suvise u sitna crevca, to dal je vojnik imao gel u kosi ili ne, who gives a damn.

Ovakav vid mana mozete naci u svakoj igri, i ne dokazuje nista ... i ovako ce 90% ljudi jednom da predje igru i da je obrise ili baci disk u fioku i zaboravi na njega.

Master Chief nosi nano suit?? Da li to znaci da ga nose i u CoD serijalu???Mislim, verovatno to kazes zbog dopunjavanja energije....

Gde vidis da ga nose u COD-u....od dvojke da budemo precizniji?

Ovo nije tacno...mozda su te filovali olovom pa si zbog toga punio sporije??

Ja mislim da je to jedan od mnogobrojnih bagova. A i na Nviji znaju texture da igraju pipirejku.

Pa to je samo zato sto si izbegavao zbunje i sitne kamencice, jer da si naisao na malo vecu grancicu zapeo bi ti tenk od 50 tona kao sto se desava i u realnosti.

A sve druge igre sevaju od originalnosti....

Ne sevaju od originalnosti ali Crysis SEVA od NEoriginalnosti.

Te bagove video nisam.Zar je Half Life 2 njesra zato sto smo ga dl-ovali pa smo morali da kucamo sve i svasta ne bi li Ai proradio ili kako bi usli u fuckin lift...A ko je stajao na palubi i kulirao, stvarno nisam siguran...neki su bili zaledjeni, neki mrtvi...al totalno nebitno...zato sto je sve od mene zavisilo ionako...trci tamo, trci vamo, kokni ovo, rasturi ono...

Pusti HL2...to je intelektualna igra koja ti do samog kraja promesa um i ostavi da sredjujes utiske jos dugo posle toga, i da je toliko bagovita da samog sebe gadjas puskom u groings ja bi je oterao do kraja jer te drzi...DRZI te...Crysis te NE drzi! Kada cujem one jadne dijaloge uhvati me blam.

U svakom slucaju, ja u verziji koju imam "kriticne" bugove video nisam.Jedini stvarni bug koji mi je pao u oci jesu no-clip kokoshke koje prolaze kroz zidove :D Jednom sam morao da ucitam raniji quick-save zbog buga sa sejvom koji sam ranije pomenuo i to je to...za igru ovog obima to je smesno...

Ja sam zbog mnogobrojnih bagova za koje sam cuo pre nego sto sam poceo da igram svaku kokosku upucao tek radi sigurnosti.

Bas si nasao kome ces da kazes.FC sam presao 6-7 puta dosad, i prelazio bih ga jos, da nije izasao Crysis...

Ajaj...."da nije izasao Crysis"....

Gde vidis da ga nose u COD-u....od dvojke da budemo precizniji?
Pa dopunjava se energija...to mora da radi nano-suit!!!!??
A kad si vec krenuo u tom pravcu, Master Chief ga definitivno ne nosi...Mjolnir je nesto drugo, zar ne ;)

Ja mislim da je to jedan od mnogobrojnih bagova. A i na Nviji znaju texture da igraju pipirejku.
Koliko sam ispratio u ovim tredovima, korisnici Ati kartica su se prilicno zalili na bugove sa grafikom.Pa i neki sa nvidijom.Da to nije mozda do drajvera??Kakve sad to veze ima...ja nisam imao problem sa pucanjem tekstura.
A ako mislis da je bug to sto u counter strike-u takodje ne mozes tek tako da se kreces i reloadujes dok te filuju olovom...ne znam.Meni jednostavno deluje logicno.
Pa to je samo zato sto si izbegavao zbunje i sitne kamencice, jer da si naisao na malo vecu grancicu zapeo bi ti tenk od 50 tona kao sto se desava i u realnosti.

Mda...ja sad ispadoh bolji vozac.Ok, me like it :D

Ne sevaju od originalnosti ali Crysis SEVA od NEoriginalnosti.
Postavi kako hoces...Maltene se sve znalo o igri pre nego sto je izasla, takodje su svi znali da ce igra biti originalna koliko i FC...
Meni je igra sasvim dobra, sve stvari meni bitne za FPS su tu...

Pusti HL2...to je intelektualna igra koja ti do samog kraja promesa um i ostavi da sredjujes utiske jos dugo posle toga, i da je toliko bagovita da samog sebe gadjas puskom u groings ja bi je oterao do kraja jer te drzi...DRZI te...Crysis te NE drzi! Kada cujem one jadne dijaloge uhvati me blam.

O da...slozi tu i tamo poneku kutiju, sedi i vozi dva sata, pa eksplodiraj na kraju.Usput pobij neke lutkice.A pricu ako bas oces da saznas, nadji na netu...
A, da...posle sacekaj sledecu epizodu!?
Inace, pomenuo sam HL2 bas zato, jer je igra mnogima bila hit, a maltene svi smo je presli sa "ai disable" i slicnim komandama u konzoli, kako bi zaobisli gomilu katastrofalnih bagova...A bugovi koje si naveo u Crysisu su smesni u odnosu na te...
Far Cry mi je bio najbolji te godine, a kakve dijaloge si tu mogao cuti??Ko jos obraca paznju na to...Nije u pitanju RPG.

Ja sam zbog mnogobrojnih bagova za koje sam cuo pre nego sto sam poceo da igram svaku kokosku upucao tek radi sigurnosti.
Ah, da...uzasnut ovolikim pljuvanjem po Crysisu si jedva smogao snage da je odigras...i naleteo si na nikad vidjene probleme:
-zbun koji nisi mogao da pregazis
-reload koji je sporiji, jer bogamu, ocu da budem mnogo brz kad me filuju mecima
-osmatracnica koja se nije slomila
-lik koji stoji na palubi i ne radi nista, a ja sunce mu, moram da pobijem sve
/btw, vidi u HL2EP2 koliko ljudi tu stoji kao kip i ne radi nista :D /

Ajaj...."da nije izasao Crysis"....
Tako je...ne bi znali da bugovi postoje u igrama i uzivali bi u genijalnim dijalozima u FPS zanru...
:D

Poslednja izmena:
Ljudi zasto uopste igrate igre koje vam se ne svidjaju?*** ako instaliras igru i skontas da ima puno stvari koje ti smetaju i koje ti se ne svidjaju kako mozes da igras?Cini mi se kao da je ovako igrate: "aha! tekstura treperi!sad ces ti da vidis na benchforum!" ili "AHA! kokoshka prosla kroz zid!Sad cu da te tuzim na benchforum!"bijete tako recke.Kao ne svidja vam se a igrate do kraja?!

Ja na primer HL2 nisam nikada završio, doduše nisam ni Far Cry. Kada su se pojavile nisam imao dovoljno jaku grafiku da ih odigram kako treba, a posle me nisu toliko privukle iako sam ih počinjao par puta.
Pored sve kuknjave o zahtevnosti, meni trenutno Crysis radi sasvim pristojno i izgleda odlično na grafičkoj karti srednje klase, a stvarno uživam igrajući ga.
Ne pamtim da sam toliko uživao u nekom FPS-u još od vremena Duke Nukem-a i prvog Doom-a :)

Uuuu,mosh misliti,zapeo za zbun!!
Zvucis kao da si celu igru igrao samo da bi nasao neku zamerku i onda sav srecan dosao ovde da to podelis sa nama!!Koo da je to prva igra koja ima bug(ove)!?!
I hate picajzle,cepidlake,mrgude,kompleksase...

I '*** vas Nano suit!!
Vec milion puta je receno da su ga zasnovali na projektu za americku vojsku.
Neki "nano enhanced super soldier" project za tamo negde 2019./2020.

Jesus!!!

Ma joooooook...nanosuit je ukradena ideja iz video igara....ili mange/anime/stagod
A ovi likovi izgleda mnogo vole da igraju video igre http://www.natick.army.mil/ :d

Pa dopunjava se energija...to mora da radi nano-suit!!!!??
A kad si vec krenuo u tom pravcu, Master Chief ga definitivno ne nosi...Mjolnir je nesto drugo, zar ne ;)

:D Javi mi kada nego zbog Crysisa napravi ovo http://www.mjolnirarmor.com/

Koliko sam ispratio u ovim tredovima, korisnici Ati kartica su se prilicno zalili na bugove sa grafikom.Pa i neki sa nvidijom.Da to nije mozda do drajvera??Kakve sad to veze ima...ja nisam imao problem sa pucanjem tekstura.

Ja sam na svim masinama video probleme sa texturama ;)

A ako mislis da je bug to sto u counter strike-u takodje ne mozes tek tako da se kreces i reloadujes dok te filuju olovom...ne znam.Meni jednostavno deluje logicno.

Onda si ti od onih kojima je logicno da natenane, polako stavljas metak po metak u masinku ko da sedis ispred stola na kom je servirano pile u secuan sosu a ne gomila kineza ili vanzemaljaca sa kojima u tom trenutku imas okrsaj.

Mda...ja sad ispadoh bolji vozac.Ok, me like it :D

Voznja vozilima bilo koje vrste u Crysisu? Pa Pit Stop mi je realniji od te voznje ****te!

Postavi kako hoces...Maltene se sve znalo o igri pre nego sto je izasla, takodje su svi znali da ce igra biti originalna koliko i FC...
Meni je igra sasvim dobra, sve stvari meni bitne za FPS su tu...

Pa nije se bas znalo sve....nije se znalo da ce biti ovakav crap. HAHAHAHAHAHAHH

O da...slozi tu i tamo poneku kutiju, sedi i vozi dva sata, pa eksplodiraj na kraju.Usput pobij neke lutkice.A pricu ako bas oces da saznas, nadji na netu...

Pa to Crysisu nije potrebno da budem iskren, kutije i ne mogu da se sloze jer sve sto pipnes i najmanjim potezom je polomljeno, kada krenem da vozim naletim na grancicu i auto, kamion ili tenk su zaglavljeni totales - ne daj Boze da lupis grancicu ili to sto si zapeo, odma si na 98% damage, sto se ubijanja lutkica to je u Crysisu dovedeno do tragikomedije, samo je malo bolje od debilnog sistema u S.T.A.L.K.E..R.U.

A, da...posle sacekaj sledecu epizodu!?

Pa ti ces se nacekati, vidis da je ovaj otisao za Prophetom :D:D

Inace, pomenuo sam HL2 bas zato, jer je igra mnogima bila hit, a maltene svi smo je presli sa "ai disable" i slicnim komandama u konzoli, kako bi zaobisli gomilu katastrofalnih bagova...A bugovi koje si naveo u Crysisu su smesni u odnosu na te...
Far Cry mi je bio najbolji te godine, a kakve dijaloge si tu mogao cuti??Ko jos obraca paznju na to...Nije u pitanju RPG.

Ja sam ne dugo nakon dobijanja igre dobio i patch koji to resava. Odma da ti kazem da je Far Cry BOLJA igra od Crysis-a, grafika mi apsolutno nista ne vredi kada je igra jadna do bola.

Ah, da...uzasnut ovolikim pljuvanjem po Crysisu si jedva smogao snage da je odigras...i naleteo si na nikad vidjene probleme:
-zbun koji nisi mogao da pregazis
-reload koji je sporiji, jer bogamu, ocu da budem mnogo brz kad me filuju mecima
-osmatracnica koja se nije slomila
-lik koji stoji na palubi i ne radi nista, a ja sunce mu, moram da pobijem sve
/btw, vidi u HL2EP2 koliko ljudi tu stoji kao kip i ne radi nista :D /

E, Crysis sam presao izmedju igranja Perseus Mandate-a i PE mi je bio mnogo interesantniji od Crysisa a to sigurno nesto znaci, jer kada te igra sa tako ruznom grafikom drzi vise od megahita za ovu godinu onda tu sigurno nesto ne stima.

Tako je...ne bi znali da bugovi postoje u igrama i uzivali bi u genijalnim dijalozima u FPS zanru...
:D

Crysis je skolski primer da u FPS-u dijalozi nisu potrebni.

Odlazi ovo daleko u prosipanje hejta bez neke preke potrebe...rek'o sam sta imam.A razlozi za pljuvanje ove igre su stvarno mizerni...pocev od onog kamena, pa do ovih ovde...
A ako neka tamo przenica pravi Mjolnir odelo za maskenbal, svaka mu cast...ja vise verujem ovima...
http://www.natick.army.mil/
http://www.physorg.com/news11844.html

Poslednja izmena:
Odlazi ovo daleko u prosipanje hejta bez neke preke potrebe...rek'o sam sta imam.A razlozi za pljuvanje ove igre su stvarno mizerni...pocev od onog kamena, pa do ovih ovde...
A ako neka tamo przenica pravi Mjolnir odelo za maskenbal, svaka mu cast...ja vise verujem ovima...
http://www.natick.army.mil/
http://www.physorg.com/news11844.html

Kakav hate? Covece o igri se tupilo u svetu i ovde vise od godinu dana, svaki dan bilo gde da odem na net a i da nema veze sa racunarima reklame za Crysis, hvalospevi, obecanja, fizika, matematika, grafika....na glavu mi se popele najave i hype, i na kraju.....nista posebno.

Bah...niko te nije terao da citas...a ako se na netu o necemu tupilo, to je bio Halo3...cak je bio i na dnevniku. :d Glas Amerike da ne pominjem, LoL
Crysis je bio interesantan mnogima unapred, zbog grafike prvenstveno...sad ako si ispizdeo zbog toga, u redu...
Ima ljudi ovde koji su lepo rekli, igra mi se nije svidela, ne lezi mi, i slicno...to mi je razumljivo, ukusi su u pitanju...al da je igra shit zbog nebuloza tipa kamen,zbun i brzina ubacivanja patrona u shotgun, i dici dzevu oko toga ...e to mi je jednostavno bez veze.

Poslednja izmena:
gameplay nije savrsen, ali je 8.5/10 recimo, meni utisak najvise kvari poslednji deo na brodu koji mi je...tja, njesra, kao pravi holivudski trash filjm. U par navrata igra mi se ucinila monotonom. Core nivo je sjajan, odlicno su dizajnirali taj Brod, Mothership ili sta vec, ali brate neverovatno je bedan performance!!!!!!!!!!

Sve u svemu gameplay nije los zaista, moze i bolje, ali ovu igru definitivno cupaju tehnicke karakteristike: grafika, zvuk i fizika.

Btw, dopada mi se sto mi crpi sva 4 jezgra :) i od kad sam presao sa 3ghz na 3.6ghz primetila se razlika u performansama za nekih 25-30% !!!!!!!

sve u svemu 9.0 / 10 :)

O ukusima ne vredi raspravljati.
Neke igre jednostvno nisu svima legle.
Npr ja uopste ne gotivim NFS, pa se ljudi odusevljavaju .......

gameplay nije savrsen, ali je 8.5/10 recimo, meni utisak najvise kvari poslednji deo na brodu koji mi je...tja, njesra, kao pravi holivudski trash filjm. U par navrata igra mi se ucinila monotonom. Core nivo je sjajan, odlicno su dizajnirali taj Brod, Mothership ili sta vec, ali brate neverovatno je bedan performance!!!!!!!!!!

Sve u svemu gameplay nije los zaista, moze i bolje, ali ovu igru definitivno cupaju tehnicke karakteristike: grafika, zvuk i fizika.

Btw, dopada mi se sto mi crpi sva 4 jezgra :) i od kad sam presao sa 3ghz na 3.6ghz primetila se razlika u performansama za nekih 25-30% !!!!!!!

sve u svemu 9.0 / 10 :)

Iju Bane sada kada te dovati Goranstein za ovo sa koriscenjem svih 4 jezgra... Pa jel znas da je on hteo da proda 2 jezgra, kaze sta ce mu dzabe dao pare za quad :-devil-:.
Na sta mislim kada kazes da si presao sa 3GHz na 3,6GHz, mislis vise si overclockovao procesor ili si promenio procesor, pa ovaj noviji quad vise overclockovao ?
Kada bi imao graficku na nivou procesora onda bi prica bila drugacija... Sta ocekujes da ti Crysis radi odlicno sa grafickom od 100 evra... :wall:.

Iju Bane sada kada te dovati Goranstein za ovo sa koriscenjem svih 4 jezgra... Pa jel znas da je on hteo da proda 2 jezgra, kaze sta ce mu dzabe dao pare za quad :-devil-:.
Na sta mislim kada kazes da si presao sa 3GHz na 3,6GHz, mislis vise si overclockovao procesor ili si promenio procesor, pa ovaj noviji quad vise overclockovao ?
Kada bi imao graficku na nivou procesora onda bi prica bila drugacija... Sta ocekujes da ti Crysis radi odlicno sa grafickom od 100 evra... :wall:.

ajde ne smaraj, sta kada me "dovati" gorenstajn? Idi ti pa se vataj s njim do mile volje. Slusao sam vase pricice za decu o tome kako treba da se koriste sva 4 jezgra 100%...1 radi najjace, skoro 90-95%, drugo je oko 60-70% a dva rade dosta manje, ispod 50-40% uvek, ali rade, to sam hteo da kazem.

Vezano za "graficku od 100e", ne pada mi napamet da placam jos 150e samo zbog crysisa, sve sem crysisa mi radi perfektno (high 4xaa, ASF). Crysis mi radi 21-30 fps-a, sem Core nivoa (objects high, shaders high, water high, sve ostalo medium, izgleda savrseno).

Uzeo sam konačno da pogledam treću sezonu Lost-a.
Stalno očekujem nekog žutaća da iskoči između palmi :D

Dandy Uzeo sam konačno da pogledam treću sezonu Lost-a.
Stalno očekujem nekog žutaća da iskoči između palmi

Offtopic:Mene je lost od pocetka asocirao na far cry,sad jos vise na crysis.Gledajuci predhodne seriale losta sam dobio zelju da predjem far cry po ko zna koji put.

Muzicka podloga je izvanredno odradjena u crysis-u.Bas docarava situaciju i dodaje jos vise napetost.Meni se u 95% igara muzika ne svidja cak je iskljucim i pustim winamp ali kod crysis-a to nije slucaj.

1 radi najjace, skoro 90-95%, drugo je oko 60-70% a dva rade dosta manje, ispod 50-40% uvek, ali rade, to sam hteo da kazem

Onda si ti jedini kome tako radi. :D

sa 15-24 na 21-30 kolko je to procenata ??? Izvini ako nije 25% mozda je 23%... oprosti molim te. Ovde ne pricamo o teoriji nego o praksi.:wave:

OK, ako nisi graficku klokovao, onda je tvoj dobitak veci nego najveci teoretski... Dobio si nesto slicno perpetuum mobile. :D

oces da kazes da lazem??? Umesto da komuniciras normalno, pravis se pametan a verovatno nisi ni instalirao crysis na svom kompjuteru... I opet ti kazem, ne pricamo o teoriji, pricamo o praksi, ja ti kazem kako je bilo pre ovog zesceg OC-a i kako je bilo nakon toga, a ako crysis ne koristi samo 1 jezgro nego 2 i vise, onda bi po tvojim "teorijama" trebao da dobijem vise od 20%???

Ne pada mi napamet da se raspravljam sa bilo kim, rekao sam sta sam imao u vezi gameplay-a i ukupnog utiska uopste. 9/10

Mozda nisi primetio smajlija pored onog perpetuum mobile, ali nebitno... Radi ti super, nemam ja nista protiv. Over & out.

Izgleda stvarno fenomenalno, a i sto vise igram sve je bolje, mada uglavnom igram kada mi se raspada sbb pa ne mogu multi cod4, game play je ok , nano 10, fizika 10, EXTRA, tu je rame uz rame sa bioshockom i cod4-om a za koplje ispred ostalih, al i dalje mi je ne prevazidjen f.e.a.r po napucavanju tu kada upucas nekog ima najbolji filing a ovde je samo napucavanja malo losije odradjeno ( ko je reko STALKER) :p
Znaci cim se ponovo internet raspadne (znajuci sbb verovano veceras) nastavak sledi ... :D

Ati-evci jel ima nekog poboljsanja sa 7.11 drajverima?

Dobio sam 67,8 % bolje performanse u 800x600:p:p
Mozda neki frejm, nisam siguran.

Koliko vidim po ovim Maxinim testovima Crysis je praktično neigriv i na 8800GT i na 3870HD:wall: u iole većim rezolucijama. Pritom mislim na 1680x1050 koja mi je od skoro native:D. Šta reći, sem da kupujem PS3 i menjam igre sa Filipenkom:d. Crysis ću igrati ovako kako mogu i možda jednog dana opet...

Nazad
Vrh Dno