Zavrsih sinoc igru, pa rekoh da kazem par reci.
Sto se grafike tiche, nema mu ravne za sada iz chega proizilazi i zahtevnost prema hardware-u.
Ali, chak i tu sam zadovoljan. Igru sam odigrao @1024x768 bez AA na HIGH setovanjima, sem Shadows Quality, Volumetric Effects i Particles Quality koji su na MEDIUM i u proseku sam imao 20-tak FPS na mashini iz potpisa (bez OC-ovanja grafike).
Chini mi se da je FPS malo padao jedino na snegu. U zatvorenim prostorima (carrier) je i 30-tak FPS.
Core nivo je moze se reci i dosadan ali ima jedan mnogo gotivan efekat, a to je onaj trag koji ostaje iza alien-a kada "lete/plivaju", sto bas daje osecaj fluida u kome se nalazite. To je nesto slicno burn-u na motoru aviona ali jos bolje, tj. do sada ne vidjen efekat u igrama.
Inspiracija za plave Alien-e su im definitino bile mashine za pipcima iz Matrix 3.
Likovi u igri izgledaju u nekim scenama gotovo realno.
Odeca na likovima isto izgleda opasno, tacno se vidi koja je tkanina, pa npr. dzepovi na kosulji nisu samo ne texturi vec su stvarno dzepovi...isto i nano-suit na korejancima sa minigun-ovima.
Videste li kisu na nekoj od multiplayer mapa, kako se vide kapi na tlu, kako se voda sliva niz objekte ... bruka?
Zabe, kokoske, rakovi, ptice, kornjace, ribe ... sjajno, i sve mozes da overis. Fale zmije

Carrier isto izgleda OK.
Efekat zamrzavanja tj. kada te alien zaledi je bruka, ko stvarno.:banana:
Sneg je opasan.
Reka, kanjon, zalazak sunca, nocno nebo sa treptajucim zvedama,senke ...:zgran:
Napucavanje je isto OK, na normal nivou ni lako ni tesko. Mnogo je dobro sto mozes da ih tuces iz nekog zbuna optikom i da uopste ne provale gde si, jedino sto su toliko glupavi da ce svi izlaziti i tako mozes sve na istu foru da roknes.:wall:
Sto se mene tiche, alien-e su mogli i da izostave, mnogo mi se vise svidelo napucavanje sa ljudima (smorio sam se dok sam izasao iz CORE-a). Mozda su hteli da pokazu sta sve moze novi engine...
Pricha ko svaka druga pricha, nista posebno.
Ne neke specijalno veilke bug-ove nisam naleteo. Neko reche zabe na plafonu!

To sam video u pecini Core-a.
Sve u svemu igra je odlicna, po meni
90/100
i daleko je bolja od Bioshock-a koje neki ovde spominju,
ali mi se isto tako chini da nije potisnula GoodFeeling koji je ostao nakon COD4.
:banana: