Šta je novo?

Crysis!

Game.cfg ili System.cfg, bese jedan od ta dva.

ili spustis konzolu sa ~

Pa ukucas con_restricted 0 pa enter

Zatim

r_width =sirina slike
r_height =visina slike

I enter. Trebalo bi da resi problem.

Ili

Desni klik na Crysis ikonicu pa u target polje dodas info ( deo posle navodnika ) za zeljenu rezoluciju da izgleda ovako :

"C:\Program Files\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Bin32\Crysis.exe" +r_width 800 +r_height 600

Poslednja izmena:
Problem je bio u default jeziku koji je bio podesen na Ruski pa je nakon promene na Engleski sve proradilo.
Hvala u svakom slucaju.

Cao drustvo :)
Imam nekoliko pitanja ako moze neko da mi odgovori jer je thread bas velik i nemogu sve da trazim. Danas sam instalirao igru, igram je na high medjutim kad krene akcija pomalo mi uspori igra (oko 20fps). Dali postoji neki patch koji poboljasava malo performanse? Ako ima kako se zove pa da skinem to. Imam ATI Radeon karticu.

Drugo pitanje, sta preporucujete da instaliram od modova.

Hvala puno :)

Imam nekoliko pitanja ako moze neko da mi odgovori jer je thread bas velik i nemogu sve da trazim. Danas sam instalirao igru, igram je na high medjutim kad krene akcija pomalo mi uspori igra (oko 20fps). Dali postoji neki patch koji poboljasava malo performanse? Ako ima kako se zove pa da skinem to. Imam ATI Radeon karticu.

Patch 1.02

Ne poboljsava nijedan patch performanse. Isto radi, probao sam.

U kojoj rezoluciji igras? Probaj da smanjis rezoluciju?

Na ovom sajtu imas opsirno upustvo kako da sredis performanse http://www.tweakguides.com/Crysis_1.html

Vrlo korisno upustvo.

sad nesto gledam...da li je moguce da je taj retardirani crysis izasao pre 2 godine i dan-danas jednino moze da se igra na karticama poslednje generacije i to najvise klase. necuveno

Poslednja izmena:

Ovde imas patch 1.2 http://www.gamershell.com/download_23577.shtml, stavi nove drajvere za graficku, a takodje ima da se skinu i cfg tvikovi za igru koji jos vise poboljsavaju kvalitet grafike. Kad sve to ukombinujes tvoja masina bi trebala da gura opusteno na high sa 4XAA u nekoj srednjoj wide rezoluciji.

sad nesto gledam...da li je moguce da je taj retardirani crysis izasao pre 2 godine i dan-danas jednino moze da se igra na karticama poslednje generacije i to najvise klase. necuveno

Ok ali grafika u Crysis(+warhead) i dalje (meni barem) izgleda najbolje. Znaci tri godine dana i jos nije izasla igra koja moze da ozbiljno ugrozi grafiku Krize. A da ne pricam o modovima koji postoje za Krizu.

Arma2 je po grafici mozda tu negde ali on je jos gori sto se tice zahtevnosti :wall:

Poslednja izmena:
5830 je slaba za Crysis i Very High (Enthusiast u Warhead-u) u nekoj vecoj rezoluciji od recimo 1280x1024 i slicnih, za vecu rezoluciju 1680x1050/1920x1080 trebaju 5850/5870 da bi se igrala normalno na max. a i sa njiam tesko da mzoe sa AA...

Mene je Kriza smorila mnogo, nisam igrao vise od 1h...
Nekako mi je glupa igrica, a Warhead jos nisam probao, valjda je bolja...

Crisis mi je bolji od velike vecine FPS igara, fantasticna igra.

Crysis je template za dobar FPS. To što se možda nekome ne sviđa gameplay je stvar ukusa.
Skalabilnost je takođe fenomenalna. Ja sam ga igrao na računarima od Athlon XP i X800 do Quad Xeon-a i 5850 i na svima je igriv, samo što progresivno lepše izgleda :)
To što je i dalje najlepša igra tog tipa na PC-u samo pokazuje koliko je u startu dobro napravljen.

Meni se ne svidja nesto napucavanje koreanci mi cudno reaguju na metke nesto a i AI je mnooogo glup na kojoj god tezini da se igra.... A inace je 30-40FPS idealno sto se frejmrejta tice, na 50-60 izgleda pomalo ubrzano....

Meni se ne svidja nesto napucavanje koreanci mi cudno reaguju na metke nesto a i AI je mnooogo glup na kojoj god tezini da se igra.... A inace je 30-40FPS idealno sto se frejmrejta tice, na 50-60 izgleda pomalo ubrzano....

Probaj Warhead. On je znatno blizi klasicnim FPS. Ima mnogo vise napucavanja a nivou su vise linearni pa AI nije toliko hendikepiran. Ja inace sada ponovo prelazim Warhead.

Poslednja izmena:
Istina je da AI ima svoje bisere, ali to generalno važi za svaki FPS koji sam igrao do sada, samo je ovde možda izraženije jer ima manje skriptovanih događaja i mape su otvorenije.
Brzina igre je uvek ista, ne znam šta je tu tebi ubrzano...

Ja bih voleo da imam stalno 60 FPS... zapravo voleo bih i više :p
Kad se setim ona dva dana kada sam testirao 120Hz monitor... :(

Istina je da AI ima svoje bisere, ali to generalno važi za svaki FPS koji sam igrao do sada, samo je ovde možda izraženije jer ima manje skriptovanih događaja i mape su otvorenije.

Zato postoje custom mape gde je A.I. itekako odlican, da ne kazem zayeban.

Pogotovo kad se udje u neku prostoriju kad karta nema sta puno da renderuje.. Kako to ekstra izgleda sa 60 fps+. :)

Eh sto bi voleo to da vidim. Mora da izgleda brutalno..

nisam men, kontao sam da si rekao da je taj za warhead, a njega nemam instaliranog.

Aha.. Moracemo da predjemo na dupli viski da bi smo se bolje razumeli. :D Probaj, samo ga ubaci u root od Krize pa vidi dal' ti odgovara.

Poslednja izmena:

ako mislis na padanje na 30fps zbog v-synca kod 60hz monitora, to mozes znatno regulisati paljenjm tripple buferinga u drajverima i u D3Doverrideru (riva tuner). imas 1gb memorije to je idealno za to, nema razloga da ne pokusas

Ok ali grafika u Crysis(+warhead) i dalje (meni barem) izgleda najbolje. Znaci tri godine dana i jos nije izasla igra koja moze da ozbiljno ugrozi grafiku Krize. A da ne pricam o modovima koji postoje za Krizu.

Arma2 je po grafici mozda tu negde ali on je jos gori sto se tice zahtevnosti :wall:

ma jeste, stoji to. nego ono...moras imati sli/crossF da bi igrao normalno. zato cu ja krizu odigrati za god dana kad kupim neku kartu za 100e na kojoj ce leteti na ultra-mega high na dx11 :)

ako mislis na padanje na 30fps zbog v-synca kod 60hz monitora, to mozes znatno regulisati paljenjm tripple buferinga u drajverima i u D3Doverrideru (riva tuner). imas 1gb memorije to je idealno za to, nema razloga da ne pokusas
Ne, nego mislim na igranje sa više od 60 FPS-a.
Još uvek nisam prežalio prelazak sa CRT-a na TFT i mojih lepih 100Hz :(
Zato ću kad tad da pazarim 120Hz monitor :)

+1

A koji je tek uzas na tft-u fast paced quake 3, ispada da igre iz tog doba i treba da se igraju na crt-u.:D

Konfa iz potpisa, sve na defaultu.
Win7, zadnji Catalyst.
Igra nasvirana na very high u 1920x1080 rezoluciji.
Sve je radilo perfektno do nivoa na brodu i tu nastaju problemi.
Opada fps, igra koci, zabada komp pogotovu na delu gde je rokanje na palubi.
Windows log kaze sledece:
Faulting application name: Crysis.exe, version: 1.1.1.6156, time stamp: 0x47d6d167
Faulting module name: atidxx32.dll, version: 8.17.10.299, time stamp: 0x4c58c678
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000bda8
Faulting process id: 0x12f4
Faulting application start time: 0x01cb52c4f7a8faa2
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Electronic Arts\Crytek\Crysis\Bin32\Crysis.exe
Faulting module path: C:\Windows\system32\atidxx32.dll
Report Id: 0ed45b1a-beb9-11df-825a-6cf049e09119
Da li je problem do drajvera ili ova konfa tj grafika ne moze da se izbori sa spomenutim nivoom na very high detaljima?

Poslednja izmena:
Editovao sam svoj post, greskom sam napisao high umesto very high.
Moze da se izbori itekako ;)
A jel si probao sa drugim drajverima?
Palo mi je na pamet i to ali mi nema logike da za kraj igre menjam drajvere jer trenutni prave problem.
Pokusao sam sa high i medium detaljima ali ista stvar se desava.:wall:

Onda nije uopste do detalja... pa meni na ultra high radi sa klokovanom 5750 (koja je kao 5770 po defaultu) tako da ne brini.

Mozda je do igrice? A nzm, rekao si da ti je "falicna" ta 5770, ali samo u idle modu?

Vrh Dno