Šta je novo?

Crysis!

Ok, sacekaj par minuta :d

@Edit - Stavio sam 10.4 ali igra i dalje zabada.
Ok. vazno mi je da sam eliminisao hardware kao problem za very high setovanja pa mi ostaje falicna igra ili Win mada je relativno sveza instalacija.

Poslednja izmena:
Resenje problema je pokretanje igre u DX9 i sve radi ok.
VH setovanja nisu dostupna u DX9 ali uz neke twikove mogu da se zbudze.
:wall:

Koja verzija Crysis-a?

Konfa iz potpisa, sve na defaultu.
Win7, zadnji Catalyst.
Igra nasvirana na very high u 1920x1080 rezoluciji.
Sve je radilo perfektno do nivoa na brodu i tu nastaju problemi.
Opada fps, igra koci, zabada komp pogotovu na delu gde je rokanje na palubi.
Windows log kaze sledece:

Da li je problem do drajvera ili ova konfa tj grafika ne moze da se izbori sa spomenutim nivoom na very high detaljima?

Taj deo mape "curi" na dx10 a inace je najzahtevniji u celoj igri, pa drajver od graficke puca ili sama igra zabaguje (meni se isto desavalo u win7 dok u xp-u radi ok). Takodje, odlican test za stabilnost overklokovang procesora posto ti particle efekti (kad alieni pocnu da polivaju) "ubijaju" cpu (kao i graficku).

Da bi imao iole pristojan frejmrejt (na tom delu mape) treba dosta jaca graficka, recimo overklokovana 5850, ako ne i jace.

Ne moze ta 5770 da tera Crysis kako treba na Very High u 1080p, mogu dve u CF ili 5850 i bolje karte to je neki minimum za Very High i fullhd bez AA.

Ne moze ta 5770 da tera Crysis kako treba na Very High u 1080p, mogu dve u CF ili 5850 i bolje karte to je neki minimum za Very High i fullhd bez AA.
Zavisi sta mislis pod "kako treba"
Ako mislis na ingame settings, kod mene je sve bilo na very high, AA8x, 1920x1080 i igra je izgledala fenomenalno i radila perfektno sve do prokletog broda.

Zavisi sta mislis pod "kako treba"
Ako mislis na ingame settings, kod mene je sve bilo na very high, AA8x, 1920x1080 i igra je izgledala fenomenalno i radila perfektno sve do prokletog broda.

8xAA u 1080p ? sta si imao 10-15FPS, ako je tebi to perfektno onda ok....

Poslednja izmena:
8xAA u 1080p ? sta si imao 10-15FPS, ako je tebi to perfektno onda ok....
Ne bih znao sta da ti kazem u vezi fps-a. Ne sumnjam u tvoju tvrdnju jer bolje poznajes materiju ali niti sam pratio na koliko ide niti se opterecujem time ( obrisao sam igru pa ne mogu da proverim fps ). Ono sto mogu da ti kazem iz amaterskog ugla osobe koja nije gamer, mom oku je igra vizuelno bila lepa i tekla je glatko. Ne sumnjam da sa boljim hardverom igra tece jos bolje i lepse ali ono u sta sam ja gledao 2 dana je bilo jako lepo i prijatno za oko. :wave:

Nema bre šanse... meni Crysis na 4890 ne radi na Very High kako treba ni u 1680x1050 bez AA.

Meh, nemamo svi iste oči, nekom 20 frejmova izgleda glatko, i meni ponekad:D
Mada u krizi zaista ima malo nekog štucanja i na nižem broju fps-a.
Ali takođe je mnogo lepše kad je bar 40+ fps.

Ja iskreno ne bih mogao da igram na 20FPS a na manje pogotovo, na 20FPS izgleda usporeno a na manje sece.

Aj sad vi mene ubedite da mi je igra stucala, seckala i bila spora. :d

...to je stvar navike. Imam jednog drugara koji odvrne sve na high i igra na 15-20fsa. Meni to izgleda kao slide show i uzasno je mucenje, ali posle nekog vremena oko ili mozak se navikne...ako mi se pre toga ne smuchi :d... njemu ne smeta to, mada malo cimne glavom ponekad:D

Realno, Crysis je jedna od retkih igara gde i 20-ak frejmova moze ipak da bude igrivo, zbog onog motion blur-a... ;)

Naravno, bolje je sa 60, podrazumeva se :D

Jel moguce da na masini iz potpisa Crysis na Very High DX10 bez AA ne moze da radi stabilno na 30+ FPS-a ?!
Jos sam klokovao i5 na 3,6Ghz, i graficku na 880/1760/1900.

Itekako je moguce, za ono sto ti hoces treba ti jos jedan 460...

E ima da ga uzmem, rekao sam da cu igrati sa novom masinom Crysis sve na ultra, giga, mega high!

Nego koje modove mi preporucujete za bolju grafiku ? Da ne citam sad celu temu.

E ima da ga uzmem, rekao sam da cu igrati sa novom masinom Crysis sve na ultra, giga, mega high!

Nego koje modove mi preporucujete za bolju grafiku ? Da ne citam sad celu temu.

Ne preteruj sa modovima :D, inace ti ni gt480 sli nece biti dovoljan...

Probavam ove nove 260.03 beta drivere, npr SC2 radi dosta bolje, stabiljniji FPS, a Crysis nece ni da se pokrene. :(
Sad se secam zasto sam uzivao na konzolama 2 godine, ovako vise vremena izgubim na drndanje oko setupa nego na igranje.

Sad se secam zasto sam uzivao na konzolama 2 godine, ovako vise vremena izgubim na drndanje oko setupa nego na igranje.

Nije brate nego ne ulaziš u frku kad si slabiji. :smoke:

Crysis danas možeš udobno da igraš jedino ako imaš 19" 5:4 monitor. Za Full HD ili nedaj bože 1920x1200, što je moj slučaj, ništa bez 5870, GTX470, GTX480 ili GTX460 SLI.

Poslednja izmena:
Dodacu ja jos jedan MSI Cyclone, pa necu biti slabiji. Resio sam sa ovim kompom da se izivljavam max, stize i SSD, MEgashadow, postacu ko PCBeast. :D

Jel moguce da na masini iz potpisa Crysis na Very High DX10 bez AA ne moze da radi stabilno na 30+ FPS-a ?!
Jos sam klokovao i5 na 3,6Ghz, i graficku na 880/1760/1900.

Imas celo temeljno upustvo o podesavanju krize na ovom linku

http://www.tweakguides.com/Crysis_1.html

Veruj mi dosta moze da se izvuce ako se prati to upustvo a da se pri tome kvalitet ne izgubi.

P.S. Batali DX10. Very High moze da se ukljuci i u DX9. Pise sve u upustvu.

Ljudi naisao sam na opasan bag u igri i nemam blage sta da radim!
Ona misija Relic, na kraju nivoa, kad se pojave Korejanci sa nano suite, pobijem ih, stanem na LZ point i nema one letelice da me pokupi, nista se ne desava, vrtim se u krug ko budala vec pola sata, cak sam pokusao i sa ranijeg save-a, pre nano suite korejanaca, ali nista. Cini mi se da mi se ovo desilo i prvi put kad sam prelazio igru, ali se ne secam kako sam to resio!
Help po hitno !!

Ako se dobro secam, ljudima se desavalo da tu negde bude jedan cloak-ovan koga nisu videli...procunjaj po okolini.

Ubio sam 3 korejanca, lutam po mapi ko ludak i nema nista. Dal je moguce da se ustekao ili je to bag da ne dodje letelica po mene ?
Ima li neki cheat kako da predjem na sledeci nivo, ovo me opasno nervira. Grrrrr :mad::mad:

Mislim da ih ima 4. Ako nisi dobio poruku da sleti onda si definitivno propustio da ubijes jednog.

Vrh Dno