Šta je novo?

Crysis!

Samo pitanje: Neko je pisao da povremeno dolazi do pucanja tekstura? Vi koji imate 8800xxx kartice do kojih Vam je temperatura isla ista?

Meni se dešava nešto čudno sa texturama: stigao sam do onog sela gde drže taoca u školi i kod radara sam našao snajper... E sada, kada god pokušam da upotrebim taj snajper - skoro SVE teksture na ekranu postanu bele. Ali samo i isključivo kada je snajper u pitanju, sve ostalo radi bez greške.

@borab: ne preko 77 [po Riva Tuner-u].

I jedno pitanje: kako da syebem one tenkove koji kruže oko škole, sa bazukom ili ima neka druga fora??

Poslednja izmena:
Bazuka je iz raja izasla, kao i kasnije...

Je l' ne moze da se stavi AA a da SHADERS bude MEDIUM ? Izgleda da ne moze, zato je meni seckalo na 1280x1024 i 2xAA, zato sto nisam ni znao da mi je SHADERS stavio na MAX. Kada stavim AA na off onda tek mogu shaders na medium i onda radi dobro (normalno) na 1280x1024. A posebno mi se svidja sto igra bez AA izgleda super tj. skoro se i ne vide reckaste ivice. Znaci nabio sam se uz drvo neko da zagledam i nisam ih video. Vide se ponegde ali nista strasno.

Kad se setim da je još 3DFX to hteo da uvede sa svojim T-Bufferom na Voodoo 5... nažalost to tada nije zaživelo.

T-Buffer efekti (Motion blur,Depth of field,Soft Shadows,Soft Reflections i naravno AA) su samo na insistiranje (ili zahvaljujuci) 3dfx-u ubaceni u DirectX 8 i dalje, pa se tek sada intenzivno koriste i stvaro se vidi koliko su legende iz 3dfx-a bile ispred vremena :)

igra je stvarno imba! steta sto ne mozemo da se igramo na very high :d

Josh malo sam se za***avao sa .cfg i kao nashao neki najbolji setting ...

Na slikama su dodati josh:

r_USeEdgeAA=0
q_renderer=3
r_colorgrading=1

Za potvrdu komadni prethodno otkucati u konzolu: con_restricted=0

Mislim, na shotkama ne se ne vidi bog zna shta, naravno da pada fps kad je frka ili vishe objekata ispred. Ali mislim da je isti broj fps-a na High i sa ovim custom(skoro) Very High kad je frka/objekti/explozije ... itd.

U Atechu je okachen .cfg sa vechinom setovanja na Very High(koji ne izgleda kao na shotkama sem ako se ne ukuca gore napisano, dobitak je par frejmova vishe u .cfg:)) osim:

-Sound
-Post Processing
-Shadows
-Quality

Kod mene u toj rez. je igrivo, sve vishe od 1280*800 je muchenje ... ipak je malo 320 Mb Vram-a :)

:wave:

Prilozi

• .cfg.zip
    12.5 KB · Pregleda: 61
Bas sam sada probao very high tweak koji radi odlicno, moze se videti muva kako sere.
Nadam se da ce novembarski catalysti malo da popraviti performanse..ma i ovako na pola frejmova je cisto uzivanje samo gledati Crysis!! :)

Josh malo sam se za***avao sa .cfg i kao nashao neki najbolji setting ...

:wave:

Meni ovo bre ocajno izgleda. :S:
Gle samo na prvoj slici kako su texture stena mutne do bola a lisce i granje krzavo. Dobro mozda je i do kompresije slike pa sve izgleda tako lose. :trust:

Poslednja izmena:
Vidim kao krece novi talas grafickih, pa se nadam da cemo moci da kupimo nesto dobro a povoljno.

Gledao sam Goransteinov film, kao i neke na webu i mislim da je gre'ota da se ne igra na Very High. Vidim da postoji gomila zanimljivih i originalnih situacija, da me je zao da to prodjem sa low ili medium.

Digao sam ruke od igre. Ne pada mi napamet da tumaram po alien ship-u dodatnih 2h.
Za mene je level "Core" kraj Crysis-a.
Ende.

Meni ovo bre ocajno izgleda. :S:
Gle samo na prvoj slici kako su texture stena mutne do bola a lisce i granje krzavo. Dobro mozda je i do kompresije slike pa sve izgleda tako lose. :trust:

Jes vala. Evo sa malo drugachijim setovanjima:
Rez.1600*1200
r_UseEdgeAA=4

Sve ostalo je identichno kao iz prethodnog posta ...
ScreenShot0011.jpg

Ne znam shta se desilo sa texturama, kanda ga nije dobro uchitao:D Uglavnom .cfg iz atecha valja :)

Edit: Ode fps za duplo, kad bih pogledao neki objekat sa "malo" vishe detalja otisho' bi u minus :D:d

Poslednja izmena:
Eh da, sad je vec bolje kao i fps :d

Poslednja izmena:
Digao sam ruke od igre. Ne pada mi napamet da tumaram po alien ship-u dodatnih 2h.
Za mene je level "Core" kraj Crysis-a.
Ende.
I onda kažu da je igra kratka :D
Daj ne budi na kraj srca. Reci u kom si tačno delu zaglavio, ja sam se isto patio par puta u alien shipu.

Evo ja mu nudim save, odmah po izlasku iz Core-a :D
Ne daj Boro da te slome alieni :)

I onda kažu da je igra kratka :D
Daj ne budi na kraj srca. Reci u kom si tačno delu zaglavio, ja sam se isto patio par puta u alien shipu.

evo i ja se smorih...na istom delu..:mad:
kad krenu oni "force field"-ovi (šta li su već) da se sve više i više aktiviraju a ja nikako da nadjem izlaz ili šta već treba da se uradi...odo da spavam.

Gotov!

Do sledeće grafe:)

A core je definitivno bolestan, meni naj-naj nivo, iako je težak.

Poslednja izmena:
Znači oko 15 sati da se pređe?

tako nekako, ja sam ostavio posle broda za sutra, ne mogu bre vise moram da ucim :)

mislio sam da 8600gt nije losa graficka,kad ono u testu za gpu frejmovi padaju na 25, maximala 48,propast mislio sam da ce biti bolja optimizacija, inace igra je zlo,a tek voda

Poslednja izmena:
Igra je zivi smor, kada se potera na jacoj kartici da moze da se razgleda po ostrvu mozda i odigram celu...FC sam igrao sa slabom 9200 pa me opet drzao vezanog za monitor, ali ovi ga preterase...

Evo nečijeg iskustva.Za nekog bolno za nekog OK.

http://www.gamespot.com/features/6182806/p-5.html

Od stare garde sve su podbacile - i 6800,i 7600, i 7900,i X800
a X1650XT se drži dobro

i kažu imao 1GB,2GB ili 3GB RAM sve je isto.

Dok procesori menjaju stvar...

A evo i ovo.Citiram sa www.tweakguides.com:

Vista 64-bit: Crytek have specifically mentioned that Crysis should run better under a 64-bit environment, and the streaming texture system is automatically disabled under 64-bit since it can manage larger amounts of memory. Feedback from a range of sources is mixed, but most people (and official benchmarks) agree that Crysis runs at least 10-15% faster under 64-bit. Note that if you're having problems launching Crysis under a 64-bit environment, see the information here for more details.

Poslednja izmena:
Ja probah Crysis pod 64-bit Vistom i u DX9 i u DX10 modu i opet radi brže pod 32bit XP-om.

Ja probah Crysis pod 64-bit Vistom i u DX9 i u DX10 modu i opet radi brže pod 32bit XP-om.

Citam nesto o Krizi i kazu da se u Visti automaski pali dx10 mod, i da mora da se forsira dx9 kroz konzolu da bi igra radila u istom, ako nisi to uradio eto razloga zbog cega ti je islo sporije.

Edit: e preleteh preko posta, vidim da si probao i u dx9, oh well :)

Poslednja izmena:
Ja sam Core preso iz prve,mada jeste malo dosadan!

Meni je bio sjajan!
Zero G rula :)
Jeste bilo malo konfuzno na momente, ali to je valjda i poenta ALIEN shipa, jel'te :p

Vrh Dno