Šta je novo?

Crysis!

Sad sam podigao detalje na high i šetkam se okolo :)
Jezivo je realno urađeno ronjenje, sa sve onim prelivanjem i talasanjem svetla koje dolazi odozgo i zvucima mehurića...
Onda sam otplivao malo dalje, zaronio duboko do dna. Jao al je tamo mračno! Onda sam nekako našao sunce i provalio gde je površina i počeo da plivam ka njoj jer mi je ponestalo vazduha. Tako ti se ja davim, prosto je mene počelo grlo da steže, ali ipak stignem sa health-om na crvenom da udahnem vazduh... i tu ti me ćapi ajkuletina. Samo vidim razjapljenje ralje, gloc i ćao! *** kad se nisam usr'o od stra :D

samo slepom coveku high i very high mogu izgledati isto u crysisu.

Pa evo meni nema neke preterane razlike, mislim gledao sam teksture, tu i tamo koji kamencic vise, nemam pojma, mozda gresim. Ali ko se igra na 1024 na high, kao ja i ima fine performanse, a hteo bi jos bolje da mu izgleda igra, bolje mu je da ukljuci AA 4x nego da tweakuje. Meni obara isto framerate i ukljucivanje AA i tweakovanje, pa se ja izmedju ta dva odlucujem za AA 4x ;).

edit:
Evo sad sam se bas detaljno trudio da prepoznam razlike izmedju high i very high. Dakle razlika u tekstirama je mala, mislim jedino je ocigledna na plazi. Ima vise kamenja...
Onda se svelost probija kroz grane (to je zbog post procesinga valjda kada je na very high)... Znaci nista mnoogo bitno... ali jasno je da postoji ocigledna razlika...
Sve u svemu ne preterani dobitak u grafici, ali zato preterani gubitak u performansama :).
Sa prosecnih 35 fpsova (1024 AA 4x) dodje mi na preosecnih 23-24 fps-a.

Kome moze graficka da potera ovaj tweak uz finu rezoluciju i ukljucen AA, on nek uziva, to bi mogli samo vlasnici GTX-a, GT-a, XT-a, i eventualno GTS 640MB verzije...
Ja cu ipak da se igram "samo" na high :)...

Poslednja izmena:
Prijatelj se malo pravi pametan. Sve DX10 kartice jesu hardverski potpuno kompatibilne sa DX10 standardom. DX10.1 ne podrzava ni jedna trenutna kartica. Niti ima nijednu igru u najavi.

Isporavaju kartice sve zahteve, ali:
1. sve DX10 igre do sada nisu full DX10 nego su u DX9 dodavani efekti ili je ponesto menjano. Evo cak i Crysis nema pravu svrhu sa DX10.
2. Vista ubija performanse. Ono malo sto se dobija boljom podrskom za visejezgara i multitreading nije ni blizu dovoljno da nadoknadi sva usporenja Viste (besmisleni nivoi zastite HD sadrzaja). A i dalje izlaze igre koje jako malo cene drugo jezgro, a kamo li visejezgarne procesore.

Tvoj komentar je skroz ok, samo komentar moga prijatelja se koliko sam ga ja barem razumeo odnosio na perfomanse a ne na DX10.1 inovacije... Dakle nije rec o kompatibilnosti u DX10, vec je poenta da ova serija grafickih karata koja je trenutno dostupna ne ispunjava sve zahteve po pitanju perfomansi u okviru DX10 standarda!!!

To bi trebalo da je to, ponavljam opet ako ga nisam i sam krivo skontao, posto veceras bas i nemam vremena da cunjam okolo po netu samo da bih proverio ovu tvrdnju!

Drugim recima a to se ako se ne varam vec i sada ispostavlja sa ovom novom GT varijantom koja moze da se nadje za nekih 250E, je u tome da perfomanse pomenute kartice cini se ne zaostaju uopste ili nesto zanemarljivo malo za najjacom GTX varijantom... I ono ako nista drugo, kad su graficke karte zadnje generacije u pitanju, barem ce vredeti cekanje zbog odnosa cena=kvalitet...

Ali ostavimo to po strani da ne skrecemo sa glavne teme...

Poslednja izmena:
Meni je tako dobro, niste svesni koliko....
Ovo je čudovište od igre, u jednom momentu sam baš pomislio liči na FC, sledeći momenat, ostajem bez texta, ovi su likovi bolesni, ovo nije igra, ovo je bolestan um sklopio.
Ovi iz crytek-a su na nekim teškim stvarima.
Kome je bilo muka od promene gravitacije u Prey-u, ovde će mu ispasti utroba, trip kao da sam pijan, urađen, pitaj boga šta:p
A tek speed, woooow!!
Ko voli alien serijal, predator serijal i sl. ovo je stvar koju ste čekali, žao mi je što nekima nije OK, baš žalim što nemaju osećaj za feeling:p

Imam samo reči hvale, ovo je najlepši poklon za novu godinu koji se može zamisliti, još da padne s' neba neka grafa:p

GAME OF THE YEAR

Tačka.

Poslednja izmena:
pa ovako zanima me da li bi ovo radilo na core2duo 6400 2gb memorije i 7900gto?da li je neko isprobao u slicnoj kombinaciji npr. na 1280x1024?

PA PROBAJ, jel sada treba svakom ponaosob da se pise. Vidi malo utiske ljudi koji imaju i slabije masine od tvoje kako im radi. Sta da ti kazemo RADICE.

Ljudi, ako mislite da je spoiler, molim odgovor na pm.
Dosli su po Helenu,a ja pokusavam 2h da nadjem izlaz iz neke vanzemaljske gradjevineOstadoh bez municije....

Samo pitanje:
Neko je pisao da povremeno dolazi do pucanja tekstura? Vi koji imate 8800xxx kartice do kojih Vam je temperatura isla ista?

Poslednja izmena:

preterujes, razlika je vise nego ocigledna u efektima... to se vidi cak i po shotovima, a kamoli u igri...

ukljuchio sam preko configa par very high efekata ukljuchujuci i taj da se svetlo probija kroz grane i ti to ocenjujesh kao nebitno za dozivljaj !?!?! svasta, ja bez tog efekta recimo kada sam ga jednom video ne mogu vise bez njega...

Samo pitanje:
Neko je pisao da povremeno dolazi do pucanja tekstura? Vi koji imate 8800xxx kartice do kojih Vam je temperatura isla ista?

Meni puknu teksture svaki put kad koristim snajper, bilo na kalasnjikovu bilo na precision rifle. (i sa beta drajverima) :wall:

Temperatura oko 60-65 ali je 8600gt.

Poslednja izmena:
jel neko skontao male slatke zabice sto skakucu i krekecu
bas su svasta uradili
igra je full fullova
toliko se uzivim da mislim da sam tamo extra
a zvucna podloga fantazija

A onda mene prozivaju da se lozim samo na grafiku jer sam pohvalio trenutno najnapredniju igru u smislu produkcije. Ocigledno je da su likovi koji su radili Crysis i sami pasionirani igraci jer igra obiluje sa toliko sitnih detalja (ne mislim na grafiku uopste) koji doprinose atmosferi. Cini mi se da bih ceo dan recimo mogao da slusam taj fenomenalan zvuk granate. Mozda da mi mobilni tako zvoni? :D

krajza krajza.... sve mi se manta kad vidim te
krajza krajza.... da li i tebi manta se :p :p :p

Ste probali da uhvatite žabu?
Ja uhvatio, i bacio je u vazduh, ali žabe nigde, uzmem drugu opet bacim u vazduh, nema žabe da padne, uhvatim treću, bacim je vodoravno, žaba leti kao da je u zero-G, 'beni bag.
Probajte, smešna stvar.

670 core,1800 shader-i,1100 mem posle vise sati djipanja 72c :smoke:

da napomenem da je sa stock kulerom kartica nekada bila na 63c u idle-u :wall:

Ja bacao kokošku, znaš kako mrda glavom dok je držiš :D
Nažalost, nije preživela prizemljenje :(

Ima i ono kad napucas korejance iz satgana u zatvorenom prostoru, ustemas i njihov kalas ili satgan u zid, kundak viri iz zida, a druga polovina sa druge strane zida...

Poslednja izmena:
ma svi pricaju o nekoj hard zahtevnosti
igra uopste nije zahtevna :D pokrenuo sam malo cas na sempiju le1100
512mb ram odnosno 400+ posto grafa uzsme za sebe integrusa X1250
maticna msi K9AGM3
800*600 low ali bitno da radi:D malo secne tu i tamo

Stao sam kod onog dela gde treba da prodjem kroz neku pecinu pored vodopada.Ta pecina je zatvorena,istrosim svu municiju :) ali nista.Kako da predjem taj deo,ne igram vec 1 dan :D?

danas dobih igru,
ja sam zadovolja kako ide ali,
fraps mi pokazuje da igra radi od 13-17 FPS,
ali ne izgleda tako meni ide normalno WTF?! drajveri su 93.71 .
podesavanja su sve na hifh 1024*768 2 x aa i 2 x af,
nego hocu da pitam kako da ukljucim very high cisto da vidim kako izgleda,
nesto sam citao i iskopao sam
da ovo
sys_spec_ObjectDetail=4
sys_spec_Shading=4
sys_spec_VolumetricEffects=4
sys_spec_Shadows=4
sys_spec_Texture=4
sys_spec_Physics=4
sys_spec_PostProcessing=4
sys_spec_Particles=4
sys_spec_Sound=4
sys_spec_Water=4
sys_spec_GameEffects=4
treba ubaciti u *.cfg fajlove od igre,
pa jel zna neko gde kako sta, citao sam gde treba ali nikako nisam uspeo,
verovatno negde gresim, pa ako je neko radio nek to podeli sa nama.

Poslednja izmena:
^^
http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=1280391&postcount=162
Ili nadji jovylandov fajl iz Crysis demo teme...
Preporucio bih ti ipak da stavis 169.09 beta drajver.Crysis bolje radi.
Inace, 15-20 frejmova/sec u ovoj igri jeste seckanje, ali je nekako "tecnije" nego sto bi covek pomislio...Ne bih nikako mogao da poverujem da je toliko nizak FPS dok nisam video FRAPS.

Poslednja izmena:
Mislim da je razlog zašto niži FPS ovde i dalje izgleda pristojno verovatno u motion blur-u.
Kad se setim da je još 3DFX to hteo da uvede sa svojim T-Bufferom na Voodoo 5... nažalost to tada nije zaživelo.

Poslednja izmena:
danas dobih igru,
ja sam zadovolja kako ide ali,
fraps mi pokazuje da igra radi od 13-17 FPS,
ali ne izgleda tako meni ide normalno WTF?! drajveri su 93.71 .
podesavanja su sve na hifh 1024*768 2 x aa i 2 x af,
nego hocu da pitam kako da ukljucim very high cisto da vidim kako izgleda,
nesto sam citao i iskopao sam
da ovo
sys_spec_ObjectDetail=4
sys_spec_Shading=4
sys_spec_VolumetricEffects=4
sys_spec_Shadows=4
sys_spec_Texture=4
sys_spec_Physics=4
sys_spec_PostProcessing=4
sys_spec_Particles=4
sys_spec_Sound=4
sys_spec_Water=4
sys_spec_GameEffects=4
treba ubaciti u *.cfg fajlove od igre,
pa jel zna neko gde kako sta, citao sam gde treba ali nikako nisam uspeo,
verovatno negde gresim, pa ako je neko radio nek to podeli sa nama.

imas ovde,samo prekopiraj sve fajlove i sacuvaj stare.
http://www.ngohq.com/attachments/ne...o-very-high-settings-hack-very-high-tweak.zip

Poslednja izmena:
preterujes, razlika je vise nego ocigledna u efektima... to se vidi cak i po shotovima, a kamoli u igri...

ukljuchio sam preko configa par very high efekata ukljuchujuci i taj da se svetlo probija kroz grane i ti to ocenjujesh kao nebitno za dozivljaj !?!?! svasta, ja bez tog efekta recimo kada sam ga jednom video ne mogu vise bez njega...

Pa kad si curica, kupila novu torbicu i sad ne moze da se odvoji od nje... :D.

Pa taj efekat, koliko god dobro izgledao, kada ga pogledas milion puta, onda vise ne odusevljava, razumem za teksture da budu na very high, jer ipak uvek gledas u razlicite teksture tokom igre tokom igranja, mis'im proslo je vreme Doom-a 1, gde je postojalo jedno 3 razlicite tekstire u igri :D, eventualno jos neki efekti, nebo,...

Ja sam ukljucio sve na very high i igrao, i onda gledam cega da se resim, sto nije zanimljivo, mislim imajuci u vidu zahtevnost naravno ;).

Samo pitanje:

Meni kao i u svim drugim igrama, T se max penje do 70-71C, do igram Crysis.
8800GTS 320MB @ 650/1800 MHz.

Mada mi se desava u demou da mi pucaju teksture (i to uvek negde uz obalu, travuljke postanu visoke 30 metara a i nebo ponekad se spusti nadole :)), ne znam zasto se to desava, ali znam sigurno da se nije desavalo na pocetku, malo sam prckao po grafici i jednom mi je zablokirala, kada sam resetovao komp, mislim da je onda pocelo da se desava... Nije sigurno do graficke (da joj je prsla memorija ili slicno) jer se to nikad nije desilo u CoD 4 i DIRT-u, igram i njih uporedo sa Crysis-om... ?!?!

Evo ovako meni iz masine iz potpisa je sve na default(tj kako je igra procenila)1024*768 sve na medium nista AA AF i meni igra jednostavno juri ni jednom ne secne fraps pokazuje 35-40FPS meni super...

Meni je cak i ovaj nivo grafike ocaravujuc a ne mogu da zamislim sta je sa vecim rezolucijama...Inace nisam probavao jace da stavim na high jer mi i ovo odgovara...

ALi najvise mi se svidja gameplay tj sama atmosefera iako me vec na normal dvaput ubise posle onog na pocetku kada ubijete onaj Jaming device pa odete sa dzipom na plazu...

Ja joj dajem cistu 10 jer se ovako josh nisam zabavljao sa FPShooterima koje uopste ne igram...jer su svi drugi dosadni...

I igra nije zahtevna...barem meni jer radi na medium setovima ali znam da to nije the way is meant to be played...Ali mozda jednog dana seldece godne i to porbamo...

Blago srecnicima sa jakim konfama...ALi ja sam happy sto mogu sa 8600GT da igram i da se ipak divim grafici...koja cak i na medium izgleda bolje od drugih igara

BTW ja sam mnogo pljuvao na ovu igrao pre nego sto je nisam probao...Cisto da se zna

ja ne znam sta ti gledas zdravko i kako ali evo najosnovnija stvar, boje, se drasticno razlikuje high vs very high. Na high su prenaglasene, tipa zelena vuce na fluorescentnu zelenu, isto vazi i za boju puta i sl. dok na very high sve dobija realnije boje i prikaz. Zatim na very high put i udubljenja na njemu, kamenje i sl. je mnogo detaljnije. Skroz je drugi dozivljaj, nekome to i ne bode toliko oci, meni bode.

pored boja,meni najvise smeta sto na high nema onog probijanja svetlosti kroz drvece (ili ima ali je mnogo losije) ipak ne mogu da igram na very high posto imam oko 10 fps-a.

Poslednja izmena:
Malo sam se pozabavio sa komandama ...

r_UsePOM=0

r_USePOM=1

"Mala" je razlika u fps-u ... :D

r_sunshafts=1

r_sunshafts=0

Ovde je "velika" razlika u fps-u ... :d

r_colorgrading=0

r_colorgrading=1

Ih, "enormna" razlika u fps-u :D

Ljudi, sa komandama/.cfg fajlovima ovde mozhe da se prtjka do sutra ... nadjite sebi odgovarajuci. :)

Vrh Dno