Evo prešao sam i ja Demo na Radeonu 9600 i Bartonu 2800+, screenshotove necu da stavljam da mi ne biste zavidjeli i isfuravali se kako to kod vas lošije izgleda i sporije radi.
Kao sto su drugi rekli dosta liči na FarCry, i terenom i atmosferom, po meni i zvukovima/muzikom, možda i kretanjem protivnika, vozio sam se džipom i gliserom, osjecaj je potpuno isti kao u FarCry ali je dodano da se može prebacivati u položaj mitraljesca, na suvozačevo mjesto, pa i pozadi (čemu god to služilo), što se uostalom vjerovatno svi već vidjeli.
Od onih fazona najviše sam koristio cloack.
Na kraju je kod onog zaleđenog broda bila neka animacija i mislio sam da je tu kraj ali se igra zaglavila pa sam išao na End Task, valjda je tu kraj, pri tom sam vidio da je tada Crysis uzimao blizu 500 MB RAM memorije.
Da li je neko probao editor Sandbox2? Nalazi se u Sandbox2 Installer direktoriju čijom instalacijom se dobije Editor.exe u Bin32 direktoriju, u njemu se može kreirati mapa a može se učitati i ova iz demoa. Da li je to full verzija editora? Samo je 16 MB. Zanimljivo da ga daju, ali i dobro. Posebno ako bi neko sastavio neki tutorial za njega a ne sumnjam da će toga biti, već ima nekih manjih "korak po korak" savjeta na nekim forumima.
Sve u svemu zadovoljan sam. Dobar FarCry klon ne može biti loš. Zanima me koliko će biti dugačka finalna verzija, ako bude kao FarCry biće sjajno.