Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gresis :)

Meni je na Visti, za razliku od MP bete, za ovaj SP, 2 GB sasvim dovoljno ...

ne mislim direktno za Crysis nego uopste. Dal mi je bolje imat 3x1g na 667 (micron mi je 667) ili 2x1 dual na 800? Vista mi guta 700mb rama na def

Poslednja izmena:
Imenuj mi igru koja je imala ono sto je imao FC kada je izisao. Koja to igra je prije FC-a imala onakvu grafiku, fiziku, AI, nelinearnost, otvoren prostor...!?
Isto tako mi imenuj igru koja ima real time lighting/shadows, promjenu dana noci, promjenu vremena, paralax oclusion, A-life, kakav ima Stalker.

Morrowind:D

Imala je promenu dana/noci, vremenskih uslova, cak i pescana oluja s vremena na vreme dune, prelepo nebo sa najboljim oblacima do tad, zvezde i mesec koji menjaju polozaj kako noc odmice, brutalno uradjena voda za to vreme,totalna nelinearnost... Jos jedna od stvari koja je bila retka do tad da je kompletan inventar u kucama bio modelovan, a ne samo detalj na teksturi stola/zida, i bilo ga je dosta, sto je izuzetno uticalo na opsti ugodjaj prilikom igranja.
Sorry za OFF al cisto da se zna da je bilo toga i pre Far Cry-a.

GoRaNStEin je bio potpuno u pravu kada je napisao da se smanjenjem kvaliteta šejdera (sa Very High na High) dobija mnogo u performansama. E sada, kada se kvalitet šejdera smanji na Medium - to već nije to, u vizuelnom smislu.

Inače, ja sam probao na 64bitnoj Visti, sa 169.01 drajverima, i može da se igra. Mislim da je FPS oko 30, mada ne mogu da tvrdim 100%.

@GoRaNStEin:
Kako mogu da instaliram plugin za RivaTuner koji ti omogućuje, u overlay-u, prikaz FPSa tokom igre?? Ti si to uradio nedavno, zar ne?

@whiplasher:

3GB je naravno bolje i poiskljucuj sve nepotrebne servise.

Poslednja izmena:
Po mom mišljenju, sasvim je normalno da igra ovakvog kalibra radi na nekim medium detaljima danas, a da može da se skalira po potrebi kada budemo svi imali bolje računare.
Ono što je bitno je da i na tim medium detaljima ima izgled koji je rame uz rame sa drugim trenutno aktuelnim igrama tog žanra, a koliko vidim kod Crysis-a to jeste slučaj.
Upravo mi se skida demo, pa javljam utiske i kako radi na mojoj mašini posle :p

super, ali igra ne radi ni na medium detaljima. u 1280x1024 na medium imam ~30fps prosek, u 1024x768 imam 40, a na medium detaljima igra izgleda ko FarCry, samo je nepreglednija ispranija, u prevodu ja to tako ne mogu da igram. Kad se shaderi stave na HIGH, sve ostalo na medium igra tek onda lici na nesto, ali tada u 1280x1024 na mojoj masini ima 20fps prosek (ravno) u 1024x768 ima 30fps prosek i izgleda gadno zbog niske rezolucije (sve je nazubljeno, gube se detalji, mutno je itd itd). Kad je stavim sve na HIGH imam 15FPS prosek u bilo kojoj rezoluciji do 800x600 (20fps u 800x600).

Dakle mogu da biram:

1. Da igram igru sa svime na medium i u 1024x768 (dakle krzavo, mutno gadno, ni blizu next-gen igre) i da imam 35-40fps
ili
2. Da ne igram igru.

Biram pod dva, za godinu dana cemo videti za dalje :) I tako mi se gameplay ne svidja, suvise je konfuzno, stalno sam u stealth modu da ne bi poginuo...Ne zuri mi se sa ovim naslovom vise uopste. Pogotovo sto mi sve ostale nove igre rade prilicno dobro, neke bas super, neke malo losije, mislim imam avg od 50 i kusur FPS u UT3 demo-u, sve max, 1280 rezolucija...Morace turci ovo jos da optimizuju...

PS. Suvise je ovo brza igra (kad je akcija) da bi se igralo u 30fps sa tendencijama na 25...To je moje misljenje, ali znajuci da ima ljudi kojima ne smeta da voze npr D!RT u 25fps i da im je to glatko, razumecu potpuno one koji kazu da je 30fps sasvim dovoljno ;)

Poslednja izmena:
editor2007102714020999xj8.png

Samo postavite stvari logicno i realno.

SLi 8800Ultra recimo moze da da 60-80% boosta u odnosu na single 8800Ultra, sto znaci da na nekim masnim detaljima zajedno sa recimo 4xAA ne moze da obezbedi ni zamisljeni minimum od 30fps, a da ne pricam o nekom vecem framerateu. Nova perjanica sledece generacije tesko da ce biti duplo brza od 8800Ultra recimo, a sve i da bude, vise od toga nece sigurno, sto je opet nedovoljno za pun kvalitet prikaza u Crysisu.

Ovde treba 3 puta brza karta od najbrze single karte danasnjice ...

I ne mogu da shvatim ideju da se izbaci igra koja nece u svom najbitnijem momentu postojanja (a to je prvih par meseci kada se igra najvise i prodaje) moci da radi kako treba vec se racuna da obitava i da bude maximalno funkcionalna tek za godinu dana. Tada ce vec biti na meniju jos ukusnija jela (citaj: IGRE). To kao kad bi sad neka firma prodavala mixer koji jedva da funkcionise danas, jer recimo nema tako kvalitetne struje koja bi ga pogonila, vec ce ta struja tek da se pojavi za godinu dana, pa ce tek onda mixer moci da funkcionise onako kako treba ... A za tih godinu dana, drugi ce napraviti jos bolji mixer :)

Iako sam se slagao sa tobom u rec, za sve vreme pljuvanja pre izlaska, a i ja ih nisam stedeo, ovde moramo da se razidjemo u misljenju. Jednostavno, ako ovo tebi izgleda vrhunski, a ubedljivo si najveca picajzla na forumu :) nhf, onda je ok zahtevnost, jer sam ja mislio da nece moci ni da se pokrene u tim detaljima. Na gtx stvarno nije nerealno ocekivati 40 fps sa novim driverima(ne ovim stancom za noc) u dx9. Zahtevnost potpuno sledi scenario sa quake-om i far cry-em. A ova ravolucija moze da donese mnogo dobrih stvari sto se tice grafickih karti. Mislim da ce 9800gtx, ili kako vec, da bude, ako treba, 3 puta jaci od 8800gtx-a i da ce da izadje dosta brze.

Poslednja izmena:
Iako sam se slagao sa tobom u rec za sve vreme pljuvanja pre izlaska, a i ja ih nisam stedeo, ovde moramo da se razidjemo u misljenju. Jednostavno ako ovo tebi izgleda vrhunski a ubedljivo si najveca picajzla na forumu :) nhf, onda je ok zahtevnost jer sam ja mislio da nece moci ni da se pokrene u tim detaljima. Na gtx stvarno nije nerealno ocekivati 40 fps sa novim driverima(ne ovim stancom za noc) u dx9. Zahtevnost potpuno sledi scenario sa quake-om i far cry-em. A ova ravolucija moze da donese mnogo dobrih stvari sto se tice grafickih karti. Mislim da ce 9800gtx ili kako vec da bude, ako treba 3 puta jaci od 8800gtx-a i da ce da izadje dosta brze.

Nije mi bas jasno na sta aludiras da mi izgleda vrhunski? Igra kao igra? Zaista je AAA!

cekaj, ne smeta ti to sto se objekti ucitavaju i pojavljuju ispred tebe ? To sto na svaka dva koraka neka tekstura i objekat dobijaju zamenu za kvalitetniji, a ostatak se zamenjuje nizom rezolucijom ? Meni to bas bode oci, mozda na ultra high to ne radi. takodje mi smeta sto i dalje nema volumetric light-a kroz drvece cak i na high modu, dok je to bilo prikazano u prvom tech-demo-u 2006-te godine PRE DX10 karti i to na dx9 karti. Zahtevnost je, za HIGH detalje, po meni PREVELIKA, ne izgleda to bas TOLIKO bolje od U3 igara, izgleda bolje, ali je i to subjektivno posto je drugacije. Ne znam. Meni je ovo isto ko i MP Beta, samo ima vise divljine i ubacili su fiziku tj lomljenje drveca i pomeranje lisca...

Ne izgleda onoliko dobro koliko sam očekivao,
ali za neko umereno podešavanje nije toliko zahtevna, niti smeta što secka.
tj. bar kod mene radi u nekih 22-25fps ali je igriva,
a čak i kada sve na max ( dirX 9 ) uključim, frejmrejt pada na oko 15,
ali ne secka onako neprijatno.

( sve sa isključenim AA )

ali za neko umereno podešavanje nije toliko zahtevna, niti smeta što secka.
tj. bar kod mene radi u nekih 22-25fps ali je igriva,
a čak i kada sve na max ( dirX 9 ) uključim, frejmrejt pada na oko 15,
ali ne secka onako neprijatno.

( sve sa isključenim AA )

Izgleda isto onako kako izgleda na shotovima koje je Crytek sve ovo vreme plasirao, ne razumem sta si ocekivao? Vise od toga?

Za one sa jeftinijim,ili ti sličnim mašinama onom koju posedujem evo šotki.

Podešenja su 1024, texture high, sound high, objects high, ostalo medium, isključen AA.

Prilozi

• Crysis 2007-10-27 21-22-02-98.jpg
    Crysis 2007-10-27 21-22-02-98.jpg
    98.1 KB · Pregleda: 70
  • Crysis 2007-10-27 21-24-13-53.jpg
    Crysis 2007-10-27 21-24-13-53.jpg
    117.6 KB · Pregleda: 99
  • Crysis 2007-10-27 21-26-23-60.jpg
    Crysis 2007-10-27 21-26-23-60.jpg
    200 KB · Pregleda: 144
  • Crysis 2007-10-27 21-26-59-09.jpg
    Crysis 2007-10-27 21-26-59-09.jpg
    135.5 KB · Pregleda: 146
  • Crysis 2007-10-27 21-27-06-95.jpg
    Crysis 2007-10-27 21-27-06-95.jpg
    93 KB · Pregleda: 167
cekaj, ne smeta ti to sto se objekti ucitavaju i pojavljuju ispred tebe ? To sto na svaka dva koraka neka tekstura i objekat dobijaju zamenu za kvalitetniji, a ostatak se zamenjuje nizom rezolucijom ? Meni to bas bode oci, mozda na ultra high to ne radi. takodje mi smeta sto i dalje nema volumetric light-a kroz drvece cak i na high modu, dok je to bilo prikazano u prvom tech-demo-u 2006-te godine PRE DX10 karti i to na dx9 karti. Zahtevnost je, za HIGH detalje, po meni PREVELIKA, ne izgleda to bas TOLIKO bolje od U3 igara, izgleda bolje, ali je i to subjektivno posto je drugacije. Ne znam. Meni je ovo isto ko i MP Beta, samo ima vise divljine i ubacili su fiziku tj lomljenje drveca i pomeranje lisca...

Jedino kada se desava da se teksture ucitavaju na ocigled jeste ulazak u nivo, isto kao i u UTIII demou, pojavljivanje objekata tik ispred mene zaista nisam primetio ... Ostalo o cemu pricas iskljucivo je na dusu developera. Kao sto rekoh pre, graficki, Crysis je trenutno neprikosnoven, o svemu ostalom moze da se diskutuje, treba da se diskutuje, sto cemo i da radimo :)

Za one sa jeftinijim,ili ti sličnim mašinama onom koju posedujem evo šotki.

Podešenja su 1024, texture high, sound high, objects high, ostalo medium, isključen AA.

Izgleda jadno, narocito teksture. Ne vidim nista slicno sa onim slikama na high iz posta #2076

cekaj, ne smeta ti to sto se objekti ucitavaju i pojavljuju ispred tebe ?
Meni je ovo isto ko i MP Beta, samo ima vise divljine i ubacili su fiziku tj lomljenje drveca i pomeranje lisca...

Ma gde se bre to pojavljuje:trust:?

Ovo nije ni blizu mp bete,ovo je VRH.

Ko zna šta si ti očekivao,da si gledao filmiće i šotke koje su izbacivali video bi da je to upravo ta igra koju su nam servirali,i na tome im svaka čast.Za ostalo ćemo videti:p

Izgleda jadno, narocito teksture. Ne vidim nista slicno sa onim slikama na high iz posta #2076

Pa jeste,ali slaba su to podešenja:(

Poslednja izmena:
Kako bre niste primetili da se objekti pred vama pojavljuju niotkud?

@SStaljin:

Hmm, pa ti onda nisi stigao dovde:

1280, sve high, bez AA i AF, Masina iz potpisa.

da ne ispadne da je sve tako crno, evo 25fps , sve medium sem shaders na HIGH. Veoma igrivo, jedini problem je sto ovo nije "Safari - The hidden Lion" avantura, vec kasnije naidjes i na neke momke koji pocnu da trce unaokolo i pucaju na tebe :d

PS. Ono o "pojavljivanju" sto sam pricao - pojavljuje sve svuda, ides napred i gledas kako se kamenje ucitava i pojavljuje. Gledaj u bilo koje vozilo, gledaj mu u tocak npr, pridji mu, pa se odalji 5m...Pred kraj demoa, onaj kameniti prilaz sa sitnim kamencicima npr, ides i na 10m ispred tebe se iscrtavaju novi kamencici...

Poslednja izmena:
Očekivao sam još bolje modele vojnika i više efekata.

Normalno da sam gledao filmiće i screenshotove, ali sam očekivao da nadmaše to,
jer uskoro stiže gomila igara koje će imati grafiku sličnog kvaliteta kao Crysis,
tako da će konkurencija za najlepšu igru biti oštra. ( a kako je najavljivan, mislio sam da
će Crysis biti za generaciju ispred naslova tipa Haze ).

Doduše, nisam igrao na DirectX 10 konfiguraciji, a nismo videli finalnu igru,
moguća su iznenađenja.

Jel tvoja graficka ima 128 rama na sebi ili 256, posto vidim da imas 6600GT, a za crysis pise da je min 256 rama za GPU?

128 mb je moja grafička Club 3d. Oficijelni minimum system requirments sucks definitivno su omanuli :D

@Whiplasher
"Turci da znaju nesto napravit otisli bi prvo na mjesec!!!
Mislim da je crysis jak razlog za propast cryteka."

Oni su ovom igrom pokazali da itekako znaju mnogo toga da naprave, komentar je krajnje glupav i ne priliče nacionalistički ispadi na ovakvom I.T. forumu, i pre svega kakve veze ima ko stoji na čelu Cryteka bio on Turčin, Srbin ili neko treći, bitno je da oni nisu opterećeni nacionalizmom kao ti i da u svom timu imaju kolega različitih nacionalnosti i da su potpomognuti sa dve trenutno najače I.T. firme na svetu Nvidia i Intel govori da im ovaj razvojni tim PRODAJE PROCESORE I GRAFIČKE KARTICE, sviđalo se to nekom ili ne.

Poslednja izmena:
Evo sluzbeno mogu reci slijedece nakon odigranog demoa.Na A64 3500+ (single core), 1 GB Ram-a i radeon 1950 pro 256 ddr-a,ABIT A8N Ultra igra radi savrseno u 1024 x 768 - High detail,medium texture (stavljeno medium zbog ram-a da ne swapa mnogo po disku) i igrano na CRT-u 19" Samsung.Igra izgleda prekrasno i nema nazubljenosti (u tolikoj mjeri da bi picajzla primjetila).

Evo sluzbeno mogu reci slijedece nakon odigranog demoa.Na A64 3500+ (single core), 1 GB Ram-a i radeon 1950 pro 256 ddr-a,ABIT A8N Ultra igra radi savrseno u 1024 x 768 - High detail,medium texture (stavljeno medium zbog ram-a da ne swapa mnogo po disku) i igrano na CRT-u 19" Samsung.Igra izgleda prekrasno i nema nazubljenosti (u tolikoj mjeri da bi picajzla primjetila).
Ide glatko?Onda ti imas poremecen sistem vrednosti po pitanju glatkoce igranja!Igru je u 1024x768 moguce igrati sa povremenim padom fps-a,ali je daleko od glatkog beztrzajnog igranja,nazubljeno je i to podosta hteo ti do da priznas ili ne!Ova igra prosto trazi da se igra onako kako je ona zamisljena i zao mi je sto ce po svemu sudeci jos neki perijod stajati u rafovima!A mozda i ne jer mozda vec sutra kad se probudimo procitamo breaking news da je upravo sad stigao freski model nekog svemirskog kompjutera koj Crysis tera bez problema.

Poslednja izmena:
PS. Ono o "pojavljivanju" sto sam pricao - pojavljuje sve svuda, ides napred i gledas kako se kamenje ucitava i pojavljuje. Gledaj u bilo koje vozilo, gledaj mu u tocak npr, pridji mu, pa se odalji 5m...Pred kraj demoa, onaj kameniti prilaz sa sitnim kamencicima npr, ides i na 10m ispred tebe se iscrtavaju novi kamencici...

Slaba ti masina :d
Malo VRAM-a ili sporo ucitavanje sa HD ili oba. Kod mene su igre na drugom disku, na posebnoj particiji pri pocetku diska, a VRAM-a imam dosta vise i stvarno nisam primetio to pojavljivanje objekata, koje sam vidjao u MP beta...

Ide glatko?Onda ti imas poremecen sistem vrednosti po pitanju glatkoce igranja!Igru je u 1024x768 moguce igrati sa povremenim padom fps-a,ali je daleko od glatkog beztrzajnog igranja,nazubljeno je i to podosta hteo ti do da priznas ili ne!Ova igra prosto trazi da se igra onako kako je ona zamisljena i zao mi je sto ce po svemu sudeci jos neki perijod stajati u rafovima!A mozda i ne jer mozda vec sutra kad se probudimo procitamo breaking news da je upravo sad stigao freski model nekog svemirskog kompjutera koj Crysis tera bez problema.

Ma dobro sad ga i ti pretjerujes.Normalno da ima pad frejmova kad je akcija,ali nije tako strasno.Ali zato na medium postavkama igra radi kao podmazana.Ni da trzne ni u najvecim akcijama.Inace,sad sam trenutno kod kolege,ali se uopce ne sekiram da ce na mom stroju da trza :)

Poslednja izmena:
Ma dobro sad ga i ti pretjerujes.Normalno da ima pad frejmova kad je akcija,ali nije tako strasno.Ali zato na medium postavkama igra radi kao podmazana.Ni da trzne ni u najvecim akcijama.Inace,sad sam trenutno kod kolege,ali se uopce ne sekiram da ce na mom stroju da trza :)
Ja pricam o med podesavanjima,ima pad frejmova koji se osecaju,rekao sam vec moze da se igra,ali...nije bre to to!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno