Šta je novo?

Crysis demo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle na brzinu sam samo probao i prvi utisak je - fenomenalno!!! Ovo se skoro neće pojaviti na konzoli:d, da citiram Maxu. Kod mene na mašini na 1024 i na mediumu radi baš dobro, posle ću staviti slike, sad žurim da probam Witcher i Jericho (mi PC igrači ovih dana ne znamo šta pre da igramo:D). Plus što i na takvim podešenjima izgleda duplo bolje od bilo koje igre do sada na maximumu. Ovo je fantastikus.

Višemesečna *****nja o pre/pre/alpha/betama padaju u vodu. Crysis je svima začepio usta:wave:

p.s. hvala puno Goranštajnu na pomoći što nisam morao ponovo da skidam igru

Poslednja izmena:
kratko i jasno:
REVOLUCIJA!
kao i svaka do sada :smash: sa prilicnom "cenom" u performansama :d no,cekao se 8800gtx da bi se igrao oblivion doci ce i xxxxgtx za crysis :p
dx9 je jos i boze pomozi (oko25-30fps) ali u dx10 :whip:
cudi me da ni drasticno obaranje rezolucije ne pomaze mnogo u dx10 modu :trust:

Ja sam sad probao,kod mene je igrivo na 1024 sve na low osim volumetric lights.Nisam odigrao do kraja ali je vec pocelo da svice.To sto kazem da je igrivo,znaci moze komotno da se igra bez posebnog pada frame rate-a.Nisam se nadao da ce ovako da radi kod mene.Sto se tice grafike na ovim podesavanjima,opet lepo izgleda.Lepo su ga optimizovali,videcemo kad bude poceo neki veci fight.

Na konfiguraciji iz potpisa radi ok u 1360x768 sve na medium....Dakle sjecka samo prvih 20sek dok ne "uchita" i onda radi sve ok....Grafika je extra al mene je ovdje najvise impresioniralo fizika, a pogotovo ZVUK koji je feeeenomenalan!Kolko sam se puta iscimao kad pukne bomba pored mene jaooo...

Kako da proverim frejmrejt a da ne koristim fraps?

Ovo je fantazija!Pa dovoljno mi je bre samo da blejim na onoj plazi i da uzivam u lepoti!Stvarno odradjeno vrhunski,neko gore rece REVOLUCIJA!E bas tako!

Kupimo fino jak komp za Crysis i imamo masinu koja ce da gura U3, Bioshock, GoW, CoD4, FC2... na najvisim detaljima :)

Od danas Crysis postaje merna jedinica za jacinu kompa :D

Samo postavite stvari logicno i realno.

SLi 8800Ultra recimo moze da da 60-80% boosta u odnosu na single 8800Ultra, sto znaci da na nekim masnim detaljima zajedno sa recimo 4xAA ne moze da obezbedi ni zamisljeni minimum od 30fps, a da ne pricam o nekom vecem framerateu. Nova perjanica sledece generacije tesko da ce biti duplo brza od 8800Ultra recimo, a sve i da bude, vise od toga nece sigurno, sto je opet nedovoljno za pun kvalitet prikaza u Crysisu.

Ovde treba 3 puta brza karta od najbrze single karte danasnjice ...

I ne mogu da shvatim ideju da se izbaci igra koja nece u svom najbitnijem momentu postojanja (a to je prvih par meseci kada se igra najvise i prodaje) moci da radi kako treba vec se racuna da obitava i da bude maximalno funkcionalna tek za godinu dana. Tada ce vec biti na meniju jos ukusnija jela (citaj: IGRE). To kao kad bi sad neka firma prodavala mixer koji jedva da funkcionise danas, jer recimo nema tako kvalitetne struje koja bi ga pogonila, vec ce ta struja tek da se pojavi za godinu dana, pa ce tek onda mixer moci da funkcionise onako kako treba ... A za tih godinu dana, drugi ce napraviti jos bolji mixer :)

I ne mogu da shvatim ideju da se izbaci igra koja nece u svom najbitnijem momentu postojanja (a to je prvih par meseci kada se igra najvise i prodaje) moci da radi kako treba vec se racuna da obitava i da bude maximalno funkcionalna tek za godinu dana. Tada ce vec biti na meniju jos ukusnija jela (citaj: IGRE). To kao kad bi sad neka firma prodavala mixer koji jedva da funkcionise danas, jer recimo nema tako kvalitetne struje koja bi ga pogonila, vec ce ta struja tek da se pojavi za godinu dana, pa ce tek onda mixer moci da funkcionise onako kako treba ... A za tih godinu dana, drugi ce napraviti jos bolji mixer :)
Ja sam o tome isto glasno razmisljao,potpuno nema logike to sto su tako uradili,al aj!

Nije neki framerate ali ipak može da se solidno igra dok ne sljuštim 500 eura na kupovinu nekog ÐIII forca i ljutog procesora :S:

Jel tvoja graficka ima 128 rama na sebi ili 256, posto vidim da imas 6600GT, a za crysis pise da je min 256 rama za GPU?

koliko dobra igra toliko i harverski zahtevna. iskreno nista vise ne treba ni da trazimo...

SLi 8800Ultra recimo moze da da 60-80% boosta u odnosu na single 8800Ultra, sto znaci da na nekim masnim detaljima zajedno sa recimo 4xAA ne moze da obezbedi ni zamisljeni minimum od 30fps, a da ne pricam o nekom vecem framerateu. Nova perjanica sledece generacije tesko da ce biti duplo brza od 8800Ultra recimo, a sve i da bude, vise od toga nece sigurno, sto je opet nedovoljno za pun kvalitet prikaza u Crysisu.

logichno i realno?

sa smanjenim detaljima radi okej na prosechnim konfama(a to nisu single core sistemi sa 7xxx serijom), i izgleda bolje od pola danashnjih naslova na maxu, procenat onih koji se igraju u 16xx rezi je minimalan,... igra daje dosta slobode i mozes je igrati bar dva puta, sada i kada upgrejdujesh makinu posle nekog vremena... multiplej? ne volim hajp i ne padam na njega, ali ovo je izvrstan naslov prema ovome sto se vidi u demou (mada kapiram ljutnju kada puknesh pare na sistem kao tvoj i nesto i pomisli da secne na njemu !@#$%^ al ***a)

Poslednja izmena:

Turci da znaju nesto napravit otisli bi prvo na mjesec!!!
Mislim da je crysis jak razlog za propast cryteka.

Nema tu revolucije. FC je bio revolucija, Stalker je revolucija, a ovo je samo FC na steroidima. I nije mi jasno kako to da su neki odjednom zadovoljni sa 20-25 frejmova prosjecno, i jos ponekad padne na 15?

Poslednja izmena:
Po mom mišljenju, sasvim je normalno da igra ovakvog kalibra radi na nekim medium detaljima danas, a da može da se skalira po potrebi kada budemo svi imali bolje računare.
Ono što je bitno je da i na tim medium detaljima ima izgled koji je rame uz rame sa drugim trenutno aktuelnim igrama tog žanra, a koliko vidim kod Crysis-a to jeste slučaj.
Upravo mi se skida demo, pa javljam utiske i kako radi na mojoj mašini posle :p

Citat sa Gamespot-a...

Regarding the graphics, we finally got to play using full DirectX 10 graphics, and the game looks phenomenal. The system we played on was using the recommended system requirements, which are a dual core processor (in this case, a Core 2 Duo) and an Nvidia 8800-class video card. We were also using the 64-bit edition of Windows Vista, which is supposed to offer better performance. The frame rate was smooth throughout the entire session, and the only noticeable stutters occurred during save points.

Skinuo sam igricu sa ovog linka

http://na.llnet.cdn.ea.com/u/demos/Crysis_SP_Demo.exe

Imam probleme sa teksturama,na zelenim povrsinama liscu i travi javljaju se <<probijanja>> treptanje crne i normalne boje sa nepravilnim mrezicama.Na stenama,vodi autu tih problema nema.Skinuo sam najnovije drajvere 169.01,takodje se javljalo i u starim drajverima 167...Malo manje je izrazeno kada se u podesavanjima igrice postave teksture i sejderi na high podesavanjima.Slican problem (u vudu nekog razvlacenja kao linije)imam i u time shift-u.Da li jos neko ima ove probleme.

Probao sam demo sa high setovima u 1680:1050 (bez AA i AF) sa dve 8800 GTS u SLI maximalno overclockovane i ipak solidno secne kad je akcija .....enough said! ,)
Goran je u pravu, nesto gadno ne valja...Sad cu probati da ubacim josh 2Gb rama (znaci cetiri ukupno) ali cisto sumnjam da ce pomoci.........
Mozemo nagadjati da li su driveri u pitanju ili ce full verz. biti izpeglana ,ali ja se samo nadam
da ce nesto uraditi da na najjacim masinama radi u full u inace nije vredno paznje....

Xp,:) Ne smem ni da zamislim sta bi bilo na Visti !

Poslednja izmena:
Znate shta, pljuvao sam po Turcima, i moran priznati da sam pogreshio!
Igra je fenomenalna, ja i ortak smo ostali bez teksta, kod mene 1024x768, sve na medium, izgleda prilichno dobro, i radi prilichno dobro.
Posle silnih pricha pomislio sam da necje ni raditi, kad ono medjutim:p:p:p:p

Na visti mi se neshto chudno dogadja, par puta mi se spucala igra, probao sam samo da vidim kako izgleda dx10 sve na very high, i strashno je dobro, ali mi je skucalo komp:p

GAME OF THE YEAR!

I rest my case.

I veoma sam srecjan, i nisam mogao da spavam od ishchekivanja, i yebote vredelo je.

Odoh da najzad zavrshim demo, prekinuo sam da bih ispratio ortaka, i bacio pogled na bench.

Momci, treba da budemo srecni shto je ovo chudovishte ugledalo svetlost dana.

Pozdrav svima.

Game on>>>>>

Poslednja izmena:
XP,:) Ne smem ni da zamislim sta bi bilo na Visti .

:) Meni na visti sve igra rade sporije i to dosta sporije. Mozda joj je malo 2g rama?

@SOCOM - Meni Crysis jako lose izgleda kad su shaderi na medium. Ostalo kad je na medium i ne primjecujem razliku (osim post procesing-a), ali kad je shader medium fuuuj mnogo losije izgleda nego na high. Okaci par slika sa fps-om al ukljuci shadere na high.

Poslednja izmena:
Znate shta, pljuvao sam po Turcima, i moran priznati da sam pogreshio!
Igra je fenomenalna, ja i ortak smo ostali bez teksta, kod mene 1024x768, sve na medium, izgleda prilichno dobro, i radi prilichno dobro.
Posle silnih pricha pomislio sam da necje ni raditi, kad ono medjutim:p:p:p:p

Na visti mi se neshto chudno dogadja, par puta mi se spucala igra, probao sam samo da vidim kako izgleda dx10 sve na very high, i strashno je dobro, ali mi je skucalo komp:p

GAME OF THE YEAR!

I rest my case.

I veoma sam srecjan, i nisam mogao da spavam od ishchekivanja, i yebote vredelo je.

Odoh da najzad zavrshim demo, prekinuo sam da bih ispratio ortaka, i bacio pogled na bench.

Momci, treba da budemo srecni shto je ovo chudovishte ugledalo svetlost dana.

Pozdrav svima.

Game on>>>>>

Jeste, igra kao igra je odlicna, obiluje onim sitnim malim detaljima koji zivot znace :). Jos samo da su napravili kolac koji se lako vari, jer je ukusan, lepo izgleda, ali tezak za probavu :)

BTW, jel uspeo neko da pronadje optiku i rocket launcher? Ili, jednostavno, da li je iko uspeo bilo sta skriveno da nadje (ako ima uopste tako nesto)?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno