Šta je novo?

Crysis 3

Kako uopste i polemisati sa necim sto na bazi relativno neznatno umanjenog osecaja teskobe/izolacije u DS3(u DS2 cak ni to) u odnosu na keca(realno jedina promena u odnosu na prvi deo) izvlaci zakljucak kako je nastavak ni manje ni vise nego skliznuo iz survival horora u akcionu pucacinu iz treceg lica, a da takva polemika zadrzi neki okvir ozbiljnog?! Neko ko zaista nije odigrao nijedan nastavak DS-a, ili je odigrao prvi, a "kani" se da odigra drugi i treci bi izvukao zakljucak da je situacija sa fransizom na nivou dogadjaja sa Resident Evilom pa je logicno ne bi ni odigrao.

Mislim ono, moze da se kaze svasta, cak nije nikakav problem sad uzeti i taksativno navoditi pojedinacne elemente iz igre u prilog tezi, kao i uvek kad se prvo donese zakljucak(EA unistio, u ovom slucaju DS) pa onda metodom inverzije od opsteg ka detaljima, bez ikakvih teskoca hejt se opravda kroz nalazenje u igri onoga cega nema i ne-nalazenja onog sto ima.

Tacno isto se vidi i u slucaju Krize. Jedan totalno predimenzioniran, vidljivo usiljen, ja bih rekao(istini za volju nisam zavrsio, na bazi polovine predjene igre do sad) neopravdan hejt prema nastavku uz rekao bih isto takvu predimenzioniranu glorifikaciju do beatifikacije Crysis keca(da se ovako pisalo o njemu kad se pojavio bio bi proglasen igrom ovog i narednog veka, a realnost je da su i te 2007 kad smo dobili C1 radile pljuvacne zlezde na benchu jos kako) sto je nista drugo nego groteskan pokusaj pravljenja neke kopernikanske razlike izmedju keca i nastavaka, a kako bi Crysis3 kroz to poredjenje izgledao sakato koliko god moze. Ako jos pride moze da opauci i zli EA, eto nama zurke :party:

Druže, mislim da sam upravo probudio čitav komšiluk :party:

Najveca tragedija od svega je sto je tvoj jedini kontakt sa "poslovanjem" EA bio sa odigranim piratskim verzijama sve tri dela Crysisa i iz svega toga si sve zakljucio kako funkcionise.

Otkud ti znas koje verzije prethodnih delova ja imam? FYI imam legalne kopije prvog i drugog dela. Za treci im necu dati pare. Mozda kada bude kostao kao neki DLC.
- gluposti. Pritom potpuno nebitne za ovu diskusiju. Nikakve razlike u gameplay-u nije bilo izmedju piratske i legalne verzije.

Well done, enormna kolicina gluposti, a cak ni ne znas odnos EA - Crytek u radu na ovoj fransizi.

A ti znas? Rekli ti na pCARS forumu?

FYI ljudi su otvoreno pisali o saradnji kako je prosla i kako je isla (sto ces retko gde da saznas), dakle nesto sto nema nikakve veze sa tobom i tvojom zeljom da kao prorocica lupas gluposti o poslovanju EA, a takodje vidim i koliko znas o Ded Spejsu. Please continue sa svojim proppovedenjem o EA i poznavanju izdavastva u gejming biznisu, je sa stvarno iskljucujem iz ove besmislene price.

Kad bi ti samo znao koliko se na zapadu pazi sta se pusta u javnost ne bi bio tako opcinjen necemu sto citas po forumima ma koliko oni ekskluzivni bili. Lozis se bespotrebno a nisi spreman da slusas. Tvoj problem. Ja iznosim cinjenice a ti iz nekog ralzoga hejtujes moj stav od pocetka. Kako god.
Gameing biznis, music biznis, oil biznis, travel biznis, itd. - isti qr, drugo pakovanje. Poenta je samo jedana: sirenje trzista i ekstra zarada uz minimalno ulaganje - kraj price. Ja sa takvim ljudima ne diskutujem usput preko foruma vec u cetiri oka ili mailom kad nisam u mogucnosti da to obavim na prvi nacin (a da tek vidis tada kako se dijalog menja).

Dead Space takodje posedujem legalno. Hoces racun? Takve igre ne igram na 5min. I opet iznosim svoje argumentovano misljenje. "Neznatno umanjen osecaj teskobe"?? :D Ok. Poveceana kolicina municije i healtha, povecan broj cut scena i time action sekvenci i namerno zaglupljivanje AI-a su zaista minorne stvari... Da ne spominjem sto je prica bolno ocigledno nastavljena zarad pravljenja sledecih delova...
Previse off-topic u svakom slucaju.

Otkud ti znas koje verzije prethodnih delova ja imam? FYI imam legalne kopije prvog i drugog dela. Za treci im necu dati pare. Mozda kada bude kostao kao neki DLC.
- gluposti. Pritom potpuno nebitne za ovu diskusiju. Nikakve razlike u gameplay-u nije bilo izmedju piratske i legalne verzije.

Ima razlike u gejmpleju definitivno, sigurno. Komentar je bio samo da ukaze koliki je tvoj kontakt sa EA i Crytekom ako nisi shvatio.

A ti znas? Rekli ti na pCARS forumu?

Rekla je gomila intervjua sa Cevatom, same igre, a to sto to tebi treba da se ponovi milion puta da ne znas sta je nezavisni studio a sta izdavacki internal owned nad kojim imaju kontrolu je posebna prica, ali zato i dalje teras kontru.

Kad bi ti samo znao koliko se na zapadu pazi sta se pusta u javnost ne bi bio tako opcinjen necemu sto citas po forumima ma koliko oni ekskluzivni bili. Lozis se bespotrebno a nisi spreman da slusas. Tvoj problem. Ja iznosim cinjenice a ti iz nekog ralzoga hejtujes moj stav od pocetka. Kako god.
Gameing biznis, music biznis, oil biznis, travel biznis, itd. - isti qr, drugo pakovanje. Poenta je samo jedana: sirenje trzista i ekstra zarada uz minimalno ulaganje - kraj price. Ja sa takvim ljudima ne diskutujem usput preko foruma vec u cetiri oka ili mailom kad nisam u mogucnosti da to obavim na prvi nacin (a da tek vidis tada kako se dijalog menja).

lol koje cinjenice? Sta upoznat si sa radom EA na ovoj igri? Ma daj molim te, stvarno si smesan sa izgovorima. FYI ja sam isto zaposlen u "okupatorskoj" kompaniji i debelo mi je poznat njen biznis plan, ali to mi i dalje ne daje zapravo da lupam kako druge kompanije rade i kakve odnose i ugovore imaju posto nemam gotovo nikakve informacije o tome, a ti sa ovakvim stavom u diskusiji izgleda imas vise iskustva nego li i sam Cevat i upravni odbor EA.

Dead Space takodje posedujem legalno. Hoces racun? Takve igre ne igram na 5min. I opet iznosim svoje argumentovano misljenje. "Neznatno umanjen osecaj teskobe"?? :D Ok. Poveceana kolicina municije i healtha, povecan broj cut scena i time action sekvenci i namerno zaglupljivanje AI-a su zaista minorne stvari... Da ne spominjem sto je prica bolno ocigledno nastavljena zarad pravljenja sledecih delova...
Previse off-topic u svakom slucaju.

Dobro de, vidi se da si ga stvarno objasnio argumentovano o poznavanju igre :D... a onda skoknes do same teme za igru koji nisi igrao ni 5 minuta i vidis svi odusevljeni i vicu kako je pravi survival horor, pa i ja isto koji sam odusevljen sa njom, tj. celom trilogijom i njenom atmosferom. It`s really weird. Naravno tebi to nece da znaci nista jer ti imas svoje sopstveno misljenje, ali zato je veoma bitno da se konstatno nabije na nos da je EA kriv za nesto, samo jos treba da smislis sta i naravno da se to ponavlja kao ocenas sto vise puta ne bi li se usadilo kako treba.

I da, stvarno je off-topic, rekao sam da nemam nameru ali eto naterao si me da udarim jos jedan comment vise. :)

Igra je spektakularna. Jeste jako kratka, ali je uživanje igrati je. Pravi AAA naslov, optimizacija za nepoverovati (Xbox 360 verzija izgleda nebitno lošije od ultra-high na PC-ju ako zanemarimo rezoluciju i AA i AF - razlike u igrama pre 5 godina između medium i ultra high je bila jezivo velika, a sada treba da se traži po screenshotovima). Svako ko misli da tim dizajnera može tek tako da napravi igru koja će se igrati 20 časova u Single Play-u, a koja ima ovako veliki broj detalja po sceni (nivou) ništa ne zna o game - developmentu. Ipak, ne branim Crytek jer su ovoga puta napravili zaista prekratku igru (bar da je imala dužinu Crysisa 2). Kao igra nije nadmašila dvojku, mada je lepotom prešišala itekako. Nisam mogao da verujem šta gledam na hardveru smešne jačine. Sledeće što će da urade je port Crysisa 1 na iPad :D

Jedva čekam PS4 :) kapiram da će izbaciti Crysis Trilogy Edition za PS4 - sve tri igre na Crysis 3 engine-u, kao što su izbacili Crysis 1 na Crysis 2 engine-u za Xbox 360. To vredi imati u kolekciji.

Atrapitis.gif

Ima razlike u gejmpleju definitivno, sigurno. Komentar je bio samo da ukaze koliki je tvoj kontakt sa EA i Crytekom ako nisi shvatio.

Ajde daj samo 1 primer gde se razlikuju :D Pricamo naravno, iskljucivo o singleplayer-u.
Nisam uopste shvatio cime si ti to pokusao da ukazes na moj kontakt sa EA i Crytekom? (sa EA nisam imao direktan kontakt ponavljam a Cryteku sam posteno platio 2 igre. Ostao sam im duzan samo za Warhead al' i to cu ispraviti)

Rekla je gomila intervjua sa Cevatom, same igre, a to sto to tebi treba da se ponovi milion puta da ne znas sta je nezavisni studio a sta izdavacki internal owned nad kojim imaju kontrolu je posebna prica, ali zato i dalje teras kontru.

Eto, upravo si sam odgovorio na sve nedoumice ko tu mrsi konce uglavnom.
BTW, nigde nisam rekao da Cevat nije kriv ;)

Ne teram kontru, ja sam jednostavno u pravu :)

lol koje cinjenice? Sta upoznat si sa radom EA na ovoj igri? Ma daj molim te, stvarno si smesan sa izgovorima. FYI ja sam isto zaposlen u "okupatorskoj" kompaniji i debelo mi je poznat njen biznis plan, ali to mi i dalje ne daje zapravo da lupam kako druge kompanije rade i kakve odnose i ugovore imaju posto nemam gotovo nikakve informacije o tome, a ti sa ovakvim stavom u diskusiji izgleda imas vise iskustva nego li i sam Cevat i upravni odbor EA.

Imam samo vise iskustva od tebe, ocigledno. ***. :)
Nastavi da pomno pratis sta pisu po pCARS forumu :D

Dobro de, vidi se da si ga stvarno objasnio argumentovano o poznavanju igre :D... a onda skoknes do same teme za igru koji nisi igrao ni 5 minuta i vidis svi odusevljeni i vicu kako je pravi survival horor, pa i ja isto koji sam odusevljen sa njom, tj. celom trilogijom i njenom atmosferom. It`s really weird. Naravno tebi to nece da znaci nista jer ti imas svoje sopstveno misljenje, ali zato je veoma bitno da se konstatno nabije na nos da je EA kriv za nesto, samo jos treba da smislis sta i naravno da se to ponavlja kao ocenas sto vise puta ne bi li se usadilo kako treba.

I da, stvarno je off-topic, rekao sam da nemam nameru ali eto naterao si me da udarim jos jedan comment vise. :)

Presao sam sva tri dela DS-a. :) Narano da mi ne znaci kolektivno misljenje, nisam robot. Uvazavam ga i s'vremena na vreme mi je interesantno da znam sta drugi ljudi misle o nekom naslovu ali mi to ne utice na licni utisak i stav o necemu.

Uopste ne bih ulazio u dublju raspravu da se ti nisi rasplamsao iz nekog potpuno nepoznatog razloga na moj komentar o EA-u.
U jednom se slazemo - rasprava je besmislena.

Ok slozili smo se da necemo dalje, samo da ti ukazem na prvi quote da si izgleda malo zabrljavio ako nisi skapirao da je prva recenica sarkazam a druga isto tako sarkasticno-ironicna. Naravno, pripisacemo to ranim jutarnjim casovima. :D

Kako uopste i polemisati sa necim sto na bazi relativno neznatno umanjenog osecaja teskobe/izolacije u DS3(u DS2 cak ni to) u odnosu na keca(realno jedina promena u odnosu na prvi deo) izvlaci zakljucak kako je nastavak ni manje ni vise nego skliznuo iz survival horora u akcionu pucacinu iz treceg lica, a da takva polemika zadrzi neki okvir ozbiljnog?! Neko ko zaista nije odigrao nijedan nastavak DS-a, ili je odigrao prvi, a "kani" se da odigra drugi i treci bi izvukao zakljucak da je situacija sa fransizom na nivou dogadjaja sa Resident Evilom pa je logicno ne bi ni odigrao.

Mislim ono, moze da se kaze svasta, cak nije nikakav problem sad uzeti i taksativno navoditi pojedinacne elemente iz igre u prilog tezi, kao i uvek kad se prvo donese zakljucak(EA unistio, u ovom slucaju DS) pa onda metodom inverzije od opsteg ka detaljima, bez ikakvih teskoca hejt se opravda kroz nalazenje u igri onoga cega nema i ne-nalazenja onog sto ima.

Tacno isto se vidi i u slucaju Krize. Jedan totalno predimenzioniran, vidljivo usiljen, ja bih rekao(istini za volju nisam zavrsio, na bazi polovine predjene igre do sad) neopravdan hejt prema nastavku uz rekao bih isto takvu predimenzioniranu glorifikaciju do beatifikacije Crysis keca(da se ovako pisalo o njemu kad se pojavio bio bi proglasen igrom ovog i narednog veka, a realnost je da su i te 2007 kad smo dobili C1 radile pljuvacne zlezde na benchu jos kako) sto je nista drugo nego groteskan pokusaj pravljenja neke kopernikanske razlike izmedju keca i nastavaka, a kako bi Crysis3 kroz to poredjenje izgledao sakato koliko god moze. Ako jos pride moze da opauci i zli EA, eto nama zurke :party:

Sad bih ostavio dulsrules komentar:D
Upravo tako...i ta praksa se nonstop ponavlja.

uf ja još nikako da dobijem 7950 koju sam reklamirao, a probao sam sa 5850 i ne sviđa mi se framerate. jedva čekam da igram ovo.

Crysis 3 je kao prelepa ali glupa zena... Bilo nam je lepo, ali nemamo perspektivu zajedno.
I mnogo kasnije ce balaviti za njom, dok ne dodje neka mladja. ;)

Crysis 1 je MILF.

Crysis 2 je rodila i nagojila se ubrzo. Lose je izgledala, ali su joj plasticni hirurzi preporucili DX11 operaciju, i urodilo je polodom. Ponovo je muvaju.

:)

Poslednja izmena:
Jel definitivno nece moci na grafikama koje nisu DX11?

I neko za par h sa tom napucanom curkom potrosi 300+ evra a neko nista.. :d

Tako nekako :) Sve zavisi kakav si tip igraca. ;)

Miki objasnio! I to terminologijom koju cini mi se odje svi dobro kapiramo , vrh!
E sad , mi koji se ne bi zenili , znamo da cijenimo 3-ojku , a milf je svetinja !

Ne razumem izjave da je Dead Space 3 napravio minorni zaokret prema akciji, pogotovu u odnosu na prvi deo, razlika je ocigledna. Crysis serijal takodje.

Kako stvari funkcionisu u "ozbiljnom" biznisu, pa to je da se coveku digne kosa na glavi. Naravno to je samo moje "kako mali perica zamislja" misljenje i bazirano na potpuno drugacijoj grani industrije ali je sablon, verujem, isti.

Uzasno velike pare se ulazu u to da se saznaju zelje i potrebe korisnika, a onda se uvek donese pogresna odluka jer su se u sustini toliko odvojili od njih da zive u nekom potpuno drugom svetu cifara i grafikona i apstraktnih korporativnih pojmova.

"Odela" na visokim pozicijama sa jezivo visokim platama odlucuju o strategiji u kom pravcu ce se razvijati serijal i kakve igre ce biti pozeljne a kakve nece. Oni nikakve veze imaju sa igrama i odavno vise nisu gameri ako su ikada i bili. Njih interesuje biznis i profit i kako da dopru do sve veceg trzista, dolaze iz biznis skola ili marketing struke. Oni ce mnogo lakse da razumeju casual igrace jer su i sami takvi. Koncept da igra bude manje strasna ili manje teska, njima zvuci fantasticno, to ne moze da omane. Oni znaju, vrlo dobro, da ce fanovi ionako da kupe igru. Traze se nova trzista da bi se pokrili troskovi uzasno visokih plata ljudi koji ne rade apsolutno nista dobro i korisno za industriju i za same igrace. Njih uopste nikada ne brine losa igra nego se iskljucivo uzasavaju losih prodajnih rezultata i jedino po tome se meri uspeh. Nekada su igre pravili gameri, za gamere, geekovi za geekove. Sada se na to sve lukrativnije trziste ugurala gomila ajkula koje samo smetaju i donose pogresne odluke jer u osnovi nisu kompetentni da rasudjuju o proizvodu koji i sami ne koriste. To su neki vrlo ozbiljni, sredovecni ljudi, koji pokusavaju da skapiraju sta klinci danas vole i sta bi bilo kul. I sami znate kako to uvek ispadne.

Kriza ubica, instalirah je, pokrenem ono mi izbaci no user loged, izbrisem u winu folder restartujem i kompjuter nece da se startuje, nemam sliku na ekranu, svi kuleri lepo rade, skinuo sam graficku i stavio integrisanu i isto monitor samo trepak???? Da nije ploca riknula? Kako to da ispitam, sta da probam sve?

CPU_03.png

Jos se ovi "stariji" drze dobro!(P II x4)

Poslednja izmena:
Vala drže se :) Ja se naigra sa ovim mojim sakatim 840 :)
Inače, ok je igra kad odmakne i kad sakupiš sav info, zveknuo sam teksture na max i mnogo dobro izgleda a ne ubija fps, ja zadovoljan :)

^^ Taj grafikon opokazuje samo koliko je NV GTX680 gladna za dobrim cpu-om, dok sa amd HD7970 nije takva situacija. ;)

Igra izgleda ne konta vise od 4 jezgra, primer gde 4130 tuce 8130 koji ima 4 jezgra vise

Poslednja izmena:
Pa dal je ona gladna i koliko je jaka to pokazuje drugi grafikon...Ovaj pokazuje da matori Phenom II X4 ima jos snage da sasvim pristojno isprati i najacu kartu..

Meni nije ujednaceno opterecenje jezgara. Ima bas finih oscilacija dok igram.

Ma da ga ebem, reparirana ploca nije sastavila ni 20 sati rada ahahahhah

Evo i ja probah igru i zadovoljan sam kako radi u SLI... Nije losa igra ali se brzo prelazi...

Prilozi

• Crysis3_2013_02_28_17_30_07_458.jpg
    Crysis3_2013_02_28_17_30_07_458.jpg
    512.1 KB · Pregleda: 143
  • Crysis3_2013_02_28_17_30_21_695.jpg
    Crysis3_2013_02_28_17_30_21_695.jpg
    319.9 KB · Pregleda: 141
  • Crysis3_2013_02_28_17_35_55_407.jpg
    Crysis3_2013_02_28_17_35_55_407.jpg
    416.4 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena od urednika:
Vrh Dno