Tacne reci koje je rekao su "PC is our nextgen".
Od toga nema nista jer se developer ne pita. Pitaju se EA primitivci, ne umjetnici.
Od toga nema nista jer se developer ne pita. Pitaju se EA primitivci, ne umjetnici.
Nedavno je jedan od Crytek developera spomenuo da ce njihov treci projekat [prva 2 su Ryse i Homefront] biti napravljen sa PC-om kao glavnom platformom. Tacne reci koje je rekao su "PC is our nextgen".
Videcemo.
OST ne smeju previshe da diraju. Dvojka je imala apsolutno kickass OST koji je bas podsecao na "alien sf tech" koji je spreman da nas poubija.
http://www.youtube.com/watch?v=z81KirL8fv8
Pa i za prvi Crysis EA je bio izdavac pa je igra stvarno delovala "next gen" za svoje vreme.
Crytek je samo deo EA Partners izdavačkog programa, nema EA uticaja na njihove odluke na koju platformu će da izbace igre. Crytekovi vlasnici i investitori žele da maksimizuju profit što preko prodaje igara što preko licenciranja enginea, a to znači multiplatform razvoj od nule. Osim naravno u slučaju kad ih neko angažuie za ekskluzivni naslov kao MS za Ryse.
U to vrijeme je Crytek tek radio na multiplatform enginu.
Pokusaj naci danas velikog izdavaca koji ce distribuirati samo PC naslov!
Moras igrati po njihovim pravilima.
... ali celokupna zarada zavisi od tvog umeca da napravis igru, ucinis je zanimljivom i time joj podignes prodaju.
Pa? Jel EA namerno "unistio" i "osakatio" taj naslov radi bolje prodaje samo zato sto je izdavac? Naravno da nije i kompletna igra je zavisila samo od developera u ovom slucaju Cryteka. Isto je i slucaj za drugi deo igre, tako da te price o velikom zlom EA nece uvek da piju vodu, mozda tek u slucajevima kada EA internal studio radi neku igru, kada angazuju developera da radi neku njihovu fransizu pa onda udaraju blokade na neke kreativne odluke tih developera.
Niko ti ne brani da distribuiras i preko steama, naravno da ce on da odreze svoj deo, ali celokupna zarada zavisi od tvog umeca da napravis igru, ucinis je zanimljivom i time joj podignes prodaju.
Ja sam tebi naveo cinjenice. A tvoj pogled na situaciju je tvoj.
I u odnosu na Far Cry je Crysis vec osakacen. A nano odijelo, regeneracija, je vec bila priprema za konzole.
Sta jos bi EA sakatio u prvom Crysisu. Nemas sta.
Zarada najvise ovisi o reklami cak i kada je proizvod najkvalitetniji. Cinjenica.
Da, pogled je moj ali isto tako je objektivan za razliku od tvog big bad EA i ostalih zlih izdavaca stava, gde po tebi developer nikada nije kriv vec je uvek neko sasvim levi kriv. Pogledaj cinjenice pa prosudi.
Da, da, osakacen. Samo ne znam kako izvuce te zakljucke i po cemu je to Crysis osakacen u odnosu na Far Cry kada te dve igre nista zajednicko nemaju sem mozda toga sto se prostiru na otvorenom terenu i na nekim obalama? Hoces li da mi objasnis sta je to "osakaceno" i kojim to principom Crysis koji ima dosta napredniju mehaniku igre aka gameplay od Far Cry-a moze da bude osakacen?
I sta je to sto nano odelo cini konzolnim ficersom? Gde samo izvlacis te paralele? Sta je trebalo, da umesto njega ponovo ima havajsku kosulju i tada bi sve bilo regularno i pc leet?
Zavisi i to niko ne spori, ali isto tako zavisi i od toga sta igras, ima indie i ostalih bisera koji i bez toliko marketinga mogu kvalitetnom prezentacijom igre da poguraju prodaju.
Ah da, posto vidim da ti je Stalker mio, da i u njemu je isto izdavac kriv sto mnogo toga od samog projekta nije ugledalo svetlost dana, mozda ni ona vozila koje je ocigledno izdavac "osakatio" ili jednostavno dizajnerske odluke takvih megalomanskih projekata moraju da budu down to earth i da developer uvidi greske sta je moguce u igri a sta ne.![]()
In principle, I like the direction in which the industry is moving today. Games are becoming more expansive, global, detailed; for example: Skyrim and GTA. The only drawback is that commerce really does strangle creativity. This is sad. There used to be more soul in games. They were made by smaller groups of people, and it showed. Because, when there are only two or three of you, you are a team, the game has a creator. But in commercial development, there is a plan, everything must be guaranteed, deadlines are fixed, there are various limitations — all this often drains the soul from a project. Only a creator with a vision can instill soul into a game; big development often leaves no place for that.
Ja sam to rekao u slucaju da sam distribuiras igru preko steama i sopstvenim dizajnerskim i marketinskim odlukama gadjas sto bolju prodaju. I ne moras da uposljavas sarkasticne mrmote.![]()
Sve je to lepo, ali samo razvoj CryEngine 2 je Crytec koštao 20 miliona evra, neko treba da uloži te pare. Nije ista stvar kao sa manjim razvojnim timovima koji jeftino licenciraju neki tuđi engine i mogu da se posvete svom radu.
Btw, evo sta ti kaze Alexey Sytianov, glavni dizajner za Stalker
Tačno je da postoji mogućnost zagljuplivanja i strimlajnovanja i gomila igara danas pati od toga, ali on pogrešno pretpostavlja da ako na igri radi veliki tim da će igra automatska ispasti loša.
Sve je to lepo, ali samo razvoj CryEngine 2 je Crytec koštao 20 miliona evra, neko treba da uloži te pare. Nije ista stvar kao sa manjim razvojnim timovima koji jeftino licenciraju neki tuđi engine i mogu da se posvete svom radu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari