Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Evo uspeo sam.
Dx11 je ok, grafika je primetno bolja u odnosu na dx9 u nekim elementima.

Modovi su odvratni. Prezbudzeni, muka me uhvatila i oslepeo sam posle 5 min.

Ali ne znam zasto imam uzasan gpu usage. Konf iz profila na tim klokovima, na 1680x1050 very high je jedina opcija a da bude igrivo mada ni tu gpu usage ne prelazi 70%, obicno je oko 50,60 a fps uglavnom preko 30 a na 70% gpu usage imam 60 fps.

Na extreme ne mogu da igram jer je gpu usage oko 30 jedva a na ultra 25% plafon.
Ok, nisam ni ocekivao da cu da igram na ultra sa dx11 ali zbog ne full hd rezolucije sam ocekivao extreme.

Pricam o standardnom dx11, bez modova. Jel ok ovaj fps i nizi gpu usage ?

da dodam da sam danas instalirao nahvaljene 11.8 drajvere, fps je mnogo bolji u warhead-u, i od dx11 u dirt2 i dirt3.

Nemam tih problema sa konfom iz potpisa i 11.8 drajverima. Max GPU Usage je dostigao 94%. 1680x1050, Ultra, DX 11, High Resolution Texture. Karta na default, imam u proseku oko 30 FPS, sto meni nije igrivo. Izgleda da je vreme da zategnem dobro kartu.

Ma izgleda je dual core problem, iako je jak i na 3,8Ghz.
Ali c2 sam presao na dx9 na advanced, 1680 sa zakucanih 60fps.

Poslednja izmena:
Ne znam, meni je ovo neigrivo po nekim mojim standardima.
Iako je fps preko 30 uvek oseca se neki lag i zapinjanje. Valjda je do c2d, mada je na dx9 igra letela i samo zbog vsync bila na 60 fps, i do 150 je isao fps koliko se secam.
Steta, izgleda da ce morati da padne uninstall pa install da bih presao na p.h.w k'o covek.

@hsv.stoned

Kolje te CPU. Ja na mojoj konfi kad sam igrao uporedo C1 (igra i neki modovi) i C2 imao sam veci cpu usage kod dvojke plus sto su se jezgra kod procesora vise grejala u proseku 5-6C. Jednostavno, kod C2 bi vise prijao neki quad core, dx11 trazi multicore.. delimicna potvrda je sto imas los gpu load. ^^

Poslednja izmena:
Izgleda da je tako. A ovo znaci da ce mi battlefiled 3 potencijalno uzasno raditi jer, kao sto rekoh, crysis 2 sa dx9 je leteo kao cod 4 na ovoj konf..
A dirt2 i 3 lete iako su dx11, s'tim sto dirt3 izgleda kao da je dx9. To je to, cima je pravi dx11 u pitanju moras da imas masincinu.

BF3 će sigurno praviti problema, pošto je i BC2 živeo od quad-a.

Mozda je ziveo od quad-a ali sam ipak igrao sve na max,dx11 i 1680x1050 sa preko 50 fps u proseku, sp naravno. Nikakvih problema osim malo nizeg gpu usage pri pocetku neke misije.

BFBC2 SP i MP, zahtevnost dupe i oko. Uopšte nemoj SP da uzimaš kao reper zahtevnosti.

Uzimam kao primer zahtevnosti jer me i u bf3 interesuje samo sp i ocekujem da cu moci da igram.

kako ukljuciti opciju 3D u krizi2? jel mora da bude bas nvidia karta, ili moze i na ati 4850? drajveri su 11.7 i win7 64bit ako nesto znaci.... kad udjem u igru i klikcem na 3d, nista se ne desava...a video sam po netu da su neki kacili snimke u 3d sa anaglyph cvikama da moze da ide...

Poslednja izmena:
Za 3D ti treba 120 hz monitor.

Poslednja izmena:
pise na netu da radi sa bilo kojim monitorom.... aj videcu i i taj drajver da pronadjem..... jer onaj sto je okacio video pise da ima 4350 kartu....

Nisam znao.. ali onda to i nije neki ''pravi'' 3d vec neka improvizacija ? Gresim li ? :)
Jel ima neko ovde c2d i dx11 patch i ove teksture ? Cisto da proverim ima li low gpu usage problem kao ja, kada je gpu usage oko 70% fps je oko 50, 60. Ali je problem sto imam lag jer gpu u. opada na 30-40%..
Very high, 1680x1050, najnoviji nahvaljeni amd drajveri.. Kapiram da me c2d kolje.

Poslednja izmena:
To je anaglyph 3d, jeftina varijanta...
I nije valjda da i AMD ima Low Gpu Usage...ma ko bi rekao:p

Nisam znao.. ali onda to i nije neki ''pravi'' 3d vec neka improvizacija ? Gresim li ? :)
Jel ima neko ovde c2d i dx11 patch i ove teksture ? Cisto da proverim ima li low gpu usage problem kao ja, kada je gpu usage oko 70% fps je oko 50, 60. Ali je problem sto imam lag jer gpu u. opada na 30-40%..
Very high, 1680x1050, najnoviji nahvaljeni amd drajveri.. Kapiram da me c2d kolje.
Da ti nije uključen vsync?

Bio je ukljucen ali sam odmah iskljucio, jos pre par dana po instalaciji. Kao sto mi rekose na jednom drugom forumu, ''pravi'' dx11, teselacija itd ubijaju c2d. Dirt2 i 3 kao i ostale ''dx11'' igre [dirt3 izgleda losije od shift 1 i 2 a dx 11 je :d] rade sa zakucanih 60 fps, zbog vsync-a. I u bc2 imam losiji gpu usage bas zato sto je c2d preopterecen. Ali ipak igra radi sa 50+ fps u sp, na max sve.

Ali nema veze, resio sam da prodam plocu, cpu i ram i predjem na sb i ddr3 :p, za mesec-dva.
i5 2500k + 8Gb ddr3- pa da vidim da secne nesto sa ovom grafickom i na 1680x1050 rez :d

samo mi se sad nesto zeznulo kad pustam HD filmove u splash pro playeru.... odkad sam instalirao ovaj iz3d, i kad ga disablujem, slika u HD filmovima mi je nekako tamnija i mutnija, i kao da ima raster efekat preko slike....????????

E ovako, primetio sam da mi prilikom alt+tab-ovanja igra prilicno bolje izgleda, nekako su boje jace, ne znam kako da opisem. Dok cekam da pocne mec visim na netu i kad se vratim ono izgleda bolje nego pre sto sam otisao. Da li to ovaj novi super vision engine control center *****ava ili nesto drugo?

ako zelis da dokazes nesto okaci slike iz igre, ovako ti niko nece verovati i mislice ljudi da se tripujes :)

ne znam sta da radim sad sa ovom igrom u 3D...... posle par minuta igranja, pocinje ko luda da drlja po hardu, i na trenutke je totalno ne igrivo...... jel moguce da kad ukljucim 3D u iz3d drajveru toliko zakuca mashinu? (cel e3400, 2gb dd3 i ati 4850)?

Mozda je moguce, a i bre taj anaglyph je najgori oblik 3d-a tako da ne i mora da ti bas zapinje toliko da igras tako. :)

Moram malo off-a napraviti. Gledah u jednoj prodavnici na 3D TV-u Avatar-a i predstave nemam u cemu je hype. Jedino sto sam zamalo glavobolju od toga dobio.

***, i jedan moj drug ne voli paradajz :)
Salu na stranu, nigde ne stoji nalepnica "3D tehnologija - mora svima da se svidi". Zato odgledas nesto pa procenis dal da kupis.
Ja samo znam da je nas grupa isla u bioskop (na 3D Avatar) i svi smo izasli odusevljeni.

Ali mogao si da bacis ovu varnicu na nekoj odgovarajucoj temi, samo fali jos da se Crysis 2 pretvori u 3D polemiku :)

ps. a nadam se da si stavio naocare, nemoj mi reci da si gledao u tv u izlogu koji je pustao 3D film :D

Hahaha, sa sve naocarima. Nego, ti neces da flejmujemo, a postavljas pitanja. To mi i buraz rekao u kino kad je bio, a ja nisam u toj prodavnici vidio ni D od 3D. Mora da je do njihovog setup-a nesto bilo.

Mozda je moguce, a i bre taj anaglyph je najgori oblik 3d-a tako da ne i mora da ti bas zapinje toliko da igras tako. :)

mozda je najgori oblik 3d, ali kriza 2 uopste ne izgleda lose u njemu, masa detalja je u 3d, jedino sto mi igra zakucava, to me nervira.... jel moguce da mi je malo 2gb rama pa zato drlja po hdd? nova MOH probana u 3d anaglyph, izgleda dobro, i radi savrseno glatko u full HD....

Vrh Dno