Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Izmedju Extreme i Ultra High inace nema uopste razlike, ja sam napravio dosta screen-ova sebi da vidim razliku i ne mogu da primetim, nijanse su u ptianju, jedin oDX11 efekti nesto vrede kao i teksture, ali sa teksturama bil oda je Extreme il iUltra isto izgleda malte ne a duplo bolje radi na Extreme.

spustanjem opcije objects na extreme fps jezivo skoci!ja ga sad tako igram,znaci samo objects na extreme,a sve ostalo na ultra high i fps pici od 36-50,jako lepo radi!
Osetno bolje radi mada se primeti i drastican pad kvaliteta. I ja cu tako da odigram jer mi vise smeta mouse lag na 25 fps-a nego nesavrsenost ciglica i kamencica na 35.:D

Poslednja izmena:
Ljudi instalirao sam igricu i sad kad udjem u nju pokazuje mi neki crni pravougaonik na sredini ekrana i posle par sekundi mi baci close ima li neki fix za to?

jeste,spustanjem opcije objects na extreme fps jezivo skoci!ja ga sad tako igram,znaci samo objects na extreme,a sve ostalo na ultra high i fps pici od 36-50,jako lepo radi! :)

To je zato sto nemas teselaciju nigde ako stavis objects na extreme...

Ultra objects:

Extreme objects:

Osetno bolje radi mada se primeti i drastican pad kvaliteta. I ja cu tako da odigram jer mi vise smeta mouse lag na 25 fps-a nego nesavrsenost ciglica i kamencica na 35.:D

bem li ga,ja nikakav pad kvaliteta ne vidim,niti bilo kakav lag....da te ne zeza mozda taj otkljucani cpu?
:)
@ medo---aaaa,znaci objects je u stvari teselacija! a ja se pitam zasto toliko zahtevna opcija!

Poslednja izmena:
bem li ga,ja nikakav pad kvaliteta ne vidim,niti bilo kakav lag....da te ne zeza mozda taj otkljucani cpu?
:)
@ medo---aaaa,znaci objects je u stvari teselacija! a ja se pitam zasto toliko zahtevna opcija!

Uslov je da upalis DX11 za teselaciju i objekte na Ultra, vidi se razlika na ovim slikama koje sam postavio ako gledas ono sto treba, mada u toku igranaj slabo, dosta su po meni ulepsale igru high res teksture nego teselacija, teselacija se tesko i primeti ako se ne zagledas na zidovima.

Ko hoce da gleda zidove neka upali sve na ultra. Tada mu i onako nece biti bitan fps nego lepi zidovi. Kada odlucis da igras onda lepo smanjis sve i nije te briga za zidove nego fps. Ko zeli da se usputno zagleda u kvalitet cigli dok ga vanzemaljci resetaju neka lepo plati par komada 6990 ili 590.

Ko hoce da gleda zidove neka upali sve na ultra. Tada mu i onako nece biti bitan fps nego lepi zidovi. Kada odlucis da igras onda lepo smanjis sve i nije te briga za zidove nego fps. Ko zeli da se usputno zagleda u kvalitet cigli dok ga vanzemaljci resetaju neka lepo plati par komada 6990 ili 590.

Dovoljan je jedan 570, kod nvidije nema takvih problema. FPS je uglavnom 35-45, u zatvorenim prostorima ~60, kada je najveći krkljanac 30-35. Taman koliko je potrebno za normalno igranje. Naravno sa vsynch off (ja ga i inače gasim u svim fps-ovima, jer uvek sa njime u nekoj meri osećam input lag, u većoj ili manjoj meri). A karta trenutno nije OC-ana, zbog letnjih temperatura.

Poslednja izmena:
^^^ ma salim se druze ;)
@ medo---- ma ja kontam da teselacija nije jedini efekat koji donosi dx11,i kad sve stavim na extreme meni cela igra izgleda mnooooooogo bolje nego na dx9 u fullu kada sam igrao,ima mnogo vise refleksija sad i nekih odsjaja,slika mi je nekako mnogo "masnija" i realnija u dx 11,a teselacija me ne zanima preterano

Znaci ta mamojebna hardverski podrzana DX11 teselizacija i dalje manje vise prepolovi FPS. LOL @ AMD, LOL @ fanboy, :( @ state of the industry

Teselacija mnogo kosta po pitanju performansi, a u igrama je tek pocela da bude zastupljena, sto otprilike znaci da da ce proci generacija i geeneracija GPU-ova dok 'pravi' nivo teselacije ne budu mogli 'izgurati'.

Izgeda da klok procesora ne utice na Frejt probano na 2600K na 3.5 i 4.8 G i nema razlike

Da li se i vama desava da izmedju nivoa jako dugo ucitava ? barem jedno minut i po

Imas green hdd. Ako si ukljucio hires teksture onda mozes ocekivati da ce se dugo ucitavati nivoi. Mada mi cak i tako 1.5 min zvuci previse. Probaj bez tekstura u svakom slucaju.

Imas green hdd. Ako si ukljucio hires teksture onda mozes ocekivati da ce se dugo ucitavati nivoi. Mada mi cak i tako 1.5 min zvuci previse. Probaj bez tekstura u svakom slucaju.

Ma znam da je ovaj green najsporiji da ne moze biti sporiji, ali tolko da je spor pa to je vec zalosno.. i onda kad zavrsi sa ucitavanjem onda pocne nekih 10 sekundi da baguje igra i onda nastavi sa normalnim radom :D

Ma znam da je ovaj green najsporiji da ne moze biti sporiji, ali tolko da je spor pa to je vec zalosno.. i onda kad zavrsi sa ucitavanjem onda pocne nekih 10 sekundi da baguje igra i onda nastavi sa normalnim radom :D

I kod mene na WD Black je isto tako malo se duze ucitava, ali ni blizu 1.5 min.... I isto tako kad se tek upali zasecka malo zakoci pa onda tek nastavi lepo.

Znaci bolje radi na nvidia karticama, ako sam dobro skontao?

Odigrah ponovo kampanju i tek sad skontah neke sitnice. Najzanimljivije mi je bilo obavestenje na kraju "assimilation complete". Nadjoh objasnjenje asimilacije na wikipediji. Асимилација је процес током којег једна друштвена појава (процес, скупина), у контакту с другом појавом такве врсте, губи своје особености и самосвојност, нестаје у другој појави, утапа се у њу. :)

we are the borg :)

Kako gledate FPS u igri ?
Preko frapsa ili ima neka console komanda ?

FRAPS ili MSI afterburner recimo...

MSI Afterburner zakon. Sve sto je fraps radio sada AB radi bolje.

A ima i stvari gde afterburner pada. :) Recimo pb ga kickuje ako se ne ukljuci stealth mod, enb series poludi sa njim i nece da radi...

Nazad
Vrh Dno