Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Probaj ovako
Smanji object quality na extreme, i dodaj r_UsePom = 1 u autoexec.cfg ako zelis da zadrzis POM

I obavezno ovo

r_PostMSAA = 1
r_PostMSAAEdgeFilterNV = 0

Ostra slika uz manji dobitak FPSa, a uz solidan antialiasing.

Cfg linije koje ja koristim:

g_skipIntro = 1
cl_fov = 75
pl_movement.power_sprint_targetFov = 75
i_mouse_accel = 0
i_mouse_accel_max = 25
i_mouse_smooth = 0
cl_zoomToggle = 0
cl_crouchtoggle = 1
r_MultiGPU = 0
g_useHitSoundFeedback = 0
sys_MaxFps = 60
r_DrawNearFoV = 75
r_PostMSAA = 1
r_PostMSAAEdgeFilterNV = 0
r_Motionblurshutterspeed = 0.010

Poslednja izmena:
Imam problem a citam da i drugi imaju, verovatno zbog starog sejva, kada zaginem i idem na enter da ocitam ponovo checkpoint igra puca... Ceka se fix...
A da je zahtevno to stoji, drzim na extreme podesavanjima i radi tu i tamo, vidi se da je duplo sporije nego na dx9

Imam problem a citam da i drugi imaju, verovatno zbog starog sejva, kada zaginem i idem na enter da ocitam ponovo checkpoint igra puca... Ceka se fix...
A da je zahtevno to stoji, drzim na extreme podesavanjima i radi tu i tamo, vidi se da je duplo sporije nego na dx9

svaki put moram da pocnem igru iz pocetka kad hocu resume takodje izbaci.pa sam probao da promenim sa dx 11 na dx 9 i smanjim sve na high izadjem iz igre i kad ponovo hocu da udjem igra blokira i izbaci me.

koliko vidim,problem imaju i "originalni" ...videcemo kako ce se razvijati situacija

Ja nemam tih problema uopste. A i nisam video da se neko sa originalom zali na to ?

edit - nasao thread na mycrysis

Poslednja izmena:
Evo i ja da dam svoje misljenje;)
Sada sam definitivno u DX11, tako da ne brinete:d

I ja sam imao slicnih problema sa pokretanjem igre, uvek zakuca na onom loading screen-u. Onda sam odradio fresh instalaciju i sada sve sljaka, oseti se dosta duze ucitavanje novih nivoa.
Trenutno mi je sve na extreme i sa CF 5850 ne osetim neki veliki pad frejmrejta, jedino se malo zakoci kada dodjem do novog dela nivoa (verovatno zbog ucitavanja). Probacu kasnije i sve na ultra da vidim kako se ponasa...

Masina iz potpisa, FPS (sve na maksimumu, 1920x1080) oko 20-30 FPS u nekim delovima je i oko ~35, zavisi, performance hit u odnosu na DX9 i Hardcore (Extreme) je oko 100% i vise, znaci igra radi vise nego duplo bolje na DX9 i Extreme. Vidljivo je poboljsanje u grafici ali nije vredno duplo manjeg frejmrejta, nije vredno ni 50% manjeg FPS a kamoli ovog pada koji sam ja primetio.

GPU Usage nije 100% kod mene tako da moguce da ce AMD nesto srediti sto se drajvera tice pa igra proradi malo bolje.

Ma boranija teska! Ocekivano.

Btw, i ja imam problem sa savegame-om.

Masina iz potpisa, FPS (sve na maksimumu, 1920x1080) oko 20-30 FPS u nekim delovima je i oko ~35, zavisi, performance hit u odnosu na DX9 i Hardcore (Extreme) je oko 100% i vise, znaci igra radi vise nego duplo bolje na DX9 i Extreme. Vidljivo je poboljsanje u grafici ali nije vredno duplo manjeg frejmrejta, nije vredno ni 50% manjeg FPS a kamoli ovog pada koji sam ja primetio.

GPU Usage nije 100% kod mene tako da moguce da ce AMD nesto srediti sto se drajvera tice pa igra proradi malo bolje.

Mislim da je to definitivno do drivera. Nije 6950 toliko sporija od gtx 570, da bi imao tako slab fps.

Poslednja izmena:
Sad ne mogu ni da idem na resume game, puca u toku loadinga...:(

Odradi fresh instalaciju i batali stare sejvove, igraj ispocetka i sve je OK...

Sveza je instalacija ali su sejvovi stari. Cu da obrisem pa da probam

edit: Obrisao stare sejvove, i dalje ne mogu da idem na resume game :(, nista ne preostaje nego da sacekam sa jos jednim prelazenjem dok ne izbace neki fix

Poslednja izmena:
Imali neki bench za 2 da vidimo koliko ga davi 11. Hvala @ alister. Bacio sam odmah sve na ultra i vidi se usporenje sad neznam koliko je pao frejt dok ne stavim neki bench, nasviracu i ovaj 570 na 900 da vidimo kako ce da se bori. Moze lako da bude da ce ATI imati losiji frejt jer ko zna sta su upotrebili ovi iz criteka, tako da ni drajveri ne pomognu jer se vidi na oko da je sve napregnuto, cak i proc. i mem. stavio sam namerno 8G. , e sad sta se dobija za to opterecenje je druga prica verovatno ce biti jos peceva jer je ovo dosta sirovo, da ne govorimo sto ne rade raniji sejvovi, klinac ce da me ubije.

Ja sam pokrenuo novu kampanju, i igra mi normalno radi. Imam sve stare nano-addonove.

Ne vredi, obrisem rucno stare sejvove, probam novu kampanju i kad me roknu i treba da nastavim sa zadnjeg checkpointa igra pukne.
Inace, mogu reci da sam poprilicno zadovoljan kako radi, trenutno drzim ovako:
3LW5z.jpg

Igrivo je, pici ~30fps, samo sto zna na trenutke da zasecka, ali nista strasno.

Definitivno postoji problem sa pokretanjem save-a, i kod mene zakucava.
BTW, probao sam sve na "ultra" i ne vidim nekakva usporenja u odnosu na "extreme" setovanja, sve klizi jako lepo;)
Kod mene je "GPU usage" za obe (HD5850) karte zakucan na 99% tako da su 11.5 drajveri OK...

I kod mene je zakucao sada kada sam pokrenuo "resume game". Oh well, moze sve da se igre preko "replay mission" moda. Lagano.

Sveto, imas cf 5850 ? Aj reci koliko to baca fps-a :) Planiram i ja cf od jeseni kad budem menjao cpu itd, ali me nekako tripuju te price o losem skaliranju i teselacije itd 5XXX serije.

I kod mene je zakucao sada kada sam pokrenuo "resume game". Oh well, moze sve da se igre preko "replay mission" moda. Lagano.

Moze preko replay mission i kod mene,ali koliko ima misija,kod mene ima nesto malo,a presao sam igru:) ... najvise mi smeta kad ukljucim v-sync framerate zakuca na 25 i cudan neki osecaj u igri ne klizi ...bice ovde jos neki patch sigurno

Interesantno sta se kod mene sve desava sa ovim patchom i dx11... Prvo sa starim sejvovima igra je radila ok, videla su se usporavanja a kad sam obrisao sejvove u nadi da cu moci ici na resume game, igra drasticno bolje radi, primetio sam vec u onoj sekvenci u podmornici, po pitanju performansi sad je sve super, samo jos da izadje neki fix pa da odigram kako valja...

Jel probao neko ovaj Portugalski bench izgleda da radi samo na originalima za narodnjake se zakucava, da ne trazimo od Noleta.

Poslednja izmena:
Sveto, imas cf 5850 ? Aj reci koliko to baca fps-a :) Planiram i ja cf od jeseni kad budem menjao cpu itd, ali me nekako tripuju te price o losem skaliranju i teselacije itd 5XXX serije.

Joj, ne znam kako da u toku igre vidim koliki je FPS...
U svakom slucaju skaliranje kod HD5000 serije je odlicno, ako HD6000 i skalira bolje to je onda bukvalno nekoliko procenata bolje;)
Evo ti jedan screen u Crysis Warhead-u koji sam vec postovao u temi o Sapphire HD5850 Extreme, cisto da vidis o cemu se radi.
Sve je na default-u sem CPU-a...

Prilozi

• Untitled 4.png
    Untitled 4.png
    191.4 KB · Pregleda: 62
Meni ovo posle pola sata igranja nije ništa spec...i dalje me ubi klaustrofobija od malih nivoa. Nema vajde od textura, nivoi su mali, džaba sve.
Možda jednog dana odigram ponovo, ali za sad mi je to teško.
Mnogo mi lepše upaliti WoT i moj verni VK3601H ili oplesti DNF, to mi je zaista zabava, ovo više ne, replay vrednost = 40%.

Evo sa dve HD5850 (na default-u) i sve na "ultra" DX11, FPS je zakucan na 50 i opada s vremena na vreme i to samo kada ucitava nove terene i mape inace je uvek 45-50 FPS.

Pojavio se fix za lek!Ja sam uspeo da nastavim igru tamo gde sam stao,a dosad me je redovno izbacivala na destop.

Ne znam da li je bilo reci o ovome: u toku igre, udjes u opcije i iskljucis v-sync pa ga ponovo ukljucis - FPS mi skoci sa 25 na 40.

Nazad
Vrh Dno