Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Naravno. Ja sam prepoznao bar 20 tekstura iz originalnog Crysisa, ali WinRAR ne može da mi otvori textures.pak u Crysisu 2, samo u Crysis-u 1...
Ako hoćeš da otpakuješ .pak fajlove iz igre, evo ti jedan mali program sa skriptom od Crysis 2 , koji to ladno otpakuje.Neje teško ukapirati kako radi.Imaju dva .exe fajla, za 32 bitni OS i 64 bitni.Kad se pokrene program, prvo ti traži skriptu i navedeš ga na tu skriptu "Crysis 2 (script 0.2).bms" koju sam spakovao zajedno sa programom.Sledeće ti traži da odrediš fajl koji ćeš otpakivati a posle toga folder u koji ćeš ga otpakovati.
Ovaj program nije samo za Crysis već za mnoge vrste arhiva iz igara i tome slično, samo je potrebno naći ove skripte i to je to.
Evo tog programčića:
http://www.mediafire.com/?1xtr8qg0tufjd51
Ovde možeš naći dosta skripti za razne igre i arhive:
http://aluigi.org/papers.htm#quickbms

Poslednja izmena:
2011032900006.jpg

Prva bez smrti sa 15/15 lethal kills :)

Najbolji skor mi je bio 25/1.

Inace, AI je neveroatno retardiran. Cekacu patch za igranje dalje...

U 15-om ( Power UPS) nivou sam odustao od dalje igre.
2 h sam pokusavao da pobijem Aliene, al nije islo.
Uninstal .:mad:

jako sam razocaran u sp... totalno genericki fps, pricica nista spec za sada... napucavanje jedno te isto, dosadno do zla boga... tja, ne znam zasto sam zapravo ocekivao da bude drugacije.. pricam o prvih 2-3 sata sp kampanje

mp ima svoje momente, ali treba dosta vezbanja :) tek sam pocao

jako sam razocaran u sp... totalno genericki fps, pricica nista spec za sada... napucavanje jedno te isto, dosadno do zla boga... tja, ne znam zasto sam zapravo ocekivao da bude drugacije.. pricam o prvih 2-3 sata sp kampanje

Neko rece prvi a evo i mene da potvrdim, ovaj Crysis i DA2 su failovi svaki u svojoj bransi.

Sad ce Marli da vam kaze da nemate pojma i da je ovo najbolji FPS ikada :D

Napucavanje je stvarno uzasno dosadno posle jedno 5-6 misija. Stvarno se nadam da ce uraditi nesto po pitanju AI-a jer je ovo uzas. Stvarno se nije mrdla od bete. Takodje bas smeta to sto su fizicki engine jako ogranicili.

Ne mogu da verujem da u pucacine i dalje stavljaju eksplozivnu burad(aj na nekim mestima, ali u sumi i parku ... stvarno nema smisla).
Inace, desio mi se zanimljiv bug u jednoj od poslednjih misija - eksplozivno bure je iz nekog razloga pocelo samo da se krece prema meni, iako nije bilo nagiba terena :).

Pa ta burad su deo vojne opreme [gorivo za humvee vozila], vidis i sam da se na sve strane nalaze kutije sa naoruzanjem i munizijom. Burad su deo toga. :D :D :D :D

Eksplozivna burad su nezaobilazni deo FPS-a, tako i ovde...FPS bez eksplozivnih buradi ne bi bio FPS:D

Btw, i ovde je Gordon Frohman radio u sektoru nabavke:p

Al po zakonu o bezbednosti u slucaju pozara, burad treba da budu izdvojena od ostalih objekata, ucio sam i polozio ja to :D, mogu u detalje ako treba :d.

A po pravilu u fps igrama, uvek stoje uz neke objekte, il gomila ljudi je oko njih.

Najbolji skor mi je bio 25/1.

Inace, AI je neveroatno retardiran. Cekacu patch za igranje dalje...

Meni 34/3 na team instan action i 24/1 na Crash Site :) nego je ovo posebno jer nisam ni jednom poginuo, mapa Wall Street, nisam ni skontao, da nisam igrao sa rAMA-om ne bih ni tada, on izvalio to ne ja :D

Pa procitali ste koliko puta? ovde da su ''prve'' misije dosadne. Posle se situacija popravlja i igra je ok. Plus ''filmski'' osecaj i efekti a to se i ocekuje od crysis-a, nije ovo mafia pa da se uziva u ne znam ni ja kakvoj prici ili battlefield da se uziva u osecaju napucavanja. Ne znam sta ste ocekivali.. Ja sam mislio da ce igra biti mnogo gora ali ovo za sada je odlicno.

Hvala svim ovim "strucnjacima" i dezurmim haterima sto su nam recito objasnili da je igra krs.

Da probamo na eng da pisemo da je prva polovina igra kad prvi igras dosadna ?

Jao ne, evo Shin, dosao i ovde da propoveda kako je Crysis 2 krs, a Halo je bog za njega! :wall:

...nije ovo mafia pa da se uziva u ne znam ni ja kakvoj prici ili battlefield da se uziva u osecaju napucavanja. Ne znam sta ste ocekivali.. Ja sam mislio da ce igra biti mnogo gora ali ovo za sada je odlicno.

Ajde onda ti nam objasni kako mi to treba da uzivamo u Crysis-u ako su prica i " osjecaj napucavanja" bezveze tj. nisu nesto!? Sta onda u ovoj igri valja ako ta dva elementa "zanemarimo" kako ti sugerises!? Da nisu to grafika ili muzika!?

Meni su prica, akcija i taj "osjecaj napucavanja" ili rokanje, bolji nego u jedinici. Prica je sasvim OK. za jedan FPS, vise je SF (tako i treba da bude) i koliko toliko je zanimljivija nego ona u jedinici sa koreancima. Za akciju i rokanje isto mislim da su bolje uradjeni, mocnije djeluje samo napucavanje i protivnici bolje reaguju kad ih pogodis i treba im mnogo manje metaka da prime nego oni zilavi koreanci. Takodje i cover sistem, koji prvi put vidim u jednom FPS-u, izgleda odlicno. Mozda bi i novi Deus Ex trebao da koristi slican sistem, ali znamo da od toga nema nista.

Bez obzira na gomilu bagova, losiju graf. u odnosu na jedinicu, igra je dosta dobra. Da je radjena samo za PC bila bi jos bolja a i zahtjevnija duplo. ;)

PS. Da li vas onaj zenski glas sto se cuje svremena na vrijeme kroz grad, podsjeca na onaj iz Half LIfe-a?? Meni je skroz isti, a i igra generalno baca malo na HL.

Poslednja izmena:
Sta podrazumevate pod tim da "nije optimizovan" i da je samo "manje zahtevan"? Da radi onoliko bolje koliko losije izgleda?

Pogledaj samo senku tvog lika kako drzi oruzje. Nema veze s vezom. :D
Pola stvari u igri ne radi tacno.

Sramota za Crytek. :smackbum:

Poslednja izmena:
Sta je sa senkom?

Crysis 2 mi je daleko bolji nego Crysis 1. Skoro sve je unapredjeno i ima sve sto jedan SF FPS treba da ima...uopste mi nije jasno zasto vise ta prica o beznacajnim stvarima tipa dx11 setovanje ili ucinilo mi se da listovi trepere suprotno od vetra...igra ima smek i za ostale klasicne FPS-ove je majka Mara. Jedino taj AI to je jedina ozbiljna zamerka ovoj igri ali samo zato sto nije extremno dobar (kao sto je ostalo) vec prosecan kao i u ostalim FPS-ovima...Na karaju krajeva FPS je limitiran zanr od kojeg se ne moze ocekivati ne-znam-kakav-kvalitet, jednostavno svodi se na povrsne stvari trci-pucaj-eksplodiraj.

Dobra je dobra, sinoc sam u 1 uzeo "samo da probam" i ostao do 3.
I stvarno klizi, sve moguce je na max i sve opcije ukljucene i leti.
Taman da se zabavim do Witchera2.

C1 prakticno niko nije mogao da igra u full-u kad se pojavio. Hell, i ja sam mislio da cu za C2 da nabavljam novu graficku. Ispostavilo se da ovo radi prakticno svima, zabava je dobra, sta vise ocekivati?
Posto je ovo tako dobro optimizovano, garant ce se pojavljivati expansion packovi sa full teksturama. Uvek se i krece od full teksture, pa se ona optimizuje da bi svima bolje radilo - imaju oni i full garant.
C1 sam igrao na 19" CRTu, ovo cepam u full hd, a u dzepu mi je ostalo 400+ evrica koliko bi kostala kartica za koju sam mislio da ce mi trebati.
Ja zadovoljan :)

Ronin,
Znas ti sta sam hteo da kazem.

Igre samo nazaduju poslednjih godina, velika vecina nazaduje. Tako da je ovo odlicna igra. Ti stvarno ocekujes neku ekstremno dobru pricu u mass fps-u u 2011. ? e pa u zabludi si, ja sam ocekivao mnogo losiju igru po svim aspektima, konacnu ocenu cu da dam na kraju.
Crysis 1 nije imao nikakvu pricu ali su svi igrali jer ko bi idoleo onakvoj grafici, ostrvu i epskim misijama ? :) i nano odelu? :) Da je u ovoj igri AI na nivou hl itd igra bi bila 90+/100. Steta za ai ali ne kvari mnogo utisak jer pruza dosta dobru zabavu.

Te tech price sa uvecanjima tekstura me podsecaju na drugara koji je nabavio novu hi-fi liniju, skupio razne uredjaje, a medju njima i generator zvuka pa je pustio zvuk od 22KHz a mi smo ulazili i izlazili iz sobe da provalimo da li zvucnici podrzavaju specifikaciju (posto se ti tonovi iznad 20K ne cuju vec vise osecaju kao prisustvo/odsustvo). A covek je od muzike slusao italo-disko :wall:

Meni u odnsu na C1 vise smeta nelinearnost, nedostatak velikih prostora, i blesav AI, al sam za u svrhu instalirao FarCry :)

Mislis smeta ti linearnost :) pa ne vredi, ovo je cena NY, igra bi bila mnogo vise zahtevna ali opet je manje linearna od cod, tako da i nije strasno. Samo Ai da je bolji, majku mu :)

Jes, linearnost :wall: nema bas previse mesta za zamke i slicno. Jasno je zasto su tako uradili - lova, ni ja ne bih nista drugacije. Ipak C2 trenutno drzi barjak sto se FPSova tice - sve ostalo je daleko gore.

Nazad
Vrh Dno