Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Znachi podeshavanja na hard core 1920x1080 level EYE OF THE STORM konfa iz profila i u ovom levelu sam video na jednom mestu 24-25fps minimum a avg. je oko 40-50, zahtevan level. A i zapazio sam da nisu senke nesto izrazene na vozilima itd...

Poslednja izmena:
Bagovito. Jel su najavili neki patch za ovu betu. :D

Isprobao i ja malo... pih, šta raći? Igra izgleda lepo i glupo, taman ko što sam i očekivao da će biti! Grafika je ok, malo su mi prevše čiste teksture za onako razvaljen grad, a sve ostalo je barem u ovoj leak verziji jako glupo! Ne znam koliko ima smisla pričati sada o ai-u, malo je rano još jer vidim da ni ragdoll physics ovde ne funkcioniše kako bi trebalo, a što se tiče pomenutog ai-a ovde u ovoj verziji ga zapravo uopšte i nema... :S:

Kad smo kod perfomansi, pah... počeo sam je sa podešavanjima do daske znači ovaj hardcore mod na 1680x1050 + 2AA i 8AF i još sve što je moglo da se nabudži iz drajvera. U početku sam imao nekih 40tak frejmova ali već na sledećem nivou palo je na nekih 30tak i nešto manje na pojedinim mestima. Ima dosta bagova i verovatno određenih stajaćih (zaglavnjenih) elemenata kojih ne bi trebalo da bude pa se igra na pojedinim mestima (a koja realno ne bi trebalo da su preterano zahtevna) vuče a opet negde gde se očekuje pad perfomansi sve radi lepo! Dakle teško je doneti neki validan sud ali u principu izgleda da će biti sasvim ok na kraju ili barem tako deluje! ;)

Nedostaje mi ponajviše stamenost i osećaj kakav je nudio prvi deo prilikom nišanjenja tj ulaska u aim down the sight. Za ostalo ćemo tek videti kad ispegalaju igru u potpunosti... Sve u svemu ništa, ali baš ništa posebno! Biće mi drago ako me ovaj nastavak pozitivno iznenadi barem kada je zaplet u pitanju jer bez toga (što se mene tiče) svi ovi efektići neće vredeti pišljiva boba... Toliko od mene... ,)

Isprobao i ja malo... pih, šta raći? Igra izgleda lepo i glupo, taman ko što sam i očekivao da će biti! Grafika je ok, malo su mi prevše čiste teksture za onako razvaljen grad, a sve ostalo je barem u ovoj leak verziji jako glupo! Ne znam koliko ima smisla pričati sada o ai-u, malo je rano još jer vidim da ni ragdoll physics ovde ne funkcioniše kako bi trebalo, a što se tiče pomenutog ai-a ovde u ovoj verziji ga zapravo uopšte i nema... :S:

Kad smo kod perfomansi, pah... počeo sam je sa podešavanjima do daske znači ovaj hardcore mod na 1680x1050 + 2AA i 8AF i još sve što je moglo da se nabudži iz drajvera. U početku sam imao nekih 40tak frejmova ali već na sledećem nivou palo je na nekih 30tak i nešto manje na pojedinim mestima. Ima dosta bagova i verovatno određenih stajaćih (zaglavnjenih) elemenata kojih ne bi trebalo da bude pa se igra na pojedinim mestima (a koja realno ne bi trebalo da su preterano zahtevna) vuče a opet negde gde se očekuje pad perfomansi sve radi lepo! Dakle teško je doneti neki validan sud ali u principu izgleda da će biti sasvim ok na kraju ili barem tako deluje! ;)

Nedostaje mi ponajviše stamenost i osećaj kakav je nudio prvi deo prilikom nišanjenja tj ulaska u aim down the sight. Za ostalo ćemo tek videti kad ispegalaju igru u potpunosti... Sve u svemu ništa, ali baš ništa posebno! Biće mi drago ako me ovaj nastavak pozitivno iznenadi barem kada je zaplet u pitanju jer bez toga (što se mene tiče) svi ovi efektići neće vredeti pišljiva boba... Toliko od mene... ,)

Bravo za post, sve bih isto dodao

Vlada je pogodio srz.

Igrica na dx11 ima da ima duplo manje frejmova ako ne i vishe, znam ja kako radi lostplanet na dx9 i na dx11 znachi na dx9 +60fps a na dx11 28-33fps duplo zahtevnije.

Evo igrao sam neki nivo mislim da se zove semper..., toliko je zanimljiv da je to strasno, tako da sam promenio malo misljenje, najjaca mi fora kad jurim aliena, on ostao bez metaka i bezi, lol,da napomenem samo prvi nivo nemogu da igram, jednostavno na samom pocetku zabode

Igrica na dx11 ima da ima duplo manje frejmova ako ne i vishe, znam ja kako radi lostplanet na dx9 i na dx11 znachi na dx9 +60fps a na dx11 28-33fps duplo zahtevnije.

DX11 ce se mnogo lakse i efikasnije snalaziti sa nekim efektima koje trenutno vidis prikazane u DX9 modu [SSGI na primer]. Ako ostavish sva podesavanja ista kao i u ovoj beti sigurno ce dx11 dati bolje peformanse.

Naravno DX11 ce sa sobom doneti i mogucnost prikazivanja mnogo veceg broja efekata, ne zaboravite da ovaj DX9 mod trenutno maximalno moze da prikaze:
crysis22011021214044551.png

To je zato jer su ga developeri zakljucali.

Sa ovim setovanjima (maksimum koji se nudi, 1920 x 1200) imam osećaj kao da igram igru sa grafikom iz CoD-a, ali sa 5x manje frejmova...

Što se same igre tiče, desilo se tačno ono čega sam se pribojavao - prebacivanjem u urbano okruženje izgubilo se pola specifičnog filinga, a sloboda je dodatno ograničena...Ne znam, meni ovo (za sada) deluje kao "još jedan fps". Videćemo...

Skinuo :p Imam MSI 7900gtx 512mb ddr3(750core,2000mhz memory) i celeron e1200(1.6ghz@ 3.2ghz) i igru ladno pustim na hardcore na 1280x720 i average mi je 35fps.Kad sam to vidio vilica mi je pala na pod,morao sam rukom da je podignem.NEgo imam problema posle nekih 3-4min bilo kog levela,slika mi pocrnu i ja otvorim konzolu i ono pise could not complete pixel shader....could not complete vertex shader... Sad sam se usrao da mi igrica nece raditi? :(

Sa ovim setovanjima (maksimum koji se nudi, 1920 x 1200) imam osećaj kao da igram igru sa grafikom iz CoD-a, ali sa 5x manje frejmova...

Što se same igre tiče, desilo se tačno ono čega sam se pribojavao - prebacivanjem u urbano okruženje izgubilo se pola specifičnog filinga, a sloboda je dodatno ograničena...Ne znam, meni ovo (za sada) deluje kao "još jedan fps". Videćemo...

Ne moze nikako da se poredi sa cod-om sto se tice grafike jer shader detalji, kompleksnost osvetljenja i sencenja je daleko ispred cod engine-a. Takodje i zvucno procesiranje. Jednostavno za onako kako izgleda - radi extra.

Inace, moze se reci da je jos jedan fps, ali jedan veoma dobar fps. Jeste da je sloboda ogranicena, ali bila je ogranicena i u Warheadu pa se niko nije bunio... Igra je dosta ubrzana i napravljena totalno drugacija akcija od one na ostrvu. Meni se svidja, jer je redak ovakav Cloverfield-ski high-tech fps, pogotovo sto je tehnicki veoma dobar a i sa raznovrsnim napucavanjem. Na osnovu probanog i vidjenog ocekujem odlicnu pucacinu, tehnicki sigurno najbolju u ovoj godini, a ko zna mozda i gameplay-ski takodje.

...prebacivanjem u urbano okruženje izgubilo se pola specifičnog filinga...

Kakvog specificnog filinga sto fali dzungla i rajska ostrva?!

Jos mi nije jedan stvar jasna a to je: kako mozete da igrate ovu nedovrsenu verziju uopste?!

Poslednja izmena:
Pa i ne igramo je, jer nije igrljiva... heh! Svasta! ;)

Hteo sam da dodam samo da mi je malo žao Cevata i ekipe, dugo su radili na ovome i nisam siguran koliko im ide u prilog to što je ovakva jedna verzija igre puštena u etar... Mislim, generalno je jako glupo ovako nešto pustiti bio gde u pogon i stvarno ne mogu da shvatim likove koji su ovo napravili i to sada kada je igra takoreći završena... Asocira malo sve to na sabotažu... Elem, za Crytek je svakako bolje da su sami izdali demo ko što su to uradili sa prvom igrom, jer bi tako svakako bila smanjena verovatnoća da se nešto ovako dogodi. Nekako ne mogu da se otmem utisku da su to mogli do sada da naparve i da skockaju jedan propisan demo pa barem jedno tri puta do sada...

Ali dobro, sad šta je tu je, i sve je to Rock'n Roll!

Poslednja izmena:
Nije ni prvi ni poslednji put, svojevremeno je "iscurela" doom3 alpha i sećam se dobro da je bilo jaw-droping. Ne verujem da će ovaj incident umanjiti vrednost crysis 2 pogotovo što do izlaska finalne verzije nije puno ostalo. Mnogi će sačekati finalnu verziju, poput mene jer nemam vremena za eksperimente.

Evo igrao sam neki nivo mislim da se zove semper..., toliko je zanimljiv da je to strasno, tako da sam promenio malo misljenje, najjaca mi fora kad jurim aliena, on ostao bez metaka i bezi, lol,da napomenem samo prvi nivo nemogu da igram, jednostavno na samom pocetku zabode

Alien ostao bez metaka.
Nekako me alieni asociraju na fotonsko oruzje.

ja cu definitivno sacekati krajnju verziju......kao veliki obozavatelj prvog dela a takodje i warheada,necu sebi da kvarim uzitak igrajuci nekakvu beta-poluzavrsenu verziju.....

Najavljen je i demo za pc, za one koji zele da vide parce Crysis-a a ne zele da se eksponiraju sa ovom betom. :D Inace, bio je najavljen pre nego sto je procurela verzija, tako da mozda ga i ne bude, ali cisto sumnjam...

pa ovo je demo :D

inače ja jedva čekam full verziju jer ako je bolja bar malo od ove bete onda stvarno. inače cepam ovo i sad sam došao do aliena, nadogradnje odela su jako dobra opcija takođe, okačiću klip posle ko hoće da pogleda ali ću ga staviti u spojler ;)

pa ovo je demo :D

inače ja jedva čekam full verziju jer ako je bolja bar malo od ove bete onda stvarno. inače cepam ovo i sad sam došao do aliena, nadogradnje odela su jako dobra opcija takođe, okačiću klip posle ko hoće da pogleda ali ću ga staviti u spojler ;)

[YOUTUBE]44AunEe6gPQ[/YOUTUBE]

Da li se nekome ovo desavalo?:smash::mad::wall::d

Prilozi

• crysis2.jpg
    crysis2.jpg
    507.5 KB · Pregleda: 94
@scheillkin

Ne mogu da otvorim video, private kaze

Moje mišljenje je da će ovaj "slučaj" sa betom samo da duplira prodaju pune verzije za PC , kad se pojavi.Digla se prašina, povćealo se interesoanje za igru a naročito za MP.Koliko sm pratio, utisci kod onih koji su probali u 80% slučajeva veoma poztivni obzirom da je u pitanju sirova, nepolirana verzija.Ko je sa nestrpljenjem čekao igru, sad će finalnu verziju čekati sa još većim nestrpljnjem, pre svega jer mu je beta "super radila" na njegovoj mašini, što znači da će finalna morati da radi besprekerno.
Što bi izdavali ispolirani demo, kad je dovoljna i bagovita beta da se vidi kako sve to izgleda.
Neće možda, biti interesantan SP onima koji su odigrali betu, ali izgleda je glavni adut ipak MP koji vidim svi hvale.

Poslednja izmena:
http://www.youtube.com/watch?v=44AunEe6gPQ
mora ovako i moraš imati yt account, stavio sam private pošto nisam hteo da ga EA obriše
nisam razmišljao da private video ne može da se embedd-uje preko koda

malo sam probao i MP u ovoj beti i vidi se da je više rađeno na tome nego na singlu, tj MP deluje dosta dovršenije, nema dečijih bolesti. verovatno kad su to završili bacili su se na posao da dovrše i singlplayer do marta mada ostale su samo nijanse i biće to na vreme gotovo. ne verujem da će je odgađati.

Poslednja izmena:
Ja imam YT acc ali mi ne radi video, ne znam kako da ga pogledam?

Ako je private video, ja mislim samo prijatelji sa youtuba mogu da ga vide...

Vrh Dno