Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Ahaaa, razumeo sefe :D Hvala !

Veliki broj ljudi ovde ima bar gtx460/6850/5850/6870 itd. A vecina grafickih kartica je solidno nasvirana. Ako gtx480 baca 45 fps u 1080p ove kartice bi naklokovane trebale da imaju oko 35 fps :smoke:

E sada ono sto me zanima, ja sam crysis 2 presao na advanced ili very high jer mi je na hc/extreme sve bilo muljavo, uzasno jake boje itd a i fps je bio losiji, sto je logicno. E sad da li ta gtx480 baca 45 fps na very high ili extreme uz dx11 ? :)

Ako je na apsolutnom maksimumu to je dobro, jer cu ja ovaj dx11 sigurno drzati na very high ''samo'', to i 1680 rezolucija = mozda i ne budem imao slajdsou :d

Te muljave boje i takva slika je zbog blurovanja na extreme modu i ukljucivanja AA koji je takodje mutio texture. Ovde gore na ovom snimku ovaj lik igra sa svim na ultra + hires texture patch sa sve na 1080. E sad, mozes tu muljavost da smanjis kroz cfg, samo ne znam da li radi na ovoj verziji igre onaj tweaker...

Uglavnom, na gaf-u kazu da je 20fps performance hit ali se isplati. Igra izgleda bolje, a najveci hit daje to sto sada svi particle-i imaju motion blur i selfshadowing [sto se najvise primeti kod shotgun blast-a]. Crytek kaze da GF480 karticoa daje ~35fps na 1080p.

evo jednog snimka
[youtube]o2FRzDUskZY[/youtube]

Super, koliko vidim GTX 560 Ti@ 950MHz se odlicno nosi sa ovim poboljsanom verzijom igre :). Moja karta ide na 960mhz za svaki dan, tako da ovo otprilike mogu da ocekujem.

Nego zanimljivo je da se ovaj patch i ostalo sto je potrebno moze naci na nvidijinom sajtu za download... da li su to nvidia karte malo favorizovane za ovu DX 11 verziju...? bice zanimljivo :)

instalirah fresh do 1.9 i sve packove bez problema, ali nijedan izleceni "egze" fajl nece da radi... sa 1.8 izbacuje dok sa 1.0 se cuje zvuk ali nema slike.. jel neko uspeo da nadje resenje?

Same here:D

Ovako...sa svim popaljenim na ultra

FPS pada do 23, kad sam gledao u gomilu leseva, ovako...pa na granici igrivog.

DX11:
Crysis2_2011_06_27_21_03_49_262.jpg
DX9, pre patcheva:
Crysis2_2011_06_03_12_32_03_392.jpg
DX11:
Crysis2_2011_06_27_21_04_26_074.jpg
Crysis2_2011_06_27_21_07_00_535.jpg
Crysis2_2011_06_27_21_30_17_152.jpg

Pored teselacija i ostalih dzidzabidza, osvetljenje je lepse i slika je ohoho ostrija.

Poslednja izmena:
Meni je najbitnije da vise nije onako muljavo :)
Kad pogledam tvoj komp, performanse i konvertujem to na moj monitor 1680x1050 mislim da cu imati const. 30+ fps :D

da ne spamujem, ali niko mi nije odgovorio, jel treba samo dx11 patch da se skine [pa da se updateuje na 1.9] ili moram da skidam i one silne Gb tekstura ? :)

Poslednja izmena:
Pa vidis sta je nex rekao -ne treba ti, cak je i na ultra podesavanjima grafika ispeglana, cista, nezamuljana itd.

Radi cfg editor, isto je kao i za prethodni patch, mora da se u komande dodaje spejs u autoexec.cfg
Mada kapiram da ce izbaciti novi cfg tool (ili ce neko okaciti custom cfg-ove), posto su rekli da ce jos neke komande biti otkljucane za konzolu.

@hsv.stoned

Treba ti patch 1.9, i patch sa teksturama i plus patch za DX11.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned
No, no, ima tu par stvarcica koje hocu da iskljucim, naravno ako moze. :)

Ok, thnx 666. E da, jos jedno pitanje, da li radi na novijm drajverima ili moram stare?

Poslednja izmena:
Koristim ove najnovije drajvere hebemliga. Mene nije strefio onaj bug sa teksturama uopste (negde videh da je to samo na 5xx seriji).

Ja sam se napatio sa njima (kao i obicno :D), nisam imao pusku, kompletno se slika na nekim mapama zamrlja, nedostanu neki shader efekti i tako to. Vratio sam se na stare 267 i na njima je da kucnem u POM-ovano drvo sve ok. :D

Dakle da se spremim za 7+ Gb download-a :d Nije problem u brzini, dwnld mi je 720kb/s max ali smara me i kapiram da svi skidaju i da ce trajati satima :d

game patch je 134mb, dx11 patch je ~500mb i texure su ~1gb. Nije 7+ giga, osim ako neskidas kompletnu igru pride.

instalirah fresh do 1.9 i sve packove bez problema, ali nijedan izleceni "egze" fajl nece da radi... sa 1.8 izbacuje dok sa 1.0 se cuje zvuk ali nema slike.. jel neko uspeo da nadje resenje?

ista situacija i kod mene,sve lepo instalirao,krekovao igru i kad pokrenem dobijem samo zvuk i crn ekran. :(

Jos malo slika na brzaka...

Crysis2_2011_06_27_21_47_36_557.jpg Crysis2_2011_06_27_21_53_08_112.jpg

Crysis2_2011_06_27_21_54_57_438.jpg Crysis2_2011_06_27_21_49_33_316.jpg

Takodje, voda je dosta lepsa

DieHard, tako sam video negde, na teksture se odnosilo a znam da su teksture itd za prastari gta SA bile ''teske'' u Gb [gta IV takodje] pa mi zato nije bilo cudno.

uh uh sve me ovo polako tera na win 7 al samim tim moracu i grafu da promenim ,vredi al tek sad:D

c2_dx11_ultra_upgrade.pdf

The new Ultra spec enables:
1. Object: Tessellation, Parallax Occlusion Mapping
2. Particles: Shadows, Particle Motion Blur
3. Post Processing: High Quality Motion Blur and DOF
4. Shading: Contact shadows, Realtime Local Reflections
5. Shadows: Realistic Shadows with Variable Penumbra
6. Water: DX11 version of ocean and water volumes

The owners of high end recommended graphics cards, such as the NVIDIA 480 GTX or equivalent, should be able to run the game with Ultra settings at a resolution of 1080p with an average frame rate of 35 fps.

I kod mene ne radi, crna slika i cuje se zvuk samo...

e sad sam se skenjao,toliko sam cekao taj patch za dx 11 i na kraju crn ekran,izem ti posao!

Ma stvari koje ne valjaju u ovoj igri ne bi ispravio ni DX21.

Igra je sasvim solidna :) I pored vece linearnosti nego stare krize [ali zato bar ima nekakvu pricu] a moja najveca zamerka je nedostatak vecih destrukcija okoline, neke su prisutne ali.. moze ovo mnogo bolje jer ponekad mislis da igras cs.

Vrh Dno