Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

Pa i ubacili su jos stosta pored dx11 teselacije i POM...?

• Added Contact Shadows
• Added DX11 support for Crysis 2 (the following features only work when downloading the optional DX11 package here):
• - Tessellation + Displacement Mapping
• - High Quality HDR Motion Blur
• - Realistic Shadows with Variable Penumbra
• - Sprite Based Bokeh Depth of Field
• - Parallax Occlusion Mapping
• - Particles Motion Blur, Shadows and Art Updates
• - Water Rendering improvements and using Tessellation + Displacement Mapping
• Added Realtime Local Reflections

A za AA cemo da vidimo...FXAA najverovatnije, posto ce komanda r_PostMSAAEdgeFilterNV biti ponovo "aktivirana" u konzoli, ali to je samo moje nagadjanje

MaLDo's texture pack izasao, download: http://maldotex.blogspot.com/2011/06/first-version.html

Poslednja izmena:
Po cemu je maldo drugaciji od oficijalnog paketa high res tekstura?

Nemam poima, ali maldov pack je samo ~300mb. Treba sacekati jos par dana za official stuff.

Zar POM nije feature koji je radio jos na dx9? Mislim, ne znam, ocekivao sam posto je ovo crytek da ne bude samo teselacija vec i jos po nesto novo sto dolazi uz dx11, al dobro, moze i ovo da prodje...

Jeste ali ovo je DX11 POM.

Ovo ce biti prvi pravi pomak sto se tice teselacije i ostalih dx11 djakonija. I ko ce drugi nego opet Crytek. Pa jos kad uleti sdk i modovi.. a jaoo :D

Iskreno, sve ove eye candy fazone bi trejdovao za sdk i editor.

Mršavo je ovo. Jeste fino što dolazi ali o raznim stvarima se pričalo pred izlazak C2 pa smo na kraju dobili samo delić toga. Šta bi sa onom pričom o destruktabilnosti i diskusijom koju smo vodili na tu temu, čiji pas je to pojeo?

Edit: Hm, da nije možda editor izašao a da sam ja to zaboravio? Evo vrtim google i kao imaju neki youtube hitovi na temu editora. Da to nije onaj iz leaked beta?

Poslednja izmena:
SDK i editor stizu tokom leta.

subtractor je napisao(la):
Po cemu je maldo drugaciji od oficijalnog paketa high res tekstura?

Maldo nije bio u obavezi da postuje odredjena pravila, pa imas raznoraznih tekstura sa brendovima na primer, zatim koristio je neke teksture za koje je potrebna komercijalna licenca, i sl. Teksture neki sitnih objekata u njegovom packu izgledaju daleko bolje, zatim neke teksture tla, zidova i poplocanja takodje. Ostalo je tu negde kao i ovaj nadolazeci pack. uz tu razliku da nije odradio sve teksture u igri, vec one koje je mogao da izvuce iz .pak fajlova i na kraju krajeva- nije imao vremena. Ono sto moze da bude problem kod Maldovih tekstura je moguc los tiling, ako se tekstura cigli/poplocanja (npr) ne poklapa sa displacement mapom koja dodje uz oficijelni pack, onda moze da bude sasavih zidova, ploca i kojecega.

Ja bi najradije zbudzio neku kombinaciju oba.

Poslednja izmena:
Sve mi se cini da je ovo sve postojalo i u Crysis 1. Samo mute vodu da bi izgledalo dublje, tj. da je grafika bolja :D

Pa u principu, to bi trebalo da je manje više sve isto, sem što je engine optimizovan za konzole i što su ubacili neke nove tehnologije, tipa teselacije, ssao itd. Ali super je i ovo, klaće se ovaj nabudženi cryengine 3 sa novim frostbyte-om samo tako. Samo da bude još igara koje će ih koristiti.

Crysis 2 izgleda gore nego Crysis, ali sada ce patchom da ga izjednace :)

Posto sam dizajner, sa velikom paznjom pratim grafiku u igrama i sa razlogom sam (bar iz mog ugla) kivan na konzole...

Treba da budeš kivan na developere... Niko nije tukao Crytek da im lead platforma bude xbox360. Sami su to odlučili.

Ne mogu oni sami protiv sebe.

Meni je krivo sto PC nije doneo neki plug and play (game) interfejs (slicno onom sto donosi Windows 8 za Tablet-e) koji bi bio zgodan za igranje igara, a da mi koji koristimo PC i za druge stvari mozemo po zelji da koristimo programe i/ili igramo igre.

Kada očekujete da padne cena originala? Ne daje mi se 5000 din. Mada će se igrati bar 2 god. online.

Da, kod wahada je 1500 a valjda u computerlandu je key oko 18e, al neki su se zalili da im ne radi MOH key tj da je vec iskoriscen etc etc.
A i kako to sve manje kvalitetnih igara za PC?
Battlefield 3
LA Noire
Red Orchestra 2
Alice:Madness Returns
SF IV Arcade collection(il' kako se vec zove)
Igara kol'ko ocete za PC.

Ajde dajte utiske kako radi, na onom traileru stvarno deluje vrhunski i veoma napredno, nema sta.

Ja ne mogu da instaliram ovaj 1.9 patch, ne moze da pronadje instaliran Crysis2 :(

"crysis 2 could not be located on your system. Re-install and then run this patch again"

Meni posle patcha kada pokrenem izadje samo crni ekran, imam kursor al nista drugo se ne vidi. Zvuk je tu i dalje. Ima li pomoci?

Ja ne mogu da instaliram ovaj 1.9 patch, ne moze da pronadje instaliran Crysis2 :(

"crysis 2 could not be located on your system. Re-install and then run this patch again"

Frisko instaliraj igru, ne leci ;D

Na trejleru deluje odlicno, a u one SS sam i sumnjao i nisu ni nista specijalno delovali.

Samo sam malo zbunjen, koliko je tezak ceo download ? dakle da grafika sija, teksture sam neke ovde vidjao od 6,5Gb a to + patch na opterecenom serveru itd.. mislim da cu sacekati jedno 7 dana :)

Ajde cim neko proba da kaze koliko ovo ponizava graficke kartice, ako je preterana zahtevnost da batalimo na vreme :)

Stani, a čime je lečiti posle? Radi li bez lečenja:) Ili će na rehabilitacuju:D

Uglavnom, na gaf-u kazu da je 20fps performance hit ali se isplati. Igra izgleda bolje, a najveci hit daje to sto sada svi particle-i imaju motion blur i selfshadowing [sto se najvise primeti kod shotgun blast-a]. Crytek kaze da GF480 karticoa daje ~35fps na 1080p.

evo jednog snimka
[youtube]o2FRzDUskZY[/youtube]

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
instaliraj igru i nemoj da pregazis originalni .exe fajl sa izlecenim, zatim pokreni patch
Sta je fora sa ovim sajtom, vrti mi non stop onaj loading zelenu straftu gde gore pise 'GeForce' :trust:
ne znam :) meni je otvorilo

probaj ovako da li hoce
http://international.download.nvidi...onal/patches/crysis2dx11uu/Crysis2Patch19.exe
http://international.download.nvidi...rysis2dx11uu/Crysis2Directx11UltraUpgrade.exe
http://international.download.nvidi...s2dx11uu/Crysis2HighResolutionTexturePack.exe

Nazad
Vrh Dno