Šta je novo?

Crysis 2 [pc only]

nex999 i ortaci, kako jesam ja lud ili meni igra izgleda lepse na advanced [very high sada] nego na xtreme ? :)
probao sam u svim nivoima i nesto na xtreme nije to-to..
moram da odbagujem igru nekako pa da nastavim od onog semper fi or die 56 nivoa.
koliko sam ukapirao nex gotivi aa kao i ja, pa ako mozes daj podesavanja za vrhunsku grafiku ali sa aa, dakle bez iskrzanih ivica :) :smoke:

Rezultati prodaje Crysisa u Engleskoj

"Crytek's Crysis 2 has become publisher EA's biggest launch of the year so far, entering the All Formats All Prices UK video game chart at No.1.
The sequel to the PC only Crysis was most popular on Xbox 360, accounting for 57 per cent of the week one total. The PS3 edition took a 29 per cent share and retail PC 14 per cent."
http://www.videogamer.com/news/crysis_2_is_eas_biggest_launch_of_the_year_so_far.html

Od tih 14%, jedno 3-4% trazi DX11 support :D Drago mi je sto ce Crytek povratiti ulozene pare i dobiti dobar budzet za njihove nove projekte. Mada dzaba im PC procenat kada nemaju info za Steam.

Poslednja izmena:
Nadam se da ce se prodaja PC verzije (digital + retail) makar pribliziti ili izjednaciti sa PS3 verzijom, kako ubuduce ne bi digli ruke od ove platforme.

Ne mogu da verujem da je bitnije kako ce izgledati DX11 nego da li ce popraviti AI :trust:

Nadam se da ce se prodaja PC verzije (digital + retail) makar pribliziti ili izjednaciti sa PS3 verzijom, kako ubuduce ne bi digli ruke od ove platforme.

Original se prodao u 3M+.

Imam osećaj da se igra neće prodati značajno više od toga, iako je na 3 platforme. Multiplatform development nije lek za sve koliko izdavači žele da bude. UT3 je odličan primer.

Poslednja izmena:
Ma prodavace se ovo odlicno, nema zime za njih.

Upravo prešao igru...lepa grafika, ništa manje nisam ni očekivao posle onakvih HD trejlera...veliki plus za AI IQ, veliki minus zbog svega 3-4 vrste vanzemaljaca. Priča manje više smor a i kliše....već su najavili treći deo što može da dovede do toga da igra preraste u mašinu za pravljenje para na osnovu imena....mada videćemo za par godina....

Poslednja izmena:
nex999 i ortaci, kako jesam ja lud ili meni igra izgleda lepse na advanced [very high sada] nego na xtreme ? :)
probao sam u svim nivoima i nesto na xtreme nije to-to..
moram da odbagujem igru nekako pa da nastavim od onog semper fi or die 56 nivoa.
koliko sam ukapirao nex gotivi aa kao i ja, pa ako mozes daj podesavanja za vrhunsku grafiku ali sa aa, dakle bez iskrzanih ivica :) :smoke:

Cini ti se jer na very high igra nema sve postprocess efekte, pa mozda deluje cistije...ako hoces vrhunsku grafiku, skines onaj tool 1.6 spicis sve na extreme (mada je autor bez razloga stavio i korak iznad toga), malko sredis bloom i hdr level i ukljucis 4xMSAA i to je to...dok igra ne dobije neku korektnu podrsku za normalan AA i mozda taj famozni DX11...

Pa to, deluje cistije ali kapiram da sa ovim 1.6 moze da se sredi..
Ok, 4x msaa i extreme ali zanimaju me podesavanja za bloom i hdr, na kojim vrednostima ti npr drzis ? :)
Ali mislim da ce biti slaba moja graficka za ova podesavanja. Onda cu da sacekam da mi stigne 5850. Taman i dx 11 konacno da probam.
Ali nista mi ovo nece vredeti ako ne uspem da pokrenem igru posle one misije :) sve sam probao i nema sanse, izgleda da moram ispocetka da krenem sa nekom drugom verzijom a za to bas i nemam strpljenja jer je prvih bar 1-2 h igranja bezveze.

r_HDRBloomMul=0.5
r_HDRBrightLevel=0.8

Zavrsih igru na phw tezini, preko 15h, krivac je sto nema QS. Kraj je ... za razmisljanje:D Prica je skroz OK, svega pomalo, nanosuit je dobio kompletan istorijat, likovi su nit' crni nit' beli...Igri najvise fali sredjen Ai i veci nivoi. Zvuk, muzika, cista 10ka... Sve u svemu, dobra igra.

I jel sad svim jasno zasto je Crytek odlucio da ide i na konzole ?
Sve u svemu dobili smo dosta dobar kompropmis i jako dobru igru.

To je glasina bez potvrde koja kruzi vec nekoliko dana, i taj patch je kao trebalo da se pojavi danas...:)

Ovo je i vise nego frustrirajuce, ne mogu da igram dalje od semper fi or die 56.
Sve sam probao, da krenem par misija pre, reinstalirao, sa i bez 1.1 patch-a, ma sve ! :mad:
A da krecem sve opet nema sanse jer igra bas smara u pocetku. Steta, sasvim solidan je crysis 2 a ja izgleda necu dovrsiti.. sada nabavljam od bezubog, a ovo sad sto imam je neki c-dvd mada ko zna koliko ljudi ima verziju kao ja a nema probleme :trust:

AI je legendaran :D. Sinoc stojim kloak u blizini jednog i on govori nesto u fazonu da ce da baci bombu. Baci je ali ona mu se odbije, vrati pored njega i on lagano ceka i nesto bleji dok ova nije eksplodirala i ubila ga :D. Odvalio sam se od smjeha :D. Sve je ok, samo AI bi definitivno trebali da srede, valjda kroz neki patch i to urade.

Nije mi bila jasna uloga onog matorog Hargevesa na samom kraju igre. On je odvojio um od tela, ili sta ? Jel moze neko da objasni posto meni nije jasno. I kakve veze on ima sa vanzemljacima ?

ma ima svakakvih situacija s ai-em
ali generalno je ok ( za sad)
meni je najgore kad trče u zid ili kad slajdaju bez koračanja
to mi izgleda glupo skroz, a to budala baci bombu i ubije sam sebe, ima toga i u ljudskoj (ne)inteligenciji :D

Btw ja na svom laptopu sam namestio skoro sve stavke na very high sem particles, sound, water, shading i shadows, znaci kompletni efekti, texture, postprocessing, world i object details, i sve radi u 50+ fps-a u 600p motion blur se primecuje na pusci i na neke objekte i sve to na na 15" :D ja prezadovoljan a igra izgleda prelepo

http://www.rockpapershotgun.com/2011/03/26/review-crysis-2-pc/

Ultimately, though, this is a moderately magnificent game. In its campaign mode it is a straightforwardly linear shooter, and fenced in by all the scripting and expectations of that genre, but I can’t help feel that its setting and scope are far more interesting and entertaining that any of the modern military shooters. Sure, it has moments of nonsense and the villain might as well be wearing an “I’m With Evil” tee, but that’s all vindicated. Just the destruction of Manhattan, and Crytek’s vision of that, is worth playing this for. It’s far more inventive and intelligent than I expected, and even though none of the combat was genuinely challenging (at least on normal difficulty) the capacity to leap, slide, vault, mantle, (even lean, in a context-based way) and actually explore little bits of the environment make this entertaining to play with. Its visual spectacle is already being undermined by the awesomeness of the Battlefield 3 previews, perhaps, but for now it’s a kind of high point. I recommend it.

meni izbaci ovu poruku kad pokrenem igru. flt verzija sa 1.1 multi patch-om.
stavljeni su zadnji drajveri. i grafička je skroz ispravna.
na YT vidim klipove da ljudima radi sa 8600GT bez problema.

Šta da radim?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    36.5 KB · Pregleda: 61
Btw ja na svom laptopu sam namestio skoro sve stavke na very high sem particles, sound, water, shading i shadows, znaci kompletni efekti, texture, postprocessing, world i object details, i sve radi u 50+ fps-a u 600p motion blur se primecuje na pusci i na neke objekte i sve to na na 15" :D ja prezadovoljan a igra izgleda prelepo

opusteno ali opusteno nagruvaj sve na extreme i u igri extreme nece ni da secne ja sam odusevljen ovim engineo isto koliko i 2kengine-om fanatsticno odradjeni i vidi se da je ulozeno podosta truda u to :)

meni izbaci ovu poruku kad pokrenem igru. flt verzija sa 1.1 multi patch-om.
stavljeni su zadnji drajveri. i grafička je skroz ispravna.
na YT vidim klipove da ljudima radi sa 8600GT bez problema.

Šta da radim?

Ako imas kartu sa 256Mb video rama,mozda zbog toga nece?

opusteno ali opusteno nagruvaj sve na extreme i u igri extreme nece ni da secne ja sam odusevljen ovim engineo isto koliko i 2kengine-om fanatsticno odradjeni i vidi se da je ulozeno podosta truda u to :)

Ne mogu da koristim ni jedan tool za podesavanja koji su izasli jer iz nekog razloga kada mi se pokrece autoexec.cfg fps mi je konstantno 16-17 ma koji detalji, ma koja rezolucija, nije mi jasno zbog cega. Ovako sam skroz zadovoljan. Kada povecam sejdere fps mi padne za 5-10 u zavisnosti od scena a za mp mi treba sto veci, ovako ga imam 50+ u svakom trenutku sto sam i vise nego zadovoljan

Ne mogu da koristim ni jedan tool za podesavanja koji su izasli jer iz nekog razloga kada mi se pokrece autoexec.cfg fps mi je konstantno 16-17 ma koji detalji, ma koja rezolucija, nije mi jasno zbog cega. Ovako sam skroz zadovoljan. Kada povecam sejdere fps mi padne za 5-10 u zavisnosti od scena a za mp mi treba sto veci, ovako ga imam 50+ u svakom trenutku sto sam i vise nego zadovoljan

pa sa cime podesavas to? meni u podesavanjima u igri samo high ultra high i extreme?

Konfiguratorom ili preko konzole u igri :)

nex999 ce vas odrobijati za spoilere. :D

Pa koliko sam ja shvatio on je sacuvao svoje telo da ne trune, a mozak je nekako ubacio u AI. On je nasao vanzemljake pre 100godina
I od tad pokusava da shvati kako da ih zaustavi kad krene invazija.
Nano Suite kad se spoji sa alien virusom moze da ozivi i mrtvog coveka, da ga regenerise, sta sve ne.

Ono sto ja ne kapiram je s kim smo mi to presli igru ? Zasto Alcatraz na kraju kaze "Call me Prophet"

Poslednja izmena:
Nije mi bila jasna uloga onog matorog Hargevesa na samom kraju igre. On je odvojio um od tela, ili sta ? Jel moze neko da objasni posto meni nije jasno. I kakve veze on ima sa vanzemljacima ?

Kako nije jasna uloga Hargevesa?

Chovek je nashao ostatke Seth-a u Tunguski (tamo gde je navodno pao meteor), deshifrovao ih i shvatio da se oni spremaju za kolonizaciju Zemlje. Onda je dugo vremena izuchavao njihovu tehnologiju i izmislio nano suit pomocu koga bi mogao da napravi simbiozu izmedju choveka i Setha. Prve nano suite je testirao na Prophetu i ostalim momcima iz prvog Crysisa. Kada se Prophet vratio, Hargeves je shvatio da je simbioza moguca i reshio da sam iskoristi nano suit za sebe poshto je vec nekoliko decenija bio na life supportu i nano suit mu je bio jedina shansa da stane ponovo na noge i zaustavi invaziju.

edit: For Marli:

Igru si preshao kao Alkatraz, ali je fazon u tome shto je nano suit simbiotichki zivi organizam, tako da je on uzeo DNK Propheta, aliena i Alktraza i smeshao ih u jedno bice. To znachi da iako je Prophet sebe ubio, deo njega zivi u nano suitu i zajedno sa Alkatrazom predstavlja kolektivni razum ;) Bez Propheta nano suit ne bi bio to shto jeste, isto kao shto ne bio to shto jeste da nije bilo Setha i Alkatraza.

Poslednja izmena:
Evo price u Crysis 2 igri, end spoilers.

Hargireve je matora drtina koja je pre 100god naisla na crashlanded alien ship i od tog techa je napravilo nanosuite. Znao je da ce ti suiti moci da se povezu sa alienima, pa je na kraju Crysis 1 dao naredbu Prophetu da se vrati nazad na ostrvo.

Na pocetku Crysis 2 Prophet gine, ali njegov conciseness ostaje sacuvan u odelu [sto je osnova Richard Morganovih ranijih cyberpunk romana]. Dr. Goauld je primetio da je prophetov/alcatrazov suit indeed uspeo da ostvari konekciju sa alienima a Hargrieve je pokusao da sa tim odelom spasi svet. Jest da je hteo da ubije Alkatraza i uzme mu odelo, ali na kraju Alkatraz je umesto njega odradio taj posao. Na kraju igre se dogadja jedna od 2 stvari:

- Alcatraz gine i prophetov um prelazi iz odela u njegovo telo.
- Alcatraz ostaje ziv i samo izgovara "they call me prophet", sto nije nista cudno. Tokom igre su ga 20 puta mesali sa njim, pa se i sada na kraju nasalio. U svakom slucaju, Prophet [ili neki mali deo nejgovog uma] nastavlja da zivi u suitu.

edit - beaten

Vrh Dno