Šta je novo?

CryEngine 3 - Coming 2011 on PC, PS3, (PS4) & Xbox 360

Hmm, pa recimo meni je grafika u prirodi fantastična, i nisam još igrao igru koja izgleda uverljivije što se grafike, osvetljenja itd tiče kada je priroda u pitanju. Voda fenomenalna. Za zatvorene prostorije isto nemam zamerke :), animacija likova odlična, efekti itd. itd...jednostavno tehnički meni CE2 engine, da ne kažem, savršen. Naravno tada, pre 3 god, je bio na visokim podešavanjima previše zahtevan ali danas to nije neki problem. Volim kada možeš puno toga da podešavaš u grafici, ima i Krizi bar 12 polja gde biraš od low do very high kako ćeš podesiti. Ne kao u nekim igrama, imaš low- med-high, vsync yes-no, AF i to je to. Meni je ok da igra kada izađe, naravno ako pomera neke granice u vizuelnom smislu, bude dosta zahtevna na najvišim podešavanjima. Naravno ne da bude slajd šou kao Metro 2033 npr.
I ono što je isto veoma bitno, radi bez problema od početka do kraja bez bagova, gubljenja tekstura. Ne moram da kopam na netu da tražim fikseve kao u Singularity za FOV i muljave teksture, ili kao u Black opsu što nije radila sa nekim procesorima, ili Stalker prvi...primera ima dosta..
Neko kaže grafika nije toliko bitna, bitnije su druge stvari u igri. Ja kažem ako je grafika, animacija loša teško može da me specijalno zaintrigira igra, *** nismo više u Amiga vremenima, ako dajemo 180+evra samo za grafičke treba to igre, endžini i da opravdaju ,). Ofkors da je splendid kada se i grafika i odličan gejplej poklope, ali to se ne dešava baš često. Pade mi na pamet FarCry.

Meni je ok da igra kada izađe, naravno ako pomera neke granice u vizuelnom smislu, bude dosta zahtevna na najvišim podešavanjima. Naravno ne da bude slajd šou kao Metro 2033 npr.

Koji može da izgleda odlično i na nižim podešavanjima. Problem je što nisu nisu ostavili mogućnost kontrole određenih grafičkih opcija koje ubijaju perfomanse (rezolucija shadow mapa npr.) a daju mizernu vizuelnu razliku, već je sve spojeno pod jednu opciju. Upravo suprotno od onoga što si rekao za Crysis.

Poslednja izmena:
Detaljnost volumetricnog svetla i DOF najvise kolju performanse u Metrou. Inace sa ovim opcijama na high igra leti kako treba a i izgleda dosta detaljno, naravno na da kazem mainstream hardweru (gtx460).

Ili jos lakse, ukljuci MLAA na 5xxxi 6xxx serijama grafickih/

Dizajn i ideje su i dalje krajnje budjave. I dalje me apsolutno zabole za ovu igru.

Koristiš AMD kartu koliko vidim. Skini RadeonPro, učitaj igrin .exe i forsiraj SC2 MSAA profil.

E hvala za ideju, probacu, nadam se da ce raditi. :)

Da to je izgleda najlaksi nacin, medjutim kako sam video na netu primere kako izgleda slika kada se koristi taj MLAA nisam bio odusevljen, nesto kao kada stavis masne naocare :D pa nigde nije ostro. Ali probacu i to.

MLAA izgleda sasvim ok, osim kod text-a. Al to me ne brine kod akcionih igara.

MLAA ima svoje probleme as artifaktima.

Odogovornost je developera da ubace AA podršku u svoje igre. Prilično je suludo je što AMD/NV moraju da nalaze zaobilaske i hakove za skoro svaku igru danas.

Humus je napisao(la):
Releasing a game in 2010 without AA is a completely foreign concept to me. If the technique you're using makes it impossible to use AA then you're using the wrong techniques. As simple as that.

Poslednja izmena:
Ko je taj Humus koga si citirao?

Inace, npr. novi NFS je izbacen bez podrske za AA, a ona je bila veoma potrebna jer su ivice bas bile pune aliasinga. Verovatno su skarabudzili port sa konzole i pri tome em sto nisu optimizovali igru za dual core, em nisu ni AA i AF opciju mogli da ubace. Tacno se vidi da je tezak port, jer npr. Burnout baziran na istom enginu koji je tek kasnije izasao za pc posle konzolnih verzija je imao sve te opcije plus i SSAO i bio je odlicno optimizovan.

Ko je taj Humus koga si citirao?

Inace, npr. novi NFS je izbacen bez podrske za AA, a ona je bila veoma potrebna jer su ivice bas bile pune aliasinga. Verovatno su skarabudzili port sa konzole i pri tome em sto nisu optimizovali igru za dual core, em nisu ni AA i AF opciju mogli da ubace. Tacno se vidi da je tezak port, jer npr. Burnout baziran na istom enginu koji je tek kasnije izasao za pc posle konzolnih verzija je imao sve te opcije plus i SSAO i bio je odlicno optimizovan.
Off
Izasao je PATCH za NFS HP gde mozes da menjas AA iz drivera i sredjen je problem sa CPU

Ma sačekajte vi Frostbite 2.0 videćete šta je engine ;)

dobro je što će 80% ovih igara biti krš a 10% neka kinesko/japanska ****** koje nećemo ni pomisliti da zaigramo

Poslednja izmena:
Na ove igre prikazane u traileru treba dodati i to da je City Interactive otkupio licencu za Cry3 tako da ce da bude jos dosta igara, verovatno osrednjih i losijih fps shooter-a, ali nema veze. :) Naredni Sniper koji prave je zasnovan na Cry3.

cry-4.jpg

cry-7.jpg

Ostatak ovdje:

http://gamingbolt.com/cryengine-3-0-screens-are-a-class-apart

Moze l' ovo na 7600gt? :d

Sto ne bi moglo, samo je pitanje na koliko frejmova. :D

Dzabe endzin kad dobre igre ni od korova... pa za ovih par godina je bilo dx11 engina sa ne znam ja kakvim tesselation efektima iii gde se to dalo...pojele sve konzole. Evo krizis2 izlazi u DX9c, nema leba do 2015 a ove sad grafike nece tad nista da vrede (pa ATI je imao teselaciju i na 1900XTX pa mrka kapa sad sa tim grafikama) Ukratko demonstracije tog real-time shit renderinga sluze samo da drze PC publiku budnom i za dizanje vrednosti akcija na berzi (jer oni kao nesto rade).

Perverzija, sta reci. Osvetljenje i shejderi su odradili svoje, izgleda fotorealisticno maltene.

Na lepom plavom Titaniku...

Cekajte :D Oce neko da mi pojasni o cemu se radi?
Zar nije cryengine 3 u Crysis 2 implementiran ali u njemu mi grafika ne deluje ni izbliza dobro kao na ovom videu(naravno kada se sve stavi na maksimum u podesavanjima)?

aj posto ti treba pojasnjenje :)
Ako bi stavili ovakvu grafiku u nekoj igri, danas ne bi mogao niko da je igra koliko bi bila zahtevna. Zamisli ovaj brod sa ovoliko detalja, pa ga onda napuni ljudima i vanzemaljcima, dodaj efekte, eksplozije i ostala cuda...
Vuklo bi se na najjacim kartama verovatno...

Nazad
Vrh Dno