Koliko sam provalio, u prethodnim verzijama CryEngine-a su se uglavnom pravile MMO igre, ne verujem da će biti nešto drugačije sa CryEnginom 3.
@Borat - Crysis 2 verovatno izlazi na proleće, ja bih rekao negde u aprilu, mada se na netu pominje kao nezvanični datum izlaska 30. mart 2010,
Nista posebno, veoma slican kao 2.0 za PC po trejlerima od pre cak i losiji jer konzole ne bi mogle da izdrze CryEngine 2.0 sa Very High detaljima verovatno. Meni ne izgleda nista posebno stvarno, daleko je od revolucije koju je Crysis napravio na polju grafike kad je izasao.
Ovo je CryEngine 2.0 VS> 3.0 (ali za konzole !) poredjenje, a bice i na PC-u 3.0 tu ce izgledati valjda bolje:
U staru se znalo da CE3 nece biti boom kao prelazac sa CE1 na CE2, a i Cevat je najvaio da nece izbacitii nista stvarno novo bar do 2012. CE3 je samo ispeglani i malo unapredjeni CE2 prilagodjen konzolama i nista vise.
Pravo pitanje je hoćemo li uopšte videti neke igre u tom endžinu i koje![]()
CE3 je najbolja stvar koja se desila gejmingu. Ako EA bude toliko slep kod ociju i ne bude forsirao CE3 maksimalno onda stvarno treba da propadnu kao kompanija. Ovo je jedinstvena prilika da kvalitet grafike u multiplatformama znacajno napreduje.
Developeri, ako su pametni, docekace CE3 rasirenih ruku i konacno poslati UE3 u istoriju. A i bilo bi zanimljivo gledati s jedne strane, CE3 multiplatforme i s druge PS3 ekluzive radjene u Naughty Dog Enginu.
Podržava novu generaciju platformi
Programer Crytek je službeno najavio da je treća verzija CryEngine tehnologije dostupna za programere da je licenciraju za sopstvene projekte. Nova verzija enginea može raditi na PC-u, nudi DirectX 9 i 10 podršku, kao i na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama.
Najbitnije je to što Crytek navodi da će engine podržavati i uređaje nove generacije i tvrdi da nudi programerima mogućnost prelaska na nove platforme. Sposobnost rasta je bila glavni cilj kompanije u razvoju CryEnginea 3 i Crytek sada tvrdi da je to i uspio ostvariti.
Crytek navodi da je njegov novi naslov, Crysis 2, u fazi razvoja pomoću novog enginea, nije poznato da li će i drugi naslovi koristiti ovu tehnologiju. Izvori nam i dalje govore da i S.T.A.L.K.E.R. 2, na kojem radi programer GSC Game World, također koristi ovu novu tehnologiju.
Ranije verzije CryEnginea su bile dio naslova kao što su Fry Cry, Crysis, Crysis Warhead, Aion i Merchants of Brooklyn, ali kompanija nikada nije uspjela privući veliki broj programera, a sada se nada da će se to promijeniti.
http://www.itx.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=11304&Itemid=1
S.T.A.L.K.E.R. 2![]()
Kakva ce neman od graficke trebati da tera ovo u Fuul HD?
Prelepo izgleda:banana:
Optimizovan je Crysis vec sada, nego je problem sto Crysis prikazuje 20puta komplesnije stvari nego bilo koja UE3 igra [koje su uglavnom neki corridor shoteri sa bald space marincima].Bilo bi dobro da na primer CryEngine 3.0 bude optimizovan kao UE3 na primer onda bi ga i koristili u vise igara verovatno....
A kako je to moglo da se igra kad ja sa Athlon XP-om na 2.0, 1GB ram-a i 3850 AGP grafom nemogu da dohvatim 30 FPS posle one plaze (tamo kad ti se s**** padobran pa roknes u vodi i picis dalje dok ne vidis onaj ometac GPS-a i sunce ispredAko će da bude "optimizovan" kao UE3 i da izgleda tako, onda bolje da ga ne "optimizuju".
Uostalom ja uopšte ne razumem zašto ljudi i dalje whine-uju oko zahtevnosti Crysis-a. Dobiješ onoliko koliko imaš jak hardver, tačka. Probao sam svojevremeno Crysis na Athlon XP-u na 2GHz, sa 512 MB ram-a i X800XL grafikom i na low detaljima je moglo da se igra.
Programer Crytek je službeno najavio da je treća verzija CryEngine tehnologije dostupna za programere da je licenciraju za sopstvene projekte. Nova verzija enginea može raditi na PC-u, nudi DirectX 9 i 10 podršku, kao i na Xbox 360 i PlayStation 3 konzolama.
Najbitnije je to što Crytek navodi da će engine podržavati i uređaje nove generacije i tvrdi da nudi programerima mogućnost prelaska na nove platforme. Sposobnost rasta je bila glavni cilj kompanije u razvoju CryEnginea 3 i Crytek sada tvrdi da je to i uspio ostvariti.
Crytek navodi da je njegov novi naslov, Crysis 2, u fazi razvoja pomoću novog enginea, nije poznato da li će i drugi naslovi koristiti ovu tehnologiju. Izvori nam i dalje govore da i S.T.A.L.K.E.R. 2, na kojem radi programer GSC Game World, također koristi ovu novu tehnologiju.
Ranije verzije CryEnginea su bile dio naslova kao što su Fry Cry, Crysis, Crysis Warhead, Aion i Merchants of Brooklyn, ali kompanija nikada nije uspjela privući veliki broj programera, a sada se nada da će se to promijeniti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari